Eşinizin söylem tarzı berbat olsada; anlatmak istediği çok yanlış birşey değil. Taraflar eş seçerken fiziken ve ruhsal olarak beğendikleri, arzuladıkları insanlarla evlenirler ve mutlu evlilik aslında bu beğeni ve arzulama devam ettiği sürece varlığını sürdürür. Evlilik nasılki bir arkadaşın dediği gibi hep aynı kiloda kalacağım sözü değilse sen kendine bakmazsan kaç kilo olursan ol ne yaparsan yap senden beklentim olamaz, seni severim senle evli kalırım anlaşması da değildir. Aynı durumu erkek için olsa mesela önceden kişisel bakımına önem veren erkek evlendikten sonra boşlasa , bahane olarakta üşeniyorum gibi bir bahanesi olsa hepimiz burada adamı topa tutarız.
Kilonuz boyunuza göre aşırı fazla ve tıbben obez kategorisindesiniz ve kucağınızdaki sizin çocuğunuzsa zaten doğum kilosunu çoktan vermeniz gerekirken üstüne birde kilo almışsınız, burada sizi tek mazur görebileceğim şey olan bir sağlık sıkıntınızda yok tamamen iradesizlik yüzünden verememişsiniz, üstelik eşiniz vermeniz konusunda hem madden hemde manevi olarak daha önce size destek olmuş anlattığınız kadarı ile; bakın sağlıklı bir şekilde evlilik sürdürmenin yolu eşlerin birbirlerini beğenip arzulamasıdır, burada kocan şöyle öküz, böyle hayvan demenin faydası yok , zira eşinizle bu konuda ağız dalaşına girmek ne sizin derdinize çare olur ne evliliğinize hayır getirir. Eşinizin talebi belli sizinde aynı onun gibi dış görünüşünüze dikkat etmenizi ve tekrar zayıf olmanızı istiyor ve böyle beğenmediğini söylüyor. Eğer evliliğinizi devam ettirmek istiyorsanız yapmanız gereken şey belli kilo vermek. Ondan sonra söylediği lafların intikamını kadın olarak güzel güzel alırsınız. Ama ben kilo vermem diyorsanızda bunun sonrası bu evlilik pek iyi yere gitmez. Eşini beğenmeyen arzulamayan insanın, elbet birgün gözü ve gönlü başkasına kayar, karakterli bir adamsa belki aldatmaz ama sizi ve evliliğinizi gözden çıkarabilir. Burada siz oturup düşüneceksiniz evliliğiniz veremediğiniz şeyler yüzünden gözden çıkarabileceğiniz bir şey mi diye.