Kocam ve bitmek bilmeyen kavgalarimiz

Bunuda çok defa konuştum okumak istedigimi çalışmak istedigimi kesinlikle kabul etmiyor benden önce okusaydin diyor çalışmaya gelincede maddi anlamda gücüm olursa onu bırakırım diye korkuyor her anlamda zaten gidebilme ihtimalim olduğunu hep unutuyor.
Boşanmış bir ailenin evladıyım ve anne olarak da mesleği olmayan bir annem var.Malesef toplumda çok zorlandık.Belki sizin çocuklarınız etkilenmez ama araya üvey girerse paramparça olurlar.Eşiniz de evlenecektir illaki.Size gelince boşan gitsin demek evet kolay ama mesleğiniz yoksa hayat size çok zor olacak o yüzden boşanmadan sonra bunlara katlanabilir misiniz?Olası bir evliliğinizde yine evlatlarınız ve yeni eşiniz arasında kalabilirsiniz.Çok zor yani.İlerde bir de anneniz vefat etmiş babanız da olmazsa inanın daha fazla zorlanacaksınız.Bir yerden sonra kimse yanınızda olmayacak.Maddi anlamda zorlanmamak için okumanız lazım ya da bir iş kolunda ustalaşmanız meslek kurslarına da gidebilirsiniz.Kendinizi garantiye almadan sakın ayrılmayın.

Siz şu an içinde bulunduğunuz psikolojiden dolayı böyle düşünüyorsunuz. Babanızın rahatsızlığı, eşinizin yorgunluğu. Ama malesef hayat çok zor ülkenin hali ortada iki çocuk var. Payınıza düşen ne varsa alın tek başına edinmedi sonuçta o malları. Sizde evde çalıştınız, eminim birçok harcamanızdan ödün verdiniz. Söke söke alın derim.
Elbette benim emeğim çok ben gezmedim tozmadim yeri geldi üstüme kıyafet almadım bunların hepsini çok iyi biliyor bilmesede Allah yukarda kimsenin hakkı kimsede kalmaz ben kavga etmek istemiyorum inşallah iş o raddeye gelmesin çok acı bence

Boşanmış bir ailenin evladıyım ve anne olarak da mesleği olmayan bir annem var.Malesef toplumda çok zorlandık.Belki sizin çocuklarınız etkilenmez ama araya üvey girerse paramparça olurlar.Eşiniz de evlenecektir illaki.Size gelince boşan gitsin demek evet kolay ama mesleğiniz yoksa hayat size çok zor olacak o yüzden boşanmadan sonra bunlara katlanabilir misiniz?Olası bir evliliğinizde yine evlatlarınız ve yeni eşiniz arasında kalabilirsiniz.Çok zor yani.İlerde bir de anneniz vefat etmiş babanız da olmazsa inanın daha fazla zorlanacaksınız.Bir yerden sonra kimse yanınızda olmayacak.Maddi anlamda zorlanmamak için okumanız lazım ya da bir iş kolunda ustalaşmanız meslek kurslarına da gidebilirsiniz.Kendinizi garantiye almadan sakın ayrılmayın.
Bu saydığınız her ihtimali en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum inanın ve o kadar haklısınız ki zaten elimi kolumu bağlayan sebebler bunlar evlatlar evlatlar evlatlar... Cananı düşünürken candan geçmişiz gençliğimiz elimizden kayıp giderken evlatlarımız için nefes olmaya bir olmaya aile olmaya çalışıp bu yükün altında ezilmişiz...benim annemde o kadar sıkıntı çekti ki babam annemi aldatirdi döverdi eve hacizler gelirdi esyasiz evde beş kuruş parasız pazar toplayarak karnımızı doyurdugumuz günlerden geçtim...insanın kaderi degismiyormus onu öğretti bana hayat annem kızım ben çok çektim maaşı düzenli olur memur geçim derdin olmaz diye evlendirdi beni bu adamla ama seçim yanlış olunca gecimde olmuyormuş öğrendim...evlatlarima çok üzülüyorum şartlar çok kötü eşim daha kötü çaresizlik kötü kendini seven insanlara imreniyorum bazen kimseye minnet etmeden dimdik duruyorlar ayakta.bir bize küsmüş alem bir bize yarım bırakılmış hikayeler...

