Bir saniye ... soylediklerinizi analiz edersek
(1) Alkol, yuce guclerden koruma gerektirecek kadar korkunc bir madde
(2) Alkol icmek, anne babaya isyan etmek demek
(3) Alkol icmek = olumsuz sekillenmek
(4) Ben alkolu savunuyor musum
(5)Alkol ile alkolizmin ayni oldugunu saniyorsunuz
(6)Alkol beyin hucrelerini yiyor kanser turune davetiye cikariyormus
(7) Alkolu tadi berbatmis, mide disari atmaya calisirmis
Bunlarin hic biri dogru degil.
(1) Alkol hic de korkunc bir madde degil, bazi genleri yatkin bunyelerde aliskanlik yaptigi dogru olsa da sorumlu sosyal iciciler alkole bagimli olmadan gayet normal hayatlarini surdurebiliyorlar. Eger aksi olsaydi dunyanin en guclu ulkeleri alkolu tamamen yasaklarlardi. Biz burada Sinif A tehlikeli maddelerden konusmuyoruz o yuzden isi dramatize edip abartmayin lutfen.
(2) Bir insanin hayatta yaptigi secimleri anne babasina bildirmesi gerekiyor mu? siz yemeginizr koydugunzu tuzu ya da cayinizi nasil ictiginizi, ne giyip ne yediginizi annenize babaniza mi danisiyorsunuz? Alkol almayla ebeveynlerle olan iliskinin ne alakasi var anlayamadim. Yani alkol alanlar anne babaya isyan icin mi iciyorlar? Cok dar bir gorus acisi.
(3)Alkol icmek olumsuz diye bir tek siz ve sizin gibi kisitli gorusleri olan insanlar dusunuyor. Dunyanin en gelismis ulkelerinin sofralarindan eksik olmayan , baris yaratan, insanlari sosyallestiren bir ickiyi eger siz de sorumlu bicimde kullanabilseydiniz bu kadar korku icinde ve asabi olmazdiniz diye dusunuyorum. Cok anksiyete icindesiniz.
(4)Alkolun "savunulacak " hic bir yani yok. Suclu mu ki savunayim cok komiksiniz.
(5)Alkolu sorumlu icenlerin cogunluk oldugu yerde bu oneriniz gecersiz.
(6) Yine soyluyorum, eger varille icmiyorsanuz alkol ne beyninize tursuya cevirir ne de kanser olursunuz. Kanser bir cesit DNA piyangosudur, genlerdeki dugmeler acik-kapali pozisyonlari kanser gelismesi icin denk gelirse kanser olursunuz. Sizin Chernobyl'den miras kalan radyasyondan ya da ulkenin dort bir yaninda bizi kavuran Radarlardan yediginiz radyasyondan ya da pazardan aldiginiz ABnin 10 kati fazlasi zirai ilac yemis sebzelerden kanser olma ihtimaliniz yuzlerce kat daha buyuk ihtimaldir. Yakinda basilmis bir bilimsel makalede sosyal icicilerin saglik durumlarinin hic icmeyenlere gore cok daha iyi oldugunu, az miktrada alinan alkolun metabolizmayi hizlandirdigini yaziyordu .
(7) Ciddi olamazsiniz. Siz hayatinizda kaliteli bir kirmizi sarap tatmadiysaniz yasamamissiniz demektir. Eger tadi anlattiginiz gibi berbat olsaydi milyarlarca insan bu mereti tuketmezdi hem de sarap endustrisi tamamen batardi.
Sanirim yasam tecrubeniz ve dunya gorusnuz cok kisitli, ama sizi yargilamiyorum. Onyargilariniz dogrultusunda oylece kalacaksiniz ama dedigim gibi gelecek nesiller sizin gibi karanliklarda abartili ve sacma bahanelerle korkularla kendini dunyadan izole etmeyecek.
Otel kayıtları vermezBen konu sahibine tavsiye veriyorum ama öyle günlerce sakin kalamazdım...
Otelden kamera kayıtlarını isterim herhalde. Odasına giren çıkan olmuş mu ya da benimle konuştuğu saatte kendi odasında mıymış diye?
