• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ile yaşadıgımız fikir ayrılıkları ve odunluğu

Emirlere uymak ya da uymamak kişinin kendi bileceği iştir. Sohbetler çok mu masum? İlkokul sıralarında henüz eğitim amacı ile gelmiş bebelerin tek tek incelenerek aile alt yapısı izlenerek bu sohpet gruplarından görevlendirilen öğretmenler tarafından seçilmesi ile başlıyor süreç. Amaç din mi? Sözde evet, özde? çocukları alıp, sinemalara götürerek derneklerde ders veriyoruz yardımcı oluyoruz adı altında verdikleri kitaplar mı din? yoksa birilerinin kesesini doldurmak, nereden geldiği belli olmayan geçmişi karanlık amcalara asker olmak mı? Sanat kursu ile sohbetleri nasıl denk getirdiniz?

İnsan eşini alırken babasının evinden nasıl aldığını unutuyor! Sosyal ortamını, giyimini kuşamını. Evlenince ve fikirleri değişince de karşısındaki insana nasıl da emri vaki yapabiliyor. Bu mudur anlayış dini? Nerede hoşgörü? Sırf eş istiyor diye haşema mı giyecek ? bu normal mi? İçinden gelirse namazını da kılar, kapanır da ama kalkıp da yok imam hatipli alsaydım, yok ailesini aramasın diye telefon almalar.. bunlar hoş değil. Sohbete giden insanlar beni korkutmuyor, korkutamaz da. Eskiden insanlar kuran kursuna giderdi ki ben ilkokula başladığımda her sabah camiye giderdim. Kuran öğrenirdim, dini öğrenirdim ek olarak bana kimse şunu yap bunu yap demezdi, seçim bana bırakılırdı kimse anlamsız vaatlerde de bulunmazdı, cemaat için çalışma diye bir şey beklenmezdi... İnsanların en zayıf anlarında yakalayıp bunları değerlendirmezlerdi.

Ben en yakınımın canım ablamın cemaat kavramı içerisinde ne hale geldiğini, neler yaptığını, nasıl çalıştıklarını, okullardan çocukları seçerek neler yaptıklarını görüyorum, insanların ailelerinin nasıl değiştirildiğini, işlerinin nasıl etkilendiğini, kimlerle yeniden evlendirildiğini görüyorum ve 6 senenin sonunda yaşadığı pişmanlığı da... Gerçekleri bir gün görüyorlar ama o perde kalkarsa. Hala kapalı, hala namazında.. Ama hedef Allah rızası, x y z değil.

16 yaşında bir kızın evlendirilmesini mantıklı gören bir zihniyet, toplum, cemaat, sohbeti kabul etmiyorum! Etmeyeceğim... Sizin kızınız yok mu? 15-16 yaşında daha gençliğinin baharında evlendirir miydiniz? La havle...

Teşekkür ederim. İfade edemediklerimi ifade etmişsiniz işte tamda bu.

Bende eşiniz gibi sohbetlere katılıp eskiden yaptığım bazı şeyleri değiştiren birisi olarak size şunu söylemek istiyorum
Eşiniz sürekli sohbet dinleyerek belkide dini konularda kendini geliştirmeye çalışıyordur
Hangi sohbete gider ne konuşurlar bimiyorum ama sohbetten bu kadar korkmayın. Bence ne seyrediyor diye sizde bakın eminimki seyredince sizde hakvereceksiniz
u öyle bişeyki zamanla insan yaptığı bazı şeylerin zaman kaybı olduğunu ve özellikle bizi allaha yaklaştıracak şeylere daha çok zaman ayırmak gerektiğini düşünüyorsun
Ben eşimle aynı şeylerden hoşlanan ve beraber umreye gidip gelen birisi olarak bazen onunda benim kadar bu konudan hoşalmasını isterim ama herkesin etkilenme miktarı farklı. Çok şükür bizim aramızda böyle sorunlar yok.
Çocuk konusuna gelince benim çocuklarım üniversite de okuyor ama onları hemen evlendireyişm diye bir düşüncem yok ama şu varki gençlerin düzeninden çok rahatsızım ve çok endişeliyim.
Çok şükür çocuklarım abdesinde namazında ama yinede ödüm kopuyor zaman kötü çünkü,
eşiniz bu konuda telaşa kapılıyor olabilir çünkü annem baba olarak evlatlarımızın bizin üzerimizde çok hakkı var maalesef
Ama ben örneğin kızım üniversiteye başlayana kadar açıktı kapan demedim kendiliğnden kapandı yanlız yavrum namazınızı kılın diye özellikle çok üzerinde duruum.
Yani bu biraz ahireti düşünüp korkmaktan kaynaklanıyor yoksa eşiniz kötü bişey yapmıyor ama yinede size bunları güzellikle anlatmalı
Rabbim hepimize hidayet versin inşallah.
Allaha emanet olun

Teşekkür ederim.
Bende Allaha inancı olan biriyim. Çoookta açık giyinmem dikkat ederim. Bende eşimle umreye gitmek istiyorum. Ama sürekli şöyle davran, böyle yap, onu giyme bunu giy diyen birini istemiyorum. İş o kadar ciddi boyuttaki çalışmama dahi karışır oldu bende çocuk değilim elbette benimde isteklerim var herşeye karışma lüksünü ona veremem.

