Kocam çok tuhaflasti ne yapacağım bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O gemi tabıkı kacmadı saygı sevgiyi getirir her zamann sız kazanırsanız cocugunuz kazanır bu hayatı sen degıs once zaman ve sabır gerek sıze.

Peki artık ne yapsam da bana yaklaşır. Yoksa o gemi artık kaçtı mı :KK43:
Al karşına sakince konuş.Evliliğinizi yıprattığınızı, konuşurken laf sokarak artık onu kırmayacağınızı karşılığında da artık kötü söz duymak istemediğinizi konuşabilirsiniz vs vs Tabi bunları konuşurken kararlı olun .Ciddi ciddi konuşup iki gün sonra yine aynı şeyleri yaşamayın daha kötü olmasın

İlkokul çocuk defteri gibi yazdıklarıniz.o bunu dedi şu şunu dedi . gerçekten hicbir sey anlaşılmıyor.kavga anında konuşmaları yazmak yerine kavga anında çok kırıcı oluyor ne dediğini bilmiyor felan yazsaydiniz..

bıçağı kafama batırcam vs çok korkunç duygular. ya eşinizde kendinden kaynaklı ciddi psikolojik sorunlar var ya da ilişkinizden. ancak söyledikleri çok tehlikeli. durumunuz müsaitse psikolojik yardım alın mutlaka. gerçi o da çok pahalı maalesef. ama durum ciddi görünüyor. size ya da kendine zarar verebilir Allah korusun

Ikinizde kendinizle ve hayatinizla ilgili beklentilerinizi karsilayamadiginiz icin birbirinize saldiriyorsunuz.
Yani benim düsüncem ... esiniz mesela " dünden serseydin" demis. Normalde gayet hakli... ama siz belkide kendinizi yetersiz hissettiginizden , tükendiginizden bunu kisisel bir saldiri olarak algilayip saldirirya gecmissiniz " kaynanalik xapma" diye.
Onun icinde tabi bu aile konusu kanayan yarasi oldugu icin ( ki hangi erkek esiyle ailesi arasinda kalmak ister, bu gerginligi yasamak ister beraber mutlu huzurlu büyük ailecek yasamak varken) oda sizin yaraniza tuz basmis.
Veya oetam yumusasin diye " nasil affettirecrksin cicek al " demeniz de ters tepmis. Ona emirvaki olmus ve yenigli gibi hissetmesine sebep olmus. Dogru olani onu size cicek almasi icin harekete gecirmek olurdu yani sizde ona karsi nazik kibar olsaniz zaten bi jest yapar esiniz. Birbirinizden beklentileriniz aslinda kendinize olan beklentileriniz, hayal kirikliklariniz. Siz kendiniz dahi hayal ettiginiz es olamamissiniz ki karsinizdski öyle olsun. Dediklerim ikiniz icinde gecerli.
Unutmayin ki tatli dil, kibar daveanislar yilani deliginden cikarir.
Disil tarafinizi ortaya cikarin. Igneleyici elestirici konusmayin. Önce kendinizi düzeltin. Siz dogru insan olun ki dogru insani hayatiniza cekesiniz. Zamanla görecksiniz ki ya esinizde size karsi güzel davraanacak yada bu evlilik bitecek. Yani hangisi olsada en dogrusu olacak. Ama önce siz kendknizi degistirin. Baska birini degistiremezsiniz asla! Anca o kendi isterse ddgisir, ama bu sizin sorumlu oldugunuz bisey degil. Siz kendinize yönelin. Anne es olmayi bazen birakin kendinize dönün. Yeniden kesfedin kendinzi. Alan yaratin. Rahatlayin. Ve olumsuz yönlerinizi törpüleyin. Zamanla hersey netlesecek. Ve eger oda isterse bu evliligi zaten harekete gecer esiniz. Ama dedigim gibi siz kendi sözlerinizden davranislarinizdsn sorumlusunuz. Ve dile getirip durmayin degiseceginizi. Yapin görsün. Davranislariniz konussun.
Eger bu alanda kendinizi gelistirmek isterseniz size youtube ve insta üzeri bi kac kanal vs önermek isterim:

Hatice kübra tongar, saliha erdim, psikolog tülay kök, suzan mutlu, serap mutlu ( sadeve instagrami var).
Bunlar bi kac kisi:) umarim faydasini görürsünüz. Esinizi sakin sizle bakmaya zorlamayin. Sizdeki degisiklgi görünce belkide oda degisir.

