Kocam benimle çocuklar hariç iletişim kurmuyor yüzüme dahi bakmıyor

Umursama, gül eğlen hayatına bak, sen de ona terso yap bi sarsılsın diyen birine de evliliği güç savaşına dönüştürmeyi normalleştirmeyin demiş. Adamdan öyle korkuyor ki. Böyle susup pısarak bir gün o ilgiyi alabileceğine inancı tam.

Adam zeki biri belli ki. Konu sahibini çok güzel manipüle ediyor. İstediği zaman çileden çıkarıp videoya falan alması. Konu sahibi durumları nasıl yöneteceğini bilmiyor.
Boşanan çiftler bile daha çok iletişim kuruyordur bunlardan.

Adam zeki biri belli ki. Konu sahibini çok güzel manipüle ediyor. İstediği zaman çileden çıkarıp videoya falan alması. Konu sahibi durumları nasıl yöneteceğini bilmiyor.
Boşanan çiftler bile daha çok iletişim kuruyordur bunlardan.
Yahu nasıl yönetsin insan çileden çıkar hasta olur bu durumda bildiğin delirir ama hala anlamak istemiyor

Yahu nasıl yönetsin insan çileden çıkar hasta olur bu durumda bildiğin delirir ama hala anlamak istemiyor

Hayır yönetmek derken mesela adam bunu delirtip çocukların üstüne salıyormuş ya sonra videoya alıyormuş. Delirmeyeceksin mesela. Darp etmiş adam bunu darp raporu alacaksın. Şimdi otursun aldatılma kanıtı arasın dursun.

ArbutusUnedo ArbutusUnedo merak ettiğim bir şey var.
Darp görüntülerini eşinizin ailesine göndermişsiniz. Onlar da eşlerini döven oğullarına aslansın kaplansın diyen tiplermiş, hiçbir şey söylememişler. Aynı durumda olsanız siz ne yapardınız?

Sizin kızınız kocasından dayak yediğinde ya da oğlunuz eşini dövdüğünde eşiniz ve siz ne diyeceksiniz çocuklarınıza?
Kızınıza "bu asla kabul edilemez, boşan" mı diyeceksiniz? Oğlunuza "biz seni böyle mi yetiştirdik yazıklar olsun" deyip yüzüne tükürecek misiniz? Eşiniz oğluna aslansın kaplansın demeyecek mi mesela?
Bu seçimleri yapacak çocukları şu an siz böyle yetiştiriyorsunuz.

Darp ettiği görüntüler var demişsiniz. Sizi kışkırtıp çocukların üstüne salıp videoya çekiyormuş. Bu adam mı mükemmel baba şimdi? Çocuklarınıza anlatsanız ileride "ne kadar saf, salak, gurursuz bir annemiz varmış, dayak yiyip aldatıldığı yerde durmuş" deyip size asla saygı duymayacaklar. Tabi şiddet yanlısı eşiniz sizin o kadar yaşamanıza müsaade ederse.

Tüm boşanan kadınların çocukları babalarına bu kadar düşkün değil yine ezberden konuşuyorsunuz. Babalar çocuklarını dövüyor aşağılıyor ilgilenmiyor görmüyor bile. Bizimkinin derdi benimle, çocuklarına karşı muhteşem ilgili bir baba görünürde. İleride çocukları ikna edecek bir problem yok görünürde; bu işin ergenlik ve gençliği var. Hayatları boyunca düşman olacakları bir anne olmak istemiyorum ki örnekleri var. Kadıncağız(eğitimli bir kozmetik patronu bu arada öyle ezik biri değil) görünmez zorbalığa maruz kaldığı için boşandı. yıllardır ergenlik çağındaki çocuğunu toparlamaya çalışıyor, psikolog psikolog geziyor kız annesini istemiyor suçluyor babasına da gidemiyor babasının hatalı olduğunu asla kabul etmiyor ve bu ikilem yüzünden lisede evden kaçtı kötü