Esinin soylediklerinde sorun gormuyorum.. es olarak sana ibadet etmeni, kiyafetlerine dikkat etmeni soylemesi yanlismi? Ki dinen erkek haniminin ibadetinden sorumludur. Onu ibadete davet etmek zorundadir.. sacini boyat, makyaj yap bikini giy dese normal, ama digerlerini soylerse 'beyni yikanmis' mi oluyor??

Ayrica beyni yikamak nedir?? Yetiskin ve saglikli bir insanin beyni yikanmasi soz konusu degildir.. etkilenmis olabilir ve simdiye kadar yasadigi hayatin ne kadar bos ve anlamsiz oldugunu ve degistirmesi gerektigini dusunemezmi? Esiniz size kotu bisey teklif etmiyor.. beraber dinin gereklerini yapalim daha mutlu olalim demek istemis...

16 yasinda evlendirme ve keske imam hatipliyle evlenseydim konularini da seni provoke etmek icin soyledigini dusunuyorum...

Son olarak esinizi bu dusuncelerinden caydirmaya calismak yerine 'hanimlar icin de sohbet varsa bende gidip goreyim' diyebilirsiniz.. kaybedeceginiz hic birsey yok....

Hepinize Merhaba Arkadaşlarım,

Eşimle ciddi problemlerimiz var. Hayat anlayışlarımız beklentilerimiz çok farklı. Eşim çıkarken gezmeyi, eglenmeyi seven kıyafetime, makyajıma, çalışmama karışmayan iyi biriydi.
Öyleki nişanlılık aşamasında ailesi ile yaşadıgım onca probleme gögüs gererek onunla evlendim. Ailesi ne hastalıklta ne kötü günde yanımızda olmadılar.Eşim işsiz kaldı bişey ister korkularından telefon bile etmediler eşime.
Çok kötü günler geçirdik ama hep eşime destek oldum. Aman kimseye muhtaç olmayalım diye tatilimden alışverişimden mahrum kaldım.
Şimdi eşim son derece dinine bağlı 5 vakit namaz kılan, sürekli sohbetlere giden, kıyafetime herşeyime karışan biri oldu. Yok onu yapma günah bunu yapma böyle. Öyleki arkadaşlarımızın çoğu ile ilişkimiz koptu kısaca görüşmek istemiyorlar bizle :(
Bende artık eşimle bişey yapmak istemiyorum boğuluyorum artık. Tatile gidelim desem bayan erkek ayrı olan bir yere gidelim. Haşema giy (kadın erkek ayrı olan yerde dahi) ve ben açık bir bayanım. Onu giyme bunu yapma namaz kıl, fıkıh ögren sürekli böyle.
Aslında eşim üzülmesin diye bende elimden geleni yapıyorum ama birbirimize çok zıttız artık. Eskiden sevgi vardı şimdi sevdiğimide hissetmiyorum.
Dün akşamda kavga ettik sebebide şu; bence çocukları 16 yaşında evlendirmek gerek günaha girmesinler dedi. Bende saçmalama okumuş mühendis olmuş adamsın nasıl bunları düşünebiliyorsun dedim. Şimdiki aklım olsaydı senlede evlenmezdim keşke evlenmeseydim.
Imamhatipli biriyle evlenseydim dedi. Bu kadar fekadarlığa ragmen bunu söylemesi hakaten zoruma gitti.
19 aylık afacan bir oğlum var ona ragmen, çalışıyorum, sabah 6 da kalkar ütüsünü yaparım, akşam işten koştura koştura gelir yemek yaparım. Öyle zamanlar oluyorki yorgunluktan uyuyamam.
Zaten odunun teki ne özel gün bilir, ne mutlu edicek tek kelime söyler. Birde bunların üstüne nankörlüğü eklendi hiç çekilmez oldu.
Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin, ne yapayım nasıl davranayım sizce.
canım benim öncelikle allah yardımcın olsun okurken kendımı gordum yıne...
ve hiç yabancılamadım seni ve eşinin sana yaşattıklarını...
4 yıla yaklaşıyo evlililigımız 19 aylık bir oglum var benımde
Eşimle ilk tanıştığımız sıralar hıc böyle değildi tıpkı tarif ettıgın gıbı ben acık bırıyım cok acık gıyınmem ama yanı basım acık...
evlenmeden once bu tarz konulara hıc gırmedıgımız ıcın farketmedım 2 ay nısanlı kaldık evlerıne cok gırıp cıkmadım acıkcası...
Ailesi kapalı ınsanlar tesettur dedıgımız sekılde.Bir anormallik görmediydim o zamanlar...
Taki cemaatlere katıldıklarını duydugum anca olaylar degıstı gun 24 saat gunun en az 6 saatı sohbet dınlerler lalaegul fm vs,geri kalan 4 saatı ıbadetle gecer 2 saatı gunluk ıslerıyle gecer sonrasıda dınlenmek ve uyku...
Yapsınlar ıbadet ne gusel şeydır ıcten gelınce allah yoluna harcanan vakıt kadar huzur verıcı ne var bu hayatta...
Ama su boluculuk nedır aklım ermez yok fetullahcısı yok mahmut efendıcısı yok suleymancısı guluyorum gercekten din 1 tane ama 100kola ayırmıslar hepsının gıyım kusamı gorusu baska baska yollara sevk edıyorlar...
Din allahla kul arasında olan bişeydir bana göre başkaların teşvıkıyle degıl ıcten gelen okudukça araştırdıkca bilinecek bişidir yanı kaç tane hacısı hocası alimi hafızı var...hepsi baska telde...

