Merhaba kız arkadaşım kocamla çok samimi?

Güzelim kocani ayartma konusu bir kenarda dursun bu kiz sana bir arkadas olarak gereken saygiyi göstermiyor bence.

Ne demek kaynananin esinin yaninda sana laf sokusturmalar, seni bozmalar falan??....dostun arkadasin dedigin insan böyle sey yaparmi, arkadasini kötü, ise yaramaz bir sekilde göstermek istermi? Hemde esine ve kayinvalidesine?:umursamaz:

Yok vallaha, kes ilgini alakani.....

Ayrica cok iyi niyetli olma, fazla iylikten maraz dogar dememisler bosuna....:olmaz:

O kiz seni yine arar gelmek gitmek isterse, kusura bakma müsayit degilim, hic vaktim yok, ehh malum senin gibi bekar tek basina degilmki, isim gücüm cocugum kocam var....vaktim yok vallaha baska zaman insallah deyip kapat telefonu.....Essek degilse anlar o laflarin amacini....:kahve:

gülsüm sultan "ben senin gibi tek başına değilim" cümlesi, kıvılcımı ateş yapar..arkadaşa" görürüz kimin tek olduğunu" diye hırs yapar.. böyle bir cümle karşıdakini aşağılamaktır.. aşağılanan insan intikam hissiyle dolar..

arkadaşınızın neden öyle davrandığını düşünmek istedim de;
arkadaşınız içinde eksiklik, yetersizlik, kıskançlık duyguları var gibi geldi bana, ondan yapıyor olmalı bunları
henüz ayrılmış erkek arkadaşından,
size bakarak kendindeki eksikliği farkediyor, siz ona kendindeki eksikliğin aynası oluyorsunuz,
ailesi olmasını isteyen kişi, olmayana görmekten huzursuzluk duyabilir.. onu görmesi kendisinin ailesinin olmadığını hatırlatır.. bu gibi..
bu nedenden size bilinçaltında öfke besliyor, beslediğini de davranışları ile size yansıtıyor, bir nevi içinden çıkartıyor olabilir ..
kayınvalidenizin yanında söyledikleri, eşinizin yanında söyledikleri vesairevesaire
bilinçdışı ve kontroldışı yapıyor , farkettiği eksiklikler arttıkça davranışlarında ki dengesizlikler de artabilir
bu arkadaş ile ya düzeyli, yüzeysel görüşülmeli yada iletişim kesilmeli. bu benim düşüncemce tabi. siz size gelen doğrulara göre hareket ediceksinizdir.. sizi bilmeden, şöyle yapın böyle yapın diyemem..
ama diyebilirim ki; sağlıksız/bilinçsiz kişiden sağlıklı/bilinçli davranış beklenmez.

gülsüm sultan "ben senin gibi tek başına değilim" cümlesi, kıvılcımı ateş yapar..arkadaşa" görürüz kimin tek olduğunu" diye hırs yapar.. böyle bir cümle karşıdakini aşağılamaktır.. aşağılanan insan intikam hissiyle dolar..

Hakli olabilirsin ama bu tip insanlara bence biraz haddini bildirmek gerek beste.

Kendisi arkadasini kaynanasinin yaninda esinin yaninda asaglama girisimlerinde bulunurken bunu düsünmemis ise bana göre konu sahibi arkadasimizda düsünmesin....bazi insanlara kendi ilacindan vereceksin ki anlasin.:delphin:

Ayrica bana göre ayartilmak istemeyeni kimse ayartamaz....konu sahibimizin esi tinlamadiktan sonra ve kizin niyetinin ne oldugnu bildikten sonra o kiz istedigi kadar ayartmaya calissin avucunu yalar.:hulya:

Ama su Güzel olan hersey insanin dikkatini ceker lafini cok begendim....gercekten öylea.s

Hakli olabilirsin ama bu tip insanlara bence biraz haddini bildirmek gerek beste.

