Kocam beni sinirden öldürecek

aynen öyle, arkadaşları, çevresi hep onun yanında, yok böyle kocan olduğu için şanslısın, yok kocan şöyle iyi, şöyle dürüst dedikçe heralde düşündü herkes beğeniyor bi bu gıcık kadın beğenmiyor. ama çok şaşırdım, cidden ben şu devirde benimki gibi kalmamıştır diyordum.[/QUOTE]

ama yapılacak şey çok basit böyle vakalarda arkadaşım. öyle bi evirip çevireceksin ki senin istediğin her şeyi kendi istediği için yaptığını sanacak. ben öyle yapıyorum en azından. böyle tipler çoklukla pohpohlanmaktan hoşlandığı için, kendi istediğim bir şeyi örneğin şu an çalışmıyorum, doğum iznindeyim, ama kadın geliyor işimi ütümü yapmak için; canım sen de hep söylersin ya benim önceliğim bebeğimiz, o da çok yoruyor beni. iş güçle uğraşınca bebeğimiz aksıyor. en iyisi biz kadın alalım hayatım, zaten benim kocam eşini madur etmeyecek bi adam, çok düşünceli vs diye gazı bi veriyorum. olayın sonunda adam sanıyo ki o bana demiş canım yoruluyosun işi kadın yapsın diye. bi de öyle diye havalanıyo. gaza da geldiğinden ben eşimi yormam arkadaş, iş yaptırmam diye hava basıyo. bu kısmı umrumda değil, millet o düşünceli sansın, benim odunum ama istediğim de oluyor nihayetinde:)

Öncelikle ne güzel yazmışsınız, bir insanın iyi olması demek, çok iyi bir koca olacağı anlamına gelmez. Keşke insanlar iyi insan diyerek evlenmeselerde, anlasalar dediğiniz olguyu.

Eşinizin bütün bunları yapma sebebini, sizin kendinize ihtiyaç duymadan hayatınızı sürdürebileceğinizin farkında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yani allah ayırmasın ama, ayrılırsanız kendi hayatınızı devam ettirebilecek cesarete güce sahipsiniz demekki. O da bundan rahatsız olduğu için, evde lider benim ben ne dersem o olur. Ben hata yapsam bile bu hata aynı zamanda senin hatandır şeklinde cümleler kurarak kendi egosunu yükseltmeye ve sizin de ona muhtaç olduğunuzu bilinçaltınıza itmeye çalışıyor bence.

Eğer bilerek evlendiyseniz söyleyebileceğim birşey yok, ancak evlendikten sonra ortaya çıktıysa işiniz zor :) Ben asla alttan alan bir yapıya sahip olmadığımdan, sizin yerinizde olsam uyuduktan sonra o formu iptal eder, sabah dırıldanırsa da senin yaptığın hatayı telafi ettim üstüne birde çemkirme der kavga ederdim. Ha tabii bu insanı yıpratır ancak artık bir zamandan sonra bunu kabul etmediğinizi farkettiğinden bu davranışların sonu kesilir diye düşünüyorum. Tabii hamile halinizle büyük bir çocuk büyütmek sizi baya yıpratır ancak yapacak birşey yok :)

bizimkide suçlu olduğunda süt dökmüş kedi gibidir şirinlik yapar ama bakarki bende tık yok burnunu havaya diker.yapma diye ısrar edersin beni daraltma.otur iki kelime edelim laf ağzında kanepede uyur pc başında uyumaz cin gibi olur. baskalarıyla ilgilendiğin kadar benimle ilgilen derim kıskançlık yapma.herşeyi benim kocam bilir o yaptıysa mutlaka haklıdır.kendine aşıktır :98:haa hata yaptığında üzerine gittiğinde ben senin çocuğunmuyum senide bulduk haaa der:22: ve ben sinir olurum.:95::47:herşeyi bilir ama elinden hiçbirşey gelmez.offf ne dertliymişim rahatladım sanki ve yazarken bile yoruldum:37:

kızıyorum falan ama sevdiğim yönleride var onları düşünüp zaten hep alttan alıyorum hep eksi yönlerini düşünüp evliliğime öle devam etseydim 14 yıl bitmez bede psikolijikmen hastanede olurdum.ben genelde bu şekilde evliliğimi ayakta tutuyorum eksileri görmeyerek komik anılarımızda çok oldu onun gözünde ben hiçbir oyunu bilmem ,hatta 4 arkadaş okey oynuyoruz hayatımda ilk ve sondu eşli oyun oynamak bizimkinde birde hırs var asla kaybetmeyi kabullenemez elimde çift okey var bitirtmiyor neymiş ben kadınım ya karının sayesinde oyunu aldın diycek arkadaşı.istediğide oldu kendi eli açtı bana açtırmadı alttan dürte dürte bacağımı morarttı açma diye

Son düzenleme:
Öncelikle ne güzel yazmışsınız, bir insanın iyi olması demek, çok iyi bir koca olacağı anlamına gelmez. Keşke insanlar iyi insan diyerek evlenmeselerde, anlasalar dediğiniz olguyu.

Eşinizin bütün bunları yapma sebebini, sizin kendinize ihtiyaç duymadan hayatınızı sürdürebileceğinizin farkında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yani allah ayırmasın ama, ayrılırsanız kendi hayatınızı devam ettirebilecek cesarete güce sahipsiniz demekki. O da bundan rahatsız olduğu için, evde lider benim ben ne dersem o olur. Ben hata yapsam bile bu hata aynı zamanda senin hatandır şeklinde cümleler kurarak kendi egosunu yükseltmeye ve sizin de ona muhtaç olduğunuzu bilinçaltınıza itmeye çalışıyor bence.

Eğer bilerek evlendiyseniz söyleyebileceğim birşey yok, ancak evlendikten sonra ortaya çıktıysa işiniz zor :) Ben asla alttan alan bir yapıya sahip olmadığımdan, sizin yerinizde olsam uyuduktan sonra o formu iptal eder, sabah dırıldanırsa da senin yaptığın hatayı telafi ettim üstüne birde çemkirme der kavga ederdim. Ha tabii bu insanı yıpratır ancak artık bir zamandan sonra bunu kabul etmediğinizi farkettiğinden bu davranışların sonu kesilir diye düşünüyorum. Tabii hamile halinizle büyük bir çocuk büyütmek sizi baya yıpratır ancak yapacak birşey yok :)

Kesinlikle bu yapıda bir insan olduğunu bilmiyordum evlenmeden önce, dediğiniz gibi eşim çok iyi biliyor onsuz yapabileceğimi(aşk manasında değil, yaşamak için), sürekli kadın erkeğe muhtaçtır lafını kullanır. ben de asıl erkek kadına muhtaç derim. Yani bilemiyorum kim kime muhtaç ama eşim çok iyi biliyor ben ona muhtaç değilim. Formu iptal etmeyi teklif etmem bile bu kadar soruna sebep olmuşken, iptal etsem sanırım çok daha büyük bir problem çıkardı. form hala duruyor, ben de komutandan komut bekliyorum :ssz:

ne dertli insan varmış arkadaşlar ya :1:

ilkduyansenol senin koca inan benimkinden ilginçmiş, bacağımı morarttı ne demek ya :1: kompleksin bu kadarı :1:

