Kocam çocuğum ve psikolojim

Bana kızın diye açmadım başlığı zaten tam kullanamıyorum siteyi de lütfen ne yapmam lazım isin içinden çıkamıyorum
Son bir şans isteyin, tedaviye açığım deyin. Bakın benim de ruhsal sorunlarım oldu, ufak bir kriz yaşadık eşimle. Ben telafi ettim, sağolsun o da anladı beni. Bizim 1 yılda kavgamız toplasak 3 ü geçmez. Tedavi olun.

Olay şu, kocanızı o kadar seviyorsunuz ki ilgisizliği sizi çok yaraliyor. Sinirleniyorsunuz fakat sinirlenmeniz çözüm olmuyor , tam tersi ilgisizliği daha da artiyor. Çünkü kocanız bunu anlayacak olgunlukta değil. Boşanayım, kurtulayim, derdinde. Nerede kaldi iyi günde kötü günde sözleri? Boş verin, mücadele etmeyen adamı sıpıtın gitsin. Sizi tam bir kısır döngü içine sokmuş. Zannediyorsunuz ki iyi olursam beni sever. Tabi ki iyi olun ama onun için değil. Ilk önce kendiniz sonra cocuklariniz için ...

Bana devamlı mesafeli davranıyor ve ilgilenmiyor bu da beni agresiflestiriyor başka sebebi yok ben de sinirleniyorum
Mesafeli ve ilgilenmedigin icin agreslf oluyorum diyebilirsin esine ve ne yapmasi gerektigini soylemen yeterli, esin araniza duvar ormus

Düzelmeye çalıştığınızı kocanıza gösterin, ikna etmeye çalışın. Tedavi oluyorsunuz diye çocukları sizden alamazlar diye düşünüyorum. Kendinizin farkındasınız hemen harekete geçmelisiniz.

Ben farkında değilim kızlar eşim illa git diyor gitmek istiyorum ancak eşim bunu koz olarak kullanıp çocuklarımı almasından korkuyorum.
Sen bunları düşünüyorsan sizin güven falan da bitmiş....

Kimsenin kimseye hayatı zehir etmeye hakkı yok. Gidin tedavi olun. Mahkemede kullanıp kullanmayacağini sonra hesaplarsiniz önce çocuklarınızı düşünün ömür mu geçer böyle. Onlarında psikolojisini bozuyorsunuz farkında misiniz

Bana eşiniz size karşı yanlış bir şeyler yapmışta, siz unutamadığınız için hıncınızı bir türlü alamıyormuşsunuz gibi geldi. Eşiniz için değil ama kendiniz ve çocuklarınız için tedaviye ihtiyacınız var.

Geçmişte bana yaşattığı olumsuzluklar hasar bıraktı ve üzerimden atamıyorum. Şimdi Yapici yıllardır yapıcı ancak ben toparlanamadım
Ben senin kocanın pekte masum olduğunu düşünmüyorum. Evet senin yaptığın çocuklarının karşısında onlara sen her ne kadar şiddet göstermiyorum desen de aslinda psikolojik şiddete giriyor.. Ne demek 2 minik yavrunun karşısında zıvanadan çıkan bir anne profili? O küçük dünyalara bıraktığın hasarı bilsen asla kendini kaybetmezdin...
Kocanin masum olmaması durumu 2 çocuğun yükünü ki çok yakın yaşları birbirine sana bırakmış muhtemelen sende bu yükün altında eziliyorsun ve senden ilgisini çekmiş... Cocuklari yaparken çekmiyorlar ilgiyi ama sorumluluklarını yapmak soz konusu olunca biraz yüzümüzü hafifletmek yerine uzaklaşmayı tercih ediyorlar... Surekli bakımlı çekici kadin arıyorlar karşılarında... Benimde aynı yas aralığın da iki evladım var yeni yeni kendimi toparlıyorum...
Esinin İlgisini şiddetle zorbalıkla kendine çekemezsin aksine daha da soğutursun biraz kendine vakit ayır bakımlarını yap hem kendine de iyi gelir... eşinin de dikkatini oyle kendine çekersin... Ve lütfen tedavi ol.

teşekkürler kızlar. sizlerle konuştuktan sonra iyi geldi. simdi randevu alıp gitmeyi düşünüyorum.

Çocuklara siddetim yok ancak sinirlendiğimde gözüm hiç birsey görmüyor eşim çocukların yanında tartışmayalım dese de ben kendimden geciyorum engel olamıyorum
ve hala doktora gidersem eşim kullanır mı diyorsunuz
o çocuklar siz onlara vurmadan da ne kadar etkileniyorlar farketmiyor musunuz?

eşiniz haklı. siz ona vururken o vurmuyorsa iyi bu arada
ben olsam dayanamam vururum eşime mesela

eşim diyor sen normal değilsin diye... ben de normal olduğumu göstereceğim ona

Mahkemede zorda kalmamak için psikoloğa gitmeyi, çocuklarınız da bırakacağınız travmalara tercih mi ediyorsunuz?
Hakim sorarsa vereceğiniz cevap "Eşimin ilgisizliği, aşağılamaları nedeniyle psikoljik şiddet yaşıyordum. Üstüne 2 küçük çocuğun sorumlulukları ile çok yorulmuştum ve terapi almak istedim" olur. Problem olacağını sanmıyorum açıkcası.

Ben ayrılmak istemiyorum demeniz eşiniz için daha itici geliyordur bence. Siz evde kalın ve onun gitmesini teklif edin. Olaylar soğusun herkes yatışsın öncelikle. Bu arada terapi alın (bunu eşinize söylemek zorunda değilsiniz) ve eşinize evli kalma konusunda ısrarcı davranmayın. Kendisi iletişime geçtiğinde sizde gördüğü değişim, sinirlerinizin yatışması, çocuklar vs derken kararını sorgulayacaktır belki de.

Tedavi ol canım,sen iyi,mutlu olacaksın ki çocuklarında iyi ve mutlu olsunlar.Eşini bir kenara bırak bi süre.Önce SEN.Çocukların hiç suçu yok,masum onlar.Her an sinirli,kendini kaybeden,gözü dönen bir anneyi onlara reva görme.Sana ihtiyaçları var unutma.Sinirlendikce derin nefes al,içinden 10a kadar say.Ama mutlaka uzmanindan yardım al.Yükün ağır,sorumluluğun çok seni anlıyorum.Ama sen güçlü bi kadınsın.Kendine inan,çocuklarının psikolojisini kötü etkileme artık.

Psikolog islerini bilmem
Ama sizden bosanmak isteyen adami sevmeyin.
Ben de erkek olsam,esim sinirlenince kapi baca indirse,kendine hakim olamasa bosanmak istemem,dogrudan bosanirim. Adam hakli.

Madem ofkenize hakim olamiyosunuz, bencillik etmeseniz de zorluk cikarmadan bosansaniz, çocukları da eşinize verseniz? Kendinize hakim olamiyoken çocuklarınızı nasıl sakin sakin büyütuceksiniz, belki onlara da zarar vericeksiniz. Size ve eve zarar veren kişi eşiniz olsaydı çocuklarınızı göz göre göre ona verir miydiniz?

Arkadaşlar Dr ilaç verdi yaklaşık 2 haftadir düzenli kullanıyorum. Kafamdaki senaryolar artık silindi daha sakin bir yaşantım var hemen sinirlenmiyorum hersey gözüme batmıyor eşim gözümde dusman degil çocuklarımı üzmemek için çalabiliyorum. Hepinize teşekkürler ara ara yazarım burdan

Back
X