Sonuç olarak güselim bende burda ahkam kesmek ıstemem ama ac kuranın turkcesını oku derım oncelikle
Kocanın haklı oldugu konular var bende esıme kızıyorum bu konu yuzunden cok tartısmıslıgımız vardır...Fakat goruyorum kı yonlendırmeye calıstıgı seyde vebalı buyuk...
Biz kadınlar dın konusunda evlenmeden once anne babadan evlendikten sonra ise Allah katında kocalarımızdan sorulcaz ahiret gununde eslerımızın baskısıda bu yuzden aslında baskıda degıl uyarma dıne tesfık bu zorlama degıl.Zorlama dayak vs gıbı seyler altında olur.Eşimin bi sozu var cok hosuma gıder hatun bız bırbıbırımızı severek bir omur yastıga bas koyduk bu dunyada senle hep nasıl bırlıkteysem ahıret hayatındada elını bırakmadan yanımda olmanı ısterım elhamdullıllah muslımanız dınımızle ılgılı bılmedıklerını ogretmem sana farz.Bununla ılgılı nısa(kuranda kadın demektır) suresu var yetırınce acık yazıyo anlamı.Hala acıgım bu arada
Yapmassan uyarmakla mesulum yaptırana kadar...Dınımızde zorlama yoktur ama kım ıcın bılıyormusunuz KAFİRLER için yanı dını musluman olmayan ıcın zorlama yoktur 3 defa uyarırsın sonrası ona kalmıs ama musluman olan ınsanın ıbadetlerını yapmaları zaten farzdır.bu sebepten tesfik etmeliyiz herkesı.1 Sohbete bıle gıtmıslıgım yoktur arkadasım yanlıs dusunmenı ıstemem cok katıdır kurallarım esıme bıle dedım ben senın demenle ıbadetımı yapmam senın demenle ortunmem allah verecek ıcıme bu gusellıgı...
Halada aynı dusuncemı savunurum.

Gecen hafta bır ruya gordum ne gordugumu net hatırlamıyorum ama bulundugum ortamdakı koku hala burnumda uyandıgımda bedenım zangır zangır tıtrıyodu tahmınımce ya cennet kokusunu duydum yada peygamber efendımızın(s.a.v)kokusunu aldım rabbım nasıp ettı agladım agladım korkumdan degıl ıcımde nedenını bılemedıgım degısık bı huzur var..o gece sabaha kadar uyuyamadım.
Kalktım abdestımı alıp namaz kıldım kuran okudum(arapçam yok turkce meal ve turkce okunus seklınde)ve o an ıcıme gırdı allah sevgısı bunları yapmam ıcın acele etmem gerektıgını anladım yasamaya senedımız yok allah nasip ederse en yakın zamanda maddıyatımı denklestırıp once tesetture gırecek mıktar ayarlamam gerekıyo kıse bılmıyo bu kararımı esım bıle bırden yapıp sonrada ıslamın sartlarını o halımle yerıne getırmeye niyet ettım allah sasırtmasın ınsallah.Dilerim sende kendi allah askınla bunu yasarsın guselım dıyecek baska bıseyım yok hersey vesile
Aslında ben biraz dik kafalıyım her söylediğine evet demem boyun egmem. Oda zaten bu yüzden diyor imam hatipli biri ile evlenseydim diye. Bunları söyledikten sonra eşime ben artık seni istemiyorum annemle babamla konuşucam dedim. Konuşmamdan korktu ve telefonumu elimden aldı. Beni kaybetmekten korkuyor ama baskı yapmaktan vazgeçmiyor. iş yogunlugundan suan katılmıyor ama internetten sohbet dinliyor. Araba kullanırken bile sohbet dinliyor. Evde izlediği kanallar hep dini programlar ben bagırıp çağırırsam alır degiştirirsem bişey demiyor. Ama sürekli savaşmak zorundayım. Bir kere aaa güzel bir film başlamış gel izleyelim demez.
bu dediklerinde ben aynı hemde ama eşlerimiz baskaymıs :1:
bazı konularda farklı dusunme demekkı esın oyle huzur buluyo ama dıyebilirsin ki hayatım bırazda baska sekılde gunun yorgunlugunu atsak... tatlı dıl guleryuz hersey cozuluyo yavas yavas 1 haftadır aıle hayatım degıstı yemın edıyorum herseyıyle

Odunluğunu falan geç bence,imam hatipten mezun biriyle evlenmediğine çok pişmansa buyursun boşanın ve evlensin.
Bu kadar zıt bir durum varsa ya biri birini takip edecek ya da yollar tamamen ayrılacak.