Sen de git mutlaka niye evi bekliyorsun 15 gün yanlız seyahatler hiç tekin değilBuarada konuyu gerıden okumaya basladım
Sıze anlattıgım ılk esımdı bırde sımdı 2. esım var5 senedir evliyiz oda arada sehır dısına, yurt dısına gıdıyor geldıgınde hep cok ozlemıs ve asırı ılgılı oluyor Bence ozlemıs olabılır ancak antalya boyle anlatılmıs evet haklılarda ama benimkide mayısın sonunda Amerıkaya gıdıyor hemde 15 günlük artık bol bol kafayı yerım
Gardenia kocamın ilk yalanını yakaladım sayende Allah razı olsun ufak bir yalan biseyi söylememiş ağzından laf alayım dedim o şeyi başka şeymiş gibi gösterdi bir iki tane daha yakalayayim o zaman gör sen samatayi
Canlar merhaba.Hemen konuya geçiyorum
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum,bugüne kadar eşim güvenimi sarsacak nitelikte hiçbir şey yapmadı ya da yaptıysa iyi kamufle etti ben anlayamadım.Ama neticede hiç güven sorunum olmamıştı.
Eşim geçen hafta Alanya da 5 yıldızlı bir otelde isteğe bağlı bir seminere çağrıldığını, gidip gitmemesi hakkında bana danışmak istediğini söyledi. Ben de tabiki gitmesi gerektiğini söyledim.
Gittiğinden beri sadece bir kez görüntülü konuşma yaptık.Ayrıca sürekli arayıp bunaltmak istemedim. Biraz kafa dinlesin dedim.En son dün gece kızım çok istedi.Direk görüntülü olarak aradım.Bakmadı.Bir kez daha aradım yine bakmadı.
Ardından sesli olarak aradım, baktı.Nasılsın falan filan dedikten sonra ben az önce seni görüntülü aradım dedim.O da '' Aaa öyle mi hiç duymadım şu an valiz hazırlıyorum ''dedi
Kızım seni çok özlemiş görüntülü arayalım mı seni dedim.O da'' yok ...?????şu an valiz hazırlıyorum dedi''
Belki de ne var bunda diyeceksiniz ama ben eşimi tanıyorum bir tuhaflık vardı inanın.Sanki yakalanmış gibi tedirgin oldu neyse kapattık.Sonra kızım ağlama krizine iyice girince dedim arayacağım.Hem görüntülü aramayı red etmesine hem de aranmak istememesine anlam veremedim .Sanki valiz hazırlamak çok ayıp birşey.Sanki biskolata erkekleri gibi çıplak valiz hazırlıyor töbe töbe..
Aradım yine açmadı.Bir kez daha aradım yine açmadı.
Bu kez sesli arama yaptım hemen baktı.Dedim ki çocuk bayılacak ağlamaktan bir kere seni görsün kapat.Tamam dedi.
Aradı neyse bir tuhaf haller vardı kendisinde anlayamadım ama hissediyorum.Oğlum da aynısını hissetmiş bu arada.Neyse dönüp dolaşıp aynı soruları soruyor, ee günleriniz nasıl geçti?Eee tatlım daha daha nasılsın? gibi. Yani o tedirginliği belli etmemek adına bayağı çaba sarfetti.
Önce dedim acaba kafası hoş muydu?Bize belli etmemek için kastı kendini bu kadar.Sordum o da dedi ki burada içki ne gezer?
Halbuki içkinin anavatanı kaldığı yer sonuçta.İnanmadım
Bir diğer ihtimali düşünmek bile istemiyorum.Saçı başı bayağı dağılmıştı.Ve çok kibar konuşuyordu.Birazdan gelecek yolda.Ben de aşırı kızgınım görüntülü konuşmaları açmadığı için.Ne yapayım nasıl karşılayayım bilemiyorum.Siz olsanız ne yapardınız?
Lütfen kırıcı incitici yorum yapmayın sonra yüzüm ateş gibi yanıyor kurbanınız olam.