Eşiniz artık huyunuza ve davranışlarınıza sabredemiyor belli ki. Açıkçası aynı şekilde bana da yaklaşsanız ben de dayanamazdım. Birinin bana devamlı akıl vermesi ve beni eleştirmesi, her şeye cevap vermesi vs beni çileden çıkarıyor. İkiniz de terapiste gitmelisin. Masraf olur diyorsanız sadece siz gidin.

Sizin bir değişik modeliniz bizim sülalede de var. Sen böyle böyle yapıyorsun diyorum, sanki duvara konuşuyorum. Anca eşini kışkırtıp duruyor, kah laf sokarak kah her şeyine karışarak. Sonra da eşi geçimsiz, deli.

Bir tek konu sahibi özelinde konuşmuyorum fakat ben insanların yazım tarzından karakter analizi yapıyorum kendimce. Mesela bu yazdığınız şeyleri bizim anlamamızı bekliyorsunuz, "daha düzenli yazın, anlaşılmıyor " diyenleri hiç umursamıyorsunuz. Bunu yapan birkaç kişi daha var, bana saygısızlık gibi geliyor. Saygısız ve bencil bir insan izlenimi veriyor bu hareket direkt. Ne kadar doğru bu yaptığım bilmiyorum ama sinirleniyorum böyle olunca.

Konuyla alakalı da, çok fazla her şeye olumsuz yorum yapıyorsunuz belli ki. Bakın sadece sizin açınızdan okuyunca bile böyle, daha sizin göremediğiniz hareketleriniz de vardır. Çok az insan kendisini objektif değerlendirebilir çünkü. Eşinizin de psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum. Bunu sizin çok eleştirel bir insan olmanıza bağlayabilir miyiz bilemiyorum ama bir süre daha pozitif olmayi, her şeyi elestirmemeyi deneyebilirsiniz. Ancak düzelme görmezseniz, bu evliliği bitirmeyi değerlendirin lütfen. Bir bebeginiz var, iki taraf da hangi yöntemle olursa olsun davranışlarına çeki düzen vermek zorunda. Zorunda diyorum çünkü bu bebeğin seçme şansı yoktu, onu siz dünyaya getirmeyi seçtiniz. Ona göre kendinizi ayarlamalısınız.

Arkadaşlar selam hepinize. Umarım her ne sorununuz varsa şu an su dakika çözülür.
Kocam pazar sabah bebeğim var kazağını versene ıslak diğerleri dedim oda uzattı aa bunun kolu islakti dedm .bana e madem öyle dünden neden srrmedin diye söylendi bende kaynana gibi davranma dedim . Neyse koridora çıktı bana senden nefret ediyorum senden iğreniyorum seni sevmiyorum dedi.
Hemen patladı.
Bana lafların zoruma gidiyor dedi
Ama inanın herşeye karşıyo.
Evi gevindirrn o olduğu için herşey onun emriyle alınıyor. Ya da alınmıyor neyi uygun görürse .
Kendisini evde biniş yapsa kendi isteği ile söyleniyor.
Hatta dün bana kızdığında ise gidicem ama karı gibi iş yapıyorum dedi . Mutfjata halı örtüsü seriyordu. Kendimi öldürücem bıçakla delik deşik edicem kafama bile batrcam bıçağı psikolojimi bizudun dedi kafamda da sen varsın dedi.agirdi sözleri. Akşam geldi bende o daha dışarda iken kendini nasıl affetrcen çiçek alsana dedim .oda kazak almosti bana gosterdi ama normal hediye gibi özüede dilemedi. Bugün eve gitmiştin onalr mi dedi indirim var da o yüzden mi aldın bunu dedm bana senin psikolojin bozuk işte sürekli ne yapsam onalr mi dedi diyorsun falan( ailesiyke konusmuyorum arkadaşlar sadece bebeği yolluyorum) yani zoruna gidiyor ailesini iyi ya da kötü cümleye katsam...işte neyse
Bugünde sabah çıkmadan mobilyanın sert kisimlarni kamufle ediyordu bebek düşerse çarpar diye.bende daha önemlisi bar dedim yatağın kenarları aç ben ceviremedim tornavidayi dedim. Oda TM dedi ama ne zman xikarcan bebek kafasını kiricna mi dedim
Hemen bağırdı çağırdı sen beni s.... N dedi kendine çeki düzen ver Allah belanı versin inşallah bebegnmkyiosan kapı orda zorla tutamam . Böyle evlilik mi olur çocuğuna kocana sahip çık .sahip çıkmakk yemek yapmak değil. İnanın ha birde bana cinnet geçirteceksij seni öldürücem dedi biraz daha konuşsan.
Yanı bu evlılık deıl .Boşan demem kımseye ben .Saygı yok ?Ne dusunuosun çok harıka askınız oldugunumu

