Kocam mi annem mi?

elif1310

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
2.793
1.660
333
Selamlar. Beş yıllık evliyim. Bir çocuğum var ikinciye hamileyim. Başından beri eşimi istemiyordu ailem. Hala da istemiyorlar. O adım atmak istese bile sevmedikleri için hiç yanasmiyorlar. Haklı oldukları noktalar var fakat genel olarak iyi giden bir evliliğim var. Eşim de ben de birbirimizi seviyoruz ayrılmak istemiyoruz. Üstelik kızım da babasına çok düşkün. Soruma gelecek olursak. Eşim ailemle görüşmemizi istemiyor. Onları bu şekilde cezalandırmak istiyor sanırım. Ben hep arada kalıyorum. Eşim bu konuda fazlasıyla inat. Anlamıyor ne beni ne ailesini dinliyor. Annemgil de çok ağır laflar ediyorlar . Onlar da bir türlü yanasmiyor. Kimsenin beni çocuklarımı düşündüğü yok bu konuda. Herkes kendi açısından olaya bakıyor kendilerini haklı görüyorlar. Bu kadın hamile bu kadar sıkıntıya nasıl katlansin demiyorlar. Ben sırf onların inatliklari yüzünden boşanmak istemiyorum ama çekilmez bir hale geldi. Bana bir akıl verin nasıl tepki vereyim

Eşini neden istemiyorlar? Maddi manevi bi sorun mu oldu aralarında? Eğer sen mutluysan ailenin de mutlu olması gerekir. 5 yıl olmuş sonuçta. Eşin görüşmek istemiyorsa kendisi görüşmez ama seni engellemesi saçma. Senin de ailenin tutumu yanlış.

Ailenizin kurulan yuvayı bozma taraftarı olması ne kadar saçma sapansa,
Eşinizinde ailenizle görüştürmeyerek ceza vermeye çalışması o kadar saçma.
Ailenizin de eşinizin de ağzını kapatarak kurtulabilirsiniz.
Kim ne derse desin tepki vermeyin. Eninde sonunda bıkacaklardır.
Ama sizin taktığınızı görüp anladıklarında sürekli uzatırlar

Eşinize "Çocuklarımız evlendiklerinde eşleri istemiyor diye bizi silseler nasıl olur?" diye sorun.

Ailenize "Siz istiyorsunuz diye ailemi dağıtıp çocuklarımı babasız mı büyüteyim?" diye sorun.

Kendileri görüşmesin, size karışmasınlar.

2 tarafa da birbirinizle anlaşmak zorundasınız de. Tabi ki bir tercih yapma.. Ama eşin de ailenle görüşm diyecek yüzü bulmuş senden. Kolay kolay diyememesi lazım böyle bişeyi.. İnsanın yüzü kızarır yani...

Bir kere kimsenin size "şununla görüş, bununla görüşme" şeklinde direktif verme lüksü yok. Üzgünüm. Eşinizin istenmeyen kişi ilan edilmesi, size ailenizle görüşme konusunda kısıtlama koyması anlamına gelmiyor. Herkes yerini ve haddini bilmeli bence.

Zor bir durum. Ne aileme sırtımı çevirip yarın öbür gün de haklı olduklarını görürsem vicdan azabından kahrolmak isterim,
Ne de ailemin ön yargısı yüzünden eşimden ayrılırım,çocuklarımı babasız büyütürüm. Arayı çok çok iyi dengelemeniz lazım,Allah yardımcınız olsun

orta yolu bul. bır buyukten ıste yada bı konusma yapılsın . ailende esınde herkes dedıgı kelımeyı bılsın. agırlıgnzı koyun.

Anamdır canımdır ,kanımdır. Ama sırf o istiyor diye gerçekten iyi giden evliliğim de eşimi gözden çıkarmazdım. Kimse kusura bakmasın. Böyle bir ikilemde sizi bırakmaları tabiikide kötü. Ama eşinizle konuşun ailenize gitmenizi engellemeye hakkı yok .Her iki taraft birbirinden uzak durduğu sürece siz mutlu olacaksınız anlaşılan. Ama buda mümkün değil gibi gözüküyor .Bilemedim ama net ve kısa cevabım huzurlu bir yuvam varsa helede içinde saygı da varsa haftada 1 gördüğüm anam için yuvamı yıkmazdım.Kısa ve net. Kolaylıklar dilerim