ama yapılacak şey çok basit böyle vakalarda arkadaşım. öyle bi evirip çevireceksin ki senin istediğin her şeyi kendi istediği için yaptığını sanacak. ben öyle yapıyorum en azından. böyle tipler çoklukla pohpohlanmaktan hoşlandığı için, kendi istediğim bir şeyi örneğin şu an çalışmıyorum, doğum iznindeyim, ama kadın geliyor işimi ütümü yapmak için; canım sen de hep söylersin ya benim önceliğim bebeğimiz, o da çok yoruyor beni. iş güçle uğraşınca bebeğimiz aksıyor. en iyisi biz kadın alalım hayatım, zaten benim kocam eşini madur etmeyecek bi adam, çok düşünceli vs diye gazı bi veriyorum. olayın sonunda adam sanıyo ki o bana demiş canım yoruluyosun işi kadın yapsın diye. bi de öyle diye havalanıyo. gaza da geldiğinden ben eşimi yormam arkadaş, iş yaptırmam diye hava basıyo. bu kısmı umrumda değil, millet o düşünceli sansın, benim odunum ama istediğim de oluyor nihayetinde:)

çoğu zaman ben de uyguluyorum bunları herkese tavsiye de ederim ama önemli meselelerde sorun halının altından kendini gösteriyor yine, çünkü bunlar geçici çözümler, huyuna gitmek vs. ama her an ortaya çıkmaya hazır bir sorun mevcut.

ne dertli insan varmış arkadaşlar ya :1:

ilkduyansenol senin koca inan benimkinden ilginçmiş, bacağımı morarttı ne demek ya :1: kompleksin bu kadarı :1:

canım Allah ölümden başka dert vermesin nebiliyim yazdıkça rahatlıyor insan binevi dertleşiyoruz işte yinede seviyorum yaramzlığını ve şımarıklığını.şurda diğer konuları okuyunca bizimkiler devede kulak kalıyo en iyi yöntem benim için eksi yönleri görmezden gelmek

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin canım, eşin zor bir insanmış egoları tavan yapmış ve sen ne yaparsan yap eşine o hareketin batacak duruma gelmişsiniz.

Eşim de tenkit edilmeye gelemez, işte yönettiği gibi evi de hep o yönetsin, kimse lafının üzerine laf söylemesin istiyor ailelerimize de son zamanlarda böyle davranıyor. Ben de herşeyi alttan alamam sonra olay iyice dallanıp budaklanıyor. Geçenlerde yine böyle bir durumdan kavga ettik ve sonrasında barıştık. Şimdi çok dikkatli inşallah devam eder, yani en azından kendi de biraz olsun hatasının farkına varmış söyledi bu bile bir ilerlemedir onun için. Geçen birkaç olay oldu her olayda benim dediğim gibi çıktı. Niye seni dinlemiyorsam dedi her seferinde. Hep ben haklıyım, benim dediğim doğru demiyorum ona ama bildiğim bir konuda da geri adım atamam. Ben de ondaki bu ilerlemeye karşılık biraz daha sakin olup inatlaşmamaya çalışıcam çünkü o zaman o da yumuşuyor. Sana da tavsiyem ancak bu olabilir umarım başarırız.

Bir de çocuk olunca bu çekişmeler kat kat arttı bizde. Ailesinde de babasının sözü geçer annesi gibi ağırbaşlı olayım istiyor. Sonra da yok annem çok ezildi zamanında babamdan dolayı vs. konuşuyor. Ben de dedim annen çok sabırlı bir kadın ben öyle olamam, bile bile ezik duruma gelemem. Tutarsız istekler olunca insan dayanamıyor.

ampül tak, priz tamir et lavaboyu onar vs çekinmem,ev ararım falan demişsin ya ; aslnda hiç birini yapmayacaksn bak eninde sonunda el atacak..annemden biliyorum evde herşeye koşturr çaba gösterir
sonuç madalya mı alıyor? aksine işleri bindirmek lazm ki tepesine tıpış tıpış sana ihtiyaç duysun..o zamn görür gününü..bence..

