Kocam, bebek ve köpek...

Araları okumadım belki sinirim bozulur diye

2 yaşımdan beri köpeklerle büyüdüm, 20 yıldır da aktif köpek sahibiyim. Şu anda da 4 köpeğim var.

Eşinizin bahçe inadı gereksiz. Evet köpek, özellikle de eve alışık köpek bütün gün bahçede bırakılmaz. Bahçeye salıp iki kafasını okşayarak köpek sahibi olunmaz. Ama eviniz bahçeliyse ve küçük çocuğunuz varsa, güzel havalarda gündüz bahçede bırakabilirsiniz. Özellikle de labradoru. Gün içinde dinlenebileceği bir kulübe koyarsınız, gece çocuğunuz uyuduktan sonra yanınıza alırsınız eşinizle vakit geçirir. Yatarken de odasına koyarsınız.

Salona ve çocuk odasına bebek kapısı koyabilirsiniz. Çocuk salonda ve odasındayken köpeğin buralara erişimi olmaz, dolayısıyla çocukla teması bulunmaz.

Çocuğunuz iyice ayaklandıktan sonra köpeğin peşinden koşacak, kuyruğunu çekmeye çalışacak. Yemeğine suyuna gidecek, oyuncaklarını alacak. Yemek ve oyuncak agresyonu var mı bilmiyorum ama bunlar da sorun olabilir.

Kendimi eşinizin yerine koyduğumda evet ben de asla köpeklerimi vermem, hele ki 8 yaşındaysa. Ama çözüm bulurum. Köpek sahibi olmak çocuğunu riske atmak demek değil, çocuk sahibi olmak da köpeğini başkasına vermek demek değil.

Benim köpeklerimden biri bana aşırı bağlı, benim için yapmayacağı şey yok, atla desem balkondan atlar. 45 kilo. İleride çocuk sahibi olsam muhtemelen ilgimi kıskanır. Ama çocuğum olduğu için ondan vazgeçmem, çünkü köpek sahibi olmayan/köpek sevmeyen insanların anlamadığı üzere onlar da bizim için evlat. Çözüm bulurum.

Eşinizin sorunu köpeğinden vazgeçmemesi değil (ki çok takdir ettim bu konuda), çözüm bulmaya yanaşmıyor olması.

Köpek konusunda tamam haklısın, hayvan sahiplenen ölene kadar bakmalı tabii ki.

Peki bu esnada çocuğu saldırıdan nasıl koruyacaklar?

Öyle sürekli göz kulak olmalık bir şey değil bu.
onu da 7 sene huyunu suyunu bildigi kopekle yasamisken hamile kalmayi secen konu sahibine sormamiz lazim çünkü bu kopek hep oradaymis. huyu suyu da boyleymis. evlenmek, hamile kalmaya karar vermek, bebek calismalari falan uzun bir zaman. o zaman neyi planladiysa onu yapsin.
kopek bir anda 50 kilo olmadi ya, ya da bir anda soz dinlemez arsiz olmadi ya (ki hamilelikten sonra bi anda degistiyse iyi, o zaman psikolojisi bozulmustir ilgi kayinca, uzman destekle duzelir dersin)
yani kopek te en basindan beri boyleyken kopekli adami kabul eden, evlenen, yillarca beraber yasayan ve cocuk dogurmaya karar veren insanin bu konuda bir plani olmasini beklerim. boyle seyler cook onceden planlanmali.
kopegi gonderme seçeneği kopegi oldurme secenegiyle esit cunku kim 8 yasinda, birkac seneye maarafli sağlık sorunlari baslayacak olan ve huyu kötü bir kopegi sahiplenir ki?
hani "bakacak aile buldum, bahceleri de var, cok iyiler" deseler yine bir nebze.

Hava 40 derece bahçede ona uygun gölge bir alan sağlansa, minik havuz koysanız, biraz dikkatini dağıtsanız alışır aslında. Bebek olmasa bile öyle daha iyi değil mi? Küçücük evde yazık hayvana da. Eşin inada bindirdi meseleyi gibi, senin dediğin olmasın diye mi yapıyor şuursuz ya

Zaten anlık bir şey 7/24 çocukla yapışık gezemezsin ki mümkün değil, o bebek mesela yeni yürümeye başlamış bir bebekti. Köpeğin dişi çene kuvveti ve bebeğin teni kemik yapısı belli yani, hala bide biliyorum olabilcekleri diyor. Anneliğine laf edildi diye beğenmedim atıyor, ee ne olacaktı.
Benim çok köpek bakan arkadaşım var daha karnındayken alıştı köpekler bebeğe ki asla saldırma huyları yok aksine kendi yavrusu gibi gözetirler, bu köpek belli yani sahibine saldırması çok uç bir şey. Ne olursa olsun sahibini ısırmaz köpekler kolay kolay.
Hal böyleyken daha bebek karnındayken bahçeye alacaklardı, bebek doğduğunda zaten bu düzeni kurmuş olmaları gerekiyodu.
Kocanın gönlünü beklesin dursun, bizde başkasının evladını düşünelim.