Adamın sonradan böyle bi insan olduğunu varsayarsak onu delirtmişsiniz diye yorumladım. Biri bana normal muhabbet içinde sürekli laf soksa ağzını burnunu kırasım gelir. Adam hediye alıyor “hıı bunu anan mı söyledi” yatağı düzeltmedi “ çocuğun kafasının kırılmasını mı bekliyorsun” iğnelemeden konuşamıyorsunuz gibi sanki. Dayanabilirseniz bir iki gün laf sokmayın bakalım, tahammülü kalmamış anlaşılan. Kendimden biliyorum çünkü benim de tahammülüm sıfır, en ufak şeyde deliriyorum.

Arkadaşlar selam hepinize. Umarım her ne sorununuz varsa şu an su dakika çözülür.
Kocam pazar sabah bebeğim var kazağını versene ıslak diğerleri dedim oda uzattı aa bunun kolu islakti dedm .bana e madem öyle dünden neden srrmedin diye söylendi bende kaynana gibi davranma dedim . Neyse koridora çıktı bana senden nefret ediyorum senden iğreniyorum seni sevmiyorum dedi.
Hemen patladı.
Evi gevindirrn o olduğu için herşey onun emriyle alınıyor. Ya da alınmıyor neyi uygun görürse .
Hatta dün bana kızdığında ise gidicem ama karı gibi iş yapıyorum dedi . Mutfjata halı örtüsü seriyordu. Kendimi öldürücem bıçakla delik deşik edicem kafama bile batrcam bıçağı psikolojimi bizudun dedi kafamda da sen varsın dedi.agirdi sözleri. Akşam geldi bende o daha dışarda iken kendini nasıl affetrcen çiçek alsana dedim .oda kazak almosti bana gosterdi ama normal hediye gibi özüede dilemedi. Bugün eve gitmiştin onalr mi dedi indirim var da o yüzden mi aldın bunu dedm bana senin psikolojin bozuk işte sürekli ne yapsam onalr mi dedi diyorsun falan( ailesiyke konusmuyorum arkadaşlar sadece bebeği yolluyorum) yani zoruna gidiyor ailesini iyi ya da kötü cümleye katsam...işte neyse
Bugünde sabah çıkmadan mobilyanın sert kisimlarni kamufle ediyordu bebek düşerse çarpar diye.bende daha önemlisi bar dedim yatağın kenarları aç ben ceviremedim tornavidayi dedim. Oda TM dedi ama ne zman xikarcan bebek kafasını kiricna mi dedim
Hemen bağırdı çağırdı sen beni s.... N dedi kendine çeki düzen ver Allah belanı versin inşallah bebegnmkyiosan kapı orda zorla tutamam . Böyle evlilik mi olur çocuğuna kocana sahip çık .sahip çıkmakk yemek yapmak değil. İnanın ha birde bana cinnet geçirteceksij seni öldürücem dedi biraz daha konuşsan.
Eşinizin psikolojisi ve agzindan cikan sozler hic normal değil burası tamam
ama sizde adamın yaptığı herşeyi iğneleyip bi kusur söylemişsiniz adam soğur güzellik yapmaktan
Şahsen ben birine bi jest yapsam ve ayyy soyle yapsaydin filan dese cok Gicik olurum Bdaha da yapmam

Bence siz ailesiyle gorusmeyip bu sebepten surekli esinize imali rahatsiz edici laflar soyluyorsunuz. Kadinlar inanilmaz olabiliyor bu konuda. Erkekler de o konu acildiginda gecmisin hirpalanmisligiyla sacmalayabiliyorlar.
Yoga yapin icinizdeki kini nefreti birakmayi ya da konuyu tamamen kapatip konusmamayi deneyin. Dingin olun esinize de huzur verirsiniz. Ben esinizin cok yiprandigini dusunuyorum bu yuzden bu triplerde.