Hep bir ezbere konusuyorsunuz hep bir ezbere konusuyorsunuz. Yorumlar hosunuza gitmiyor ama sizin kocanizda bosanmak harici sadece bir secenek kaliyor maalesef o da ona kul köle olmak. Kendinizi parcalayacaksiniz "sen benden üstünsün pasam kulun kölen olam" diye. O zaman yüzünüze bakar ama sizi insan yerine koymak gibi bir derdi yok. Sizi istedigi sekilde yikmak derdinde. Cocuklar da piyon bu isin icinde. Onlari sevdiginden ilgilenmiyor. Secim sizin. Sizi cift terapiye yönlendirsek bile olacaklar belli. O yüzden siz secin. Esiniz narsist demiyorum, cünkü cok basit, ama normal da asla degil.

Evet biraz bağımlı kişiliğimin olduğunun farkındayım ve zamanında çok ilgi dilendim ondan, bunaldı benden kaçtı, tartışmada hemen içine kapanır günlerce aylarca konuşmaz, ben ilgi isteyince beni suçlar git arkadaş bul onunla konuş ben senin prikoloğun muyum der. Kendi sürekli yurtdışına gidiyor gezmeye arkadaşlara doyuyor, ben evde 2 çocukla bunalınca ilgi isteyince suçlu oluyorum. Ama rica ederim siz de bunu normalleştirmeyin; evlilik iki kişinin birbirinden ilgi beklemesi; sorunları beraber çözmesi gereken bir kurumken neden güç savaşına dönsün?
kocan seninle ilgilenmiyor çünkü ilgilendiği başka kişiler var muhtemelen. seninle konuşmak sohbet etmek dahi istemiyor. bu tarz insanlar iş çevremde var karılarına asık surat ama çevrelerine minnoş, ikinci kadınlara prenses gibi davranıyorlar. karıları da sanıyor ki bizim kocalar sinirli, dedikodu yapmaz, dert dinlemez vs. evde güvendikleri sadakatlerinden emin oldukları eşleri var onları da boşamak istemiyorlar bu ikinci kadınlar ile duygusal birliktelik yaşadıkları halde. çünkü onlara güvenemiyorlar.

kocandan ayrılırsan eğer hayatın hafifleyecek ise ayrıl. ama anladığım kadarı ile 2 çocukla az para ile geçim derdine düşeceksin ve yeni bir ilişki de yapmayacaksın . böyle bir şey olacaksa boşanma ama sende kendi hayatına bak. onun peşinden koşup durma . karısını seven arzulayan adam o kadar uzun süre küs duramaz aynı yerde. sende kendi hayatına bak çünkü o kendi hayatına bakıyor

Aynı şeyleri düşünüyorsak benim yorumumu neden beğenmedin? 🤣
Aslında önceki yorumlarınızı doğru buldum ama o beğenmediğimi biraz acımasız bulmuştum çünkü üzüldüm ben konu sahinine. ancak üstte bi yorum var daha önceki konularından alıntı yapılmış, bu iğrençliğe nasıl devam edebiliyor o noktada çoktan bitmeliydi diye düşünüp beğenmedimi beğendimle değiştirdim. Konu sahibinin silkelenip kendine gelmesi lazım adam bariz şeytan pislik hala da ilgi de ilgi çocuğum cartım curtum sanki şu an çok güzelmiş gibi herşey, evde şiddete varan olaylar çocuklar herkes feryat figan ama mutlu ailemiz devam etsin, bırak sevmesinler böyle babayı olmaz olsun diyemiyor. Hala abisi boşanmış da sırtını sıvazlamışlar da ailem arkamda değil de bi ton bahane. Kadının psikolojisini yerle bir etmişler durumu idrak edemiyor bunu da kabul etmiyor.

ay eski konunuzdaki mesajlarınızı okudum. inanamadım.
siz bu iğrenç adam için mi bu eziyeti hem kendinize hem çocuklarınıza çektiriyorsunuz. bu nasıl aile (!) ya rezillik. kanıtları ailesine değil mahkemeye göstermeniz gerekiyordu.