ikir ayrılığı gerçekten çok zor bi sorun eşler arasında bizimde erkek arkadaşımla öyle ünv yıllarımızda tamamen zıt siyasi hareketlere katılmışız yani o yıllar tanışsaydık muhtemelen birbirimizden nefret ederdik her ne kadar sorun etmesek de her kavvgada bu konu açılıyo zaten sen şöyleydin diye ha aynı görüşü paylaştığın biriyle anlaşırmısın orası da muamma aynı dünya görüşüne sahip olduğum kişiylede yapamadım

canım benim öncelikle allah yardımcın olsun okurken kendımı gordum yıne...
ve hiç yabancılamadım seni ve eşinin sana yaşattıklarını...
4 yıla yaklaşıyo evlililigımız 19 aylık bir oglum var benımde
Eşimle ilk tanıştığımız sıralar hıc böyle değildi tıpkı tarif ettıgın gıbı ben acık bırıyım cok acık gıyınmem ama yanı basım acık...
evlenmeden once bu tarz konulara hıc gırmedıgımız ıcın farketmedım 2 ay nısanlı kaldık evlerıne cok gırıp cıkmadım acıkcası...
Ailesi kapalı ınsanlar tesettur dedıgımız sekılde.Bir anormallik görmediydim o zamanlar...
Taki cemaatlere katıldıklarını duydugum anca olaylar degıstı gun 24 saat gunun en az 6 saatı sohbet dınlerler lalaegul fm vs,geri kalan 4 saatı ıbadetle gecer 2 saatı gunluk ıslerıyle gecer sonrasıda dınlenmek ve uyku...
Yapsınlar ıbadet ne gusel şeydır ıcten gelınce allah yoluna harcanan vakıt kadar huzur verıcı ne var bu hayatta...
Ama su boluculuk nedır aklım ermez yok fetullahcısı yok mahmut efendıcısı yok suleymancısı guluyorum gercekten din 1 tane ama 100kola ayırmıslar hepsının gıyım kusamı gorusu baska baska yollara sevk edıyorlar...
Din allahla kul arasında olan bişeydir bana göre başkaların teşvıkıyle degıl ıcten gelen okudukça araştırdıkca bilinecek bişidir yanı kaç tane hacısı hocası alimi hafızı var...hepsi baska telde...

Sonuç olarak güselim bende burda ahkam kesmek ıstemem ama ac kuranın turkcesını oku derım oncelikle
Kocanın haklı oldugu konular var bende esıme kızıyorum bu konu yuzunden cok tartısmıslıgımız vardır...Fakat goruyorum kı yonlendırmeye calıstıgı seyde vebalı buyuk...
Biz kadınlar dın konusunda evlenmeden once anne babadan evlendikten sonra ise Allah katında kocalarımızdan sorulcaz ahiret gununde eslerımızın baskısıda bu yuzden aslında baskıda degıl uyarma dıne tesfık bu zorlama degıl.Zorlama dayak vs gıbı seyler altında olur.Eşimin bi sozu var cok hosuma gıder hatun bız bırbıbırımızı severek bir omur yastıga bas koyduk bu dunyada senle hep nasıl bırlıkteysem ahıret hayatındada elını bırakmadan yanımda olmanı ısterım elhamdullıllah muslımanız dınımızle ılgılı bılmedıklerını ogretmem sana farz.Bununla ılgılı nısa(kuranda kadın demektır) suresu var yetırınce acık yazıyo anlamı.Hala acıgım bu arada
Yapmassan uyarmakla mesulum yaptırana kadar...Dınımızde zorlama yoktur ama kım ıcın bılıyormusunuz KAFİRLER için yanı dını musluman olmayan ıcın zorlama yoktur 3 defa uyarırsın sonrası ona kalmıs ama musluman olan ınsanın ıbadetlerını yapmaları zaten farzdır.bu sebepten tesfik etmeliyiz herkesı.1 Sohbete bıle gıtmıslıgım yoktur arkadasım yanlıs dusunmenı ıstemem cok katıdır kurallarım esıme bıle dedım ben senın demenle ıbadetımı yapmam senın demenle ortunmem allah verecek ıcıme bu gusellıgı...
Halada aynı dusuncemı savunurum.

Gecen hafta bır ruya gordum ne gordugumu net hatırlamıyorum ama bulundugum ortamdakı koku hala burnumda uyandıgımda bedenım zangır zangır tıtrıyodu tahmınımce ya cennet kokusunu duydum yada peygamber efendımızın(s.a.v)kokusunu aldım rabbım nasıp ettı agladım agladım korkumdan degıl ıcımde nedenını bılemedıgım degısık bı huzur var..o gece sabaha kadar uyuyamadım.
Kalktım abdestımı alıp namaz kıldım kuran okudum(arapçam yok turkce meal ve turkce okunus seklınde)ve o an ıcıme gırdı allah sevgısı bunları yapmam ıcın acele etmem gerektıgını anladım yasamaya senedımız yok allah nasip ederse en yakın zamanda maddıyatımı denklestırıp once tesetture gırecek mıktar ayarlamam gerekıyo kıse bılmıyo bu kararımı esım bıle bırden yapıp sonrada ıslamın sartlarını o halımle yerıne getırmeye niyet ettım allah sasırtmasın ınsallah.Dilerim sende kendi allah askınla bunu yasarsın guselım dıyecek baska bıseyım yok hersey vesile

bu dediklerinde ben aynı hemde ama eşlerimiz baskaymıs :1:
bazı konularda farklı dusunme demekkı esın oyle huzur buluyo ama dıyebilirsin ki hayatım bırazda baska sekılde gunun yorgunlugunu atsak... tatlı dıl guleryuz hersey cozuluyo yavas yavas 1 haftadır aıle hayatım degıstı yemın edıyorum herseyıyle