Hemen patladı.
Hatta dün bana kızdığında ise gidicem ama karı gibi iş yapıyorum dedi . Mutfjata halı örtüsü seriyordu. Kendimi öldürücem bıçakla delik deşik edicem kafama bile batrcam bıçağı psikolojimi bizudun dedi kafamda da sen varsın dedi.agirdi sözleri. Akşam geldi bende o daha dışarda iken kendini nasıl affetrcen çiçek alsana dedim.oda kazak almosti bana gosterdi ama normal hediye gibi özüede dilemedi. Bugün eve gitmiştin onalr mi dedi indirim var da o yüzden mi aldın bunu dedm bana senin psikolojin bozuk işte sürekli ne yapsam onalr mi dedi diyorsun falan( ailesiyke konusmuyorum arkadaşlar sadece bebeği yolluyorum) yani zoruna gidiyor ailesini iyi ya da kötü cümleye katsam...işte neyse
:KK57::KK57::KK57:
Kocanız gerçekten sizi öldürebilir çünkü manyağın teki. Eğer illa ayrılmayacaksanız hemen psikiyatristi gitmeli.
Sizi kafasına bıçak saplamakla tehdit ettikten sonra gerçekten çiçekle ikna olacak mıydınız?
Size hediye alındığında indirimi onlar mı söyledi gibi saçma sapan bir soruyu neden sordunuz derdim ama, o kadar saçma sapan şey içinde bu hafif kalmış.

Yazdıklarınızdan ilişkisi iyi olan bir ailede büyümediğiniz izlenimi aldım. Hala bunlar normal mi diye sorabiliyorsunuz. DEĞİL.

Bebeğiniz bu şekilde sağlıklı büyüyemeyecek biliyorsunuz değil mi? Lütfen yardım alın. Yazık olacak.

Kocamo sözleri söyleyecek sonra da çiçek alıp affettir diyeceğim.. Ne ben onu derim ne de o gidip çiçek almasa bile başka hediye alır.
Allah kimsenin ilişkisinden saygıyı almasın. Saygı yok, sevginin olacağını da asla zannetmiyorum.

bıçağı kafama batırcam vs çok korkunç duygular. ya eşinizde kendinden kaynaklı ciddi psikolojik sorunlar var ya da ilişkinizden. ancak söyledikleri çok tehlikeli. durumunuz müsaitse psikolojik yardım alın mutlaka. gerçi o da çok pahalı maalesef. ama durum ciddi görünüyor. size ya da kendine zarar verebilir Allah korusun

Ya evet bilindik insanlar pahalı vs ama psikolojik tedaviyi direk maddiyata bağlı kılmamak gerekiyor.

Burada defalarca söyledim insanlara, kimse tedavisiz kalmasın.

Kendi edindiğim yakın zaman tecrübesi... Eşim geçen yazdan beri destek alıyordu şehrin bilinen en iyi psikiyatri profesörlerinden birisi. İşler daha da sarpa sardı. Sonra bıraktı tedaviyi. İki ay önce devlet hastanesinden herhangi bir doktordan randevu aldık. Adam doğru düzgün dinlememiş bile. Ama verdiği ilaç öylesine düzene koydu ki. Baştan bu doktora gitseymişim keşke dedi.

Terapi olarak ise belediyeler dahil araştırıldığında ücretsiz danışmanlık veren yerler oluyor. Özellikle aile terapilerinde...

Korkunc bir iliski. Iletisimizin kotu otesi. Esinizi cildirtmissiniz. Onun da soyledikleri yok kafami bicaklayacagim falan cok delice. Ama adami da anliyorum. Su kadar yazdiginizda bile surekli adami elestirme, laf sokma, hic biseyi begenmeme, hayir oyle degil boyle, yani deyim yerindeyse kusura bakmayin ama sidik yaristirmakla mesgulsunuz. Boyle iliski olmaz. Sadece bu kisiyle degil, kimseyle boyle konusarak iliski yurutemezsiniz.

Adam kazak aliyor, "hee indirimdeydi ondan mi aldin?"
Sivri yerleri cocugu delmesin diye birseyler yapiyor "Ondan daha onemlisi bilmem ne, ne zaman yapican, cocuk dusup kafasini kirinca mi?"

Ne sinir bozucu laflar yani bana soylense ben de deli olurdum. Biraz deger kiymet bilin. Cok gecimsizsiniz gercekten

Hayır hayır merakımdan sorudm hani ailesinin sözü geçince kızdı.
Ama beni tehdit ediyor burası normal mi

Eşinizin psikolojisini sanki siz bozmuşsunuz gibi geldi. Adam ne yapsa laf sokuyorsunuz, böyle olmaz ki. Adam size yaranamıyor, hediye alıyor indirimden mi aldın diyorsunuz. Ee ne var indirimden alsa? Kötü bi şey mi? Kaynana gibi falan ne demek ya.

Uslubunuz kocanıza karşı çok çirkin, o da size karşılığı olan uslubu veriyor işte. Düzelmesini istiyorsanız önce kendinizden başlayın. Adam sizi boşasa, hakkı var derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X