KOCAM HER YEMEKTE SORUN YARATIYOR

Her gün farklı yemek yemek istiyorsa her gün farklı yemek yapsın. Siz niye aşçı gibi davranıyorsunuz afkurmaya başlayınca yemiceksen masaya oturma iştahımı kapatıyorsun deyin kalksın gitsin. Yumurta bile kırmam böyle bi adama ne salatası ya anasının evinde yesin salatayı manyak adam. Nolur şımartmayın böyle tipleri evlilik böyle bi şey değil.

Ayy ne uyuz bi adam. Sizde de iyi sabır varmış. Ben olsam çoktan carlamıştım. Sizin de sesinizi çıkarma vakti geldide geçiyor bile. Alın karşınıza konuşun açıkça. Görev paylaşımı yapın, madem yemek konusunda bu kadar titiz kendisi de bi zahmet bi işe yarasın.

O ne ya. 💩 yesin. Siz de buna püre fln mı yapıyorsunuz. Dayayın her gün makarnayı üç gün yesin, bir daha düzgün şey yiyecekse insan gibi davranmayı öğrenmesini söyleyin.
Bir de nazlıyor musunuz? Benim yemeğime öyle esip gürleyene ben o masayı geçiririm. Terbiyesiz, görgüsüz

Ben sizin gibi kadinlari anlamiyorum! Adam zaten hep böyleymis ve siz hala o insan müsveddesinin önüne yemek koymaya devam ediyorsunuz öyle mi? Hak ediyorsunuz o zaman kusura bakmayin.
Bir herif bana böyle yapsa yemek yapmayı bırak yüzüne bakmam, aynı yatakta yatmam. Def olsun köpek!

Bosalsin da semerini yesin essek herif.
Bence gidin annenizin yanina rahat rahat dersinizi calisin sinava kadar, yemek derdiniz de olmaz.
Biraz da kafanizi dinlersiniz
Bu ne beee! cekilecek dert degil.
İnsan cocugu bile yemek secse bir yere kadar sabır gosteriyor.
Siz cok dayanmissiniz.

Bakın yaptığınız takdirde eşiniz nasıl bir tepki verir bilmiyorum ama ben yemek konusunda eşinize benzer biriydim, çoğu sebzeyi yemezdim, hala da sevmediğim burnumu tıkadığım sebzeler var ama bir gün babam sofrada yemeklere saygısızlığımdan o kadar bunalmış olacak ki kalk yeme dedi, bende kibirle yemeklerinize kalmadım der gibi kalktım sofradan, babam o gece mutfağı kilitledi, antredeki masaya 1 dilim bayat ekmek, biraz su birkaç zeytin koydu, gece boyu açlıktan öldüm resmen, herkes uyuduktan sonra gizlice ekmekle zeytinleri yedim ama doymadım, ertesi akşam herkesten önce sofradaydım ve en sevmediğim yemek vardı ama yedim:)

Siz o zamanlar ergen, belki çocuk ya da gençtiniz, yemek seçer burun kıvırırdınız ama sanmam ki annenize "Bu ne biçim yemek?" der ya da sesinizi yükseltirdiniz. Saygı mutlaka ki korunuyordur.
Ancak konuda böyle bir hal kalmamış, üstelik eş kişisi de koca yetişkin.

Ayrıca her sevdiği önünde olup bir salatadan kavga eden (Ki konu sahibi, eşimin dediklerini buraya yazmaya utanırım diyor) kişi, önüne yemek konmazsa dövebilir de Mune, beklerim şahsen.

Siz o zamanlar ergen, belki çocuk ya da gençtiniz, yemek seçer burun kıvırırdınız ama sanmam ki annenize "Bu ne biçim yemek?" der ya da sesinizi yükseltirdiniz. Saygı mutlaka ki korunuyordur.
Ancak konuda böyle bir hal kalmamış, üstelik eş kişisi de koca yetişkin.

Ayrıca her sevdiği önünde olup bir salatadan kavga eden (Ki konu sahibi, eşimin dediklerini buraya yazmaya utanırım diyor) kişi, önüne yemek konmazsa dövebilir de Mune, beklerim şahsen.
Evet ben yetişkin değildim çocuktum, bu ne biçim yemek demezdim de ıyyyy her yer kereviz kokmuş ben bunu yemem derdim, hala da sevmem kereviz yemeğini😖 ve bazı sebzeleri.
Babam annemin emeğine ve sofraya konan nimete saygısızlığıma kızardı, onlar sustukça ben devam ettiğimden babam kendince ders verdi, o gün bugündür sevmediğim yemek bile olsa sofraya da yapılan yemeklere de laf etmem.

