kocam cocuk diye tutturdu gene

Bu sorunun aynısı bende var. Türkiye'de yaşamıyoruz ve eşimin düzenli bir işi yok. Sakın yanlış anlaşılmasın, bu durumdan bir şikayetim yok, bizim evimize giren yuvamızın parasıdır. Bugün be kazanıyorsam da ben sadece aracıyım, kimin rızkıdır bilinmez.

Ama çocuk yapma işine gelince, daha çok işim var. Birkaç aya akademik özgürlüğümü alacağım (umarım!) ve bir süre sorumluluk ve bir şeyler yetiştirme hissi olmadan takılmak istiyorum. 31 yaşındayım, 6 yaşında okula başladım, okul hayatımda yıl kaybetmedim ama hazırlık sınıfı okudum. 25 yıldır okuyorum yani, hayatımda okumaya ara verdiğim tek dönem yüksek lisanstan doktoraya geçişte yaşananan zorunlu bir 8 aydır. Hayatımda o dönemki rahatlığı bir daha yakalayamadım, tadı damağımda kaldı.

Eşimle aramda 8 yaş var, 5 yıllık da evliyiz. O çok çok istiyor bir çocuğumuz olmasını ve temel tartışma konumuz bu. Aslında çocuk da sevmiyorum ben pek fazla. Burada şimdi çıkacaktır, "olmadığı için böyle konuşuyorsun" diyen. Ama samimiyim bu konuda. Hiç özenmedim çocuğa da evliliğe de, koşullar öyle gerektirdiği için eşimle evlendim. Yanlış anlaşılmasın, eşimi kendim buldum, aramızda, kem gözlerden ırak, çok özel bir bağ var. Çocuk ise uzak bir düşünce.

Biraz spor yapmak, o eski çıtı pıtı ve fit halime dönmek, en büyük kaygımın "Tanrım ojem ve kıyafetim uyuşmuyor!!!" olduğu anlara dönebilmek istiyorum. Ve korkusuzca uyuyabilmek, görev bilinci altında ezilmeden takılabilmek, bir yeri gezerken bir şeylerden ödün verdiğini düşünmenin getirdiği vicdan azabından kurtulmak istiyorum.

Çok ağır bir işim var, belki ondandır, biraz soluklansam belki ben de isterdim çocuk. Sorun eşimin bunu görememesi.

Eşim aslında çok iyi biridir, iyi bir baba da olur ama önümüzü göremiyorum. Bu bile eminim ki bu sitedeki çoğu hatun için çocuk doğurmama sebebi...

Off çok bunaldım bu mevzudan çok... Şimdi anlıyorum, benim mesleğimdeki kadınların çoğu neden yalnız ve kedili kadın.

Limoncum seni severim konularinida yakindan takip ederim banlanmana ayrica uzuldum.
Anne olmak buna hazir hissetmek senin kalbinde ve beyninde karar verecegin bir durum.bana kalirsa sen cok sirin bir anne olursun.esinin iyi baba olacagini yazmissin.kendini hazir hissettigin zaman yaparsin bebisi

Hep boşa banlaniyorsun. Su seninle kendince alay ettiğini sanan üyeleri göz ardı etsen kurtulacaksin aslında.
Çocuğu da hazır olmadan yapma, büyük sorumluluk bence insanın hayatı çocuktan önce ve sonra diye ikiye ayrılıyor o kadar önemli yani. Eşin olsa boşarsın, ailen olsa konuşmazsın ama çocuk bu ayrı kalamazsin. İyi düşün bu yüzden.

Yap be limoncu...

Kirma adami...

Cocuk yapip yapmamayi siraladigin onca maddeyle dusundugun, hatta istemedigin bir adamla neden hala evlisin inan cozemedim. Sevgi varsa, guven varsa adami babaliktan mahrum etmemelisin bence ama bu adamdan cocuk yapamam dusuncesindeysen cocuk yapayimmi diye degil baska soru sormalisin kendine. 27 yas ve 7 yillik bir evlilik cocuk icin cokta erken gelmedi bana sahsen. Empati yap; anne olmak istesen ve esin otelese istemese ne dusunur nasil bur tutum icine girersin ?

Canım anne olmak için daha zamanin var hayatın keyfini cikar

Ay millet de sizin lafınızla çocuk yapacak zaten hahaha..bu sosyal ağlarda kendimizi nasıl da önemli hissediyoruz :))

hazır değilsen çocuk yapma büyük sorumluluk çünkü ama kavga dövüş gitse de 7 yıl olmuş, sizce de eşinizin hakkı değil mi baba olmak?Onun bu hakkını gasp ediyorsunuz, dolayısıyla boşanın mutlu değilseniz, eşinize güvenmiyorsanız nasıl olsa çocuk yok ve o da başkasıyla evlenip çocuk shaibi olsun eğer evliliğinizde umut yoksa.eğer en ufak umut varsa çocuğa hazır olur olmaz çocuk sahibi olun.eşinize de günah

Ne hissediyorsan odur çocuğu yapan eve kapanır bakar eski özgürlüğü gezmesi bitmiştir , çocuğa bakacak olan çoğunluk olarak annedir babada bakarım der ama gerçekler hep farklıdır

Çocuk dediğin şey yapılan değil, yaratılan bir şeymiş.Bu bir yılda öğrendim. Hormonlardan birinin az çalışması, çok çalışması hamile kalmayı engelleyebiliyormuş.Öğrendim.27 yaş ne geç ne de erken bir yaş.Emin değilseninz yapmayın tabi ama yedi yıldır boşanmamışsınız adamdan.Yani onun öfkesine,fevriliğine aşınasınız aslında.

Neredeyse 30 yaşındasın hala çocuk olduğunumu düşünüyorsun?? İlginç...

Çocuk için hazır değilim dersin anlarım. Yaşım daha kemale ermedi dersen anlamam...

Evet öyle bir adam baba olmaya hazır değil, evliliğiniz malesef mükemmel ötesi berbat agresif, küfür, kırıp dökme vs. Öyle bir ortamda çocuk yetişmez...

• Ah limoncu ah boşa gitsin şu adamı kızz. Bu yaştan sonra çocukla mı uğraşacaksın. Tek başına mis gibi yaşar gidersin. Boşver çocuğu boşan bence.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…