1 ayı geçti canım boşanalı. Mutlu muyum hayır değilim ama nasıl anlatayım huzurluyum ya. Ben evde her işi yapardım benim eski eş doğuluydu, 3 kap yemek olmadan sofraya mızır mızır otururdu. O yüzden aksam eve gelip salatası a tatlısın kdar yapardım. Üstüne duyduğum laflar biptirgit bu ev dendi. Şimdi ailemin yanına tayinimi aldırdım been 2 kardeşim var. Önlerine Bi kek yapıp koysam abla çok güzel olmuş, ellerine sağlık demeleri, ütülerinş yapınca canım ablam diip boynuma sarılmalar. Dedim ben insan mısım aslında ya. Ben evliliğimi girdap diye adlandırıyorum. Böyle bataklık camur içine aldı hep beni. Sen de aynı o durumdasın ama inan ki ışık doğacak seni de ferahlıga cıkartıcak.ben senin konuları biliyorum Allahım yardımcın olsun. Sen boşver ben olsam boşanırdım Bi dakka durmam diyenleri. Herkes başkadır. Önemli olan senin vicdan rahatlığın. Herseyi denedim deyip te olmayınca önüne çok daha iyi bakıyorsun. Gram vicdanım da sızım yok. Şimdi beni evden biptir eden adam sürünüyorum nolur geri dön diye resmen ağlıyo. Tutmuş kendine ufacık virane GB Bi ev, bu haldeyim dio. Bense ailemin yanında huzurluyum. İnanki bak en önemlisi karar vermekti en zoru buydu canım cıktı benim karar verene kadar. Ama sonrası canım acımadı yeminle acımadı. Sen o evden Bi çık gerisi gelecek Allaha güven ama temkinli hareket et. Planlı davran b planın da cebinde olsun. Kzıın var onun için fevri davranmadan sadece emin adımlarla davran. Allah çok büyükBana yazdığınız yorumlardan biliyorum sizi. Çok üzüldümRabbim bundan sonra huzurlu bir hayat versin inşallah. Eşiniz olacak mahlukat tam bir canavarmış. Allah sizi kurtarmış. Çalışıyorsunuz nasılsa, sizden aldıklarını kat kat yerine koyarsınız. Bebeğiniz için üzüldüm ama şöyle düşünün beni biliyorsunuz bir kızım var ve ayrılsam da eşim olacak kişiyle görüşmek zorunda kalacağım ortada bebeğimiz olduğu için. Sizi insan yerine koymayan kendisi insanlıktan nasibini almamış biriyle hiçbir bağınızın kalmayacak olması çok güzel. Daha gençsiniz yeni hayatınızda karşınıza neler neler çıkar. Kendime de bu aralar sıkça hatırlattığım bir sözü söyleyim; zararın neresinden dönsen kardır...
Adam pişman olmuş mu ? Neler oldu anlatır mısın ? Bu pislik herif ne durumda merak ediyorum.1 ayı geçti canım boşanalı. Mutlu muyum hayır değilim ama nasıl anlatayım huzurluyum ya. Ben evde her işi yapardım benim eski eş doğuluydu, 3 kap yemek olmadan sofraya mızır mızır otururdu. O yüzden aksam eve gelip salatası a tatlısın kdar yapardım. Üstüne duyduğum laflar biptirgit bu ev dendi. Şimdi ailemin yanına tayinimi aldırdım been 2 kardeşim var. Önlerine Bi kek yapıp koysam abla çok güzel olmuş, ellerine sağlık demeleri, ütülerinş yapınca canım ablam diip boynuma sarılmalar. Dedim ben insan mısım aslında ya. Ben evliliğimi girdap diye adlandırıyorum. Böyle bataklık camur içine aldı hep beni. Sen de aynı o durumdasın ama inan ki ışık doğacak seni de ferahlıga cıkartıcak.ben senin konuları biliyorum Allahım yardımcın olsun. Sen boşver ben olsam boşanırdım Bi dakka durmam diyenleri. Herkes başkadır. Önemli olan senin vicdan rahatlığın. Herseyi denedim deyip te olmayınca önüne çok daha iyi bakıyorsun. Gram vicdanım da sızım yok. Şimdi beni evden biptir eden adam sürünüyorum nolur geri dön diye resmen ağlıyo. Tutmuş kendine ufacık virane GB Bi ev, bu haldeyim dio. Bense ailemin yanında huzurluyum. İnanki bak en önemlisi karar vermekti en zoru buydu canım cıktı benim karar verene kadar. Ama sonrası canım acımadı yeminle acımadı. Sen o evden Bi çık gerisi gelecek Allaha güven ama temkinli hareket et. Planlı davran b planın da cebinde olsun. Kzıın var onun için fevri davranmadan sadece emin adımlarla davran. Allah çok büyük
