Kocam ateist oglumuzun sünnet olmasina karşı yardim edin.

Her türk erkeği erken boşaliyor diye ne saçmalamis kocaniz. Kendi adına konuşsun bence. Ne yani sünnet olmayan erkeklerde erken boşalma sorunu olabiliyor.

Dogar dogmaz yapicaktiniz o isi. Hic dusunmeye firsat kalmadan.

Dua et bi yapisiklik bi sorun olsun da doktor sunnet olmasi lazim desin. Yoksa buyuklerin cenesinden kurtulamazsiniz. Bizim toplumda sunnet olmayan erkek hic hos karsilanmaz zaten. Ben de inancsizim ama sunnet ettiririm aileler bekler sonucta.

Turkiyede yasiyosaniz hele cocuga bu duyguyu yasatmayin. Sunnet olmazsa buyudukce eksik hissedebilir kendini arkadaslari arasinda.

Sunnet ille dini birsey degil, saglik icin tum dunyada yapilan birsey.
Ama zaten esiniz de "olmaz, ben Ateistim, inanmam" demiyor. Erken bosalmaktan bahsediyor. Belli ki kendisinin derdi baska, ateistlikle ilgisi yok. O zaman yaptirmayin yani. Madem anlasamiyorsunuz, cocugunuz biraz buyuyunce kendisine sorarsiniz, baska birsey gelmedi benim aklima.

büyükleri katarsam çok uzar ve kocam dışarıya karşı sayko bir kişiligi var adam bile vurur o derece. sanırım kabullenicem

Erken bosalmayla sunnetin ne alakasi var ..esiniz sacmalamis..
Esim sunnetli ama bizde de gec olma sorunu var.

büyükleri katarsam çok uzar ve kocam dışarıya karşı sayko bir kişiligi var adam bile vurur o derece. sanırım kabullenicem

Uzar diyorsanız siz bilirsiniz pek denilecek yapılacak birşey yok o zaman..
Ama üstte bir arkadaşında dediği gibi büyüyünce kendisini farklı ve dışlanmış hissedicek..
Kaldı ki küçük çocuklarda bile nekadarda korksalar sünnet olunca bir pohpohlanma var o bile hoşlarına gidiyor..
Aslan oğlum benim büyümüşte sünnet mi olmuş erkek mi olmuş benim oğlum gibi..
daha küçük yaşta bile çocuk sünnet olduğu için kendiyle gururlanıyor...
olmamış arkadaşlarıylada dalga geçiyorlar sen sünnet olmadın mı ben oldum kiiii gibi..

Diyecek birşey yok Allah hayırlısını nasip etsin.

Bence siz bir uzman doktordan yardm alin bu isi cocuga birakmak cok sacma tabikide istemicek ilk once bir doktorla siz görüşün sonra esinizle birlikte gidip Eşinizin dedigi gibi bu sorunun Sünnetle alakasi varmi yokmu sunnet olursa ne gibi yarari var olmazsa ne zararlari olur öğrenmiş olursunuz

Dini boyutu üzerinden değil, sağlık ve estetik açıdan faydaları ike ikna etmeye çalışsanız?
Ayrıca tamam bende bir nevi ateist sayılırım ama , sünnet ile erken boşalma arasındaki bağlantıyı ortaya koyan ne bir arastırma gördüm, ne bir argüman duydum. (Varsa eğer benim cahilliğimdir)

Sünnet farz mı?
Sünnet ya bu adı üstünde değil mi :)
Ben Müslümanım ama çocuğun pipisini kestirmem onun kararı olmalı bence.
Mesela ben 1 yaşındayken annemler kulağımı deldirmiş ve ben çok kızıyorım. Benim vücuduma isteğim dışında kalıcı bir şey yaptırmak kimsenin hakkı değil. Oğlum olursa karar onun. Eşim ateist ama mutlaka sünnet yaptırırm diyor
Bunun ateist olmakla ilgisi yok bence.

Kocaniz hakli, sunnet erkeklerin cinsel hayatlarini baltaliyor.