Ne de güzel ifade etmişsiniz, eşinizi de tebrik ederim Rabbım hak yolundan ayırmasın.
Bence konu sahibi arkadaşın eşi imam hatipli birisiyle evlenseydim derken teşvik amaçlı söylemiştir altında ark niyet aramak istemiyorum ama yanlış ve talihsiz bir cümle kurmuş, eşini ne kadar inciteceğini düşünememiş. Muhtemelen laf ağızdan çıktıktan sonra o da pişman olmuştur. Ben uzun yıllardır namaz kılarım Allahım kabul etsin, ama tesettüre girmek 2,5 yıl önce nasip oldu.
Eşime bende zaman zaman ederdim kalk iki rekat namaz kıl v.s. diye özellikle mübarek gecelerde hatta tavır yapardım ki ne kadar yanlış. Sonra ben söylenmeyi bıraktım ve tesettüre girmeye karar verdim 1 hafta içinde de kapandım.
benden yaklaşık 1 ay sonar eşime bir hal oldu ne olduğunu kendisi de hala bilmiyor.
ve o gün bugündür namaz kılar, Kuran-ı kerim okur dinimizi daha çok araştırır öğrenir.
Zamanında namaz kılmıyor diye laf söylediğim eşim şimdi takvasıyla, bilgisiyle, dikkatiyle beni çook geride bırakıyor.
Rabbım inşallah bir gün "elhamdülillah Müslümanım" diyen tüm kardeşlerimize bu aşkı nasip eder.
İnanın huzur ne demekmiş o zaman anlayacaksınız.

yazdıklarınıza katılmakla beraber eklemek istediklerim var ama yadırganmaktan, yargılanmaktan çekiniyorum.
Yalnız eklemeden geçemeyeceğim, insanların hani İslam kolaylık diniydi diyerek ister yaparım ister yapmama getirmeleri çok üzücü.

Bende buna bir ek yapayım mı ilahiyatçı kimliğimle; genelde herkes Allah'ı sevdiğini iddia eder ama Allah'ı en çok seven isteklerini-emirlerini en çok yapma gayretinde olandır esasen. İnsanlararası ilişkilerde de böyledir mesela bu hususu anlamamızı kolaylaştırıcı bir örnek; kişi sevdiğini mutlu etmeye çalışır, Allah'ı seven de iddiasında samimi ise O'nu memnun etmek için elinden geleni yapar, en azından yapmaya çabalar uğraşır.. Ötesi sadece kelime oyunu ve kendini kandırmaca vicdan rahatlatma çabasıdır..

Biraz acele yazdığım bir cevap oldu ama umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir.

Konu sahibesine aile huzuru dilerim, ağız tadınız bozulmadan inşallah maaile en hayırlı olan mutluluğunuza mutluluk katacak bir çizgide buluşup bunca emek verdiğiniz o sıcak aile yuvanızda daha nice nice güzellikler yaşarsınız..

Ne güzel eşinizi namazını kılıyor,kendini din konusunda geliştirmeye çalışıyor belli ki...Bence bir süre dinleyin onu.Çüğnkü söyledikleri kötü şeyler değil...Evet 16 yaşında evlenme konusu ayrı.Ama bunuda onunla bu konularda konuşmaya başladıkça aşarsınız...Biraz anlaşılmaya ihtiyacı var bana kalırsa eşiniziin...Sizden kötü bir şey talep etmemiş,kötü,terbiyesiz sözcükler kullanması daha mı iyiydi...Tabi size zorla bir şey yaptıramaz.Ama neden eşiyle el ele cennete gitmeyi istemesi garip... bende kısa bir süre önce kapandım namaza başladım Kuran okuyorum.Eşiminde namaza tam anlamıyla başlamasını,kuran öğrenmesini çok istiyorum.İsitoyurm ki din hakkında konuşalım,birbirmize bir şeyler katalım...Doğru yolda olduğunu düşünen insan eşini en sevdiğiniNde kendi yanında yer almasını ister...Eşinizin yaptığı sadece bu...Sohbetler konusunda bir şey diyemem.Evet bazı sohbetlerden fazlasıyla etkileniliyor ama eğer siz onun yanında olursanız ne yaptığınıda iyi bilirsiniz, en azından yanlış düşüncelerini sizde kendi bilginizle engellersiniz diye düşünüyorum...

Esinizin soyledikleri yanlis degil ki bence mutlu olmaniz gerekir namaza baslamis namaz dinin diregidir belki sizde esinizden etkilenir namaza baslarsiniz bu yazdiklarinizdan sadece imam htipli birisiyle evlenseydim demesi yanlis bu biraz kirici olmus yani insanin sohbete gitmesi neden bu kadar garipseniyo eger bir dernege uye olsa ya da herhangi bir sanat kursuna gitse taktir edilirdi .sohbete giden insanlar neden sizi bu kadar korkutuyo anlamis degilim benim esimde gider ama daha bir kere bana gelipte oyle yap boyle yap demedi esinizde kotu birsey dememiski bikini giyme hasema giy demis bi erkegin esini kiskanmasi cok mu garip musluman olan bir adamin bu tur istekte bulunmasi neden tuhaf oluyo anlamiyorum herkes istedigi gibi giyinsin ama inandigimiz bir Kuran varsa emirlerine uymak bu kadar da tuhaf olmasa gerek

her cümlesine katılıyorum...Söyeleyecek çok daha fazla şey var ama maalesef kelimeler çok yetersiz kalıyor...

yazdıklarınıza katılmakla beraber eklemek istediklerim var ama yadırganmaktan, yargılanmaktan çekiniyorum.
Yalnız eklemeden geçemeyeceğim, insanların hani İslam kolaylık diniydi diyerek ister yaparım ister yapmama getirmeleri çok üzücü.

