Kocamdan habersiz cektigim kredi

Neden cektin ki cnm

Çok enteresan bizden biri. Borcumuz var eşim ailesine 3.000 lira çekmiş deseydi burada neler okurduk.
Konu eşin niye paranın hesabını soruyora dönmüş. Siz sormuyor musunuz eşinize ne yaptık nereye harcadık diye. Hesap mı sormuş oluyorsunuz?

kuruşu kuruşuna hesap soran bir kocaya sahip bir kadının üç bin tl kredi çekmesini yadırgamadım belliki baskıcı kocası var bir ihtiyacı için çekmiş oyüzelli zammı söylemezsin olur biter

3000lirayı illa ki bir ihtiyaç için çektin de ben olsam söylemezdim aileden arkadaşlardan birinden almaya çalışırdım söylersen durum vahim gibi

Demek ki size baskı uyguladı ki sizde ona bu krediden söz etmediniz , ayrıca çalışıyorsunuz sizin emekleriniz , bu kadar baskıyı eğer edebiliyorsanız isyan edin , gerekirse tartışın ama artık boyun eğmeyin , çalışıpta baskı görmekte piskolojik şiddete giriyor bence ayrıca eşinize epey yüz vermişsiniz artık yüz vermeyin haklarınızı savunun , sabahın erken vaktinde kalkıp işe gitmek emek vermek kolay değil
bu kadar baskıyı bundan sonra boyun eymeyin bence ,

Evet eşler birbirinden habersiz böyle islere kalkismamali ama eşinin aldığı maaşın hesabını kurusu kurusuna soracak adamda haketmis yani bu durumu. Bir erkeğin kadın üzerinde bu kadar kendini hak sahibi görmesine tahammül edemiyorum

Bence yeni bir model belirleyin eşinizle aranızdaki finans konularında.
Eşiniz kuruşu kuruşuna hesap soruyor derken neyi kasdediyorsunuz? Yani kira şu kadar (ya da kredi), elektrik şu kadar, vs vs evin masrafları bu ay bu kadar şeklinde hesaplamayı yaptıktan sonra geri kalanı kendinize harçlık olarak alabilirsiniz. Eşiniz de siz de. Diyelim geriye 1000 tl kaldı, 500 size 500 de ona. Artık bu geri kalan kısmı kim nasıl isterse harcasın. İster sadaka versin, ister giyim kuşama yatırsın, ister yatırım yapsın, ister öylece bıraksın.
Yani evin giderleri belirlendikten sonra artık didik didik etmek manasız.

Ona hesap vermek zorunda değilsiniz ki, bana böyle bir soru yöneltilse şahsen ben öyle yapardım. ihtiyaçlarıma harcadım da diyebilirsiniz

Ablanıza çekip vermişsiniz iyi hoşta ya ödeyemezse?
O kısmı düşündünüz mü ?

Eşiniz paranın Hesabını ne şekilde soruyo?
Kendinize para ayırmanıza mı karışıyo?

Budur.
Adam konu sahibinin maaşını kuruşuna kadar sorguluyormus belki bu yüzden kredi çekmek zorunda kaldı.
Zam 150 tl. Bunu söylesen ne söylemesen ne. Yani adam hemen o 150 ye de bir yer bulacak.
Söyleme.

Kadın zaten ihtiyaçlarını karşılayabilse neden böyle birşey yapsın? Artık çocuklar babalarına kuruşu kuruşuna hesap vermiyorken,çalışan kadın niye kendi kazandığı parasının hesabını veriyor onu da anlamıyorum ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…