• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam aileme cok karsi, ve bana deger vermiyor artik ne yapmaliyim ?

Baban eşine " kizimi bizden ne zaman alacaksın ?Evimde ekmek yiyor ...su içiyor. " dedi mi gerçekten?

Bunu sakayla karisik, esimin babsina söylemis. Yani niye bukadar uzun sürüyor isler. Dedikodu oluyordu ozmanlar.

Arkadaslar merhaba En Büyük TÜRKİYE

Ben istanbulda büyüdüm. sonra esimle evlendik (akraba evliligi) ve avrupaya tasindik.... cünkü oda orda dogmus büyümüs.

Ilk zamanlar kocamin ailesi ile beraber kaldik ,sonra kaynanam bana bagirip cagirmaya basladi. Ev alacaktik burnumuzdan getirdi. Aman yok senin erkek - kardesimin üzerine olmazmis, cünkü evlenirse karisi kandirip evi falan elinden alabilirmisde fln. Olay büyde ve bizde ayrildik.

Simdi ayri yasiyoruz ve bi ev sahibi olduk. Cok sükür ordan kira geliyor su an. Ve ikince ev icin krediye bas vurduk. Ama esimde benim nezaman aileme bir iyiligim dokunsa, mesela anneme telefon aldim, laf sokmadan duramiyor..

Bazen deliriyorum ve bana cevap olarak senin babanlar insan degil, kalitesizler gibi laflar söylüyor. O ailesine hic para falan hic göndermemis.

Evlenmeden önce babam ona biraz sert cikmisti, davranislarindan dolayi. Sürekli onu dile getiriyor, insan degilmis babam. Insanliktan önce parayi düsünüyormus. Yok senin baban sizin lokmalarinizi sayiyor mus , gönlü zengin degilmis. Yok hic deger vermiyormus.. Yaaa dayanamiyorum.

Kiz kardesime para yollamistik gecen yil, bizim yillik sadakamiz online bir kuruma havale etsin diye... Onu kizkardesim yatimamis kocasinin borcunu ödemek icin ona vermis. Ondan beri kizkardesimin kocasiyla konusmuyor...

Kendi ailesinden Miras red etti, benim de aynisini yapmami bekliyor. Benim ailemin bizden beklentileri olmasin diye.

Aile olarak farkimiz yüzünden sürekli tatsiz olaylar oluyor. Hayamin sonuna kadar idare etmek zorundamiyim ?
Şimdi eşiniz haksız diyemem kız kardeşiniz nasıl paranın üzerine konuyor. Kaldı ki sadakanın üzerine konmuş bende çok kızardım.
Babanız eşinize düzgün davranmıyorsa eşinizin de söylenmeye hakkı var.
Sizin aileniz düzgün davranıp eşiniz davranmazsa o zaman haklısınız ama sizinkiler de sorun varsa bunu talep etmeniz haksızlık

1200 lira 200euro yapar evet cok değil ama eşinizin parası istemezse bir lira vermez vermek zorunda d değil
aynı seyi sizin paranızla kv nize eşiniz bişeyler alsaydı gene yorumum aynı olucaktı
Ailenize cok para vermek istiyorsanız calısın
Mirastan mahrum kalmayacagım dediginize göre ailenizinde durumu var muhtac değillerse bu kadar parayla yardım yapmaya calısmak niye
Eşinizin rızasını almadan haber vermeden ona onun parasını kardesinize gizliden gönderdiginiz para da hayır yerine gecmez haberiniz olsun

Bunu sakayla karisik, esimin babsina söylemis.
Kusura bakma kardeşim ....ama esin babana kinlenmekte haklı.Kiz kardeşine neden öfke duyduğunu da sen çok iyi biliyorsun.Birbirinize düşkün bir aile olduğunu belirtmişsin ama aile üyelerinden kimse de eşinin yediğin ekmeği bile senin burnundan getirebileceğini dusunmemis

Herkese cok tesekkürler yazdiginiz cevaplar icin. Gercekten konuya iki taraftan ve daha objektiv bakabiliyorum artik.