Konu sahibesinin eşi ailesinde ders verilmek yerine pohpohlanan çocuk olmuş demek ki, sevmese bile emeğe saygı duyması gerekir, beğenmiyorsa kendi yapsın ki sanırım erkek yan gelir yatar kadın saçını süpürge eder ruhuyla büyütülmüş.

Valla el kaldırırsa o el bir kere kalkar 2.'si olmaz, kadına da yazık, yapmasın yemek falan aç kalsın.

Corba kofte patates puresi ayran yapmistim
Bunların hepsi bir arada bizim yemek menüsünde olsa annem bir hafta anlatır size o gün bu kadar yemek yaptım diye. Sizin eşiniz beğenmemiş bir de üstelik.

Yani ailede öyle gördüğüm için mi bilmiyorum ama sofrada o kadar fazla çeşit yemek olunca kafam karışır benim, yine gidip tek bir şeyi yerim.

Kocanıza aşırı sinir oldum ki ben çok yemek seçen bir insanım. Yani genelde sevdiğim birkaç şey vardır ve psikopat gibi sürekli onları yerim. Buna rağmen sofrada 'ben bunu beğenmedim' cümlesi kuramam. Annem dayanamayıp hemen başka bir şey yapmaya kalkar ama babamın bu konudaki tavrından çekinirim açıkçası. Beğenmeyen, başka yemek isteyen kalkıp dolabı açar ve ne isterse kendi yapar diye sürekli söylediği bir cümle var.

Kimsenin hizmetçisi değilsiniz ya çok gerildim okurken. Kendisi yapsaymış salatayı.

Evet ben yetişkin değildim çocuktum, bu ne biçim yemek demezdim de ıyyyy her yer kereviz kokmuş ben bunu yemem derdim, hala da sevmem kereviz yemeğini😖 ve bazı sebzeleri.
Babam annemin emeğine ve sofraya konan nimete saygısızlığıma kızardı, onlar sustukça ben devam ettiğimden babam kendince ders verdi, o gün bugündür sevmediğim yemek bile olsa sofraya da yapılan yemeklere de laf etmem.

Konu sahibesinin eşi ailesinde ders verilmek yerine pohpohlanan çocuk olmuş demek ki, sevmese bile emeğe saygı duyması gerekir, beğenmiyorsa kendi yapsın ki sanırım erkek yan gelir yatar kadın saçını süpürge eder ruhuyla büyütülmüş.

Valla el kaldırırsa o el bir kere kalkar, 2.'si olmaz, kadına da yazık, yapmasın yemek falan aç kalsın.
Abla inanmıyorum ya şimdiki halini bildiğimden herhalde bunun senin ergenliğin olabileceği çok inandırıcı gelmiyor :D

Selam arkadaslar tak etti artik dayanamayacagim bir akil tavsiyeye ihtiyacim var kocam kisisi her yemekte birseyi begenmeyip sorun cikariyor ve huzursuzluk tartisma esliginde kavgaya donusuyor bu durum. Ben karsilik versem asla susmayip devam ediyor kavga. Ben sessiz kalip alttan alsam cevapsiz kaldigim yada tavir aldigimi soyleyerek yine kavgaya devam ediyor. Asla susmuyor ve hic utanmiyor basbasbagiriyor komsulardan felan da utanci yok. Ben gayet guzel yemek yaparim elimin lezzetide guzeldir oncelikle. Kocam iki gun art arda ayni yemegi yemek istemiyormus yedigimizde hep sorun bulur sevdigi bir yemek olsa bile soylene soylene yer beni cildirtir. Bense ders calisan ayni zamanda evimizin temizligini islerini vs aksatmayanlardanim. Bir gun ugrastigim yemegin ertesi gune kalmasi buyuk arti benim icin vaktim kaliyor bana cnku daha iyi calisabiliyorum. Sevmedigi yemeklere gelince zaten saymadigi laf kalmaz cok kalbimi kirar ama hergun de onun sevdigini yiyemeyiz diye dusunuyorum hem cok sagliksiz seyleri seviyor ben aradada saglikli yemekler yapiyorum ki dengelensin. Salatada bile olay cikartiyor sevdigi salata degilmis. Hergun yemek muhabbeti ne yiyecegimizi sorar kac saat onceden. Laf soyler. Artik patladigim gun de salata yapmamistim cok yorgundum tursu cikardim yerine. Corba kofte patates puresi ayran yapmistim ayrintiya girersek. Buyuk olay cikartti sesini yukseltip hakaretler etti halbuki o da ben de cok acikmistik ve acil yemek yiyelim diye konusuyoduk o andada hemen yemekleri isittim zaten .salata yapamadim sonuc olarak sorunu ordan cikartip ilerletti ekledi ekledi. Cok kizdim kustum ve artik dayanamiyorum omur boyu boyle yaparsa gercekten hayatimin icine edecek psikolojomi bozuyor ne yapmaliyim
Zıkkımın kökünü yesin . Sen kendine pişir , o da kendine hazırlasın .
Konunuzdan ayrı olarak burayı okuyan genç kızlar veya evlenmeyi düşünen kadınlar için yazıyorum ; kendi işinizi , aşınızı , yolunuzu görmeden , başkasını hayatınıza almayın .

