Kocamdan habersiz cektigim kredi

E aynı şeyi kocası da diyebilir: benim.param benim emeğim, evlilik biz olmak değil midir

3000 lira neye lazım oldu da bu ihtiyaç gizlenmek zorunda?

İsin etik kismindan bahsederesek haklisiniz ben suan ki duruma gore cvp veriyorum
Konu sahibi yapmis bi hata simdi aciklasa bi suru mevzu olacak 3000 lira icin degmez bence

ben burada şuna takıldım
o 3000 liranın neye lazım olduğunu söyleyemeyecek kadar mı yabancısınız birbirinize?
eğer öyleyse bu nasıl evlilik?
eşlerden birinin paraya ihtiyacı varsa ve bunu eşine söylemeden kendi kendine halletmeye çalışıyorsa o zaman niye birleştirdik hayatları?
neyi nereye harcadığınızı titizlikle sorması gurur kırıcı bir durum, böyle bir adamın arkasından iş çevirmeniz de iyi cesaret...

karı koca değil de iş ortağı gibisiniz sanki...

çalışan kadınlar böyle kara duşunuyorsa kendi paraarının hesabını vermeyi vayy çalışmayan kadınların haline yazık çok yazık kadınlar adına

Belki burada bir cok insan sacma bulacak bu dusuncemi ama ben calisan evli bir çift söz konusu ise kadin ve erkegin birbirinin kazandığı para üzerinde eşit söz hakki olduguna inanmıyorum.
Kadin sadece is yerinde calismiyor evdeki sorumluluklari da devam ediyor. Ben hic bir erkegin bu aksam ne yemek yapsak diye düşündüğünü görmedim. Yada hafta sonu ütü yapmayi plandigini. Yada perdeler cok kirli bi ara onuda halletsem diye kafaya taktigini.
Birde cocuk varsa, yazmaya yada anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum :)
Onun icin ben kendi insiyatifim ile evin butcesine katki sagliyorsam bununla birlikte bu evi cekip cevirmeye devam ediyorsam kocam gelip benim kazandığım paranin kurusu kurusuna hesabini soramaz.
O paranin yönetimi benim kontrolumde dir.
Ben uzerime düşeni yaparım maddi katkı olarak gerisi beni baglar.

sonunda aklı başında bir bayanla tanıştım site de aynen ben de böyle duşunuyorum kendim çalışmamama rağmen .Dinen de aklen de vicdanen de doğrusu budur kadın parasını kötü bir yer olmadıkça istedığı yere harcar ister evine katkı yapar ister kendine harcar ne hesap vermesiymiş erkeğe yok öle bir şey

Neden gizli islere yöneliyorsunuz ki . Eşim öğrenmiş olsa neden buna yöneldin derdi direk bu kadar mı uzaksiniz birbirinize

Ne cesaret, kocan bukadar kontrolhastası iken.
Ben olsam açık ve net söylerim, bunu yaptım șunun için, herhalde makul bir açıklaman vardır

Eşin kendi maasının ayıntılı hesabını verilormu??ne için çektnki krediyi?

ben konu sahıbını anladım bu kadar ustune gıtmek dogru dgeıl....ablasının ıhtıyacı olmuş bellıkı durumu sıkışıkken borçlularken esının kabul etse bıle hoş karsılamayacgını dusunmuş mahcup olmak istememış ve gızlı cekmış...abla bu kardes sonucta tabıkı cekecek...esınden gızlı cekmesı dogru degıl ama sonucta oda zor durumda kalmak ıstememıs
madem subat gıbı bıtecek 150 tl zamı o zamana kadar soyleme derım...eger duymayacak gbıyse soyleme...ama hesabınada bukadar karısmasına ızın verme

Gizli kredi cekmen tabiki dogru bir davranis degil

Ama esininde sana kurusu kurusuna hesap sormasi cokk itici

Bari aldigin zami söylemede ordan krediyi öde kurtul...

Eşiniz eğer kuruş kuruş soruyorsa kredi çekmeniz bence büyük risk.Kredi çektiğinizi söylemediyseniz krediyi geri ödeyene kadar bence zam olayıncan bahsetmeyin.Başka türlü bu konunun altından kalkmak zor olabilir.

neden esınızden habersız boyle bırsey yaptınız
bence boyle gızlı ısler yapmayın cok yanlıs dunyanın bınbırturlu halı var
seytana keyf gerek bı sekılde ogrenır altından kalkamazsınız
Anteplimisin?

Habersiz kredi çekmenden ziyade eşinin sana kuruşu kuruşuna hesap sorması tuhaf, çok itici, hatta berbat geldi bana. O yüzden söyleme evet...

Neden kredi çektin?bence yalan yalan doğrur ve sürekli yalan söyletir.
Çok kızar belki ama ödeyemediğini ve yasal takip başladığını düşün çok fecî olurdu krediden bahsetmelisin,diğer arkadaşların aksine para hesabı sorması anormal değil müşterek bi hayat yaşıyorsunuz ve bilmeye hakkı var nereye ne harcadığını sende aynı şekilde sorabilirsin biriniz ipin ucunu kaçırırsa en azından diğeriniz toparlayabilsin...

Kocişinden habersiz çorap bile almazmışmış,bunun adı saygıymışmış sevgiymişmiş :))) gerçeklerle yüzleşmek ağırıma gidiyor,kendimi kandırıyorum demiyor da..bu ülkede kadınların bu halde olmalarının sebebi ; bilmemkimin karısı ya da bilmemne nin annesinden öte bir kimlikleri olmaması değil mi zaten? Birey olun arkadaşlar,toplumda bir kimliğiniz olsun,kocanız haricinde bir hayatınız olsun,çorabınızı donunuzu da kendi kendinize alın

Ablam zorda kalmis cok ihtiyaci vardi odunc istedi soylemek istemedim. zaten borcumuz vardi o yuzden soylemedim boyle oldu
Bende tam diycektimki aile icinmi cektin. Ailemize boynumuz kildan ince. Eger esinde ailene annene ablana yardim etmene kizan biriyse soyleme. Benimki kizmaz mesela ama kizsaydi karissa yada surat yapsa asla soylemez sizin gibi gizlerdim.

Bence eşin zammın haricindeki maaşını da tam bilmiyorsa bankayla bir görüş. Erken kredi kapamada indirimle birlikte ne kadar ödemen gerektiğini sor, eğer iş yeri de bu miktarı sana verip eşinin bilmediği kadarını her ay maaşından kesmeyi kabul ederse krediden kurtulmuş olursun

Budur.
Adam konu sahibinin maaşını kuruşuna kadar sorguluyormus belki bu yüzden kredi çekmek zorunda kaldı.
Zam 150 tl. Bunu söylesen ne söylemesen ne. Yani adam hemen o 150 ye de bir yer bulacak.
Söyleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…