Kizkardesim parayi bir hafta sonra yine bize verdi. Para bize geldi yani. Ama yinede kirginliklar. .. Biz aile olarak bibirimize cok bagliyiz. Benim babamgil öyle insanlar degiller. Biz istanbula gidince orda babamgilin evinde kaliyoruz. Benim babam bu ev sizindirde dedi. Orda esim durmadan eve birseyler aliyor. Bos gelmemek icin, babamgil bekliyorlarmis diyor. Benim annem gil falan cok normal bakiyor kiskardesimin yaptigina. babam bunlari duyduktan sonra cok gururlu olmaya basladi. Hic kul hakkim yok benim sizde dedi. Sonra bizim paramiza hic karismadilar. Annemde orda bizim yani esimin parasiyla bzim cocugumuza birseyler almis. Bunun lafini etmedi yarim sene gecti ama eminim kesin kafasinda kurmusdur.
Ben böyle seyleri engelliyemem... bir is bulup calismak istiyorum artik. Böyle seylerde hep ben ordada kaliyorum. Calismaya basladigimda hersey degisecekmi.3 yaslarinda cocugum var benim. Bilmiyorum, artik huzursuzluk olmasin istiyorum evde.

Ben mirasimi alacagim tabbiki. Ya benim annemgil öyle insan degiller. Onlar bize tanisirken sordular bir istediginiz varmi diye.

Benim kiz kardesimde bize mesela kendi cocugunun eski elbiselerini veriyor. Bende aynisini yapiyorum.

Cok dogru söylüyorsunuz ama cok arada kaliyorum. Benim babam esime kizin burda su iciyor yemek yiyor demis nezaman alacaksiniz bu kizi falan demis biz evlendikten sonra, esim evi falan döyüyordu ozmanlar . Bana durmadan senin baban bana seni elma gibi verdi falan diyor. Peki benim ne sucum var burda ? Ne yapabilirm ? Babama nasil konusuyorsun mus deseydim anlamyirum gercekten.
Evet nasıl konuşuyorsun deseydin
Ve eşini ailen olarak görmelisin

Şu konuyu eşinizin ailesi diye açsanız kıyamet kopardı burda bakın şöyle

“Ben çalışıyorum eşim çalışmıyor
Kızkardeşine para verdik sadaka amaçlı o sa eşinin borcu için harcamış ama annesi babası bunu normal gördü. Benim paramla annesine telefon aldı vs vs”

Konu sahibi bakın eşiniz ailenize gıcık olsa erkek kardeşiniz de o aileden değil mi ona da olurdu

Eşiniz bir şey görüp şahit olmuş ve öyle tavır almış ki bu normal

Siz kendi ailenizin yaptığı aşırılıkları nasılda normal normal anlatmışsınız valla ben şaştım

Eşinize de böylesi konuşuyorsanız yazık adama

Şunu da demeden geçemeyeceğim kız kardeşinizin yaptığı şey hırsızlık ha parayı geri vermiş tamam yine hırsızlık! Kuyumcu soysanız polis yakalasa altınların tamamını alsa yine hapse atıyor bilmem anlatabildim mi?
Herkese cok tesekkürler yazdiginiz cevaplar icin. Gercekten konuya iki taraftan ve daha objektiv bakabiliyorum artik.

Kizkardesim parayi bir hafta sonra yine bize verdi. Para bize geldi yani. Ama yinede kirginliklar. .. Biz aile olarak bibirimize cok bagliyiz. Benim babamgil öyle insanlar degiller. Biz istanbula gidince orda babamgilin evinde kaliyoruz. Benim babam bu ev sizindirde dedi. Orda esim durmadan eve birseyler aliyor. Bos gelmemek icin, babamgil bekliyorlarmis diyor. /::::Benim annem gil falan cok normal bakiyor kiskardesimin yaptigina. /::::: obabam bunlari duyduktan sonra cok gururlu olmaya basladi. Hic kul hakkim yok benim sizde dedi. Sonra bizim paramiza hic karismadilar. Annemde orda bizim yani esimin parasiyla bzim cocugumuza birseyler almis. Bunun lafini etmedi yarim sene gecti ama eminim kesin kafasinda kurmusdur.
Ben böyle seyleri engelliyemem... bir is bulup calismak istiyorum artik. Böyle seylerde hep ben ordada kaliyorum. Calismaya basladigimda hersey degisecekmi.3 yaslarinda cocugum var benim. Bilmiyorum, artik huzursuzluk olmasin istiyorum evde.