Tamam da köpeği bahçeye atın kim diyor ki gün içinde birkač saat bile kalsa sizde rahat edersiniz 7 24 kalmasin tabi ama bu sekilde de olmaz

Köpeği evde tutmakta bebeğin canına kasıtla eşit ama yengeç. Bu risk alınamaz bir şey. Daha bebek karnındayken bahçeye koymaları gerekirdi, güzel bir klübe, oyuncaklar, su oyunları bunları köpekler zaten çok seviyor yatar yuvarlanır 9ay vardı yani hazırlamaları için.
Kediler köpekler,kuşlar bile doğurduklarında yavrularına yaklaştırmıyo hırlıyolar koruma iç güdüsü ile, insan doğurduğuna aynı iç güdüyü göstermek zorunda, göstermiyosa kendisinde bi sorun vardır. Köpekte evladım ne yapayım diyemezsin, iki çocuk doğursan küçüğü büyükten korursun zarar vermesin diye.
Eşi bebeğini sevse ve koruma iç güdüsü barındırsa zaten en başta önlem alırlar düzenlerini kurarlardı.

Ben değil evde saldırgan bir köpekle tehlikeli bir alana çocuğum eşim birlikte gidince eşimi tehdit etmişliğim var çocuğa bir şey olursa aynısını sana da yaparım diye sizin eşiniz neden bahçeye bırakmıyor ben o kısmı anlayamadım bir türlü

Zaten o cins köpekler bence ev köpeği değil ya psikolojileri bozuk oluyor onların çoğu gördüğüm labrador sağı solu belli olmayan köpekler
Labrador aslında gayet güzel aile köpeğidir.
Sorun, sahiplerinin köpeklerinin büyüyeceğini fark etmemeleri ve ırkına güvenmeleri.
Çoğu küçük ırk ve golden, labrador gibi sakin ırk sahipleri, köpeklerinin "köpek" olduğunun bilincinde olmuyor. Zaten labrador yea, nasılsa uysal ırk deyip geçiyor. Doğru sosyalleştirmiyor, düzgün eğitmiyor.
Benim 20 yıldır rottweilerlarım var ama annemi golden ısırdı. Çünkü ben köpeğimin potansiyelini bilip bebeklikten itibaren disiplinli büyütüyorum, onlar aman golden bu deyip sallamıyor.

Geçen sene evin bebeğini öldürmüştü Amerika'da bir köpek.Hayvan bu,çok güvenmemek lazım.Yanında bile olsanız ani saldırması durumumda müdahale etseniz dahi bebekte ciddi hasar oluşabilir.Ben ya köpek ya biz derdim galiba.Hayvan sevgisi insan sevgisinin önüne geçmemeli bence.

Evet disiplin çok önemli köpeklere gerekirse sesini yükseltmek gerekiyor çünkü köpek Önder arıyor olmadığı zaman da böyle başına buyruk hareket ediyor. Ama dediğiniz gibi köpek sahiplerine çoğu haliyle köpeklerini o kadar çok seviyorlar ki disiplini unutuyorlar bazen çocuklarımıza yaptığımız gibi oluyor yani

Benim köpeklerim şımarıktır. Yatağımda benimle uyur, koltuktan kalktığımda yerimi kaparlar. Salonda sürekli oyuncak dağınığı olur. Bahçede çamurda oynarlar, denize gittiğimizde kumlarda yuvarlanır leş gibi eve geliriz. Biri küçükken devamlı arabaya kusardı, diğeri kaprisli, günde on kez eve girip 10 dk sonra bahçeye çıkmak ister. Maddi olarak tüm imkanlarım onların, hiçbir masrafı gözüm görmez.

Ama normalde şımartmakla düzgün eğitmek zıt şeyler değil. Yeri gelir bir bakışımla sustururum, dolu dizgin koşarken adını seslendiğim an ayağımın dibine döner.

Kaybettiğim rottumun sırtına bir piknikte tanımadığım çocuk gelip tekme attı. Köpeğin sırtında ayakkabı izi çıktı. Çocuk olduğunu görünce önüne döndü.

