Kocam, bebek ve köpek...

Yani işte ben saldırıyı bekleyemezdim. Bakın benim cocugum yok ama ben bile gerildim şu an. Saldırı olduktan sonda hakli olmuşum olmamışım ne fark edecek ki?
Ama ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Evliliğim gayet güzel eşim gayet ilgili bir baba ve eş başka bir problemimiz yok sadece köpeğini çok seviyor bu konuda çok hassas çünkü bebekliğinden beri onunla birlikte çocuğu gibi. Ben asla yalnız bırakmıyorum saldırı "teşebbüsü" olursa diyorum. Asla öyle bir şey olmasına izin vermem

Üzüldüm yaa cidden zor bir durum. Ben olsam olay çıkardı. Çok sabırlısınız.

Bahcede duracak kopek cok basit. Sakin bekleme esinin keyfini

Ben sizi tedirgin etmek istemem ama sizin son damlayı beklediğiniz yer çocuğunuzda kalıcı hasara neden olursa ne yapacaksınız o saatten sonra işi bitse nolur bitmese nolur bunlar anlık olaylar saniye gözünüzü ayırmanız yeter

bugün bebegi dogdu diye 8 sene baktigi kopegini atan adam vefasizdir, yarin bosanirsa yeni kadin bulur, ondan çocugu olunca eskisini bayramdan bayrama hatirlar (turkiyedeki cogu bosanmis baba gibi).
yani vefali olmasi , sorumluluğunun arkasinda durmasi gayet iyi bir davranış.
bir de bebek degil ki bu kopek. huyu da kötü
8 yasinda, artik yaslanmaya başlamış, bir sure sonra saglik sorunlari baslayacak, 50 kilo devamli havlayan labradoru evine kim alir? kimse almaz yani akli varsa niye alsin? internet hevesle alinip birakilan kucuk kopek kayniyor. hiç sansi yok.
ya barinakta ölümü bekler ya da öldürülür yani. bir hayvana sirf cocugum dogdu bakamam diye bunu yapsam cocugumdan cikar diye düşünürüm o köpeğin ahının , sirf bu yüzden yapamam.
en bastan kopekli adami cocuklu adam gibi gorecektin, çünkü evlenme caginda o yasta bir insan kopeklerin en az 10 sene yasadigini bilir yani, ona göre hareket etmeliydiniz.
bu saatten sonra yapaack bir sey yok
kopekler cok duygusal hayvanlardir, vefa doludurlar. terkedilen kopekler genelde yeme icmekten kesilip ölüyorlar zaten, hep yaziyorum kkda benim hic sevmedigim bir yakin akrabam da apartmanda yasarken yuz kiloya ulasacak kopek aldi, bebekken el bebek gul bebek büyüttü sonra "onun icin daha iyi" diye arazisi olan birine verdi. sonra bakmaya gittiginde adam demis "sizden sonra yemek yemeyi reddetti, numaraniz da yoktu arayamadim. birkac hafta icinde öldü" .
yine baska bir yakin akrabam var o da bebekken almis, biberonlarla beslemis. büyüyünce birileri sikayet etmis belediyeden geldiler ceza falan odediler (sebebini bilmiyorum neden) parayi odeyince kopekten sogudular , insaati korusun diye muteahidin birine verdiler. o da 6 aya kalmadan öldü, daha 3 yasindaydi.
yani evden uzaklastirirsaniz sizin kopek de zaten ölür büyük ihtimalle. bence yapmayin boyle birsey
yarin birgun çocuğunuzun basina bir bela gelir kendinizi suclarsiniz " o kopegi olume terkettim ondan oldu" diye .hic gerek yok. 8 sene nasil yasadiysaniz birkac sene daha yasayin, zaten hayvan yaslandi, bu enerjisi kalmayacak birkac seneye

Son düzenleme:
Yani kırıcı olmak istemiyorum ama madem bebeğinizi korumakla eşinizin keyfini beklemek arasinda boyle kalacaktiniz keske cocuk yapmasaydınız. O bebek kendisini kendisi koruyamaz ki. Sizin iyice bekleyeyim, sorun olursa zaten esim de hak verir diye beklediğiniz nokta maalesef dönüşü olmayan yer olabilir.

Ben sizi hatalı buldum, hatalısınız çünkü aksiyon almak için bebeğinizin zarar görmesini bekliyosunuz. Senelerce kendisine bakan sahibini bile defalarca ısırmış bir köpek bebeğe neler yapar anlamıyo musunuz? Evladınızdan olursunuz. Canı gider sonra boşansan ne evden köpeği götürsen ne, gerçekten bazı insanların aklından zoru olduğunu düşünüyorum. Ayrıca böyle bi sorun varken neden bebek yapıyosunuz? Kolunu ısırsa kopar, kafasını ısırsa öldürür bu risk nasıl alınabilir ya. Hayvanlar çocuklarına yaklaştırmaz hırlarken bir anne eşini ikna etmek için bekliyor gerçekten çok yazık.
Evlat söz konusuysa iç güdün ne derse odur, insan ol hayvan ol fark etmez, evladını korumakla yükümlüsün.
Bahçe gibi bir seçenek varken hele hala bebek ısırılsın diye bekleniyor şaka gibi.