Ben mirasimi alacagim tabbiki. Ya benim annemgil öyle insan degiller. Onlar bize tanisirken sordular bir istediginiz varmi diye.

Benim kiz kardesimde bize mesela kendi cocugunun eski elbiselerini veriyor. Bende aynisini yapiyorum.

Cok dogru söylüyorsunuz ama cok arada kaliyorum. Benim babam esime kizin burda su iciyor yemek yiyor demis nezaman alacaksiniz bu kizi falan demis biz evlendikten sonra, esim evi falan döyüyordu ozmanlar . Bana durmadan senin baban bana seni elma gibi verdi falan diyor. Peki benim ne sucum var burda ? Ne yapabilirm ? Babama nasil konusuyorsun mus deseydim anlamyirum gercekten.
kaç defa okudum inanamadım aileniz kızkardeşinizin yaptığına gerçekten normal mi bakıyorlar?

Konu sahibi bak biz diyoruz ki aile bağlarınız kuvvetli olabilir ama eşiniz el oğlu yani sonradan girdi ailenize. Ve eşinizin rızası olmadan bir lira bile verseniz ailenize bu helal olmaz . Es rızası şart.

Esiniz sizi ve çocuğunu sahiplenmiş kimse yedirip içirip sonradan lafını yapmasın diye her şeyinizi kocan olarak ben alacağım diyor. Kimseye minneti olmasın diye. Sizin yada kız kardeşinizin çocuklarınızın eskilerini birbirinize vermesi falan aile bağlarınızın kuvvetli olduğu anlamına gelmez. Ben yedi kat yabancı da olsa sevaptır diye artık kullanmadığım eşyalarımı veriyorum mesela.

Ailenizin size miras bırakacak kadar durumu varsa sizin yardım etmenize gerek yok. Çocuğunuza bir hesap açıp onun geleceği için oraya para yatırın ailenize göndereceğinize.
Babanızın eşinize şaka yaparken dikkat etmesi lazımdı, daha yeni evliyken siz gel biran önce al kızımı bak burda yiyor içiyor demesi patavatsızca bir konuşma. Herkes bunu şaka olarak algılamayabilir.

Kız kardeşinizin yaptığı da resmen hırsızlık, sizin parayı kullandı ve siz sadakanızı veremediniz o zaman içinde. Sonradan geri verse ne yazar birde üstüne mi yatacaktı yok daha neler. Resmen sizden izinsiz sizden borç alıp geri ödemiş.
Biraz eşinize kulak verin .

Şunları erkek yapsa kıyamet kopardı burada.

Eşiniz akıllı biri bence doğru söylemiş. Ev gibi bir mal başkasına devredilmemeli. 3 kuruş parayı alan kız kardeşiniz hırsızlık yapmış ve sizin sadakanızı yemiş. Kim olsa görüşmez bu tip insanlarla. Adam tepki vermekte haklı.

Ayrıca siz çalışmıyormuşsunuz. Annenize aldığınız telefon maddi değeri olan bir şeyse TR için 1000 TL diyelim yine haksızsınız. Aile bütçesini bu şekilde kullanamazsınız.

Aile mirasınızı ne yapacağınız da sizi ilgilendirir. Sadece siz olayları idare ediyorsunuz gibi bir düşünce içindeniz ve yanılıyorsunuz. Eşiniz aileyi ayakta tutuyor maddi ve manevi.
Ağzınıza sağlık. Herşeyi geçtim de siz çalışmıyorsanız eşinizin parasıyla nasıl ondan gizli ailenizden birine yardım yapabiliyorsunuz

İyide kusura bakma ama sen calısmıyorsun eşinde haklı olarak kendi parasını senin ailene vermek istemiyor
Sen neden inatla eşinin kazandıgı parayı ailene harcıyorsun ki
Cok yardıma muhtaclarsa sende bir işe girip kendi parandan ailene gönderebilirsin
Ki kız kardesinin yaptıgından ailenin göze batmaması mümkün değil

Niye ayrı gayri yok evliliklerde deniyorda çalışmak için bu farklı yorumlaniyor.