Boşanma davasına kadar bela okuyan cümleler yazıyordu. Elin kopsun, kolun kopsun, dermansız dertlere düş GB cümleler. Davaya gttm zayıflamış, esmerleşmii iyice kara kuru bişiy olmuş işte. Hakim direkt boşadı, bizi terapist falan da yönlendirmedi. Şimdi 1 ay oldu davadan sonra bizim evimizin kirası yüksekti sırf ablasına takın olsun diye tutmustu. Bizim evimizi hemen boşaltmış Allah affetsin küçük ve çok eski kötü Bi Eve cıkmış. Canı ablası temizlemeye de gelmemiş olacakki ev leş gibiydi. Neden biliyorum tek tek fotolar atmış bana. İlkten kuyruğu dik tutuodu.sonra anası da kalmamış yanında dönmüş memlekete. Bak sen gittin o bu viranede kendime yeni Bi hayat kurmaya calısıorum, rezil oldum, ben ne yiorum ne içiyorum falan diodu. Dedim banane ablam diye diye yedin beni git ablana baksın. Sonra da başladı işte içkiye baslamıs şişeleri cekip atıo, benim bu evde cenazemi bulacaklar, hiç mi vicdanın sızlamıo, ben burda sürünüyorum, sen ama mutlusun, sefil gibiyim nolur dön diyo. Ben tayinimi ailemin yanına aldırdım, ben senin için fizana bile gidersim ama sen bırakıp kaçtın beni dio. Böle zırvalılıo işte ama olan oldu Bi bosandık aklın neredeydi dedim, insanlar nerelerden dönüyo gel Biz de dönelim dio. Ben yasıdıgım seyleri birdaha yasama ihtimaline bile kalbim sıkısıo. Yapamam dedim küçük değilim kocaman insanım adam aynı adam ve özellikle hamileyken bebek düştüğünde ve annemin vefatına yasadıklarımı sineye cekemem.Adam pişman olmuş mu ? Neler oldu anlatır mısın ? Bu pislik herif ne durumda merak ediyorum.
Daha beter olsun okuyunca mutlu oldum. Şimdi baksın ablası pisliğeBoşanma davasına kadar bela okuyan cümleler yazıyordu. Elin kopsun, kolun kopsun, dermansız dertlere düş GB cümleler. Davaya gttm zayıflamış, esmerleşmii iyice kara kuru bişiy olmuş işte. Hakim direkt boşadı, bizi terapist falan da yönlendirmedi. Şimdi 1 ay oldu davadan sonra bizim evimizin kirası yüksekti sırf ablasına takın olsun diye tutmustu. Bizim evimizi hemen boşaltmış Allah affetsin küçük ve çok eski kötü Bi Eve cıkmış. Canı ablası temizlemeye de gelmemiş olacakki ev leş gibiydi. Neden biliyorum tek tek fotolar atmış bana. İlkten kuyruğu dik tutuodu.sonra anası da kalmamış yanında dönmüş memlekete. Bak sen gittin o bu viranede kendime yeni Bi hayat kurmaya calısıorum, rezil oldum, ben ne yiorum ne içiyorum falan diodu. Dedim banane ablam diye diye yedin beni git ablana baksın. Sonra da başladı işte içkiye baslamıs şişeleri cekip atıo, benim bu evde cenazemi bulacaklar, hiç mi vicdanın sızlamıo, ben burda sürünüyorum, sen ama mutlusun, sefil gibiyim nolur dön diyo. Ben tayinimi ailemin yanına aldırdım, ben senin için fizana bile gidersim ama sen bırakıp kaçtın beni dio. Böle zırvalılıo işte ama olan oldu Bi bosandık aklın neredeydi dedim, insanlar nerelerden dönüyo gel Biz de dönelim dio. Ben yasıdıgım seyleri birdaha yasama ihtimaline bile kalbim sıkısıo. Yapamam dedim küçük değilim kocaman insanım adam aynı adam ve özellikle hamileyken bebek düştüğünde ve annemin vefatına yasadıklarımı sineye cekemem.