Bunu sordum aslında avukat arkadaşıma eğer senin bosanma kararına alınan tarihe göre bir konuşma şahit varsa malları kaciramaz aktaramaz aksi olursa dava açarız demişti şahit olması yetiyormus tedbir kararı olmasada ama inanın ben bunlarla da uğraşmak istemiyorum.para deyince bile içim kalkıyor ona benzemek istemiyorum çekişmeli olsun istemiyorum ben sadece söylerim evlatlarına bakacağım bir ortam ayarla hayır deme ihtimaline göre konusuyorum ben.suna eminim iş ciddiye binsin bambaşka birine dönüşecek çirkef kavgacı
Davayla uğraşmak, kocayla cekismek zor geliyor diye çocuğundan vazgeçeceksin öyle mi?

Davayla uğraşmak, kocayla cekismek zor geliyor diye çocuğundan vazgeçeceksin öyle mi?
Bunun adı vazgeçmek değil siz öyle dediniz diyede vazgeçme olmayacak evlatlarimi bu sartlar altında sefalet içinde neden büyütmek isteyeyim üstelik babaları onlara güzel imkanlar sunabilecekken keza bu en son ihtimalle olacak olan şey.eger çocuklarım için barınma ihtiyacımiz karşılanır ise zaten kesinlikle velayetini vermem

Bunun adı vazgeçmek değil siz öyle dediniz diyede vazgeçme olmayacak evlatlarimi bu sartlar altında sefalet içinde neden büyütmek isteyeyim üstelik babaları onlara güzel imkanlar sunabilecekken keza bu en son ihtimalle olacak olan şey.eger çocuklarım için barınma ihtiyacımiz karşılanır ise zaten kesinlikle velayetini vermem

ya ikisininde verin ya ikisininde vermeyin.
şimdi hiç çocuğunuz olmasa bu adamı çekermiydiniz?
muhtemelen cevabınız hayır.
o halde çocuklarınız için devam ettirdiğiniz bir evlilik söz konusu ama siz birinden vazgeçeceksiniz. büyük kızınıza tercih edilmemeyi yaşatacaksınız. vazgeçilen olmayı.
üzgün ve çaresiz hissettiğiniz için mantıksız kararlar veriyorsunuz şu anda.

Bu saydığınız her ihtimali en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum inanın ve o kadar haklısınız ki zaten elimi kolumu bağlayan sebebler bunlar evlatlar evlatlar evlatlar... Cananı düşünürken candan geçmişiz gençliğimiz elimizden kayıp giderken evlatlarımız için nefes olmaya bir olmaya aile olmaya çalışıp bu yükün altında ezilmişiz...benim annemde o kadar sıkıntı çekti ki babam annemi aldatirdi döverdi eve hacizler gelirdi esyasiz evde beş kuruş parasız pazar toplayarak karnımızı doyurdugumuz günlerden geçtim...insanın kaderi degismiyormus onu öğretti bana hayat annem kızım ben çok çektim maaşı düzenli olur memur geçim derdin olmaz diye evlendirdi beni bu adamla ama seçim yanlış olunca gecimde olmuyormuş öğrendim...evlatlarima çok üzülüyorum şartlar çok kötü eşim daha kötü çaresizlik kötü kendini seven insanlara imreniyorum bazen kimseye minnet etmeden dimdik duruyorlar ayakta.bir bize küsmüş alem bir bize yarım bırakılmış hikayeler...
Sizin kaderinizi de benzerini ben yaşayacaktım ama son anda vazgeçtim.Evet malesef aynı şekilde annemin kaderini de.Bazı şeyler değişmiyor ve mesela kötü bir şekilde benim de karşıma asla iyi biri çıkmıyor bir kısır döngü.Ya yanlızlığa mahkum olacağım ya da çilekeş bir hayat.Çünkü karşıma çıkan seçimler hepsi de aynı sonun habercisiydi.Hani kaderciliğe bağlamak da saçma ama bazen gerçekten kaçılmıyor.Aslında sığınacak liman ararken bir dağı sırtlanıyorsun sonra yokuş yukarı çıkmaya çalışıyorsun.O dağdan kurtulmak isteyip sırtından atınca önüne daha büyük dağlar çıkıyor adım atamıyorsun her şey daha karmaşık ve zorlaşıyor işte böyle.Eğer maddi imkanın ya da mesleğin olsaydı kimse ne önünde ne arkadan da dağ olabilirdi.O yüzden sana tavsiyem yaşın çok genç kendini geliştirmeye çalış.Mesela eşin göndermiyorsa okula meslek kurslarına git hem az az ev ekonomisine destek verdikçe yumuşar hem de sert bir geçiş yapmamış olursun.Okul olarak uzaktan çocuk gelişim oku formasyon alabilirsen.Meslek kurslarında aşçılık vs ilerlet ne biliyim başka şeylerde olabilir.Başka çare yok.Birde bunları yavaş yavaş yap.Hemen ben şunu yapacağım deme.Önce azdan azdan alıştır onun muhabbetini yap sürekli ona öv şöyle iyi böyle iyi daha çok paramız olur vs.Her gün böyle böyle kocanı fikre alıştır.Ama kavgayla değil sevgiyle.Her gün doz doz artır ve en sonunda bir gün tamam oku diyecek.Mesela çocuklarıma daha iyi ilgilenebilirim de.Onlara daha faydalı olmak istiyorum falan.Bu tarz aynı şekilde iletişimde de böyle yavaş yavaş ona derdini anlat.Eğer terapi alması gerekiyorsa da bu şekilde ikna et.Her şeyden önce yapıcı ol.Adım adım ilerle.Kavga dilini bırak.Önce bir sen kendini hazırla hayata ona da hem şans ver sonra eğer yine aynı olursa son çare boşanırsın.Ama bu son çare olsun.Çünkü daha büyük sorunların olacak toz pembe olmayacak belki ilerde sen eşin gibi biri olmak zorunda kalacaksın yine bir maddi rahatlık gelmeyecek kolayca.Yani o yüzden lütfen eşinin ihaneti şiddeti vs yoksa hemen boşanayım modunda olma.Çünkü çevre sana bunu yaptiğın için pişman edecek.Malesef boşanma toplumu değiliz çok zorlanacaksın.Elalemden banane mantığı da işlemiyor pek.Boşanmış bir ailenin okumuş kızı olarak hala birine ailem ayrı dediğimde inanın o ortamdan herkes uzaklaşiyor ya da beni kırmaya çalışıyorlar.Cem yılmaz bile bunun esprisini yapmıştı."Dünyada tek boşanan çift biziz çünkü "diyerek okulda velilerin onlara karşı yaptıklarını anlatmıştı.

