• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamdan memnun değilim

Sevgili arkadaşlarım, ilk önce ne istediğimi söyleyeyim. Sayacağım şeyleri değiştirebilir miyim? Yoksa benim beklentim mi çok, değiştirenler neler yaptı konularında yardımınızı istiyorum.

Konu eşimin beklentimi karşılamaması. Aslında çok iyi biridir. Bişey istediğimde geri çevirmez hiç. Beni çok sevdiğini de biliyorum. Ama istediğim özelliklere sahip değil.

Örneğin ne temizliğe ne yemeğe elini sürmez. Çok söylersem zorla bir iki el atar kırk yılda bir. Benim işim daha az zamanlı ve az yorucu ona göre ama beraber yaşıyoruz hep ben hizmet ederim. Fakat yapmasam niye yapmadın demez. Bazen 1 hafta yemek yapmam dışarıdan yeriz ses etmez. Evi pislik götürse niye böyle demez. O yardım etmeyince benim de birşey yapasım gelmiyor ki.

Bir diğer meselem ben daha maneviyatlı bir evliliğim olsun istiyordum. O da bunu biliyor. Ama mesela namazını kaçırda niye kaçırdın diyemem hemen alınır. Kendimi bu konuda kandırılmış hissediyorum. Bana kendini tanıttığından farklı olduğunu gördüm ve hemen alındığı agresifleştigi için bu konuyu ona açamıyorum. Ve inanılmaz canımı sıkıyor bu konu.

Benim ailemle de arkadaşlarımla da çok mesafelidir mesela. Ben kendini sevdirmesini istiyorum ama aksine millet ona gıcık olsun diye uğraşıyor sanki.

Ve aslında büyük sıkıntım şu, başkalarının eşlerini onlara davranışlarını gördükçe çok kıskanıyorum. Keske benim eşim de şöyle olsa böyle olsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Eşimi c2ok seviyorum ama böyle de mutsuzum.

(Not: bu öküz degismezci ve boşan gitsinci yorumlara kapaliyim :KK70: )
Disardan bakinca herkesin evliligi mukemmeldir ve sanarsin ki en kotu koca benimki. Ama emin ol oyle degil. Bircok evlilikte problem vardir en iyi gozukende bile. Ama bircok insan disari yansitmaz ev ici problemlerini. Burda kimse birbirini tanimadigi icin herkes rahat.

Temizlik ya da yemek yapmadığında başına kakmasından iyidir :KK51: boşanılacak durum söz konusu değil..

Şimdi maneviyat durumunu bilemiyorum, kandırılmış hissetmeniz apayrı bir konu. "Benim yaşam tarzım böyledir" deyip de şimdi farklı bir durumdaysa kandırılmış sayılabilir ama bu sizin beklentinizse kandırılmış olmuyorsunuz, kimseden sizin isteğinize göre değişmesi beklenemez. Ev işlerine yardımcı olması önemli, evlilikte ev işleri, çocukların bakımı ve yeterli ilgi gösterilmesi gibi konularda eşlerin sorumlulukları eşittir. Ya da iş bölünmesi yapılabilir, örneğin bir taraf yemekle ilgilenirken diğer taraf temizlikle ilgilenebilir. Sonuçta evlilik bir tarafın kendine hizmetçi tutması demek değil, tek tarafa yıkılamaz. Bunun için eşinizle adamakıllı konuşmanız gerekiyor, konuşmadan hiçbir sorun kendi kendine çözülmez. Yok yine olmuyorsa bir çift terapistinden destek alarak aşabilirsiniz.

Emin ol onunda sende değiştirmek istediği bir sürü şey vardır. Ama sen bu saatten sonra değişmeyeceğin gibi oda değişmeyecektir. Bunu vereyim bir üst versiyonunu alayım gibi bir durumda olamayacağı için, bir orta yol bulmaya bakın derim bende. Söyleyince yardım ediyorsa sizde söyleyiverin

Sevgili arkadaşlarım, ilk önce ne istediğimi söyleyeyim. Sayacağım şeyleri değiştirebilir miyim? Yoksa benim beklentim mi çok, değiştirenler neler yaptı konularında yardımınızı istiyorum.

