Kocam ateist oglumuzun sünnet olmasina karşı yardim edin.

Sünneti hafife alıyorsun, farz değil diye... doğru bir şey değil bu... dini konular çok ince konulardır ama maşallah herkesin söyleyecek bir sözü var..
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunan tek konudur zaten din...

Herkesin kendi karari misal benim oglum olursa bebekken yaptiririm hemen 7-8 yasinda bu garip olayi yasamasini istemem. Bu zamana kadar da hic bi'erkekten duymadim lanet olsun aileme bana sormadan sunnet ettirmisler beni diye.

Acikcasi sizin sorun bosanma konusu da olmaya musait. Cunku misal ben Allah'a inanan bi'es isterim ve cocuklarimi bu yonde yetistirmek isterim. Sizde adam evlenene kadar muslumanim gecinip sonra Allah yok moduna girmis ve bu sizin cocugunuzu egitmenizde de karsiniza cikacak. Umarim sirf sunnet de tikanirsiniz .

bu sene ramazanda arkadaşım ameliyat oldu.pek çok sünnet vardı.kimi ağlıyor kimi sessiz giriyordu ameliyathaneye.bir tanesi çok keyifliydi.yakın arkadaşı sünnet olmuş heveslenmiş,ben de sünnet olacağım diye tutturmuş.mecburen yaptırmışlardı.gülerek girdi,gülerek çıktı.arkadaşım gibi ben de ağlamadım diyordu.
eminim arkadaşları sünnet oldukça oğlunda isteyecek.

Sünnet antik mısırdan beri uygulanan bi gelenek sadece dinle alakalı değil ama eşiniz bu kadar karşıysa oğlunuza bırakmak en iyisi siz sünneti anlatırsınız 11-12 yaşlarında isterse olur toplum yapısı gereği ister diye tahmin ediyorum

sünneti uygulamayan dinden çıkmaz diyor, yanlış mı?
sünneti uygulamayan dinden çıkar mı?

sünneti uygulamayan dinden çıkmaz diyor, yanlış mı?
sünneti uygulamayan dinden çıkar mı?

Bilmediği için sünnet olmasa günah olmaz, ama beğenmediği için, gereksiz gördüğü için, vb sebeplerden dolayı sünneti uygulamazsa küfre düşebileceği söylenir...

Sünnet islamiyetten sonra gelmediğine göre islam diniyle ilgisi yok.
Eşinize bu konuda bilgi verebilirsiniz. Ateist im ben islama karşıyım haliyle sünnet e de karşıyım gibi bir düşünceyle hareket ediyor olabilir. Ama bir erkek olarak o daha iyi bilir sünnet olmak iyi bişey mi değil mi diye :)
Eşime sordum bi kere, sen neden yaptırmak istiyorsun çocuğuna dedim.
Estetik açıdan ve arkadaşları dalga geçmesin diye dedi. Biraz toplum baskısı mı var ne?
Bakın sizin anneler sıkıştırmaya başlamış.

Bazı çocuklar büyük travma yaşıyorlarmış bu konuda. Zaten erkek çocukların gelişim dönemlerine bakıldığında pipisini kaybetme korkuları oluyor belli bir yaş döneminde. O dönemde yaptırmamak lazım zaten.

Bilmediği için sünnet olmasa günah olmaz, ama beğenmediği için, gereksiz gördüğü için, vb sebeplerden dolayı sünneti uygulamazsa küfre düşebileceği söylenir...

o zaman bütün sünnetleri uygulamazsak küfre düşeriz öyle mi?
siz mesela sadece misvakla mı dişlerinizi fırçalarsınız?
gerçekten anlamıyorum ben bu durumu.
az önce söylediğiniz cümle var ya, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye,
keşke gerçekten bilgi sahibi olan biri gelse de bize açıklasa...