Koca olsun da kocam diye sahip çıkın. Yok mu bu ergen irisini yerine oturtacak biri ailede? Öyle bir ortamda tripli mi davranılır?

Babanızın emeklısı yok mu? Hasta yardım parası da verılıyor aslında
Babam emekli maaşı alıyor zaten ama boşanma fikrine inanılmaz karşı zaten yıllardır o sebebten dolayı çekmek zorunda kaldım eğer annem tek olsaydı bin defa bitmişti bu evlilik

Koca olsun da kocam diye sahip çıkın. Yok mu bu ergen irisini yerine oturtacak biri ailede? Öyle bir ortamda tripli mi davranılır?
Babam abilerim hepsi maddi anlamda özgürlügüm olmadığı için çekiniyor diyemiyorlar ki birlikte mücadele ederiz evet zor olacak ama kimseye minnet etmek zorunda değilsin olmuyorsa zorlama bu adam değişmez yok ama maalesef ki tek boşanan sadece benim sanki pozları...

Babanıza siz bakıyorsunuz galıba ?
Babam yakın zamanda beyin kanaması geçirdi şuan daha yeni bakima muhtaç halde on beş gün oldu abimlerde kalıyor normalde tek yaşıyordu benim çok zorlu bir yuvada mücadele verdiğimi.cok iyi biliyor ama elalem ne der diye o çocuklar nasıl büyür diyw düşünmekten bir ömür beni bu evliliğe mahkum ediyor yıllardır

ya ikisininde verin ya ikisininde vermeyin.
şimdi hiç çocuğunuz olmasa bu adamı çekermiydiniz?
muhtemelen cevabınız hayır.
o halde çocuklarınız için devam ettirdiğiniz bir evlilik söz konusu ama siz birinden vazgeçeceksiniz. büyük kızınıza tercih edilmemeyi yaşatacaksınız. vazgeçilen olmayı.
üzgün ve çaresiz hissettiğiniz için mantıksız kararlar veriyorsunuz şu anda
Ne kadar üzücü bir olay bu benim için bir bilseniz inşallah bunu yaşamak zorunda kalmam inşallah evlatlarima bakacağım uygun şartlar oluşur ben onu vermem yoksa bu adamı bir ömür çekmek ve kendimden geçmek ile yuvamı yıkıp kızımdan vazgeçmek arasında çok iğrenç bir seçim yapmak zorunda kalacağım 😭😭😭

Babam yakın zamanda beyin kanaması geçirdi şuan daha yeni bakima muhtaç halde on beş gün oldu abimlerde kalıyor normalde tek yaşıyordu benim çok zorlu bir yuvada mücadele verdiğimi.cok iyi biliyor ama elalem ne der diye o çocuklar nasıl büyür diyw düşünmekten bir ömür beni bu evliliğe mahkum ediyor yıllardır
Babanız sızse kalsa emeklısı de var ve bakım parası da alırdınız. Hem kaldı kı abınızde cok fazla kalabılecegını sanmıuorum.

