Kocam yine dolandirildi !

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.840
798
35
Gunaydin sevgili kk kadinlari,
Uzatmadan konuya giriyorum.

Esim yaklasik 2 yil once arkadasi tarafindan yuklu bir miktarda dolandirilmisti. O donemden kalan borçları tam bitirmisken, yine dolandirilmis.

Olaya geciyorum hemen.
Esimin eski dukkan komsusu vardi. Gelip gidiyorlardi evimize de. Cok da yemegimizi yediler. Esim araba alip onlara satmis. Senet falan imzaladilar. Aylik duzenli oduyorlardi. Sonra esimin bir kac gundir moralinin bozuk oldugunu farkettim. Konustum ama anlatmadi. Dun aksam ustune gittim anlatti. Arkadasi kacmis gitmis. Babasi da durumdan haberdar hatta kefil de olmus ogluna. Senetlerde imzasi da var. Simdi adam inkar ediyormus imzalar benim degil diye. Esim de icra islemi baslatmis. Evlerine falan bakilmis. Arabalarina el konulmuş. Arabayi geri almak icin ücreti yatirmis fakat imzalara itiraz ettigi icin ne arabayi satabiliyoruz, ne de parayi alabiliyoruz. Iyice sikistik. Arabayi aldigi insanlar tefeci gibi tehlikeliymis.

Pazartesi karsi dava acacagiz.
Ben bu adami napayim? Bir ton saydım aksam. Yine de icim sogumuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence oda istemezdi böyle olmasını birde siz üstüne gitmeyin. Herkesin başına gelebilir. Sakin kalmaya çalışın Eşinizi de motive edin geçecek diye. Kötü günler geçer İstediği kadar imza benim değil desin adam elbet ortaya çıkacaktır.

Bir taraftan da kiyamiyorum.
Ama bir insan nasil ayni hataya 2 kez düşer ki...

Adam kendi imzalamadiysa senetleri oglu imzaladi. O zaman oglunun basi yanacak farkinda degil.

Cunku bize senetleri getirdiginde "Abi imzalattim babama " dedigini duydum kulaklarimla.

Hic mi ders almamis esiniz? Neden boyle islere giriyor? Cehenneme giden yol iyi niyet taslariyla orulmustur. Hukuki yollarla dilerim zararinizi karsilarsiniz.
Ben esas sunu demeye geldim. Esiniz safiyane niyetlerle donatilmis belli ki. Karsilikli cikar iliskileri var mi bilemiyoruz tabi.
Esiniz cevresindeki insanlari degistirsin. Samimi oldugunuz olacaginiz insanlari secerken daha titiz davranin. Kolay guvenmeyin. Evinizi, sofranizi, rizkinizi paylasirken bin kere dusunun.
İnsallah bu son olur.

Senetle iş yapmak bir Türkiye’de kaldı sanırım.
Geçmiş olsun, bu kafayla 3. kezde dolandırılabilir çok fikkstli olun. Garantisi olmayan iş yapmayın derim ben bundan sonrası için.

Ben son kısmı anlamadım
Arabayı almak icin ücreti yatırmıs demişsiniz kim yatırmıs imzaya kim itiraz ediyor

Esim kârini koyarak sattigi arabayi.
Normalde de zaten cok iyi niyetlidir.
Ders almamis demek ki ..
Insallah son olur diyecegim de kendim bile inanmiyorum yani..

Kefil olan adamin babasinin arabasına icra el koydu. Adam kendi arabasini alabilmek icin icraya 1 senedin karsiligi para odemis.
Valla ticarette oluyor böyle seyler
Senet olmaz cek olur gene batar gene kacar gene ugrasırsın
E nakit calısan zaten yok artık
Kocana cokta kızma derim bilse girermiydi böyle bi işe bilsen ne olduklarını evine alıp beslermiydin sende
Allah güc kuvvet versin toparlarsınız insallah

Amin cok tesekkurler.

Tek sikinti esimin arabayi aldkklari tefeci gibi birseymis. Onlardan cekiniyorum.
Esim durumu anlatmis fakat laf , soz dinlemiyorlar diyor.

Bundan sonra maddi hiç bir konuyu eşinize bırakmayın. Oda birşey yaparken muhakkak size sorsun. Bu dava süreci ne olur bilmiyorum, umarım zararsız atlatırsınız.
Benim eşimin borç verme huyu vardı. Bugün yarın diye diye bizi 3-4 sene bekletenler oldu. Maaşı benim adıma yatıyor, tüm hesaplar bende. Biryere gittiğimizde hesap bile ödetmiyorum artık. Bizim için bir çözüm oldu.

Artik ben de oyle dusunuyorum acikcasi.
Ticaret isi bitsin artik dedim.
Bu isten siyril kucuk bir yer acip birlikte isletelim dedim. Kendisi de kabul etti.

Bir de esime dolandiriciliktan dava acacaklarmis.
Halbuki senetleri oglu getirdi. Babam imzladi diye.

Bu surec ne kadar surer bilen var mi ?

ne seneti yıl olmuş 2019?Eşiniz 2 kere dolandırılmış, 3.kez de dolandırılır. Tüm ipleri sizin elinize almanız lazım. Bir daha para alma satma işleri onda olmasın

Senetleri icraya vermişsiniz. Babasıda imza bnm degil demiş. İmzalar balistige gider bakılır gerçekmi degilmi diye. Seneti getiren kişinin evine icra gider kalan paranın ederi kdr eşyaya el konulur. Babasının arabasını almışlar. Adamda 1 senet karsılıgı para yatırmıs. Sonraki senette vakti gelince ödenmezse aynı işlem yine gerçekleşir. Ödenmezse eger dava açın. Hakim tutuklama kararı çıkartır. Çek senet dolandırıcılıgına girer. Ama bu işler uzun sürüyor. Allah yardımcın olsun.

ne seneti yıl olmuş 2019?Eşiniz 2 kere dolandırılmış, 3.kez de dolandırılır. Tüm ipleri sizin elinize almanız lazım. Bir daha para alma satma işleri onda olmasın
Bu kafayla daha 3. 5 kez daha dolandirilir.

Bu isten siyrilabilirse para islerini kendim yonetmek istiyorum.

Iste adam imzaya itiraz ettigi icin yatirdigi senet parasina da icra el koydu. Dava sonucuna gore verilecek sanirim.

Adam kendi oglunu atese atti. Oglu kendi imzalayip getirdiyse kendi oglunun basi yanacak. Cunku babam imzaladi getirdim dedigini duydum.

Soylediginiz gibi cok uzun surecek bu surec. Bu surecte biz kendi borclarimizi nasil odeyecegiz. Erteleme de yapmadilar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…