Genel bir cevap vereyim. Eşimi bana uygun bulmadilar çünkü ben üniversite mezunuyum o lise mezunu. En başta bu vardı sonra kişiliğini beğenmediler. Bir de maddi manevi durumu daha iyi olan aile dostu taliplerim oldu. Kısacası çok rahat bir hayatım olabilirdi. Ama ben eşimi seçtim. Sonuçta dışardan müdahale olmasa kendi içimizde iyiyiz. Sorun şu ki eşime kimse laf anlatamıyor. Önceleri ben istiyorum diye sesini çıkarmadı. O olmadan görüştük. Ama aynı iş yerinde çalışıyorlardı. Eşimi işten çıkardılar. Ailem yaptı bunu. Doğru düzgün çalışmıyormus sebep de bu. Zaten sevmiyorlar . Eşim de o olaydan sonra iyice kinlendi. Hala sırf ben mutlu olayım diye konuşuyordu falan ama baktı onlardan hiç adım yok. O da kendince böyle bir yol buldu

arada olan sana olmuş inatçı keçilerr ikitarafta düşmanlık besler kendilerine yapılsa isyanı basarlar

ikiside bambaşka yerlerde seçim yapamam ama bana seçim yap diyeni de çok pis paralarım
hiç mi vicdanın yok derim ?

ailende eşinde çok büyük ayıp ediyor ben olsam iki tarafada posta koyardım ve çok soğurdum.
insan düşünür çünkü.. kendi görüşmek istemeyebilir evet ama sana engel olamaz.

Ailenizin kurulan yuvayı bozma taraftarı olması ne kadar saçma sapansa,
Eşinizinde ailenizle görüştürmeyerek ceza vermeye çalışması o kadar saçma.
Ailenizin de eşinizin de ağzını kapatarak kurtulabilirsiniz.
Kim ne derse desin tepki vermeyin. Eninde sonunda bıkacaklardır.
Ama sizin taktığınızı görüp anladıklarında sürekli uzatırlar
İşte ben de bu yüzden arada kalıyorum onlara göre boşanmak sorun değil. Bir kadın kocasiz da yaşayabilir. Ama ben çok çok büyük şeyler yapmadığı sürece kocam olmadan yola devam etmek babasız çocuk büyütmek istemiyorum.

Genel bir cevap vereyim. Eşimi bana uygun bulmadilar çünkü ben üniversite mezunuyum o lise mezunu. En başta bu vardı sonra kişiliğini beğenmediler. Bir de maddi manevi durumu daha iyi olan aile dostu taliplerim oldu. Kısacası çok rahat bir hayatım olabilirdi. Ama ben eşimi seçtim. Sonuçta dışardan müdahale olmasa kendi içimizde iyiyiz. Sorun şu ki eşime kimse laf anlatamıyor. Önceleri ben istiyorum diye sesini çıkarmadı. O olmadan görüştük. Ama aynı iş yerinde çalışıyorlardı. Eşimi işten çıkardılar. Ailem yaptı bunu. Doğru düzgün çalışmıyormus sebep de bu. Zaten sevmiyorlar . Eşim de o olaydan sonra iyice kinlendi. Hala sırf ben mutlu olayım diye konuşuyordu falan ama baktı onlardan hiç adım yok. O da kendince böyle bir yol buldu
Sizin Anlattığınız Göre Bana Göre Eşiniz Haklı O Zaman Ne Demek İşten Attırmak Aileniz Resmen Pislik Muamelesi Yapmış Eşinize Lise Mezunu Diye İnsan Olunmuyor mu Ben BU Söze Deli Oluyorum Ben Üniversite Mezunu O Lise Benim Kişisel Düşüncem Eğitime Bakmam İnsanlığına Bakarım İlk Önce.

ikiside bambaşka yerlerde seçim yapamam ama bana seçim yap diyeni de çok pis paralarım
hiç mi vicdanın yok derim ?

ailende eşinde çok büyük ayıp ediyor ben olsam iki tarafada posta koyardım ve çok soğurdum.
insan düşünür çünkü.. kendi görüşmek istemeyebilir evet ama sana engel olamaz.
Diyorum zaten iki tarafa da tepki koyuyorum ama işte. Aslında ailem birazcık yumuşak davransa eşim on adım atar ama zorla olmuyor

Sizin Anlattığınız Göre Bana Göre Eşiniz Haklı O Zaman Ne Demek İşten Attırmak Aileniz Resmen Pislik Muamelesi Yapmış Eşinize Lise Mezunu Diye İnsan Olunmuyor mu Ben BU Söze Deli Oluyorum Ben Üniversite Mezunu O Lise Ben Kişisel Düşüncem Eğitime bakmam İnsanlığına Bakarım İlk Önce.
Ya hiç bir şekilde begenmiyorlar öyle söyleyeyim.

Back
X