Bunları da ay ben ne iyi köpek eğittim demek için anlatmıyorum, aslında olması gereken zaten bu. Köpek halka açık yerlerde tasmasız gezdirilmez, çocuk parkına götürülmez, sırf küçük köpek diye her ortama çanta gibi taşınmaz. Evet hepsi evladım, evet tek bir tüylerine zarar gelsin dünyayı yakarım, ama günün sonunda köpeğe köpek gibi davranmak haksızlık değil, bilakis onun doğasına uygun davranmak oluyor.

Ne yazık ki insanlar bunu ayırt edemiyor.

Beğenmedim atarak için rahatlatıyorsa bugün rahatlatsın ama bende şu görüşteyim bir şey olursa boşarım e bi zahmet zaten bir şey olduktan sonra boşa ama işte bir şey olduktan sonra aksiyon almanın anlamı yok

İşte gerçek hayvan sever sizsiniz, baktığınız canların hem psikolojisini,hem eğitimini hem mutluluğunu düşünüp onlara uygun şartlar sağlıyorsunuz.Konu sahibinin eşi ise sözde hayvansever köpeği 3 saat dolaştırıp sonra küçücük odaya atıp kapısını kapatıp ,yatıp uyumayı yeterli sanıyor.Eğitmen , veteriner bu hayvan travmalı yaş ilerledikçe artacak korkuyor ve kendini güvende hissetmiyor diyor adam hâlâ bir şey olmaz kafasında.Ellerinde mis gibi bir alan var kullansana köpeğin artık kaç yıl ömrü kaldı ?? Gerim gerim geriyor hayvanı.Vicdansız.....

tabii ki birsey yapmalı, bir cozum bulmali ama ayni evde yasamayi dusunen, evlenen, cocuk yapmaya karar veren insanlarin bunu uzuuun uzun yillar icinde dusunmesi bir aksiyon almasi oyle cocuk yapmasi gerekirdi. simdi sorun cozulmeyip cocuk dogup daha da büyüyünce boyle sorun yasaniyor iste
cocuklu insanla evlenip sonradan sikayet edene "e biliyordun cocugunu" deniyor, bu da onunla ayni.
konu sahibi "ya kopek ya ben" demeyi düşünüyormus. oyle dese adam kopek diyip bosansa bile cocugi aldigi haftasonlari bayramlarda cocuk yine babasinda ve kopekle olacak. yani mantikli bir care bulmalilar.
keske bu konuyu cozume kavusturmadan bebek isine hic girmeselerdi.
bana gore en dogru yol bahceye kulube yapmak. alan varsa kopeklerin ilgisini cekecek bir park alani yapmak.
esi her sabah erken kalkar, kopekle oyun oynar, onu kucuk bir yuruyuse cikartir. sonra tum gun bahcede durur. isten gelir biraz oynar, eve gelir yemek yer, sonra çocugu arabaya koyar bir temiz hava almaya cikarlar kopek de tuvaletini falan yapar, hem kaliteli zaman gecirmis olur. konu sahibi de gun icinde arasira ilgilenir. havalar guzel olunca kendi gozetiminde bebegiyle kopegiyle takilirlar. kopek bjr sure sonra bahcede yasamaya alisir ve en onemlisi sadece kapiyi acip bebeğini disari cikartip gozu ustundeyken bebekle kopek bir arada olur.
bana tek uygun cozum bu gibi geldi.
esi bir sekilde bunu kabul etmek zorunda.

Eşi bunu kabul etmiyor çünkü umrunda değil. İkiside birbirinden kötü durumdalar bakım veren olarak. Benim arkadaşımın 2 köpeği var evde bakıyordu 5 sene çocuk yapmadılar (bahçeli eve geçme imkanları vardı onu beklediler) sonra ikizleri oldu bahçeye neler neler aldılar, köpekleri tuvalet önünde ağlardı o derece düşkündü, bebekleri kıskanmasın diye karnındayken başladılar sevdirmeye, kıyafetlerini koklattılar, bir sürü şey yaptılar zaten biri veteriner hekim.
Yani gerçek hayvanseverler gerçek anne babalar zaten tüm canlılara annelik babalık yapıyor. Konu sahibi göz göre göre bebek ısırılsında kocasına karşı haklı çık diye bekliyor.

bence ne konu sahibi haksiz ne eşi
tek sorunlari bu günün gelecegini bile bile 8 sene bir çözüm bulmamalari olmus.
bazi seyler cok nettir ve olacaktir yani, ayan beyan belliyse buna hazirlik yapmak gerekir görmezden gelip akisina bırakmak yerine

Yani sahinini ısıran köpek bebeğe tabiki zarar verebilir. Çözümü bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…