Bu konuda pekcok makale var, bu da onlardan biri: http://www.cirp.org/library/psych/prescott2/

Bir bolumunu soyle cevirebiliriz:

Erken yaşlarda, özellikle bebeklerde yapılan sünnet, bireyin gelişen beyin yapısında cinsel zevk duygusunun acı ile birlikte kodlanmasına neden olur, ve bu şekilde cinsel olarak sağlıklı gelişmesini, ve ileri yaşlarda cinsel zevki ve cinselliğin manevi boyutunu gerektiği şekilde yaşamasını güçleştirir. Ataerkil toplum, bireylerin cinselliğini bu şekilde kontrol eder.

Ben esinize katiliyorum, sunnet yok yere eziyet, eger hijyene yeterince dikkat edilirse, o derinin olup olmamasi saglik acisindan cok da fark etmiyor.

Tabi bu bazi bilimadamlarinin gorusu, farkli goruslerde olanlar da var. Yani tip dunyasinda ortak bir kanaat yok bildigim kadariyla. Bu yuzden bilimsel/sagliksal tabanda tartisamazsiniz. Dini olarak zaten tartisamazsiniz, adam ateist.

Tartismaniz yersiz , kocaniz anti-sunnet taraftan, siz sunnet taraftarisiniz, cocuk ikinizin cocugu. Yapacak bir sey yok gibi gorundu bana, siz annesiyseniz adam da babasi, cocugun ustunde esit soz hakkiniz var.

Buyuyene kadar bekleyin bence, en iyisi karari cocuga birakin.

Son düzenleme:
Sünnet olması neden bu kadar lazım?
Evet sağlık açısından faydası olduğunu biliyoruz ama dinin de şartlarından değil. Olunmayınca da müslüman olunabiliyor ve ertelenebilir bir karar bence.

Hö.. koalinacım branşınla ilgili fetva ver bence...

Ama bunu kabulenemezsiniz.kesinlikle.eger inaniyorsaniz,ben allaha inaniyorum,ve seninle evlenirken de boyle degildin,senin degisken kararlarin uzerine hayat kuramam diyin.ve bu sadecemuslumanlar olmuyor ki.yahudiler ,hiristiyanlar da.ve en onemlisi sGlik acisindan.ve bir doktorla gorusun.

Hö.. koalinacım branşınla ilgili fetva ver bence...

Valla canım benim bildiğim islamın şartlarında sünnet olmak yok. Ayrıca müslüman olmak isteyen de kelime-i şehadet getirerek müslüman olabiliyor. Yanlıl biliyorsam düzeltin ters türs cevaplara lüzum yok.

Misal oruç farz. Peki herkes orucunu tam mı tutuyor? Namaz farz herkes tam mı kılıyor? Bunları yapmayınca müslümanlıktan çıkılmış mı olunuyor? Bunlar daha ciddi konularken pipiye fazla anlam yükleniyor bence. Ayrıca ben de sünnet diye biliyorum farz değil

Bence biraz daha bekle çocuğun arkadaşlarının sünnet düğünleri olmaya başlanınca çocuğun da ister belki,bunun dışında sağlık açısından faydalarını anlatabilirsin.

Ya bilmediğimden soruyorum arkadaşlar pipisini kestirmeyen müslüman olarak kabul edilmiyor mu?
Benim bildiğim, İslamın ve imanın şartlarında yok bu sünnet? O zaman sünnetsiz olmak dinden çıkmayı gavur kafir olmayı getirmiyor. Yanlış mı bu çıkarım?
Neden kişinin kendi kararına bırakılmıyor?
Ben son zamanlarda sünnetin iyice abartılıp düğün dernek yapmak için bahane oldugunu da düşünüyorum. Sünnet çocuğunun annesi bi nevi 2. Düğünü yapar gibi giyiniyor pasta kesmeler vs. Neyse konu sapmasın, çocuk daha küçükmüş benim kardeşim ortaokula giderken oldu. Kendi isteğiyle olsun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…