Selam arkadaslar tak etti artik dayanamayacagim bir akil tavsiyeye ihtiyacim var kocam kisisi her yemekte birseyi begenmeyip sorun cikariyor ve huzursuzluk tartisma esliginde kavgaya donusuyor bu durum. Ben karsilik versem asla susmayip devam ediyor kavga. Ben sessiz kalip alttan alsam cevapsiz kaldigim yada tavir aldigimi soyleyerek yine kavgaya devam ediyor. Asla susmuyor ve hic utanmiyor basbasbagiriyor komsulardan felan da utanci yok. Ben gayet guzel yemek yaparim elimin lezzetide guzeldir oncelikle. Kocam iki gun art arda ayni yemegi yemek istemiyormus yedigimizde hep sorun bulur sevdigi bir yemek olsa bile soylene soylene yer beni cildirtir. Bense ders calisan ayni zamanda evimizin temizligini islerini vs aksatmayanlardanim. Bir gun ugrastigim yemegin ertesi gune kalmasi buyuk arti benim icin vaktim kaliyor bana cnku daha iyi calisabiliyorum. Sevmedigi yemeklere gelince zaten saymadigi laf kalmaz cok kalbimi kirar ama hergun de onun sevdigini yiyemeyiz diye dusunuyorum hem cok sagliksiz seyleri seviyor ben aradada saglikli yemekler yapiyorum ki dengelensin. Salatada bile olay cikartiyor sevdigi salata degilmis. Hergun yemek muhabbeti ne yiyecegimizi sorar kac saat onceden. Laf soyler. Artik patladigim gun de salata yapmamistim cok yorgundum tursu cikardim yerine. Corba kofte patates puresi ayran yapmistim ayrintiya girersek. Buyuk olay cikartti sesini yukseltip hakaretler etti halbuki o da ben de cok acikmistik ve acil yemek yiyelim diye konusuyoduk o andada hemen yemekleri isittim zaten .salata yapamadim sonuc olarak sorunu ordan cikartip ilerletti ekledi ekledi. Cok kizdim kustum ve artik dayanamiyorum omur boyu boyle yaparsa gercekten hayatimin icine edecek psikolojomi bozuyor ne yapmaliyim
Kaç yıllık evlisiniz

Abla inanmıyorum ya şimdiki halini bildiğimden herhalde bunun senin ergenliğin olabileceği çok inandırıcı gelmiyor :KK70:
Ablacım beni çocukken tanımak istemezdiniz bence, yaramaz bir çocuktum yemek konusunda da sevmediklerim sevdiklerimden daha fazlaydı.
Şimdi yazmayayım insanların canı çeker, sevmediklerimden bir tanesi sırf yiyeyim diye babamın ahbabının restaurantında bana özel hazırlatıldığını bilirim, çok sinir bozucu bir çocuktum hala da öyleyim ama kendi çocuğunuz olunca mecbur törpülüyorsunuz bazı huylarınızı, yemem dediğim yemekleri yedim kızım da yesin diye😂

Siz evli misiniz yoksa siz yatılı çalışan mısınız eşiniz ne sanıyor ? Hadi adam dengesiz belli de siz niye sürekli bu adama hala hizmet beğendirme peşindesiniz sağlıksız yiyormuş defolsun yesin ne yiyorsa 3 yaşında çocuk mu bu koca adam onu da kendi akıl etsin bu kadar üstüne düşmeyin çocuk büyütmeye evlenmediniz siz de kendi akıl ve ruh sağlığınız için ya bu adamı boşayın ki bence boşanmazsınız ya da kendinize kadar yapın ne zıkkımlanmak istiyorsa gitsin kendi yapsın bu ne

Back
X