Misal oruç farz. Peki herkes orucunu tam mı tutuyor? Namaz farz herkes tam mı kılıyor? Bunları yapmayınca müslümanlıktan çıkılmış mı olunuyor? Bunlar daha ciddi konularken pipiye fazla anlam yükleniyor bence. Ayrıca ben de sünnet diye biliyorum farz değil
Sünneti hafife alıyorsun, farz değil diye... doğru bir şey değil bu... dini konular çok ince konulardır ama maşallah herkesin söyleyecek bir sözü var..
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunan tek konudur zaten din...
sünneti uygulamayan dinden çıkmaz diyor, yanlış mı?
sünneti uygulamayan dinden çıkar mı?
Bilmediği için sünnet olmasa günah olmaz, ama beğenmediği için, gereksiz gördüğü için, vb sebeplerden dolayı sünneti uygulamazsa küfre düşebileceği söylenir...
merhaba arkadaşlar evlendikten sonra birşeyler oldu aramız gayet iyi cocugum 5 yaşında ve ben sünnet ettirmek istiyorum kocam ise karşı cıkıyor sacmalık felan diyor cocuk bizim türk erkekleri gibi erken mi boşalmasını istiyorsun gibi sacma sapan konusuyor lütfen yardım edin nasıl ikna edebilir ailem sürekli ne zaman sünnet yapıcaksınız diyor bende hep geçiştiriyorum
Bilmediği için sünnet olmasa günah olmaz, ama beğenmediği için, gereksiz gördüğü için, vb sebeplerden dolayı sünneti uygulamazsa küfre düşebileceği
o zaman bütün sünnetleri uygulamazsak küfre düşeriz öyle mi?
siz mesela sadece misvakla mı dişlerinizi fırçalarsınız?
gerçekten anlamıyorum ben bu durumu.
az önce söylediğiniz cümle var ya, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye,
keşke gerçekten bilgi sahibi olan biri gelse de bize açıklasa...
Amaan kindar kim biliyor ki zaten çoğu kişi oradan buradan duyduğu kadar. Açıp kitabı bi bakmak lazım. Hatta ben bi araştırıp geleyim :) benim de kafamı kurcalıyor bu sünnet meselesi..
o zaman bütün sünnetleri uygulamazsak küfre düşeriz öyle mi?
siz mesela sadece misvakla mı dişlerinizi fırçalarsınız?
gerçekten anlamıyorum ben bu durumu.
az önce söylediğiniz cümle var ya, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye,
keşke gerçekten bilgi sahibi olan biri gelse de bize açıklasa...
Dini boyutu üzerinden değil, sağlık ve estetik açıdan faydaları ike ikna etmeye çalışsanız?
Ayrıca tamam bende bir nevi ateist sayılırım ama , sünnet ile erken boşalma arasındaki bağlantıyı ortaya koyan ne bir arastırma gördüm, ne bir argüman duydum. (Varsa eğer benim cahilliğimdir)
Din çok ince bir şey.. eğer sünnetleri gereksiz, saçma vs. şeklinde görürsen evet küfre düşersin... yapmamaktan değil gereksiz görmekten bahsediyorum ben.. yorumumu tekrar okursan daha iyi anlayabilirsin sanırım..
Huyum gereği bilgi sahibi olmadığım konularda fikir beyan etmem :) size de öneririm...
ama fikir beyan ediyorsunuz, fikir değil de küfre düşebilir gibi bi ifade kullanıyorsunuz. şimdi düşersin diyorsunuz.
karar verin düşebilir mi düşer mi
konuda beğenmeme gibi bi durum mu var ayrıca?
Yazdıklarım normal seviyedeki bir okuyucunun anlayabileceği netlikte.. polemik hiç sevmem :)
Herhalde sadece beni mesajlarımı okuyorsun, ne güzel :)
Polemik yaratan kişinin polemik sevmem demesi de ilginç.Yazdıklarım normal seviyedeki bir okuyucunun anlayabileceği netlikte.. polemik hiç sevmem :)
Herhalde sadece beni mesajlarımı okuyorsun, ne güzel :)
merhaba arkadaşlar evlendikten sonra birşeyler oldu aramız gayet iyi cocugum 5 yaşında ve ben sünnet ettirmek istiyorum kocam ise karşı cıkıyor sacmalık felan diyor cocuk bizim türk erkekleri gibi erken mi boşalmasını istiyorsun gibi sacma sapan konusuyor lütfen yardım edin nasıl ikna edebilir ailem sürekli ne zaman sünnet yapıcaksınız diyor bende hep geçiştiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?