Kendisi arkadasini kaynanasinin yaninda esinin yaninda asaglama girisimlerinde bulunurken bunu düsünmemis ise bana göre konu sahibi arkadasimizda düsünmesin....bazi insanlara kendi ilacindan vereceksin ki anlasin.:delphin:

Ayrica bana göre ayartilmak istemeyeni kimse ayartamaz....konu sahibimizin esi tinlamadiktan sonra ve kizin niyetinin ne oldugnu bildikten sonra o kiz istedigi kadar ayartmaya calissin avucunu yalar.:hulya:

Ama su Güzel olan hersey insanin dikkatini ceker lafini cok begendim....gercekten öylea.s

tabiki ...işin birde o yönü var.. kimisine hakettiği gibi davranacaksın..ben; bu kızın daha öncede kıskançlıkları olduğu için öyle düşündüm..

bu laf benim hayat felsefem gibi oldu.. beğenmene sevindim.. teşekkür ederim..

nsıl bir zamandayız patavatsız olduğu çok açık hertürlü pislik yapabilir...

evinden eşinden uzak tut değil evine girmesini aramasına bile izin verme bundan sonra böyle insanlardan hayır gelmez...

ben zaten bütün kizarkadaslarimla kontagimi kesdim evlenmeden önce, bu tür seyler olabilir diye ama bu "arkadasimdan" beklemezdim ama hic beklemedigin insanlar zaten sana afedersin kazik atiyor, ama anladimki anne abla haric kimseyle arkadaslik yapmicaksin, Annemin lafi var kizim ARKADAS degil ARKA TAS, kimseye güvenme annelerin gercekden her dedigi cikiyor hissediyorlar herseyi...cok gec olmadan anladim bundan sonrada Asla...
evet cok dogru güzel olan hersey insanin dikkatini ceker.. vede birdahakinde aradiginda aynen bunlarida söylicem, söylemedim de degil benim cocugum kocam var vs. diye tsk ler:)

valla güzelim en yakın arkadaşımda evli,ben kocasına bey diye hitap ederim..gördüğümde nasılsın kardeşim...
gel habersiz gel tüm gün evdeyim der ki okadar yakınız arkadaşımla ben yine de açarım telefonumu müsaitmisin diye...hatta geçen gün akşama kadar kal dedi bana arkadaş ,oturur muhabbet ederiz hep birlikte akşam işi var ded,i ben yok kocan varken bende sap gibi abes olur dedim...o ısrar etmesine rağmen mesafe koyarım..dediğim gibi acıma sakın çünkü o sana acımıyor..erkeklerede çok güvenme..kadında 9 nefs var hepsini tutar erkekte 1 tane var onu bile tutamaz...

huzursuzlugun varsa tabiki görüsmede ben suraya takildim,bizde ne bileyim cok yakin arkadasim dahi olsa babasinin arabasina yada kardesinin arabasina binmem, arkadasimda yanimda olur ya da ayni sekilde babam eger birakacaksa arkadasimi ben de arabaya binerim..simdi bu biraz degisik geldi esinizi neden onla gönderiyorsunuz ki sizde gitseydiniz yani bu tür durumlarda genelde cevremde böyle oluyor sen neden yalniz birakiyorsun kötülük olmasa,böyle rahatsiz olmasn bile bence yapilmasi gereken bu diye düsünüyorum..kesin iliskinizi

Canim bebegim uyiyordu o yüzden uyandirmamak icin yolladim yoksa asla yollamam kendim de giderdim, disarisida kar ve soguk diye ehliyetim daha bir yildir var ve esim korktugu icin beni yollamadi ama o kizda hayir bile demedi..

Annen ne demiş sana; onu kaybetmekle birşey kaybetmezsin..aneniz size zaten soylemiş
büyükler ner derse doğrudur
hemen o arkadaşında uzaklaş ama eşşinnde soyle boyle hatalarının gördüm deeee ayırl o kızdaaaa:(

hala ne yapmam gerek diye soruyor musun arkadasim..
sakin evine alma boyle kadinlari..sen ona destek olurken o seni gozden dusurmeye calisiyor,parmagini kesmisin bakip cikmis.yetmemis esinin yaninda abuk abuk konusmus..
neden eskilerden bahsediyor yok erkekler pesindeydi bilmem ne?
yetmemis birde esin birakmis kizi sen neden esinin yaninda gitmedin?
herkesi evine alma ayrica..benimde boyle biryere birakma durumu olmustu bi ablamin esiydi o zamanlar ablam uzulmesin,hemde yanlis anlasilmalar olmasin diye yanima ailemden birini almistim.hadi sen dusunemedin arkadasin demedi mi sende mutlaka gel diye..benim icime sinmezdi.

annen de demek ki biseyler gormus esinle o kiz icin arani bozmaya deger mi?bosver salla gitsin..telefonuna falan cikma hep bahaneler bul,cinmis zaten anlar hemen..birde dua oku kizin gozu kalmis..esine de soyleme ilgisini aklinda yoksa bile aklina gelir..gorusmuyorsunuz dersene bahane bul..ha birde kayinvalidenin,esinin falan kizdigi seyleri soyleme kimseye..sanki bu zayif yerleri bilip oralardan vurmaya calismis gibi geldi banaa..