Anladığım kadarıyla esin seni pek "eşi" gibi görmüyor. Yanlış anlama sevgi manasında değil ama anlattıklarını okuyunca kafamda yardımcısı gibi bi imaj oluştu. Yardımcı veya sekreteri de diyebiliriz. Evlilikten cok şirket yönetimi havasinda takılıyor eşin..
Hatasını kabul etmiyorsa yapacak birşey var mi bilmiyorum ama karşılıklı saygı olayı eksik gibi, bunu telkin edebilirsin...

ben yeni evliyim şimdi çok korktum :( eşimde öyle..herkes ne kadar şanslı olduğumu söyler..kibar efendi yardımsever,düşünceli cömert..herşey onda banada öyle aynen ama biz daha 1 aylık evliyiz..aaaayyy ben çok korktum şimdi..bende hep söylemişimdir bi hatam olsa kimse ondan bilmez..eyvah eyvaaaahh :/ :/

iyi de konunun ne olduğunu bilmiyorsun, aylarca ne için ağlayacağıma dair bir fikrin bile yok, bir de hayatıma önemsiz diyorsun. bence biraz dikkatli oku yorumumu, ağlayacağım şey formun hatalı doldurulmasının sonucunda ortaya çıkacak problem. ancak bu problemi paylaşmadığım için ne kadar önemli olduğunu bilemezsin, bu sebeple de beni yargılayamazsın.

öyle bırak nasıl çözülürse çözülsün diyebileceğim bi olay olsa zaten bırakırdım. 2 yıldır birşeyleri değiştirdiğimi zaten söyledim.

benim için konunun önemi yok...
burada önemli olan sizin tavrınız, konunuz beni alakadar etmez...
kocam bana şöyle davranıyor diyeceğiniz yerde bir bakın kendinize siz eşinize nasıl davranıyorsunuz...
eşinizin kapıyı çarpıp çıkması, söylediği sözler hepsi sizin davranışlarınıza tepki çünkü...
bana göre sizin kadar memleket meselesi haline getireceğim hiçbir konu yok hayatta...
ayrıca madem ondan daha akıllıyım, madem daha çok biliyorum...
benim için çok önemli konuya kocamı dahil etmem...
kendim dolduramıyor muyum formu, yapamıyor muyum ödememi...
bunca yıl form doldururken o mu vardı hayatımda derim...
fikrini soruyorsam da düşüncesine de yanlışına da saygı duyarım...
ayrıca ben size hayatınız önemsiz demedim, hayatınız bu kadar önemsiz mi diye sordum...
kimseyi de yargıladığım yok ayrıca sadece yorum yaptım...

Son düzenleme:
iade butonunu görmemesi değil olay, olay formun hatalı olduğunu kabul etmemesi, hata olup olmadığını araştıracakmış.

bana açık açık dedi, zeki kadın istemiyorum diye. bence de eşimde aşağılık kompleksi var ama sadece bana karşı. başka kimseye değil. nasıl yenilir bu kompleks. eşimin bazı huyları geçen yüzyıl değil geçen bin yıldan kalma, bazen hatırlatıyorum hangi yüzyılda yaşıyoruz diye. :20:

zeki kadın istemiyormuymuş.:53:
.bir çeşit üstün cins, üstün ırk olma hevesinde..bence onun iyi bir psikoloğa gitmesi şart.aşağılık duygusunun yokedilmesi şart.

zor bir erkek eşin.karısının kendinden daha zeki daha yetenekli olabileceğini kabullenmek istemiyor her şeyin en iyisini ben bilirim hep beni dinle diyor senin ona yap et gibi kelimelerini bile yönetilmek gibi görüyor bu kısmı benim görümcemin kocasına benziyor adama herp ricayla konuşacakmışsın:19:zor böylesini idare etmek ama seviyorsan sadıksa sana değe veriyorsa idare edebilirsin canım belki zamanla biraz düzelir :31:

Sadece bu mevzuyu okuyup yorum yazacaktım iyi ki diğer konuları okumuşum.
Eşin daralmış ,laf cambazlıklarından ,yanlış anlaşılmaktan öyle miydi böyle miydi şöyle miydi..
Vallahi yaşadıklarınızı ben okudum okurken bile daralıyor insan.
İçi boş amacı olmayan tartışamalar ya eşiniz size ya siz eşinize tabiri caizse gıcık oluyorsunuz ama niye ?
Kabahatli olan sadece eşiniz olduğunu sanmıyorum onu burada egolu diye suçlarken ben şahsen sizin de egonuz olduğunu düşünüyorum.
Hep kendinizi kanıtlama sevdası içindesiniz sanırım eşiniz biraz sizi ezmeye çalıştıkça oluşmuş bu tavır.
Karşılıklı hatalar tavsiye beklemediğinizi diğer konularınızda da yazmışsınız.
Yapacak ne var bende gerçekten merak ettim yani mantıklı makul bir çözüm ne olacaktır bilmiyorum.
Çevremde sizin gibi çiftler var (dı) sonu pek de hoş olmadı.
Dilerim karşılıklı hatalarınızı düzeltme yoluna girersiniz.

eee gülü seven dikenine katlanacakk madem harika bi eşin var bi tek bu yönü kötü sende onu böyle sevecen her güzelin kusuru varr

klasik erkek halleri....
bırak bi hata yaptığında uyarma gitsin bakalım sonuna kadar...
sen hep onu pohpohlayacaksan vay haline....

Eşiniz ukala hatta fazla ukala ..
Ama aynı zamanda aşağılık kompleksleri var..
Erkek ustundur,
Kadın gucsuzdur dıye bakıyor ilişkinize.
Zaten açık açık soylemıste..
Ben eşinizin pek ıyı yanlarını goremedım acıkcası..
Allah korusun boyle bır ınsanla hayat cekılır mı..
Allah yardımcınız olsun. zor bır hayatınız var bana göre.

evet hayatım sorun sende...
ve böyle davranmayan erkek yok...
çünkü her erkek -istinası gerçekten yok- kadının ona güvenmesini istiyor...
sen böyle davranarak ona sana güvenmiyorum mesajını veriyorsun...
adamı eleştirmeyi bırak..
iyi taraflarına odaklanarak ilişkiyi ayakta tutarsın eleştirirsen sadece kendinden uzaklaştırırsın...
onu olduğu gibi kabullen, eşini yücelt bu bir...
bir şey istediğinde kesinlikle emir kipi kullanma, cilveyle iste, sevgiyle iste canını verir sana...
yapmıyorsa o an için yapmıyordur, yapmak istemiyordur o zaman üzerine gitme, kendine yapacak başka şeyler bu ya da kendin yap...
mutlaka yapacaktır, onu yapmak üzere hafızaya almıştır, yapmayanı henüz icat edilmemiştir..
yolumu kaybetti, dönüp duruyor musunuz aynı yerde hiç oralı olma, aaa hayatım nasılsa yanındayım başka birşeyin önemi yok de...
inan iki dakikada düze çıkar o adam...
erkeğe o istemedikçe yardım etmeyeceksin...
sen neden ben senden daha akıllıyım bak buradan gitceksin diyorsun ki...
üstelik adam sana yol gösteriyor bak böyle yapma diyor, yapma...
dışarıda, işinde, gücünde sen bil ama bırak senin yanında o bilsin...
bunda birşey yok...
hayatınızı bir erkekle paylaşmak istiyorsan sen kendini değiştireceksin, ya da ben bir erkekle paylaşmıyacağım hayatımı diyeceksin ve çekileceksin...
üzgünüm ama her erkek aşağı yukarı böyle çünkü...

Ayaklarını her gün gül suyuyla yıkayacaksın kısmını atlamışsınız..
Bir kadın bunları yaparsa canı çıkmaz.Ama karakterini, kendine olan saygısını, kendini sevebilme yetisini kaybeder.
Yani ne biliyim belki prizi tamir etme, ampul takma, yük taşıma gibi şeylerde söylediklerinizde haklı olabilirsiniz, ancak elinin hamuruyla benim işime karışma tarzı bir yaklaşımı hem zekama hem karakterime hakaret sayarım.

Back
X