Bu konuda esimle bende konusmustum esim ateist degil ama sunnet ettirmek istemiyorum diye belirtmisti ben bu konuda saglikli bilimsel aciklamalar belirttim ilk etapta esiniz gibi aciklamalarda bulundu ama hristiyan olanda budist olanda yapiyor sunneti gercekten sagliksal hastaliktan koruyor bunu alttan alttan karsi cikarak degilde yavas yavas anlatirsaniz hallolur :)

Bilmediği için sünnet olmasa günah olmaz, ama beğenmediği için, gereksiz gördüğü için, vb sebeplerden dolayı sünneti uygulamazsa küfre düşebileceği

Amaan kindar kim biliyor ki zaten çoğu kişi oradan buradan duyduğu kadar. Açıp kitabı bi bakmak lazım. Hatta ben bi araştırıp geleyim :) benim de kafamı kurcalıyor bu sünnet meselesi..

Amaan kindar kim biliyor ki zaten çoğu kişi oradan buradan duyduğu kadar. Açıp kitabı bi bakmak lazım. Hatta ben bi araştırıp geleyim :) benim de kafamı kurcalıyor bu sünnet meselesi..

Kur'an da yazmıyor diye biliyorum, yine bir bakayım ben de

Din çok ince bir şey.. eğer sünnetleri gereksiz, saçma vs. şeklinde görürsen evet küfre düşersin... yapmamaktan değil gereksiz görmekten bahsediyorum ben.. yorumumu tekrar okursan daha iyi anlayabilirsin sanırım..

Huyum gereği bilgi sahibi olmadığım konularda fikir beyan etmem :) size de öneririm...

Sünnet olmaması nedir ya?
Kaçırır yine yaptırır sonra boşanırım bile, hani en en en kötüsü
sünnetsiz erkek nedir hey allahım. Dini konuya girmeyi ben de sevmem, fakat saglık estetik acısından bu NET olarak gerekli birşey. gerekirse parka gidiyorum diye çık ve yaptır.

Sadece bilgi olsun diye, yanlış anlamayın elbette cahil olduğunuzdan değil.

http://www.egitimux.com/genel/genel_haber/sunnet-erken-bosalmaya-sebep-oluyor.html

Türkçe olsun diye bu kaynağı verdim, ilgileniyorsanız yabancı kaynaklardan daha geniş araştırmalar sunabilirim.

ama fikir beyan ediyorsunuz, fikir değil de küfre düşebilir gibi bi ifade kullanıyorsunuz. şimdi düşersin diyorsunuz.

karar verin düşebilir mi düşer mi

konuda beğenmeme gibi bi durum mu var ayrıca?

Aslında ben de bu meselenin çocuğun kararına bırakılmasından, yan çocuk belli bir yaşa gelene kadar beklenmesinden yanayım.
Ama bir çocugun saglıklı kararlar alabilmesi için en azından 18 yaşında olması gerek ki 18 yaşında sünnet ne desem bilemedim şimdi.
Sünnetin kanıtlanmış bir çok faydasını okumuştum. Belki konuya bilimsel kaynaklardan girerseniz eşinizle bir nebze olsun anlaşmaya varabilirsiniz.

ama fikir beyan ediyorsunuz, fikir değil de küfre düşebilir gibi bi ifade kullanıyorsunuz. şimdi düşersin diyorsunuz.

karar verin düşebilir mi düşer mi

konuda beğenmeme gibi bi durum mu var ayrıca?

Yazdıklarım normal seviyedeki bir okuyucunun anlayabileceği netlikte.. polemik hiç sevmem :)

Herhalde sadece beni mesajlarımı okuyorsun, ne güzel :)

Yazdıklarım normal seviyedeki bir okuyucunun anlayabileceği netlikte.. polemik hiç sevmem :)

demek ki ben anormal bir okuyucuyum aman Allah'ım çok alındım ve rencide oldum şuanda...

Polemik yaratan kişinin polemik sevmem demesi de ilginç.
Ne dediğiniz belli değil. Farz mı sünnet mi onu bile anlatamadınız henüz.

5 yaş erken zaten,ertele, bu milletin isteği bitmez, sünnet ne zaman ikinci ne zaman

ayrıca senin kadar eşinde çocuk üstünde söz sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…