Eşinin parası değil ikisinin butcesidir eve giren.
Eğer yardıma ihtiyaçları varsa gonderilebilir rizayla tabi

Niye ayrı gayri yok evliliklerde deniyorda çalışmak için bu farklı yorumlaniyor.

Konu sahibinin öz babası nikah yapıldıktan sonra evleri hazırlanana kadar geçen süre için damadın ailesine "kızımı alın götürün ...benim ekmeğimi yiyor ,suyumu içiyor halâ " demiş ...elin oğlu mu verileni,yenileni konuşmayacak?

Babası zaten kızı ne zaman alcaksanız benim yemegimi yiyo suyumu iciyo demiş vaktiyle
Kendi öz kızını yemek yiyo demiş gelin alın demiş
Gercekten saka gibi
Konu sahibinin öz babası nikah yapıldıktan sonra evleri hazırlanana kadar geçen süre için damadın ailesine "kızımı alın götürün ...benim ekmeğimi yiyor ,suyumu içiyor halâ " demiş ...elin oğlu mu verileni,yenileni konuşmayacak?

Bunu neden okadar yanlis anladiniz anmlamadim. Benim babam onu yani artik burda uyuyor, yatiyor. yemek yiyor. Su iciyor. yani o da var unutmayin. Yasiyor yani unutulmasin manasinda söyledi.

Pardonda ayrı gayrı olmaz evet ama kendi haneleri icinde olmaz kızın ailesine para göndermek baska bi aileye yardıma giriyor

Konudaki mesajlarını tam okumadınız galiba
Eşimden habersiz kız kardesime para gönderiyorum dedi konu sahibi

Ailemin mirasından mahrum kalmıcam demiş demekki ailesinin durumu var ama babası Kayınpederine benim ekmegimi yiyo suyumu iciyo gelin alın kızı diyip söyleyebiliyor

Ailesi zengin yere kız vermiş belliki hala daha istekler talepler bitmiyor
Annesinin telefonu kötüymüş diye eşine sormadan yeni telefon almıs misal
Telefonu olmaz alacak durumu olmaz eşine söyler alırsın ama böyle eşinin kazandıgını rızası olmadan ailesine harcayamaz kimse

Bunu neden okadar yanlis anladiniz anmlamadim. Benim babam onu yani artik burda uyuyor, yatiyor. yemek yiyor. Su iciyor. yani o da var unutmayin. Yasiyor yani unutulmasin manasinda söyledi.
Yani zaten kızkardesinizin yaptıgını aileniz normal görüyormus belliki bicok seyde hayat görüşlerimiz farklı
Bu cümle o kadar agır ki aslında size normal gelmesi düşündürücü

Pardonda ayrı gayrı olmaz evet ama kendi haneleri icinde olmaz kızın ailesine para göndermek baska bi aileye yardıma giriyor

Konudaki mesajlarını tam okumadınız galiba
Eşimden habersiz kız kardesime para gönderiyorum dedi konu sahibi

Ailemin mirasından mahrum kalmıcam demiş demekki ailesinin durumu var ama babası Kayınpederine benim ekmegimi yiyo suyumu iciyo gelin alın kızı diyip söyleyebiliyor

Ailesi zengin yere kız vermiş belliki hala daha istekler talepler bitmiyor
Annesinin telefonu kötüymüş diye eşine sormadan yeni telefon almıs misal
Telefonu olmaz alacak durumu olmaz eşine söyler alırsın ama böyle eşinin kazandıgını rızası olmadan ailesine harcayamaz kimse

Konu sahibi için yazmadım , o mesajın genel ifadesi için yazdim

Back
X