İşe götüremez de ben en azından yaz boyunca eşim işteyken bahçeye bırakıcam. Elimden başka bir şey gelmiyor korkuyorum bu hırlamalar ısırmaya dönerse ortada evlilik falan kalmaz.
Canım benim bırak evliliği hirlamalar bir isirmada bile Allah korusun kalıcı hasar bırakabilir, o zaman evlilik olsa ne olur olmasa ne olur...arkadaşımn köpeği vardı aslında öyle saldırgan vs değildi ve çocuğuyla da oynuyordu çocuk 5-6 yalsarindayken oyun sırasında sanırım anlık tehdit olarak algıladi ve çocuğa saldırdı çocuğun yüzünde dikiş izleri vs kalıcı olarak kaldı.... ki neler duyuyoruz bebeklere saldıran ev köpeği vs Allah korusun, ben olsam kocama dedim ya biz ya köpek, bahçe imkanı da varmış ne diye macera arıyor ki

Biz böyle bi vaka almıştık, agresif ev köpeği bebeği boynundan ısırmıştı, (annesi 5dk tek bırakmış)arteri parçalanmıştı.
Normalde köpekler bebekleride koruyor ama böyle agresif olan sürekli ısıran köpekler çok tehlikeli

Yani öyle veya böyle, çoğu ülkede sahibi olsun yabanci biri olsun birkac kere ısırma vakası yaşamış köpek uyutuluyor. Bir insan başkasına zarar verince nasil ki diger insanlardan izole ediliyorsa hayvanların da bu konuda istisnası olamaz. Eğitim olsun, sevgi vermek olsun elinizden geleni yapmışsınız ki bu noktada sizin yazdığınız seyleri dogru kabul ederek konuşuyoruz. Daha ne yapılabilir ki 3 kere sahibini ısırmış bir hayvana? Baska bir rehabilitasyon yöntemi bilen varsa onu da yazsın bir de onu deneyin madem. Ben olsam bu seviyeye kadar beklemezdim.

2+1 eve tıkılmış Labrador kırması bir köpeğin (üstüne geçmiş travmalı) nasıl normal olmasını bekliyorsunuz?
Bahçeye çıkıp enerjisini atabiliyor mu? Oyun oynatıyor musunuz? Uzun yürüyüşleri var mı? Yoksa bahçeye tuvaletini gidermeden gidermeye mi çıkabiliyor bu hayvan?
Eşiniz ilk çocuğum dediği köpeğine gerekli yaşam koşullarını sağlamamış bile.

Zaten bu kafada olan insanların elinde bebekte bırakmamak gerek, saldırgan bir köpek varken bebek yapıyolar sonra koca korkusuna bebeği tehlikeye atıyolar. Isırırsa boşanacakmış, yani bi bana norma gelmiyo heralde bu davranışlar. Isırırsa bebeğe dikiş atıp eve geri gelcek falan sanıyolar heralde.
Bebek yürüdüğünde zaten kendisi gidicek köpeğin yanına sevmek isteyecek, belki oynamak isteyecek o an tehdit algıladığını düşünemiyorum bile

Bir hayvansever olarak özellikle ittapar olarak (bize verdikleri isim bu) ben bile icinde bulunduğunuz durumun ne kadar zor olduğuna empati kurabiliyor in.O çocuk da bahçede rahat edebilir.Zaten özellikle büyük köpeklerin bahçeli bir evde büyütülmesi taraftarıyım.Esinizi bir sekilde ikna etmek gerekiyor,bu böyle olmaz ya her gün stres,her gün diken üstünde..Evet hiçbir köpeğe bu ısırmaz ,saldirmaz diye kefil olamam.Kendi köpeğime bile.Bir şeyi tehdit görür,strese girer ,gerilir,sen her şeyin normal olduğunu sanırsın ama onun doğasında öyle olmayabilir.Bahcede güzel bir yaşam alanı sağlanmalı.

Konu sahibi diyor ki bebeğime saldırırsa alır çocuğu çıkarım ,kocayı boşarım.Köpek saldırısını öpücük sanıyor.Boynuna saldırsa ALLAH korusun bebek oracıkta can verir.Korkmuş ve travması olan ,sahibine ve eve gelen herkese ,eğitmene bile saldıran hayvanı o çocukla birlikte aynı ortamda tutmak cinayete teşebbüs.Başta da yazdım köpek korkuyor ve güvenli alan istiyor hali hazırda imkan varken hayvanı eve kapatmak ona da zulüm.Yap bahçeye güzel bir yuva koşsun oynasın hatta oraya çok çıkmayın onun alanı olsun......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…