Otel kayıtları vermez
Benım eskı esım su sekılde yakalanmıstı . Samsunda bır otelde toplantıya gıttıgını soyledı ancak benımkı cok salaktı sanırımkı persembe gıdıp pazar aksamı dondu. Toplantıda banka toplantısı ne hafta sonusu degıl mı ama? Ben otele sırketın antetlı kagıdıyla yazı gonderdım personelımıze ulastırılmak uzere bu evrakı teslım edermısınız gıbılerınden ve orada olmadıgını ogrendım. Orada olmadıgını ogrendıgım gıbı daha sonra thy calısan bır arkadasım sayesındede samsuna degıl ankaraya gıttıgını ogrendım.
Konu nasıl ılerlemıs bılmıyorum ama Antalyada bır cok otelde konakladım merak ettım hangı otel bu ? CUnku bellı baslı oteller varkı burada bırını bulmak oldukca kolay ha hakketten sezonu degıl ortalık yolunmus tavuk gıbıdır ama otel mustesısı olmaz ama otel konspetı buna cok musaıttır yanı otelın mımarı yapısıyla alakalıda dısarıdan bırı cok rahatlıkla ıcerı gırıp kımsenın dıkkatını cekmeden odaya cıkabılır veya odanın oldugu bolume gıdebılır
Nerde korktum yazmışım alıntı yaparak ispat eder misinSiz soylediniz esinizin otelde alkol almasindan korktugunuzu simdi ne diyorsunuz bu nasil yon degistirme?
Banın kalkar kalkmaz soluğu burda almışsın, günlerce de ne yazacağını düşünmüşsün herhalde.Bence senin terapi alman gerekiyor yazık sana.Önce bir nörolojiye görün mr falan çektir, sonra da bağımlılık tedavisi al çünkü senin ki ileri derecede maalesef .Ama bunlardan da önce yanında kim varsa ölmüşlerinin hayrına sana sade kahve yapsın da kendine gel.Galiba harfleri çift görüyorsun.Ya da organlar yer değiştirmiş anladın senKonu hakkinda son sozumu soylemek istiyorum. Konu sahibinin kendine guven sorunu var ve bunun acisini adamindan cikariyor.
Kusura bakmasin ama boyle bir esi bu adam bosasa yerinde olur. Evlilik her dakika enseden hissedilecek bir nefesi hissetmekle gecmez ki. Bu kadar inceleme, takip, iz surme vs resmen paranoya seviyesine cikmis, bence konu sahibinin bir rehberden yardim almasi gerekiyor.
Biraz da hayati anlamaya calismasi ve kendini gelistirmesi ile bu korkularin ustesinden gelebilir, ama yanlis anlamalardan dolayi buyuk bir krize dogru gittikleri bariz.
Daha senin yazdığından haberin yok biçaremBir saniye ... soylediklerinizi analiz edersek
(1) Alkol hic de korkunc bir madde degil, bazi genleri yatkin bunyelerde aliskanlik yaptigi dogru olsa da sorumlu sosyal iciciler alkole bagimli olmadan gayet normal hayatlarini surdurebiliyorlar. Eger aksi olsaydi dunyanin en guclu ulkeleri alkolu tamamen yasaklarlardi. Biz burada Sinif A tehlikeli maddelerden konusmuyoruz o yuzden isi dramatize edip abartmayin lutfen.
(2) Bir insanin hayatta yaptigi secimleri anne babasina bildirmesi gerekiyor mu? siz yemeginizr koydugunzu tuzu ya da cayinizi nasil ictiginizi, ne giyip ne yediginizi annenize babaniza mi danisiyorsunuz? Alkol almayla ebeveynlerle olan iliskinin ne alakasi var anlayamadim. Yani alkol alanlar anne babaya isyan icin mi iciyorlar? Cok dar bir gorus acisi.
(3)Alkol icmek olumsuz diye bir tek siz ve sizin gibi kisitli gorusleri olan insanlar dusunuyor. Dunyanin en gelismis ulkelerinin sofralarindan eksik olmayan , baris yaratan, insanlari sosyallestiren bir ickiyi eger siz de sorumlu bicimde kullanabilseydiniz bu kadar korku icinde ve asabi olmazdiniz diye dusunuyorum. Cok anksiyete icindesiniz.
(4)Alkolun "savunulacak " hic bir yani yok. Suclu mu ki savunayim cok komiksiniz.