Son düzenleme:
Canım önceliklee şunu demek istiyorum benim bu arkadaş konusundan başım agrıdı ama artık akıllandım kimseye güvenmiyorumm.sende güvenmeee annen doru demiş kardeşler bile eniştelerine sulanırken bu devirde o arkadaşın ne yapmaz.

Kızın yaptıgı hareketlerin hepsi kıskançlıga işaret.belliki seni çok kıskanıyorr.sen iyi niyetlisin ama o bunu suistimal etmeye calışıyor bellikii hatta ediyorda.
canım <<< Onu kesinlikle evine sokmaa >>> sadece onu degil bi kadını kocan varken asla evine almaa.
zaten kocanın kız arkadaşını evine bırakması çokk çok yanlıştı buna izin verdigin için sen hatalısın canım.
o kızlarr öyledirki bi bakarsınnnn ilişkileri var seni kapıya koymuşlar.
canım anladıgım kadarıyla eşin seni sende onu çok seviyosun.. bırak şu arkadaşını ne hali varsa görsünn
tamam hemen kesemessin ilişkiyi ama yavaş yavaşş..
arama sorma gitme,gelemesin bahane bull öyle öylee uzaklaştırrr.
yoksa evliligine zarar verir.üstüne üstlük bu sefer sen ona aglarsın o sana destek bile oLmaz!!!

ya nasıl arkadaş bu sen iş yaparken niye senin yanında durmuyorda içerde oturuyor bana ters bu
sizin için gelmedimi ben olsam hem yardım ederim hem konuşurum daha zevkli olur içerde arkadaşımın kocasıyla oturmam gece 2 ye kadar niye sizde evi yok mu bu kızın evli kadının evinde kukuman kuşu gibi niye duruyorki o saate kadar akşamları mecbur kalmadıkça arkadaşlarınızı ağırlamayın mesafenizi koyun çocuğu felan bahane edin seste uyumuyor gibi eşinizlede onu değil hiçbir bayan arkadaşınızı bırakmayın bir söz vardır bir kadın ve bir erkeğin yanlız olduğu yerde 3. kişi şeytandır diye