Ne yadirganmaktan ne de yargilanmaktan cekinme eskidenmis o biz dindar insanlarin susuturulmasi konusmamasi fikir beyan etmemesi o devir kapandi bende sana sonuna kadar katiliyorum helede meshur 1 laf var ya .Allahla benim aramda benim kalbim temiz namaz kilmama oruc tutmama kapanmama gerek yok ne kapalilar goruyoruz neler yapiyolar.kotuden ornek alinmaz ama islerine oyle geldikleri icin hep onlari ornek verirler (bu arada biz dindariz siz degilsiniz gibi 1 onyargi olusmasin biz namazli abdestlilere oyle soyluyolar ya etrafta ona binaen yazilmistir)

Hepinize Merhaba Arkadaşlarım,

Eşimle ciddi problemlerimiz var. Hayat anlayışlarımız beklentilerimiz çok farklı. Eşim çıkarken gezmeyi, eglenmeyi seven kıyafetime, makyajıma, çalışmama karışmayan iyi biriydi.
Öyleki nişanlılık aşamasında ailesi ile yaşadıgım onca probleme gögüs gererek onunla evlendim. Ailesi ne hastalıklta ne kötü günde yanımızda olmadılar.Eşim işsiz kaldı bişey ister korkularından telefon bile etmediler eşime.
Çok kötü günler geçirdik ama hep eşime destek oldum. Aman kimseye muhtaç olmayalım diye tatilimden alışverişimden mahrum kaldım.
Şimdi eşim son derece dinine bağlı 5 vakit namaz kılan, sürekli sohbetlere giden, kıyafetime herşeyime karışan biri oldu. Yok onu yapma günah bunu yapma böyle. Öyleki arkadaşlarımızın çoğu ile ilişkimiz koptu kısaca görüşmek istemiyorlar bizle :(
Bende artık eşimle bişey yapmak istemiyorum boğuluyorum artık. Tatile gidelim desem bayan erkek ayrı olan bir yere gidelim. Haşema giy (kadın erkek ayrı olan yerde dahi) ve ben açık bir bayanım. Onu giyme bunu yapma namaz kıl, fıkıh ögren sürekli böyle.
Aslında eşim üzülmesin diye bende elimden geleni yapıyorum ama birbirimize çok zıttız artık. Eskiden sevgi vardı şimdi sevdiğimide hissetmiyorum.
Dün akşamda kavga ettik sebebide şu; bence çocukları 16 yaşında evlendirmek gerek günaha girmesinler dedi. Bende saçmalama okumuş mühendis olmuş adamsın nasıl bunları düşünebiliyorsun dedim. Şimdiki aklım olsaydı senlede evlenmezdim keşke evlenmeseydim.
Imamhatipli biriyle evlenseydim dedi. Bu kadar fekadarlığa ragmen bunu söylemesi hakaten zoruma gitti.
19 aylık afacan bir oğlum var ona ragmen, çalışıyorum, sabah 6 da kalkar ütüsünü yaparım, akşam işten koştura koştura gelir yemek yaparım. Öyle zamanlar oluyorki yorgunluktan uyuyamam.
Zaten odunun teki ne özel gün bilir, ne mutlu edicek tek kelime söyler. Birde bunların üstüne nankörlüğü eklendi hiç çekilmez oldu.
Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin, ne yapayım nasıl davranayım sizce.

Merhabalar, Durumunuza gerçekten üzüldüm eşiniz zamanın 50 sene gerisinde kalmış eğitim görmemiş bir kafa yapısına sahip ki ben üniversite mezunu olduğuna bile zor inandım şuan. Sizin nasıl bir kişiliğinizin olduğunu bilerek evlenmesi ve inanç konusunda sizi zorlamaması gerekirdi. Zorlamayla yapılan ibadetin sevaptan çok günah kazandıracağı kanısındayım. Bu tipler şekle verdikleri önemi insanlığa yararlı şeylere verselerdi Türkiye de hala başörtü problemi var cart curt var diye debelenmek yerine eğitim ve sağlık sisteminin yanlışlarından, çocuk istismarlarından falan bahsediyor olurduk. Namaz kılan insandan zarar gelmez. Bu memlekete ne geldiyse hacı hoca kılıklı kişiler yüzünden gelmedi mi?

Ne yadirganmaktan ne de yargilanmaktan cekinme eskidenmis o biz dindar insanlarin susuturulmasi konusmamasi fikir beyan etmemesi o devir kapandi bende sana sonuna kadar katiliyorum helede meshur 1 laf var ya .Allahla benim aramda benim kalbim temiz namaz kilmama oruc tutmama kapanmama gerek yok ne kapalilar goruyoruz neler yapiyolar.kotuden ornek alinmaz ama islerine oyle geldikleri icin hep onlari ornek verirler (bu arada biz dindariz siz degilsiniz gibi 1 onyargi olusmasin biz namazli abdestlilere oyle soyluyolar ya etrafta ona binaen yazilmistir)

tamda şimdi yazmayı düşündüğüm cevabı yazmışsınız,
ama benim kalbim temiz.
Yahu peygamber efendimiz topukları yara olana kadar namaz kılmış mübarek bir zat.
Biz ki günde 5 vakit secdeye varmaya üşenen ümmetiz,
Biz kimiz ki ama benim kalbim temiz diyerek işin içinden sıyrılmaya kalkıyoruz.
Bu kendini kandırmak değilde nedir?
Evet iç güzellikte iyidir, güzel ahlak insanlarla iletişim v.s. ama tek başına yetmez maalesef.

