• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocam araba aldı

Araba yatırım falan değil bana göre. Ev gibi olmaz. Bizim 3 sene önce krediyle aldığımız ev şimdi en az 60-70 bin fazlasını ediyor. Aynı şey mi?
Ev yokken 63 bin tl ye araba alınması komple zarardır bana göre. Eşinin işine gelmemiş ev kredisi ödemek. Ama daha uygun bir araba alabilirdi.

Yatırım olarak gör değer kazanır/kaybeder pek anlamam o piyasalardan ama kendini üzmemen için şöyle iyi tarafından bak belki o para nakit haliyle çarçur olacaktı birileri borç isteyebilir filan.Bak şimdi "ağbi senin arabanın dikiz aynayı bi ödünç verir misin" diyecek değiller (:
Kötü espirim bi yana olan olmuş artık çoktan almış eşin.Güle güle kullanın evlatlarınızla beraber

esınde araba almaya yer arıyrmus yanı mantıkmı sımdı bu ıkı ccukla kenara 65 bın atabılecekmı kı de gıtmıs arabaya bır cuval para vermıs hayret ya ben bıle sınırlendım sende sınırlenmekte haklısın neyse artık olan olmus kazasız belasız kullanın ınsallah kalanı barı altın falan yap da verme cunku malum araba masrafsız olsa bıle suyla yurumuyr kalan parayı da benzıne vermeyın

senin o fiyata araba alındığını sonradan öğrenmene takıldım ben. emirvaki olmuş üzüldüm

ev almayı dusunurken elinizde paranın yuzde altmısı ile araba almak biraz gereksiz olmus bence. ayrıca her araba yatırım degil, araba ile kar yapmak icin degeri dusmeden alım satım yapacak kapasitede olmak gerekiyor.
ama yine de hayırlı olsun güle güle kullanın, hayatınızı cok kolaylastıracagından eminim :)

Olan olmus ama araba yatirim degil bence de.
Araba sart dense de 2.el araba alabilirdi. 60 bin arabaya baglamak bana gore sacma.
Coluk cocugum varken ve masraflari her gecen gun artarken kiradan kurtulup ev sahibi olmak isterdim... Araba da bir cocuk gibi bakimi vizesi bilmem nesi...

Araba satilir yine ev alinir evet ama araba aldigin fiyata satamazsin 2.ele girdigi icin 1 snee sonra satalim deseniz de. Madem ev alamiyor 63bine arsa bile bulabilirdi. Kredi cekmek istemiyorsa ... ilerde arsa degerini katlar satarken ama araba tam tersi dusurur

Eviniz yokken 63 binlik araba saçma olmuş.Kredi çekmemiş şimdi hem kira vereceksiniz hem de arabanın masraflarını ödeyeceksiniz.O paralarla 5 sene içinde ev sahibi olurdunuz.

2 çocukla arabasız çok zor değil mi, bizde tek çocuk varken borç harç ilk arabamızı aldık mecburen.
İyi araba akarak da akıllılık etmiş, hem masraf çıkarmaz, hem de satarken değeri düşmez.

Araba yatirim degil ama yatirima donusturulebilir. Mesela kiraya verebilirsiniz bir galeriyle anlasip gerekli belgelero halledip. Boylece kazanirsiniz.
Hayirlisiyla kullanin insallah. 100 bin geldiyse ev parasi da cikar. Biz de asla krediye bulasmayanlardaniz...

100 bin pesinat verilip geri kalani senet olabilirdi. Eminevim tarzi bir yere girilirdi ki elinizdeki parayi verseniz direkt kura size cikardi. Simdi arabayi 60 bin verdiyseniz satarken hemen satsan bile 50 bine duser. Onun vergisi bakimi yakiti vs hep masraf. Sacma olmus bence.

Geliriniz iyiyse taksitle ev alabilirsiniz belki.. Başta okuyunca can sıkıcı gibi ama insanın arabaya da ihtiyacı var ne bileyim. Hayırlısı olsun diyelim nasibiniz de varsa Allah evde nasip eder inşallah. Hayırlısını iste canım, canını da sıkma hiç
:KK200:

Evı olmayanın arabası olması sacma .Araba yatırım degıldır her ay yukleyecegın benzın,kaskosu ,sıgortası derken para gıdıyor.Önce ev alınır elın evınde kıra odemek kolay mı.

Araba 0 alınmışsa yatırım olarak düşünülmez bir de masraflarla.... sizi evden uzaklaştırır.. ancak 2. el araba alım satım yapıp paraya para demeyen insanlar var..

yatırım 2. el arabalarda mümkün...

2 çocuk olana kadar 100bin birikmiş onun da yarısından çoğu arabaya gitmiş
ev zor bence araba ihtiyacından alan adam daha ucuz araba alabilirdi sonuçta

Bence ev yokken o kadar yüksek mebla tutan bir araba almak bence israf gibi
60 bin liram olsa 1+1 alirdim
Ben harama bulasmama konusuna katılıyorum benim de araba alma hayalim var ama kredi çekmemek, biriktirerek almak istediğim icin kac senedir bekliyorum bana kalsa şimdi almak isterim ama param yok o acidan düşünce dogru ama parayi kullanma konusunda yanlış
Ortalama 25-30 binlik araba alabilirdi
Zamanla birikime devam ederdiniz hatta Toki gibi bir yapiya girebilirdiniz sonra ödemeleri bitince satip daha iyi ev alirdiniz
Ya da bir eminevim gibi bir firmayla anlasabilirdiniz bir arkadas da aynisini demis hatta
Arabaniz hayirli olsun Rabbim keyfini çıkarmayi, güzellikle binmeyi nasip etsin ama bence biraz pahalıya almis

Biz evlendik 2 ay sonra eşim araba bakmaya başladı vardı ucuz yollu bir arabamız ama sanayiden çıkmıyordu düğün için diğer arabasını satıp bu eskiyi almıştı bizim için araba hiç lüks olmadı en öncelikli ihtiyacimizdı aileler ilde biz ilçedeyiz eşimin iş yeri ilçede hatta ilçenin bi köyünde bu sebeple aldım karşıma konuştum eşimle birikimimiz de vardı o ikinci el bakıyordu yine ve şükür ikna ettim gittik sıfır aldık çok şükür 3 yıldır da kullanıyoruz eşim eczacı sürekli civar köylere ilaç götürüyor Ee aileler uzak hafta sonları ordayız o yüzden bize iyi bi sağlam araba gerekliydi 2 yıl kirada oturduk çok şükür 1 sene olucak kendi evimizi aldık kredi mecbur çekiliyor eşim hiç sevmez borç o da başta istemedi krediyle ama olmaz ki bu devirde kredisiz insanlar asgari ücretle kredi çekip ev sahibi olmaya çalışıyor böyle böyle konuşarak kredi çekme işine de ikna oldu :) tabii yine içi rahat etmedi peşinatı yüksek tutup krediyi az çekti şimdi de biraz birikim olsun hemen ödüyor inşallah kısa sürede bitecek kredimiz sizde sakin bir şekilde konuşun eşinizle güzel mantıklı sebepler sunun ev alma konusunda inşallah en kısa zamanda ikna olur ve ev sahibi olursunuz

Bu devirde ev almak da almaya çalışmak da hiç mantıklı değil.
İyi yapmış bence.
Hayırlı olsun.

Back
X