Eki Görüntüle 3630069
ay bunu şimdi gördüm. ben de ilk mesajda çok az da olsa normal biri olduğunuza dair bi ışık görmüştüm ama yok yani. çocuklar falan umrunuzda değil sizin. umrunuzda olsa size çocukların önünde böyle şeyler yapan biriyle devam etmezdiniz. ben de sanıyorum ki adam kendi halinde manyağın teki. meğer size fiziksel zarar da veriyormuş. iğrenç şeyler de yapıyormuş. ya bunlar olmasa da zaten boşanılmalı da hani belki çok derinlerde bi yerde bir şeylere tutunuyorsunuzdur diye düşünmüştüm.

vay arkadaş adamın ne numarası varmış da böyle vazgeçemiyorsunuz. çükü altından galiba.

kocan seninle ilgilenmiyor çünkü ilgilendiği başka kişiler var muhtemelen. seninle konuşmak sohbet etmek dahi istemiyor. bu tarz insanlar iş çevremde var karılarına asık surat ama çevrelerine minnoş, ikinci kadınlara prenses gibi davranıyorlar. karıları da sanıyor ki bizim kocalar sinirli, dedikodu yapmaz, dert dinlemez vs. evde güvendikleri sadakatlerinden emin oldukları eşleri var onları da boşamak istemiyorlar bu ikinci kadınlar ile duygusal birliktelik yaşadıkları halde. çünkü onlara güvenemiyorlar.

kocandan ayrılırsan eğer hayatın hafifleyecek ise ayrıl. ama anladığım kadarı ile 2 çocukla az para ile geçim derdine düşeceksin ve yeni bir ilişki de yapmayacaksın . böyle bir şey olacaksa boşanma ama sende kendi hayatına bak. onun peşinden koşup durma . karısını seven arzulayan adam o kadar uzun süre küs duramaz aynı yerde. sende kendi hayatına bak çünkü o kendi hayatına bakıyor
Geçim derdine düşmez. Evi, arabası, kendi kurduğu işi varmış. Maddi kaygım yok demiş zaten. Tek derdi kocadan ilgi görmek.

Aramızın yıllardır çok kötü olduğı çok büyük kavgalar ettiğimiz eşimle; yıllardır kötü iletişimle ve 2 çocukla boşanma kararı veremeden devam etmeye çalışıyoruz. Hemen biye boşanmıyorsunuz diye linçlemeyin; şak diyince olmuyor çocuklar babalarını çok seviyor ve eşim boşanma adımını ben atayım da çocuklara “bakın ben istemedim anneniz istedi” diyerek acitasyon yapmak istiyor ve her şeyi adım adım planlıyor.

Esas sorunumuz iletişimsizlik. Eşimle yılların sorunu sonucu benimle sıfır iletişim şeklinde yaşamaya başladı. Yazın 1,5 aydır annemin yanındayım; kavga sonucu değil çocukları rahat ettirme amacıyla mutabık kalarak geldim ama yaz boyu beni bir kez bile aramadı. Çocukların ihtiyaçları hariç tek kelime konuşmuyor benimle. Oğlumuz ve kızımızla görüşeceğinde oğlumun akıllı saatinden arıyor hallediyor.

Vekhasıl sorunumuz zaten çok büyük ama detaylara inip boğulamayacağım yıllar içinde yeteri kadar yıprandım.

Otel tatili yapmak için çok ısrar etti; yüksek paralara otel kiraladı çocuklarımla tatil yapmak istiyorum dedi. Ben istemeyerek kabul ettim; şu an otelde tatildeyiz ama benimle sıfır iletişim. Aylardır böyle, ne bir gözüme bakma ne bir sohbet ne bir hal hatır sorma, soruşarıma yüzüme bakmadan cevap vermeler tek kelimelik cevaplar. Asla benimle yan yana oturmuyor ben yanına yaklaşınca kalkıp gidiyor. Üstümü odada değiştirirken bile başka tarafa geçiyor beni görmemek için. Bir önce bir geziye gitmiştik, her yaklaşmaya çalışmamda yorgunum diyip uzaklaşıyordu; bütün geziyi benimle tek kelime konuşmadan tamamlamıştı.