Cocujların yası kac ?

Babanız sızse kalsa emeklısı de var ve bakım parası da alırdınız. Hem kaldı kı abınızde cok fazla kalabılecegını sanmıuorum.

Cocujların yası kac ?
Babam kısmı felç geçirdi konuşamıyor sağ tarafı tutmuyo ama bu geçici bir olaymış ne kadar sürer bilmiyorm yatalak değil buna rağmen bakım parası veriliyor mu bilmiyorum inanın.mesele buda değil babama boşanma fikrini kabul ettirmek üstelik daha herşey tazeyken zaten sıkıntı ve dert etmekten hasta oldu birde benim yüküm ağır gelebilir kızlarım biri sekiz diğeri üç yaşında

Babam kısmı felç geçirdi konuşamıyor sağ tarafı tutmuyo ama bu geçici bir olaymış ne kadar sürer bilmiyorm yatalak değil buna rağmen bakım parası veriliyor mu bilmiyorum inanın.mesele buda değil babama boşanma fikrini kabul ettirmek üstelik daha herşey tazeyken zaten sıkıntı ve dert etmekten hasta oldu birde benim yüküm ağır gelebilir kızlarım biri sekiz diğeri üç yaşında
Babanız alısır zamanla takılmayın
Ama mesele o degıl
Mesele sız nasıl gecıneceksıniz?

Eşimle on senelik evliyiz iki tane dünya tatlısı evladım var eşim polis memuru ve gurbetteyim.esim ilk zamanlar beni hiç uzmezdi sonra ilk kızım doğunca tamamen bambaşka birine dönüştü soğuk merhametsiz herşeyden kavga çıkaran cimri...annemle bekarligimda çok zorlu zamanlar geçirdik hayatım güllük gülistanlık değildi bu sebebten anneme bağım çok farklıydı gurbette ne kadar samimi olunabiliyor ise o kadar samimiydik ama eşim annemi hiç sevemedi yüzüne karşı bile sürekli saçma sapan şeyler konuşup kalbini kırdığı çok oldu akrabalarım abilerim senede bir defa bikac günlüğüne bana gelirdi ona bile kırk laf bin parca suratla karşılardı,ne ihtiyacım var mı diye sorardı ne başka bişey.en basiti bir ekmek alınacak mı evde yapacağın biseyin var mı diye bile sormazdi.herseyi sineye çektim ama annemi iki sene önce koronadan kaybettim çok acı günler geçirdim annemle kavga etti en son ölmeden annem hakkını helal etmeden öldü düşününce delirecek gibi oluyorum.birtane bile arkadaşı yoktur herkesle kavga eder evine gelen istemez giden istemez herşeyin hesabını yapar.dolapta ne yenmiş ne kadar yenmiş bilir annemde hiç görmediğimiz şeyler olduğundan çok üzülürdü tek kızım kiyamazdi bana.yakin zamanda babam beyin kanaması geçirdi ve günlerce yoğun bakımda kaldı çıktı şuan bakıma muhtaç onun yanına geldim oda benle beraber geldi abilerim babamla birlikte iken sebebsiz yere trip atar konuşmaz surat beş karış oturur ne yaparlarsa yapsınlar yaranamazlar.yine kavga çıkardı bende o kadar doldum ki zaten babamın annemin stresi yetiyor kovdum evden çıkıp git artık hayatımdan diye.simdi iki çocuğumla ne yapacağımı bilmiyorum maddi anlamda özgür değilim çalışmıyorum.bu defa barışmak istemiyorum oda gururundan eminim gelmeyecek biliyorum.bana en zor zamanlarda hep sırtını döndü buna rağmen sevmekten bahsediyor sürekli beni çok seviyormuş seven insan nasıl böyle davranır aklıma almıyor.kendi yalnızlığına beni evlatlarimi mahkum etmeye çalışıyor.cok doldum ben sana ne yapıyorum yediğin önünde yemedigin ardında benim için ne yapıyorsun bana birgün kocam kocam diye sahip çıkmadın diyor surekli.yaptigim hicbiseyin önemi yok takdiri yok.sizce yeterli sebebler mi bunlar soğumak ve ayrılmak için fikrinizi almak istiyorum
Bir karar vermişsiniz geri basarsanız şiddetin dozu artar sizi ezik ve çaresiz gördükçe sahada üstünüze gelir nasılsa bana muhtaç diye.

Bu yaşadığınız evlilik değil evlilik evde huzur demektır elbet kavga olur ama bu başka birşey nedemek dolabı açıp kim ne yemiş hesaplamak. Oha 😮

Back
X