(6) Yine soyluyorum, eger varille icmiyorsanuz alkol ne beyninize tursuya cevirir ne de kanser olursunuz. Kanser bir cesit DNA piyangosudur, genlerdeki dugmeler acik-kapali pozisyonlari kanser gelismesi icin denk gelirse kanser olursunuz. Sizin Chernobyl'den miras kalan radyasyondan ya da ulkenin dort bir yaninda bizi kavuran Radarlardan yediginiz radyasyondan ya da pazardan aldiginiz ABnin 10 kati fazlasi zirai ilac yemis sebzelerden kanser olma ihtimaliniz yuzlerce kat daha buyuk ihtimaldir. Yakinda basilmis bir bilimsel makalede sosyal icicilerin saglik durumlarinin hic icmeyenlere gore cok daha iyi oldugunu, az miktrada alinan alkolun metabolizmayi hizlandirdigini yaziyordu .
(7) Ciddi olamazsiniz. Siz hayatinizda kaliteli bir kirmizi sarap tatmadiysaniz yasamamissiniz demektir. Eger tadi anlattiginiz gibi berbat olsaydi milyarlarca insan bu mereti tuketmezdi hem de sarap endustrisi tamamen batardi.
Sanirim yasam tecrubeniz ve dunya gorusnuz cok kisitli, ama sizi yargilamiyorum. Onyargilariniz dogrultusunda oylece kalacaksiniz ama dedigim gibi gelecek nesiller sizin gibi karanliklarda abartili ve sacma bahanelerle korkularla kendini dunyadan izole etmeyecek.
HAYIR, anlamiyorum cunku gercek hayatla dunyanin gidisatiyla bu soylediklerinizin hic bir alakasi yok. Dunyanin gidisati diyorum, insanlik diyorum, hayat diyorum ama bazi kesimler bu gibi seylere UZAK lar , niye cunku aslinda acip internetten tum dunya insanlarinin nasil yasadigini, dunyanin nasil isledigini , hayatin aslinda ne kadar guzel olabilecegini, kendi deger yargilarinin ne kadar sacma ve goreceli oldugunu anlayacaklar ... Siz anlamiyorsunuz ama cocuklariniz size isyan edecek ve dunyaya uyum saglayacaklar.
Ahan da burada ben ispatlıyorum sen de ispatla hem de iki kere alıntı yaptım belki ilkini görmezsen yani onun şeysi için şaaaptımHAYIR, anlamiyorum cunku gercek hayatla dunyanin gidisatiyla bu soylediklerinizin hic bir alakasi yok. Dunyanin gidisati diyorum, insanlik diyorum, hayat diyorum ama bazi kesimler bu gibi seylere UZAK lar , niye cunku aslinda acip internetten tum dunya insanlarinin nasil yasadigini, dunyanin nasil isledigini , hayatin aslinda ne kadar guzel olabilecegini, kendi deger yargilarinin ne kadar sacma ve goreceli oldugunu anlayacaklar ... Siz anlamiyorsunuz ama cocuklariniz size isyan edecek ve dunyaya uyum saglayacaklar.
Arkadaş ban yemeye doymamış galibaAhan da burada ben ispatlıyorum sen de ispatla hem de iki kere alıntı yaptım belki ilkini görmezsen yani onun şeysi için şaaaptım
Daha senin yazdığından haberin yok biçarem
Evlatlarınız size isyan edecek yazmışsın ben de Allah korusun yazdım sen de alkol kullanmak size göre ana babaya isyan etmek yazmışsın kusura bakma ama başından gözünden haberin yok senin .Beynini toparla ayık da öyle gel yorum yaz. Üpüjeeeeem
Pilavcım,banlanmışsın ama,gelince okursun artık.Kendine neden eziyet ediyorsun?İnsanlara karşı bu inceden inceye beslediğin öfkeden, ne zaman kurtulacaksın?Sen, çoğuna karşı haşin görünüyorsun belki ama,ben sana baktığımda,için için ağlayan küçük bir kız çocuğu görüyorum.Babanın annene ve sana yaşattıklarını biliyorum canımBir saniye ... soylediklerinizi analiz edersek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?