2 çocuğum babalarına aşık olmasa bir dakika bile düşünmem. Ama o kadar hin ki; ben hep çocuklarla yalnız kaldığım ve tek otorite koymaya çalışan olduğum için hep ben kötü oldum. Boşanmaya çalıştığımda anneniz beni istemiyor sizinle görüşmemi de istemiyoe o yüzden boşanmak istiyor dedi çocuklar bana karşı bilendi. Ben çocuklara tutumlu olmaya çalışmayı öğrettikçe o para saçtı benim izin vermediğim oyuncakları aldı vbvb.

Bir kez de evi terketti geçen sene ailemle sürekli kavgalı zaten terbiyesizlikleri yüzünden; çocuklar çıldırdı, sonra tek gecede ne olduysa ağlayarak geri döndü ama iletişimsizliğimiz devam etti.

Yani ben şu anda da tatilde çocukların bakıcısı gibiyim; tek güzel söz tek iletişim yok kendisi yiyor içiyor eğleniyor çocukları eğlendiriyor; bana da para harcıyor lakin ben bitik bir evlilikte keyfime bakıp umursamayan bir kadın değilim bunu kaldıramıyorum. Şu an cinnet çıkarmamak için kendimi çok zor tutuyorum ne kavga çıktıysa onun iletişimsizliği; benim ondan iletişim dilenmem ve bana psikolojik zorbalık yapması ama asla kabul etmemesi yüzünden çıktı.

Kendisi işyerinde çok aktif sosyal konuşkan; o kadar içim acıyor ki benimle etmediği tatil muhabbetini işyerinde arkadaşları ile ediyor; benimle paylaşmadığı fikirleri arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Neresinden tutsam elimde kalıyor ama çocuklar babam babam diye ölüyor kapana kısıldım kaldım. Bazıları diyor ki “boşver ya ye parasını iletişim falan arama”. Ama ben yapamıyorum. Bu arada geçen sene onun sorumsuzlukları ve çocuklarla ilgili her tür işi bana yıkması sonucunda 13 senelik işimden çıkarıldım. Bunun üzerine çıkan kavgalar ve soğumalarla evi terketti asla manevi destek olmadı; avukat tuttu avukatla zorla beni anlaşmalı boşanmaya zorladı falan.

Ne yapacağımı bilemiyorum şu an otel odasında sabah onu boğazlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ben katlanamıyorum diyip alıp çocukları havaalanına geçsem çocuklar bana düşman olacak.

Ne duruyorsun boşan diyecek bekarlar(hiç evlenmemiş olanlar) rica edeceğim lafını ölçülü söylesin. Hiçbirimiz evlenirken boşanmak için evlenmedik yıllar insanları da fikirleri de değiştirebiliyor; fikirler zıt yönlere doğru değiştiyse vay halimize. Ama tabii keşke çocuk yokken ortaya çıkan belirtilerden anlayabilip yolu erkenden ayırsaymışım aslında herşey çok belliymiş ama görmemişim, görmek istememişim. İnsanoğlu bazı şeyleri kabullenemiyor, hep düzelir diye umut ede ede bu hale geliyor.
Bence çocukları boşanmaya nasıl alıştıracağını bir psikolog eşilipinde ilerleyerek öğren, yardım al ama boşan. Bu adam nasıl bu hale geldi, ne oldu tam olarak? Düzelmez o ayrı çünkü sevmiyor seni, sanki başkası var.