Kocası sırf bu yaptıkları yüzünden zamanın 50 sene gerisindemi kalmış oluyor...Üniversite okuyanlar dinini yaşayamaz diye bir gerçek var da biz mi bilmiyoruz...Bir de anlamadığım şey şu ? Neden dinini yaşamaya çalışan insanlara ÖCÜ gözüyle bakılıyor ? Onlar herkese saygı duyarken ne yazık ki kimseden saygı göremiyor...Aslında hata bizlerde ki biz öyle insanlara saygı duyuyoruz...Duymayacam arkadaş ben bundan sonra böylelerine saygı maygı...Bizi bi taşlamadıkları kaldı...Modern olduğunu savunan ama sadece işlerini geleni seven insanlar topluluğu :) Batı hayranı :) Komik neysee...

Merhabalar, Durumunuza gerçekten üzüldüm eşiniz zamanın 50 sene gerisinde kalmış eğitim görmemiş bir kafa yapısına sahip ki ben üniversite mezunu olduğuna bile zor inandım şuan. Sizin nasıl bir kişiliğinizin olduğunu bilerek evlenmesi ve inanç konusunda sizi zorlamaması gerekirdi. Zorlamayla yapılan ibadetin sevaptan çok günah kazandıracağı kanısındayım. Bu tipler şekle verdikleri önemi insanlığa yararlı şeylere verselerdi Türkiye de hala başörtü problemi var cart curt var diye debelenmek yerine eğitim ve sağlık sisteminin yanlışlarından, çocuk istismarlarından falan bahsediyor olurduk. Namaz kılan insandan zarar gelmez. Bu memlekete ne geldiyse hacı hoca kılıklı kişiler yüzünden gelmedi mi?

Son düzenleme:
Bende önceden öyler söylerdim...İnançlıyım falan.Ama inançlı biri dininin gereklerini yapmaya çalışır.HErhangi bir işyerinde çalışsanız onlardan istenilen görevleri yerine gertimediğiniz zaman kapı önüne konulursunuz...Özel kurumlarda nasıl giyinilmesi gerekiyorsa ona uymak zorundasınızdır yoksa yallah...E peki dinimizin gereklerini yerine getirmeyince ne oluyor...Aynı şey...İşi gereği mini etek giyen makyaj yapan kadına herkes saygı duyar vay be ne güzel işinin gereğini yapıyor diye ama başı kapalıların hepsi BEYNİ YIKANMIŞ olur.Kimsede ne güzel dini gereklerini yapıyor demez...Of ne garip bir dünya burası ya...

Neyse sustum...Maalesef büyük ihtimalle ban yiycem...Nedense bu tarz konuşmalar öyle sonuçlanıyor...Konunun dışına çıkmayayım daha fazla... Ayrıca daha yeni izlediğim bir film tamda bu konuştuklarımızla alakalı...Tavsiye ederim izlemek isteyen herkese....MİNYELİ ABDULLAH...

Son düzenleme:
siz - biz diye ayrılmak ne kadar üzücü...
Hemde aynı Allah'a, aynı kitaba, aynı peygambere inanan insanların..

Kocası sırf bu yaptıkları yüzünden zamanın 5 sene gerisindemi kalmış oluyor...Üniversite okuyanlar dinini yaşayamaz diye bir gerçek var da biz mi bilmiyoruz...Bir de anlamadığım şey şu ? Neden dinini yaşamaya çalışan insanlara ÖCÜ gözüyle bakılıyor ? Onlar herkese saygı duyarken ne yazık ki kimseden saygı göremiyor...Aslında hata bizlerde ki biz öyle insanlara saygı duyuyoruz...Duymayacam arkadaş ben bundan sonra böylelerine saygı maygı...Bizi bi taşlamadıkları kaldı...Modern olduğunu savunan ama sadece işlerini geleni seven insanlar topluluğu :) Batı hayranı :) Komik neysee...

Üniversite okuyanlar pek ala dinini yaşayabilir benim bahsettiğimi anlayamamış ve siz de şekilci bir cevap vermişsiniz. İnançlar zorlamayla olmaz, teşvik etme başka dayatma başkadır. Bunun ayrımını yapamayan insan bence eğitimsizdir. Dayatmalar insanı dinden soğutur. Siz bu şekilde sevap kazanılacağını sanıyor olabilirsiniz. Ben herkese saygı duyuyorum fakat cemaatlerde gencecik çocukları hizmet adı altında asker gibi yetiştirip istedikleri görevleri yerine getiren bir ordu oluşturma sistemine karşıyım.Biz müslümanlar ne zaman şekilcilikten kurtuluruz daha aydın bir toplum oluruz. Müslüman ülkelerin hali ortada.

Bende önceden öyler söylerdim...İnançlıyım falan.Ama inançlı biri dininin gereklerini yapmaya çalışır.HErhangi bir işyerinde çalışsanız onlardan istenilen görevleri yerine gertimediğiniz zaman kapı önüne konulursunuz...Özel kurumlarda nasıl giyinilmesi gerekiyorsa ona uymak zorundasınızdır yoksa yallah...E peki dinimizin gereklerini yerine getirmeyince ne oluyor...Aynı şey...İşi gereği mini etek giyen makyaj yapan kadına herkes saygı duyar vay be ne güzel işinin gereğini yapıyor diye ama başı kapalıların hepsi BEYNİ YIKANMIŞ olur.Kimsede ne güzel dini gereklerini yapıyor demez...Of ne garip bir dünya burası ya...