Merhaba, ilk basta sunu söylemek istiyorum türkcem pek iyi degil ama yinede anlatmak istiyorum.. benim en yakin kiz arkadasim 4 yillik erkek arkadasindan ayrildi, ve sürekli beni arayip agliyor bende dayanamiyorum tabi ve bana gelmesini söyliyorum, herneyse bigün yine aradi beni kaynanamlar ve annem bendeydi, esimde isten yeni dönmüstü, sonra arkadasimin üzgün ve agladigina dayanamayip bana gel dedim moralin biraz düzelir dedim, sonra geldi kapida ben onu baya üzgün be bitkin görünce, canim kendini fazla üzme toparla kendini dedim oda bana Kaynanamin önünde : "ben calisiyorum, caliskanim ben" deyince sok gecirdim sanki demek istiyorduki senin gibi evimde kicimin üstüne oturmiyorum (ben evliyim ve bir bebisim var o yüzden suan calismiyorum) orda cok tuaf oldum zaten kaynanamda calismiyan insanlardan nefret eder ona kalsa beni dogumdan 1 hafta sonra ise yollicak...tabi buna güce yetmez!!
neyse oturduk ben sofrayi kaldiriyordum kendi annem daha gelmemisti zaten annemde hic sevmiyor o kizi, mutfagi toparlarken elimi cok derin cam kesti baya kanadi ve bunu kiz arkadasim gördügü halde gitti yine oturdu ben devam temizledim, iki dakika sonrada elimden bardak düstü kirildi geldi dediki senin üzerinde nazar var ve yine gitti oturdu camlari ben topladim, ona olsaydi ayni sey ben ona otur ben yaparim derdim...herneyse sonra zil caldi annem geldi ve arkadasimi görünce morali cok bozuldu cünki bazi seyleri ona anlatmistim, biraz oturup kalktilar, kaldik ben esim ve arkadasim, bu agliyor kiziyor eski erkek arkadasina, bende dedimki kusura bakma ama sana deger vermiyen bir erkek icin kendini bosuna yipratiyorsun, bana hemen dediki sen kocan icin aynisini yapmazmiydin, o baska dedim sonra ben asaya indim tuvalete gitdim esim nargile iciyordu buda durmus dik dik esime bakip güliyor, onun yaninda cok degisiyor durmadan nekadar cok pesinde erkek oldugunu anlatiyor bana baska odada diyorki ben onu geriye istiyorum esimde demiski ben artik kendime baskasini aricam sanki esime mesaj yollar gibi, esimle cok samimi olmasi beni rahatsiz ediyor yoksa yanlis mi düsüniyorum kendimden bazen nefret ediyorum ama elimde degil cok seviyorum esimi, neyse gece saat 2 oldu ve disarisi karli ve sogukdu esim sordu sen mi birakcaksin ben mi evine birakiyim diye bende dedimki ben birakirim esimde dediki disarisi cok soguk ve karli istersen ben götüreyim tamam dedim bende, bunlar gitti neyse 1 saat gecdi esim geldi niye bukadar sürdü dedim, kapisinin önünde babasiyla karsilastik dedi ve babasi demiski "cok Ayip" esimin evine birakmasina orda bende dank etdi ben napiyorum dedim ya annemle konustum annem dediki onu biran önce uzak tut kendinden bu devirde kardesler bile enistesine sulaniyor onu uzak tutmakla hicbirsey kaybetmessin, esime bile söyledim o sana cok yakin davraniyor dedim bu beni rahatsiz ediyor ve o dediki sen öyle düsüniyorsan öyle yap demek ki bi bildigi varki bana hayir öyle birsey yok demiyor o günden bu günede sanki bana biraz soguk davraniyor yoksa bana mi öyle geliyor bilmiyorum, ama o kizdan nefret ediyorum artik ve gercekdende evime birdaha girmesine izin vermicem, bana diyorki okul zamaninda erkekler gelirler seni bana sorarlardi ozamanlar cok sinir olurdum sana ve kiskanirdim bunu esim bile duydu ben sok gecirdim ama cakdirmadim evimi bile kiskaniyor diyorki siz nezaman cikcaksiniz bu evden cikdiginizda haber verin ben tutayim biraz patavatsizdir ben cok iyi niyetliyim durmadan esimin önünde bana laf sokmaya calisiyor sanki ben salagin tekiyimde halbuki benim iyi niyetimden kaynaklaniyor ama bana sanki o resmen benim mutlulugumu kiskaniyor ve benim esimi sanki elimden almaya calisiyormus gibi geldi....o beni birdaha ararsa ne demeliyim ona ??yoksa telefonlarina mi cikmayim ne yapiyim????

Benim de bir arkadaşım eşimle biraz fazla samimi oluyordu. Özellikle bi keresinde çok canımı sıkmıştı. Tıpkı senin anlattığın gibi sevgilisinden ayrılmıştı.Hatta bi keresinde kontörüm yoktu, eşimin telefonundan aradım onu. Daha sonra ağlaya ağlaya eşimi aramış dertleşmek için. Eşim aradı haber verdi bana. Arkadaşın seni aradı mı diye.Uyuz oldum resmen. Ben de anneme,kardeşime anlattım bu durumu, onlar da bana hak verdiler.Hiçbişey yokmuş gibi bu arkadaşım aynı gün bana geldi. Ben de biraz fazla açık sözlüyümdür. Açık açık konuştum. Bak kaç yıllık arkadaşımsın,beni aramadan önce eşimi ararsan seninle arkadaşlığımı bitiririm. Bekarken insanların önceliği farklıdır ama şimdi benim hayatımın merkezinde evliliğim var ve bunu kimsenin bozmasına izin vermem, her kim olursa olsun dedim....
Eşime de teşekkür ettim,iyi ki haber verdin yoksa çok kötü olurdu diye. Gerçi eşim benim huyumu biliyor ama yine de hemen bana haber vermesi onun dürüstlüğünün bir göstergesi ve bu da beni mutlu etmeye yetti.
Arada sırada görüşüyoruz arkadaşmla. Ama eski samimiyetimiz kalmadı.
Bence evlendikten sonra bazı şeylere bir sınır koymak gerekir. Üzülme canım. Bence senin eşin de dürüst davranmış.

guvenmedigim birini es olarak almam,guvenmedigim birini de evime almam..yok bekarmis,yok esinden ayrilmis diye potansiyel koca ayarticisi gozuyle bakmam.arkadasimin bana saygisina,davranisina,seviyesine bakarim...

Back
X