- 14 Nisan 2018
- 3.008
- 3.762
- 63
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Yarınların neler getireceği bilinmez yalnız bu dünyadan ibaret düşünmemek lazımAma cok iyi niyetli
Bir anlatsam bu kadar da olmaz dersin.
Carsida yasli bir kadin varmis onun tupunu degistirmis, sonra haberlere bir adam cikmisti baya oluyor. Ona yardim etmis.
Ama sonuca bakin
Araba alinip satıldığına dair sahitler var. Esimin annesinin uzerinden gecti araba. Kv min de esime vekaleti var. O konuda sikinti yok.Elden borç almıştım ,kumarda kaybetmistim....vs.onu ödüyorum diyebilir.Anladigim kadarıyla araba senin eşinin üstüne geçmemişti,yani kendi üstüne almadan A dan alıp C ye satıyordu.Senin esin nasıl ödeme yapicak asıl arabanın sahibine?
Hakkında hayırlısı olsun ... bence al-sat işi çok senin eşine göre degil.Benim gorduguklerim genelde zaten devlet memurluğu yapan(zaten geliri olduğu için aceleci davranmiyor --nakit parayı bekliyor) ve "şeytanın kıç bacağı " karakterinde kişilerdi.Araba alinip satıldığına dair sahitler var. Esimin annesinin uzerinden gecti araba. Kv min de esime vekaleti var. O konuda sikinti yok.
Elden borc aldiysa de odemek zorunda.
Bizi dolandiricilikla suclayacagi herhangi bir durum yok . Sahte imza attiysa oglu atti.
Asıl sorun da bu zaten oraya odemeyi nasil yapacagiz...
Amin.Hakkında hayırlısı olsun ... bence al-sat işi çok senin eşine göre degil.Benim gorduguklerim genelde zaten devlet memurluğu yapan(zaten geliri olduğu için aceleci davranmiyor --nakit parayı bekliyor) ve "şeytanın kıç bacağı " karakterinde kişilerdi.
Gercekten de oyle kimseye guvenmemek gerekiyor.Canım ya olan işte yine kadına oluyor((
İki defa dolandırılmak da gerçekten kötü olmuş. Güvenmiş işte, imza bile var aslında ama bu işlerde kimseye de güvenilmiyor cidden.
Ya da dememişler"Beni bir kere dolandirirsan yazıklar olsun sana,2 kere dolandirirsan yazıklar olsun bana"demişler..
Ya da dememişler ama cuk oturdu.Geçmiş olsun
Ya madem bir kere dolandırılmış niye yine böyle senelik sepetli alengirli işlere girmiş ki eşinizGunaydin sevgili kk kadinlari,
Uzatmadan konuya giriyorum.
Esim yaklasik 2 yil once arkadasi tarafindan yuklu bir miktarda dolandirilmisti. O donemden kalan borçları tam bitirmisken, yine dolandirilmis.
Olaya geciyorum hemen.
Esimin eski dukkan komsusu vardi. Gelip gidiyorlardi evimize de. Cok da yemegimizi yediler. Esim araba alip onlara satmis. Senet falan imzaladilar. Aylik duzenli oduyorlardi. Sonra esimin bir kac gundir moralinin bozuk oldugunu farkettim. Konustum ama anlatmadi. Dun aksam ustune gittim anlatti. Arkadasi kacmis gitmis. Babasi da durumdan haberdar hatta kefil de olmus ogluna. Senetlerde imzasi da var. Simdi adam inkar ediyormus imzalar benim degil diye. Esim de icra islemi baslatmis. Evlerine falan bakilmis. Arabalarina el konulmuş. Arabayi geri almak icin ücreti yatirmis fakat imzalara itiraz ettigi icin ne arabayi satabiliyoruz, ne de parayi alabiliyoruz. Iyice sikistik. Arabayi aldigi insanlar tefeci gibi tehlikeliymis.
Pazartesi karsi dava acacagiz.
Ben bu adami napayim? Bir ton saydım aksam. Yine de icim sogumuyor.
Kesinlikle ticaret yapacak insanda iyi niyet olmazHakkında hayırlısı olsun ... bence al-sat işi çok senin eşine göre degil.Benim gorduguklerim genelde zaten devlet memurluğu yapan(zaten geliri olduğu için aceleci davranmiyor --nakit parayı bekliyor) ve "şeytanın kıç bacağı " karakterinde kişilerdi.
İstedigi kdr ödemem desin. Senet sahibi ortada yoksa kefilden söke söke alıyorlar. 2 avukstınız varmış onlar bilirler gerekeni yaparlar. Görüşün dava açıcam diyinKendi atmadiysa oglu atti. oglunun basi yanar. Oglu sahte imzadan cezaevine girer.
Ama babasinin herseyden haberi varmış, biliyormus durumu.
Ya madem bir kere dolandırılmış niye yine böyle senelik sepetli alengirli işlere girmiş ki eşiniz
İnsanlar böyle büyük borçları ödemiyor artık
Kendi kardeşinin borcunu ödemeyen biliyorum değil böyle komşu arkadaş
Hazır milletle kötü olduğuyla başına iş aldığıyla kalmış
Bence para yönetimini siz ele alın eşiniz beceremiyor
Allah üçüncüden muhafaza etsin eşiniz de alım-satım işlerini bıraksın belli ki beceremiyor.
Karakterine,kişisel becerilerine uygun bir iş yapsın.
Olan olmuş, siz de söylenip adamı daha fazla darlamayın.
Kesinlikle al sat isini beceremiyorsun.Kesinlikle ticaret yapacak insanda iyi niyet olmaz
Feleğin çemberinden 15 kere geçmiş insanlar oluyor o işi beceriyle yapanlar
Öyle özellikte biri değilse al sat ile uğraşmayacak kendi çapında bir dükkan işletip geçinip gidecek
Evet boyle olsun istemezde ama ikinci kez ayni hataya dustugu icin cok kizdi.Eşiniz de böyle olsun istemezdi eminim ama artık anlamıştır diye düşünüyorum iyi niyetle yapılan şeylerin nelere malolabileceğini ve insanların ne kadar çiğ süt emmiş olabileceğini.
Oturup güzelce konuşun,bir daha kimseye kefil olmamasını,yardım isteyen herkese hemen koşmaması gerektiğini vs söyleyin. Tekrarı olursa sizin kabul etmeyeceğinizi bilsin.
Yok dogru anlamissiniz. Adam imzalari inkar ediyor. O da bize dava acmis hemen imzalar benim degil diye.Yanlış anlamamsmdr umarım adam imzaları inkar edemez. Mahkeme belgeleri isteyip karsilastrma yapar ve ortaya çıkar kimse attığı imzayı inkar edemez tecrubeyle sabit
Imza ornekleri alinacak zaten ama is cok uzun surecek.Adliyede imza okuma var inkar edemez sahte olup olmadığı anlaşılır tabii işi uzmanına yaptırırlarsa. Her halükarda eşin alır. Ama şu var işler kesat ortamda millette para kalmadı. Varsa nakiti dövizde altında filan değerlendiriyor yani çok güvenmemeli insanlara eşin şu sıralar.
Ya da dememişlerkız beni öldürdün [/QUO
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?