Çok sevindim canım. İnsan hayatında huzur arıyor zaten. Ne mutlu sana ki yakalamışsın. İyilikten anlamayan birine ne yapsan fayda etmez. Dedin ya vicdanım rahat diye, benim de öyle. Her şeyi denedim ama düzeltmedi o yüzden rahat hissediyorum kendimi. İnsan karar alana kadar bataklıkta çırpınıyor seni çok iyi anlıyorum. Ben de aldım kararımı. Sadece dediğin gibi kızım da olduğu için güzelce ayrılalım istiyorum. Temkinli ve planlı davranmaya gayret gösteriyorum. Ailen de benim aileme benziyormuş. İnsanın eline yapışmıyor elbette içinden gelerek yapıyor her şeyi ama karşılığında bir gğler yüzü bile çok gören birine ne yapacaksın ki. Ben de ailemde teşekkürler saygılar gördüğüm için böylesi zoruma gidiyor. Sen biliyorsun yaşadıklarımın bir kısmını. Şimdi geriye dönüp baktığımda bile ne gerek varmış uzamış diyorum ama işte yaşarken zor onu da sen iyi anlarsın.. Ne diyelim yaşadıklarımız imtihan deyip geçeceğiz. Huzur istiyorum ben de hayatımda fazlasında gözüm yok...1 ayı geçti canım boşanalı. Mutlu muyum hayır değilim ama nasıl anlatayım huzurluyum ya. Ben evde her işi yapardım benim eski eş doğuluydu, 3 kap yemek olmadan sofraya mızır mızır otururdu. O yüzden aksam eve gelip salatası a tatlısın kdar yapardım. Üstüne duyduğum laflar biptirgit bu ev dendi. Şimdi ailemin yanına tayinimi aldırdım been 2 kardeşim var. Önlerine Bi kek yapıp koysam abla çok güzel olmuş, ellerine sağlık demeleri, ütülerinş yapınca canım ablam diip boynuma sarılmalar. Dedim ben insan mısım aslında ya. Ben evliliğimi girdap diye adlandırıyorum. Böyle bataklık camur içine aldı hep beni. Sen de aynı o durumdasın ama inan ki ışık doğacak seni de ferahlıga cıkartıcak.ben senin konuları biliyorum Allahım yardımcın olsun. Sen boşver ben olsam boşanırdım Bi dakka durmam diyenleri. Herkes başkadır. Önemli olan senin vicdan rahatlığın. Herseyi denedim deyip te olmayınca önüne çok daha iyi bakıyorsun. Gram vicdanım da sızım yok. Şimdi beni evden biptir eden adam sürünüyorum nolur geri dön diye resmen ağlıyo. Tutmuş kendine ufacık virane GB Bi ev, bu haldeyim dio. Bense ailemin yanında huzurluyum. İnanki bak en önemlisi karar vermekti en zoru buydu canım cıktı benim karar verene kadar. Ama sonrası canım acımadı yeminle acımadı. Sen o evden Bi çık gerisi gelecek Allaha güven ama temkinli hareket et. Planlı davran b planın da cebinde olsun. Kzıın var onun için fevri davranmadan sadece emin adımlarla davran. Allah çok büyük
