kocalık vazifesi ?

eşinin açtığı konuları da olmuştu konu sahibinin. bu konuyu da eşi açmış olabilir.merak etti herhal bi danışayım dedi kadınlara kocalık vazifellerim neymiş :)

ayol bi de kadınlara anlaşılmaz derler...
sorman lazım hangi konuda kendini eksik hissediyo....
sonra güzelce açıklarsın onun herhalini sevdiğini ve herhangi bi eksiklik hissetmediğini....

Kocalik vazifesi hakkinda bisi soyleyemicem, bekarim cunki.
Yalniz erkeklik vazifesini bilirim.
Erkek dedigin sevdigine sahip cikacak, hem manevi hem maddi.
Biz ise, katkimiz olsun istiyoruz. Ki bu gayet normal.
Ama bazen bilinc altinda olmadan, herseye yetisir oluyoruz.
Egosunu yuksek tutmak isteyen bayanlar icin cok hos bi durum oluyor, butun kontrol onlarda.
"Normal" bi bayan, bunu asla kabul etmez.
Esitlik diyoruz, bence esitlik dengedir, kadin kendi vazifesini yapacak, erkekte ayni sekilde.

Evli ablalarim, kardeslerim, siz siz olun, evin sorumlulugunu tamamen almayin. Anneniz, babaniz, sizi evlendirirken, sizi "esinize verdi" degil, sizi esinize emanet etti.

kızlar kocalık vazifesi nedir diye sormanız çok normal.
çünkü eve siz ekmek getiriyorsunuz,tamirini siz yapıyorsunuz yada tamirci çağırıyorsunuz,yemek,ev işi, çocuk üzerinizde.eee ne oluyor peki?erkeğe hiç bir iş düşmüyor.o zaman da bu adama ne gerek var ki diyorsunuz.
bence çalışıyorsanız bile bırakın evin kirasını,kredileri,faturaları,mutfak masrafını eşiniz karşılasın.ona keyfi harcayacağı para bırakmamış olursunuz.siz de maaşınızı bir kısmını kendi ihtiyaçlarınıza harcayın büyük bir kısmını da biriktirin de bari çalıştığınıza değsin.tamir işlerini mutlaka erkeğe yaptırın,yapmıyorsa yapana kadar bekleyin diretin.rahata alışmasın.çocuk bakımın da ve ev işlerinde ona da görevler verin.
herşeyi ben yaparım demeyin.onlar da sorumluluğunu bilsin.aksini yaparsanız sanmayın değeriniz bilinecek sadece kullanılacaksınız.

cnm ben senn diğer konularınıda okudum eşinin davranışları istekleri hiç dengeli değil bence bi uzmana gözükmesinde yarar var ...

ohoooo siz kocalık vazifelerini gerçekten bilmiyormusunuz?
kocalık vazifelerini bilmeyen kadın mı olur peeeh

hemen anlatayım;

kocalık vazifeleri:

sabah kalktığında "şunumu niye ütülemedin"le başlar vazife. kahvaltı sorgusu gelir ardından: "kahvalyı niye hazır değil" ya da "ben kahvaltı da bunu yiyormuydum, neye çıkardın bunu"

evden çıkarken çöpü dökmeyi unutmaktır.

akşam eve geldiğinde "ne yemek yaptın" diye hiza vermektir.

sen haldır haldır iş yaparken bilgisayar başında oturup "su istemektir" vazife.

yeni yıkadığın bir yerin iki dakika sonra kirletilmesi vazife gereğidir.

siz temizlik yaparken, televizyonun önünden geçildiğinde kızmaktır vazife.

çocuk ağladığında ya da bir şey istediğinde "hanııııııım, şu çocuğa bak" demektir.

çayı bittiğinde "kaşıkla bardağa vurup, çayın bittiğini haber veren sesi çıkarmaktır" vazife.

"çoraplarıyla saklambaç oynayıp, seni ebe yapmaktır" vazife. çorapları nereye fırlattığını bulacaksınız, işiniz ne

bir şey istediğinizde ya da şikayet ettiğinizde "kadın değil mi dır dır eder durur" diye düşünmek ve hatta bunu sesle ifade etmektir vazife.

senden önce yatıp, senden sonra kalkmayı görev saymaktır vazife. zira sizin yapacak işleriniz olduğundan erken yatamazsınız, sabah yine yapacak işleriniz olduğundan geç kalkamazsınız.

aylık market alışverişine gitmemek için "yaygara koparmaktır" vazife. haftalık pazar alışverişlerinden bahsetmiyorum, o vazifeden değil zaten.

neyse aklıma geldikçe yazarım yine.

böyle adamlar kendini koca sayıyo, halbuki beslediğiniz kedi bile üzgün olduğunuzu bilir, hisseder mırlar durur başınızda

böyle adamlar kendini koca sayıyo, halbuki beslediğiniz kedi bile üzgün olduğunuzu bilir, hisseder mırlar durur başınızda

benim eşim böyle olduğu için yazmadım yanlış anlaşılmasın. o yazdıklarım içinden sadece su isteme olayını çok yapardı. artık onu da yapmıyor zaten. ama genel erkek profilinde bunlardan biri ya da birkaçı muhakkak oluyor. çooook nadiren hiç birinin tutmadığı çıkabiliyor. onlar da kendi görev ve sorumluluklarını anlayabilmiş kişilerdir zaten.

kendini ifade tarzın zaten böyle bi adamı çekmeyeceğini gösteriyo tatlım, yaptığın tespiti çok beğendim ben

Kocamın yegane vazifesi; Evimin Direği, Gemimin Küreği olmaktır

ahahahahha

Benim kocamın vazifeside işten çıkınca BİM e uğrayıp her bulduğu aburcuburu çantaya doldurup eve getirmektir...

Benim kocamın vazifeside işten çıkınca BİM e uğrayıp her bulduğu aburcuburu çantaya doldurup eve getirmektir...

ayyy yerlerdeyim ya çok güldüm.bimkolik oluyor bazısı benim de abimde var o.ne bulsa ve haftalık ürünlerin hepsini alıyor.kamyon lastiği gelse onu da alacak yeter ki bimden olsun.

sıkıntısı yok sıkıntı arıyor derim böyle insanlara..kocalık vazifesi-kadınlık vazifesi diye birşey yoktur..birlikte bir yola başkonulduysa o yolda birlikte hareket edilir..

Benimkinin kocalık vazifesi, akşam geldiğinde onun deyimiyle üçlüsüne oturup, çay bardağını eline alıp yatana kadar çivilenmişcesine kalkmadan futbol seyretmektir

Verilen yanıtlarda okuduğum kadarıyla çoğumuzun kocası,kocalık vazifelerini benzer şekilde yerine getiriyolar.
3'lü koltuk,
aburcubur,
futbol

ayyy yerlerdeyim ya çok güldüm.bimkolik oluyor bazısı benim de abimde var o.ne bulsa ve haftalık ürünlerin hepsini alıyor.kamyon lastiği gelse onu da alacak yeter ki bimden olsun.
Yok canım bizimkisi sadece yemeğe odaklı, mesela ben değişik temizlik ürünlerini çok severim, ben alırken söylenir '' ne gerek var da onu alıyosun, yenmiyo görmüyo der''...

Benimki de ynı.
Adamın temizlik malzemelerine alerjisi var
Geçen gün bimden mikrofiber bez alıyorum.Neymiş ya bu diyor.
Evde bez mi kalmadı diyor.
Eve getirince de tekini arabasına koymayı biliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…