Siz olayı çok farklı bir şekilde yorumlamışsınız bence. Yani bir insan kapalı ya da namaz kılıyor diye hiçkimse onu yargılamaz ya da beyni yıkanmış demez. Bilakis saygı bile duyar. Fakat sürekli sohbetlere gidip 'abi' diye nitelendirdikleri insanların her sözüne kayıtsız şartsız inanan insanların beyinlerinin yıkandığını düşünüyorum. Mesela üniversite mezunu olup sırf sohbetteki abilerinin 12-13 yaşına girmiş bir kız ÇOCUĞUNUN artık kapanması gerektiğini söylemesi üzerine eve giderken kızına baş örtüsü ve uzun etekler alıp gitmesi ve kızına artık sen kapanacaksın büyüdün demesi ve kızını zorla kapatması cehalettir ve beyninin yıkanmasıdır! Aksine kimse inandıramaz beni! Sohbetler ile ilgili o kadar çok şey biliyorum ki ve malesef bu sohbet olayı beni çileden çıkartıyor. Yani karısı ile evlenmiş karısı açık hyatını kendisine göre yaşıyor eşide memnun ki evlenmiş sonra bir bakıyosun adam sohbetlere başlıyor ve eşine kapan namaz kıl dua oku bilmem ne nedir bu allah aşkına yaa. Evet her müslümanın görevidir namaza giderken yanındakinide teşvik etmek ama en fazla hadi sende kıl der. Ama günümüzde teşvik zorlamaya dönmüş ve herkes bunu normal karşılıyor hadi hayırlısı.... Daha beler duyucaz görücez kimbilir...

Üniversite okuyanlar pek ala dinini yaşayabilir benim bahsettiğimi anlayamamış ve siz de şekilci bir cevap vermişsiniz. İnançlar zorlamayla olmaz, teşvik etme başka dayatma başkadır. Bunun ayrımını yapamayan insan bence eğitimsizdir. Dayatmalar insanı dinden soğutur. Siz bu şekilde sevap kazanılacağını sanıyor olabilirsiniz. Ben herkese saygı duyuyorum fakat cemaatlerde gencecik çocukları hizmet adı altında asker gibi yetiştirip istedikleri görevleri yerine getiren bir ordu oluşturma sistemine karşıyım.Biz müslümanlar ne zaman şekilcilikten kurtuluruz daha aydın bir toplum oluruz. Müslüman ülkelerin hali ortada.
Cemaat olayını tam anlamıyla bilmiyorum ama o tarz şeyler bende duydum.O yüzden din eğitimini çocuğuma kendim vermek isterim.Ayrıca eşinizin üniversite okuduğuna inanamıyorum diyen sizdiniz...Neye dayanarak söylediniz madem ben yanlış anladım...Sonuçta eşiyle ilgili çok fazla özellik söylememiş konu sahibesi üniversite okuduğuna inanmayacağınız kadar yaniii...

Siz olayı çok farklı bir şekilde yorumlamışsınız bence. Yani bir insan kapalı ya da namaz kılıyor diye hiçkimse onu yargılamaz ya da beyni yıkanmış demez. Bilakis saygı bile duyar. Fakat sürekli sohbetlere gidip 'abi' diye nitelendirdikleri insanların her sözüne kayıtsız şartsız inanan insanların beyinlerinin yıkandığını düşünüyorum. Mesela üniversite mezunu olup sırf sohbetteki abilerinin 12-13 yaşına girmiş bir kız ÇOCUĞUNUN artık kapanması gerektiğini söylemesi üzerine eve giderken kızına baş örtüsü ve uzun etekler alıp gitmesi ve kızına artık sen kapanacaksın büyüdün demesi ve kızını zorla kapatması cehalettir ve beyninin yıkanmasıdır! Aksine kimse inandıramaz beni! Sohbetler ile ilgili o kadar çok şey biliyorum ki ve malesef bu sohbet olayı beni çileden çıkartıyor. Yani karısı ile evlenmiş karısı açık hyatını kendisine göre yaşıyor eşide memnun ki evlenmiş sonra bir bakıyosun adam sohbetlere başlıyor ve eşine kapan namaz kıl dua oku bilmem ne nedir bu allah aşkına yaa. Evet her müslümanın görevidir namaza giderken yanındakinide teşvik etmek ama en fazla hadi sende kıl der. Ama günümüzde teşvik zorlamaya dönmüş ve herkes bunu normal karşılıyor hadi hayırlısı.... Daha beler duyucaz görücez kimbilir...
Ben cemaat kavramını savunmadım ama sohbetler denildiği zaman akla kötü şeyler gelmesini garipsedim...Bende kendi isteğimle kapandım annem kapalı evet kapan diye söylerdi ama ben içimden gelsin öyle derdim ki öylede oldu...Kimseye zorlayamayız evet herkes kendi bildiğini yapacak eninde sonunda ama diyorum ya sevdiğim insanında doğru bildiğim yoldan gelmesini çok isterim şahsen...Konu sahibinin eşi olayı hangi durumlara getiriyor bilemiyoruz tam anlamıyla.Çok baskıyı savunmuyorum hiç bir zaman...

Back
X