Ohh betee olsun benim icime su serpildi vallahiBoşanma davasına kadar bela okuyan cümleler yazıyordu. Elin kopsun, kolun kopsun, dermansız dertlere düş GB cümleler. Davaya gttm zayıflamış, esmerleşmii iyice kara kuru bişiy olmuş işte. Hakim direkt boşadı, bizi terapist falan da yönlendirmedi. Şimdi 1 ay oldu davadan sonra bizim evimizin kirası yüksekti sırf ablasına takın olsun diye tutmustu. Bizim evimizi hemen boşaltmış Allah affetsin küçük ve çok eski kötü Bi Eve cıkmış. Canı ablası temizlemeye de gelmemiş olacakki ev leş gibiydi. Neden biliyorum tek tek fotolar atmış bana. İlkten kuyruğu dik tutuodu.sonra anası da kalmamış yanında dönmüş memlekete. Bak sen gittin o bu viranede kendime yeni Bi hayat kurmaya calısıorum, rezil oldum, ben ne yiorum ne içiyorum falan diodu. Dedim banane ablam diye diye yedin beni git ablana baksın. Sonra da başladı işte içkiye baslamıs şişeleri cekip atıo, benim bu evde cenazemi bulacaklar, hiç mi vicdanın sızlamıo, ben burda sürünüyorum, sen ama mutlusun, sefil gibiyim nolur dön diyo. Ben tayinimi ailemin yanına aldırdım, ben senin için fizana bile gidersim ama sen bırakıp kaçtın beni dio. Böle zırvalılıo işte ama olan oldu Bi bosandık aklın neredeydi dedim, insanlar nerelerden dönüyo gel Biz de dönelim dio. Ben yasıdıgım seyleri birdaha yasama ihtimaline bile kalbim sıkısıo. Yapamam dedim küçük değilim kocaman insanım adam aynı adam ve özellikle hamileyken bebek düştüğünde ve annemin vefatına yasadıklarımı sineye cekemem.
Daha beter olsun okuyunca mutlu oldum. Şimdi baksın ablası pisliğenerede fizana gidiyormuş ablasının dibinden ayrılmıyordu.
Tabi beleş hizmetçisi gitti, hem çalış evin bütün işleri de senin üzerinde olsun, bir de ailesini sürekli davet et çalışan kadın olarak üstüne de dayak ye.
Annen hastanedeyken, sen acı cekerken bile yanında değildi.
İnşallah bundan sonra cooook mutlu olursun
Ablasıyla arayı ayarlayamadıpı için ikimiz de işyerinin olduğu semte tasınalım demiştim. Üstüme yürümüştü sen ve ailen beni ablamdan ayırmaya çalışıyorsun diye. Ne fizanı yalan dolan işte. Çokkk tesekkür ederim yazdıkların için. Burda gercekten senim gibi kalbi sıcak insanlar var. İnşallah sen de hep mutlu olursunuz. İnşallah.Daha beter olsun okuyunca mutlu oldum. Şimdi baksın ablası pisliğenerede fizana gidiyormuş ablasının dibinden ayrılmıyordu.
Tabi beleş hizmetçisi gitti, hem çalış evin bütün işleri de senin üzerinde olsun, bir de ailesini sürekli davet et çalışan kadın olarak üstüne de dayak ye.
Annen hastanedeyken, sen acı cekerken bile yanında değildi.
