• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam annesinin kuzusu

Benim Eşimde sürekli anasını arar bu konuda Rahatsız olmuyorum arasın konussun anasıdır... Sürekli tatillerinde Yanlarına Gidiyoruz.. Eşimle adam akıllı Gezmeye Gidemedim.. Tatil yüzü hiç Görmedim.. En Sonunda 2 ay Önce Tepkimi Koydum Ortaya Şimdi sesini Çıkartamıyor.. Kurban bayramına Gidicez 4 gün izin li ise 3 gün Kalıp Dönmeyi Düşünüyorum.. Çünkü ziyaretler Anca bitiyor..

canım sıkıldı birazda kendi evime gideyim demesindense hanm döndü ben gideyim demesi çok daha iyidir adam kötü bişey dememişki ben olsaydım canım sıkıldı BİRAZDA kendi evime gideyim deseydi kızardım :) ayrıca annesini çok seviyor anlaşılan inş sizin çocuğunuzda sizi böyle sever...

Sevgili konu sahibi. Zaten bitirmeyi goze almissiniz yerinizde olsam hersey acik acik konusurdum simle. Onu sevdigimi annesiyle iyi gecinmek istedigimi annesinin hayatimizda yeri oldugunu elbette bagliligimiz oldugunu ancak annesine bagimli gibi yasadiginda esimi ERKEK gibi goremedigimi saygimi yititdigimi ve karsimda tam bir erkek tam bir koca gormek istedigimi soylerdim. Bu lafi onur meselesi yapar zaten. Bundan sonra boyle surecekse siz de oba gore tavir belirlersiniz. Degisim vaadediyirsa da bugunden baslamali. Bir onerim esinizi anneye tek basina yollamayin. Anne kuzusu erkeklerin sebebi bence annenin bos vakitlerde kendini surekli acindirmasi. Basbasa kaldikca anneler ogullara subliminal mesaj yukluyirlar.

Denedim onu da hatta terapistim benzer bir şeyler önermişti. İşlemiyor bizimkine. Yalnız veya birlikte hiç farketmiyor. Kadın o kadar arsız ve yüzsüz ki, suratıma baka baka ne diyecekse diyor zaten oğluna. Ondan sonra da sen ne söylersen söyle. Anası hep haklıdır.

canım sıkıldı birazda kendi evime gideyim demesindense hanm döndü ben gideyim demesi çok daha iyidir adam kötü bişey dememişki ben olsaydım canım sıkıldı BİRAZDA kendi evime gideyim deseydi kızardım :) ayrıca annesini çok seviyor anlaşılan inş sizin çocuğunuzda sizi böyle sever...

Bence sevgiyle bağımlılık arasında bir fark var. Biri sağlıklı bir duygudur diğeri ise hastalıklıdır. Kişi kendi ayakları üzerinde durup, kendi fikirlerini dile getiremiyorsa bu sevgi değil, korku ve utancın göstergesidir. İstediği şey de utanılacak bir durum olmadığını göz önüne alırsanız, annesinin çocuğuna kendi duygu ve fikirlerini ifade edebildiği için suçluluk hissettirmesidir.

Yav arkadaşlar benim koca bi tuhaf oldu. Eskiden anam da anam der her fırsatta dizinin dibinde biterdi. Şimdi 1 aydır filan ayrıyız, annesi beni ailemin yanında tatilde biliyordu (oysaki ayrılmak için ayrılmıştık). Koca da annesinin yanındaydı. Ufak bir gelişme olunca onun tarafından, biraz daha zaman tanımaya karar vermiştim. Bir kaç gün önce aradığında "ben eve döndüm sen ne zaman gelicen" diye, okullar açılınca demiştim. Bugün annesi aradı "temizliğin bitti mi" diye soruyor. Anlamadım önce meğerse kocam demişki, "hanım döndü ben de eve gidiyorum". Yani "canım sıkıldı, biraz da kendi evime gidim" diyememiş.
Geçtim beni, şimdiye kadar hiç olmadı zaten, kendisi için bile anesine karşı durayamayan bir adamla evliğiyim yani. 40 küsür yaşında adam ufacık şeyler de bile hala annesine karşı durup kendi düşüncelerini dile getirmeye korkuyor. Nedir bu işin psikolojik boyutu, nasıl bir etkisi var kaynananın bu yaşında hala anlayabilmiş değilim.
Sinirden tırnak kalmadı.
Hanım gelmis gideyim demesinde ki sorunu. Anlamadım ben. Mesela hangi durumlarda ana kuzusu. Bende ailelere fikir sorulması taraftarıyımdir

Hanım gelmis gideyim demesinde ki sorunu. Anlamadım ben. Mesela hangi durumlarda ana kuzusu. Bende ailelere fikir sorulması taraftarıyımdir

Sorun kendi fikirlerini ortaya koyamayacak kadar annesinden çekinmesi. Evliliğini, kendi isteklerini yerine getirmek için paravan gibi kullanması, evliliğinin gerektirdiğini yapmak için değil. Belki daha önemli konularda bu kadar sorun olmaz ama bu kadar ufak konularda bile annesinin tepkisinden çekinmesi. Ne diyecek yani kadın istediğini söylese, söylese de ne değişecek. Böyle istiyorsan, böyle olması gerektiğini kabul ettirmelisin, bahanelerin arkasına sığınmamalısın bence. 40 yaşındasın, 5 yaşında değilsin ki hala.

Yav arkadaşlar benim koca bi tuhaf oldu. Eskiden anam da anam der her fırsatta dizinin dibinde biterdi. Şimdi 1 aydır filan ayrıyız, annesi beni ailemin yanında tatilde biliyordu (oysaki ayrılmak için ayrılmıştık). Koca da annesinin yanındaydı. Ufak bir gelişme olunca onun tarafından, biraz daha zaman tanımaya karar vermiştim. Bir kaç gün önce aradığında "ben eve döndüm sen ne zaman gelicen" diye, okullar açılınca demiştim. Bugün annesi aradı "temizliğin bitti mi" diye soruyor. Anlamadım önce meğerse kocam demişki, "hanım döndü ben de eve gidiyorum". Yani "canım sıkıldı, biraz da kendi evime gidim" diyememiş.
Geçtim beni, şimdiye kadar hiç olmadı zaten, kendisi için bile anesine karşı durayamayan bir adamla evliğiyim yani. 40 küsür yaşında adam ufacık şeyler de bile hala annesine karşı durup kendi düşüncelerini dile getirmeye korkuyor. Nedir bu işin psikolojik boyutu, nasıl bir etkisi var kaynananın bu yaşında hala anlayabilmiş değilim.
Sinirden tırnak kalmadı.

Allah akıl fikir versin öyle anaya da oğluna da...

Back
X