ay bunu şimdi gördüm. ben de ilk mesajda çok az da olsa normal biri olduğunuza dair bi ışık görmüştüm ama yok yani. çocuklar falan umrunuzda değil sizin. umrunuzda olsa size çocukların önünde böyle şeyler yapan biriyle devam etmezdiniz. ben de sanıyorum ki adam kendi halinde manyağın teki. meğer size fiziksel zarar da veriyormuş. iğrenç şeyler de yapıyormuş. ya bunlar olmasa da zaten boşanılmalı da hani belki çok derinlerde bi yerde bir şeylere tutunuyorsunuzdur diye düşünmüştüm.

vay arkadaş adamın ne numarası varmış da böyle vazgeçemiyorsunuz. çükü altından galiba.
Altından olsada konu sahibi gormüyor ki

Herkes kendi penceresinden yorum yapıyor anlatılanların bağlamını anlamak yerine... Kadın çocukları babaya bıraksa "anneniz sizi terk etti"; evden adamı kovsa "anneniz boşanmak istedi" diyecek bir adam var ortada. Çocukları anneye karşı düşmanlaştırıyor. Keşke bir avukat arkadaş yorum yapsa ama "ebeveyne yabancılaştırma" olayının/sendromunun çocuğun velayetini almada da yeri var. Ben olsam önce iyi bir terapistle görüşür adamın her türlü manipülasyonunu göğsümde eritecek şekilde davranışlarımı düzenlerdim. Bu meseleden sağ çıkabilmek için elinizi güçlendirmeniz gerekiyor; bunun için de yaptıklarının arkasındaki niyetin açık edilmesi lazım. Sabırlı olabilirseniz illa ki bir noktada gerçek yüzünü gösterecek çocuklara da... Siz de bu sırada kendinizi güçlendirmeye çalışın.

Çocuklar geçen sene 2,5 ve 7,5 yaşındaymış bu sene 5-10 yaşlarında olmuşlar. Etrafınızda hiç mi aklı başında biri yok, o çocukların derhal elinizden alınması lazım. Adam gelmeyince ilgi göstermeyince kavga edince hemen çocuklara saldırıyormuşsunuz. Adam da sizi kameraya çekip ailelere gönderiyormuş. Babanız bizi sevmiyor biz aile değiliz gibi saçma sapan laflar ediyormuşsunuz. Ya siz ne biçim annesiniz, bu kadar mı bu adam için ölüp bitiyorsunuz? Konularınızın hepsi birbirinden feci. Ağır psikolojik tedavi görmeniz gerek. Gözünüz adamdan başka bir şey görmüyor resmen saplantı olmuş. Gelmiyor, sevmiyor, benle beraber olmuyor, olayları kapatmıyor, güzel laf söylemiyor... Babalarına aşık mı şimdi bu çocuklar yoksa korkudan tir tir titriyorlar mı? Anneleri ayrı babaları ayrı kötü, o kadar üzüldüm ki o çocuklara.

Tüm boşanan kadınların çocukları babalarına bu kadar düşkün değil yine ezberden konuşuyorsunuz. Babalar çocuklarını dövüyor aşağılıyor ilgilenmiyor görmüyor bile. Bizimkinin derdi benimle, çocuklarına karşı muhteşem ilgili bir baba görünürde. İleride çocukları ikna edecek bir problem yok görünürde; bu işin ergenlik ve gençliği var. Hayatları boyunca düşman olacakları bir anne olmak istemiyorum ki örnekleri var. Kadıncağız(eğitimli bir kozmetik patronu bu arada öyle ezik biri değil) görünmez zorbalığa maruz kaldığı için boşandı. yıllardır ergenlik çağındaki çocuğunu toparlamaya çalışıyor, psikolog psikolog geziyor kız annesini istemiyor suçluyor babasına da gidemiyor babasının hatalı olduğunu asla kabul etmiyor ve bu ikilem yüzünden lisede evden kaçtı kötü şeyler oldu.
E iyi millete ahkam keseceğine erimdir de başında taşı adamı madem çocuklar çok düşkünmüş ya neden şikayet zaten boşanmayacaksın da yarabbi şükür paşam deyip oturacaksın sen kanepe köşelerinde tırnak yerken adam başka aşklara yelken açmış olacak sen ise sığındığın bahaneye sarılır uyursun ❤️