İnşallah bundan sonra cooook mutlu olursun
Çok haklısın canım biz çektikçe direndikçe nasılsa gitmiyor deyip canımıza canımıza bastılar. Yani insan başına hersey geliyor bu hayatta dediğin gibi bizim de imtihanımız deyip yine de sabır diyip yolumuzu bakmamız lazım. Allah biliyor ya ben kimseye kolay kolay boşan demem ama bir insan bir gün değil hergün mutsuzsa, ve degecek birseye değil de değmicek insana yatırım yapıp çabalayınca ben gördüm ki insan kendisi dibe giriyor. Koca değil erkek değil adam değil önce insan olmak lazımmış. Karısının gözyasına, ağlama krizlerine bile dönüp Bi yerini gidebiliyorsa insanlık sorgusu yapmak gerekiyormuş. Ben eminim Rabbim yanında en doğru vakitte en doğru sekilde olması için zaman gerekiyordur. Dua et bolca kızın ve sen inanıyorum çok huzurlu mutlu Bi hayatın olcak. Aile çok önemliymiş, ailen arkanda ne güzel mesleğin de var inanıyorum çok güzel olacak herseyÇok sevindim canım. İnsan hayatında huzur arıyor zaten. Ne mutlu sana ki yakalamışsın. İyilikten anlamayan birine ne yapsan fayda etmez. Dedin ya vicdanım rahat diye, benim de öyle. Her şeyi denedim ama düzeltmedi o yüzden rahat hissediyorum kendimi. İnsan karar alana kadar bataklıkta çırpınıyor seni çok iyi anlıyorum. Ben de aldım kararımı. Sadece dediğin gibi kızım da olduğu için güzelce ayrılalım istiyorum. Temkinli ve planlı davranmaya gayret gösteriyorum. Ailen de benim aileme benziyormuş. İnsanın eline yapışmıyor elbette içinden gelerek yapıyor her şeyi ama karşılığında bir gğler yüzü bile çok gören birine ne yapacaksın ki. Ben de ailemde teşekkürler saygılar gördüğüm için böylesi zoruma gidiyor. Sen biliyorsun yaşadıklarımın bir kısmını. Şimdi geriye dönüp baktığımda bile ne gerek varmış uzamış diyorum ama işte yaşarken zor onu da sen iyi anlarsın.. Ne diyelim yaşadıklarımız imtihan deyip geçeceğiz. Huzur istiyorum ben de hayatımda fazlasında gözüm yok...
İnşallah çok sağol canım... Senin de öyle olacak ben de inanıyorum. Allah kalbimize göre versin...Çok haklısın canım biz çektikçe direndikçe nasılsa gitmiyor deyip canımıza canımıza bastılar. Yani insan başına hersey geliyor bu hayatta dediğin gibi bizim de imtihanımız deyip yine de sabır diyip yolumuzu bakmamız lazım. Allah biliyor ya ben kimseye kolay kolay boşan demem ama bir insan bir gün değil hergün mutsuzsa, ve degecek birseye değil de değmicek insana yatırım yapıp çabalayınca ben gördüm ki insan kendisi dibe giriyor. Koca değil erkek değil adam değil önce insan olmak lazımmış. Karısının gözyasına, ağlama krizlerine bile dönüp Bi yerini gidebiliyorsa insanlık sorgusu yapmak gerekiyormuş. Ben eminim Rabbim yanında en doğru vakitte en doğru sekilde olması için zaman gerekiyordur. Dua et bolca kızın ve sen inanıyorum çok huzurlu mutlu Bi hayatın olcak. Aile çok önemliymiş, ailen arkanda ne güzel mesleğin de var inanıyorum çok güzel olacak hersey
Keske hiç donmeseymıssınızMerhaba kızlar, ne zamandır burada yazılanları okuyordum, ben de içimi dökmek istedim, 2 buçuk senelik evliyim. Anneye düşkün koca çok duydum ama benimkinin annesi babası memlekette, yanımızda bir ablası var, adamın tek derdi o. Evlendipimiz ilk günden beri eşim sürekli ablasına gitmek gelmek, onların sürekli bizle birlikte olmalarını istiyor. Ben çalışıyorum ve işim yoğun, ailem ise başka şehirde bu arada annem ağır Bi hastalığa yakalandı ve benim aklım sürekli ailemde. İki haftada bir haftasonları aileme geliyorum, yemek yapıyorum, çamaşır yıkıyorum, yani onlara yardım etmeye çalışıyorum. Eşim ve o ailesi de sürekli bu kadar sık gitmemem gerektiğini, benim evli olduğumu, eşimin önüne iki kap yemek yapıp ta onu öle evde bırakmamak gerektiğini söylüyor. Kaç kez annem hastanede yattı, aklım ailemde kalıyor, okula giden bir kardeşim var bana ihtiyaçları var diyorum kendimi yiyip bitiriyorum. Tayin isteyip gidelim derim olmadı, bulunan çözüm ise herkesin ailesinde hasta varmış. Ben de bunun üzerine ablasıyla kavga ettim. Bunu söyleyen oydu çünkü. Kavga ettik ve eşim yanımızda sadece oturup kavgamızı izledi. Eve gittim deli gibi ağlıyorum, çok üzülüyorum bunu yazmaktan ama eşim bana o gece vurdu. Sonrasında ise çantasını toplayıp ailesine giiti. Ve olan oldu ben o evi boşanıcam senden diyip terk ettiğinde hamile olduğumu öğrendim. Ailesiyle beraber birlikte yaşadığımız eve geldiler. Ve ailesinin yanında ister çocugu aldırsın,ister doğrusun ben bosanıyorum dedi. İziz alıp işyerinden ailemin yanına geldim hiçbişiy yiyemedim sürekli ağlama derken 3 hafta içinde bebeğimi kaybettim. Bebeğim henüz karnındayken yapamadım ve elime gel bizi al dedim, nolucam ben böyle hamile halimle. Geldi aldı ve bebeğimi üzüntüden kaybettim. O günden sonra asla onu eskisi gibi sevemedim, sürekli kavga yaptıgın dan sorumlu olup, affettirmek için bişiler yapmasını bekledim. Ama annesi ve ablasıyla karşıma geçip onun bir bebek olmadığını sadece bir kan pıhtısı olduğunu söylediler, eşim de tabiiki böyle olduğunu söyledi. Ben tayinleri beklemeye başladım çünkü pis çirkef evden gitmiyor, her kavgada beni evden kovuyor, aileme ve bana sürekli deli, şizofrenler, ruh hastaları diye hakaretler ediyordu, ve bu süreçte benim annem hastaydı ve ailem perişan durumdaydı. Derken annem fenalaştı yoğun bakımları hastane odaları derken annemi kaybettim.sonrası mı, insan kılığına bürünmüş Bi yaratıkla evli olduğumu ikinci kez anladım. Ne elim ne ayağım tutarken annemden sonra 3 hafta ailemin yanında kaldığım için evime gittiğimde dayak yedim. Sırtımdaki çantayla fırlatıldım koridora, sürekli bu ev otel mi, istediğinde girip çıkamazsın, ben neyim burda GB cümleler,. Annemin vefatından 6 ay geçti hergün Böke kavga, hakaret, sürekli tehdit, hakaret. Neden gitmedin diye soracaksınız, gidemedim, ne elim ne ayağım tutuodu ile gidip gelemiıdum, dedim sen git ben kendimi toparlıyım dava açıcam. Yok protokolu getirip resmen agzıma soktu, imzalamam için, 5 kuruş talep etmeden imzaladım, sadece devlette iyi bir işim var ben kazanırım dedim, ailesi gelip çirkeflikle evden çıkmamı söylediler, kimseye diyemedim çünkü babam, ablam, kardeşim daha ölüm acısını atlatamamışlar Ken. Bir de sürekli istisnasız kendini her konuda haklı görüp, geçtim özrü 6 aydır yanıma gelip yatmayan, ölüm acısına ragmen Bi teselli sözcüğü etmeyen, ve sürekli kadınlığıma, insanlığıma laf edip, hakaret eden bir mahluk. Daha fazla dayanamadım ayrıldım evden, protokolu imzalayın eline vermiştim, şimdi ise kendime bu yorgun, bu acılı, kimsesiz halinle yeni Bi hayat kurmaya çalışıyorum.
Keşke canım keşkeKeske hiç donmeseymıssınız
Allah razı olsun canım benim. ALLAH hepimizi huzurlu mutlu etsin inşallah. Ailemin yanına tayinim çıktı şükür geldim asıl yuvama daha iyiyim çok şükürGüzel bir tatile çık kafan dağılır toparlanırsın. Artık eski eş kişisini de bir daha aklına getirme. Anneciğin ışıklar içinde uyusun. Çok üzüldüm. Başın sağolsun. Kalbinde anılarında annen hep olacak ama sen hayatından vazgeçme. Kendine yeniden mutlu olabileceğin bir hayat kur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?