Evet biraz bağımlı kişiliğimin olduğunun farkındayım ve zamanında çok ilgi dilendim ondan, bunaldı benden kaçtı, tartışmada hemen içine kapanır günlerce aylarca konuşmaz, ben ilgi isteyince beni suçlar git arkadaş bul onunla konuş ben senin prikoloğun muyum der. Kendi sürekli yurtdışına gidiyor gezmeye arkadaşlara doyuyor, ben evde 2 çocukla bunalınca ilgi isteyince suçlu oluyorum. Ama rica ederim siz de bunu normalleştirmeyin; evlilik iki kişinin birbirinden ilgi beklemesi; sorunları beraber çözmesi gereken bir kurumken neden güç savaşına dönsün?

Çok çok haklısın, insan eşinden ilgi beklemeyecek de gidip komşudan mı bekleyecek ? Ama gönlü olmayan, hevessiz bi heriften de zorla ilgi dilenilmez ki arkadaşım. Yok yani bu adamın mayası bu , keşke biraz cesur olsa tüm haklarınızı verip def olup gitse hayatınızdan ama yok. İşine geliyor böyle yaşamak. Dışarda muhtemelen yemediği halt da kalmıyor. Sizden esirgediği ilgiyi sevgiyi gidip saçma sapan insanlara gösteriyor herkese de gülücükler saçıyordur suratına tükürülesi herif. Hayır sevgisi bitmiş olabilir, o zaman defol git boşan di mi. Ne diye 2 çocuğunun annesine hayatı zindan ediyorsun.

Boşanmak çocuksuz haliyle çoook zor, kimse kolay diyemez. Hele çocukla cidden hallaç pamuğuna döner insanın hayatı en az 2 sene. Ama inan bu hayatından daha onurlu olacağı kesin. Çocukların da her şeyin farkındadır emin ol. Burda kimse seni gram suçlayamaz.

Çocuklar geçen sene 2,5 ve 7,5 yaşındaymış bu sene 5-10 yaşlarında olmuşlar. Etrafınızda hiç mi aklı başında biri yok, o çocukların derhal elinizden alınması lazım. Adam gelmeyince ilgi göstermeyince kavga edince hemen çocuklara saldırıyormuşsunuz. Adam da sizi kameraya çekip ailelere gönderiyormuş. Babanız bizi sevmiyor biz aile değiliz gibi saçma sapan laflar ediyormuşsunuz. Ya siz ne biçim annesiniz, bu kadar mı bu adam için ölüp bitiyorsunuz? Konularınızın hepsi birbirinden feci. Ağır psikolojik tedavi görmeniz gerek. Gözünüz adamdan başka bir şey görmüyor resmen saplantı olmuş. Gelmiyor, sevmiyor, benle beraber olmuyor, olayları kapatmıyor, güzel laf söylemiyor... Babalarına aşık mı şimdi bu çocuklar yoksa korkudan tir tir titriyorlar mı? Anneleri ayrı babaları ayrı kötü, o kadar üzüldüm ki o çocuklara.
Çocuklarin babasını bu kadar sevip anneyi sevmeme nedenleri buymuş demek. Kocadan ilgi göremeyince çocuklarin aldığı nefes batıyor. Tabi sevmezler, tabi kimse destek olmaz, biliyolar adam boşansa gitti gidecek biliyorlar çocukları düşündüğünden değil konu sahibine inat yağdırıyor, biliyorlar çocuklar konu sahibinin elinde kalınca mahv olacak. Şimdi hiç yoktan başında baba var, kadına inat da olsa bakıyor ediyor diyolar. Boşansa başımıza kalacak diyolar.

Back
X