Konu eşimin beklentimi karşılamaması. Aslında çok iyi biridir. Bişey istediğimde geri çevirmez hiç. Beni çok sevdiğini de biliyorum. Ama istediğim özelliklere sahip değil.

Örneğin ne temizliğe ne yemeğe elini sürmez. Çok söylersem zorla bir iki el atar kırk yılda bir. Benim işim daha az zamanlı ve az yorucu ona göre ama beraber yaşıyoruz hep ben hizmet ederim. Fakat yapmasam niye yapmadın demez. Bazen 1 hafta yemek yapmam dışarıdan yeriz ses etmez. Evi pislik götürse niye böyle demez. O yardım etmeyince benim de birşey yapasım gelmiyor ki.

Bir diğer meselem ben daha maneviyatlı bir evliliğim olsun istiyordum. O da bunu biliyor. Ama mesela namazını kaçırda niye kaçırdın diyemem hemen alınır. Kendimi bu konuda kandırılmış hissediyorum. Bana kendini tanıttığından farklı olduğunu gördüm ve hemen alındığı agresifleştigi için bu konuyu ona açamıyorum. Ve inanılmaz canımı sıkıyor bu konu.

Benim ailemle de arkadaşlarımla da çok mesafelidir mesela. Ben kendini sevdirmesini istiyorum ama aksine millet ona gıcık olsun diye uğraşıyor sanki.

Ve aslında büyük sıkıntım şu, başkalarının eşlerini onlara davranışlarını gördükçe çok kıskanıyorum. Keske benim eşim de şöyle olsa böyle olsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Eşimi c2ok seviyorum ama böyle de mutsuzum.

emin ol eşin öküz değil, bence sen çok baskıcısın, sanane adamın namazından yahu...
ister kılar ister kılmaz bu konuda dır dır etmen seni itici göstermekten başka bir işe yaramaz. Allahla kul arasına niye giriyorsun ki
bence hep iyi evliliklere bakacağına birazda kötülere bak, adam hiç bi ev işine karışmıyormuş ya karışsaydı...
adam kimseye kendini sevdirmek zorunda da değil, sana sevdirmiş ya yeter, sonuçta bayramda seyranda arada gidiyor ellerini öpüyorsa anne babanın, daha ne olacakki yani
Türkiye standartlarına göre gayette iyi bir eşe benziyor

yani resmen dertsiz başına dert arıyorsun sen, senin derdin evliliğinin dertsiz olması bence

Sizin dışardan bakıp özendiğiniz evlilikler kendi içinde hiçte mükemmel evlilikler değil öncelikle bunu bilin. Sadece bazıları iyi satıcı ailesini kendisini çocuğunu iyi Pazarlar. Ben özendiğim evlilikler konusunda defalarca hayal kırıklığına uğradım ama şikayet ettiğim evliliğim hakkında 12 seneden sonra şükrediyorum hamdediyorm.. Eşinizin ibadetler konusunda lisan ı hal ile özendirmey e çalışın nasihat verir gibi söylenmesi kimsenin hoşuna gitmez. Ailenize çevrenize kendini sevdirmek onları sevmek zorunda değil sizi sevsin önemli olan bu.
Ev işi konusunda sabırla ve tatlılıkla tekrar yapmanız lazım zamanla nasıl alışkanlık yaptığına inanamayacaksınız.
Eşinizden çok beklentiniz var .. bu konuda biraz törpülenmeyi kabullenmelisiniz bence..sizin de eksileriniz çok buna rağmen sabırlı olan eşinize aynı oranda karşılık vermiyorsunuz bence..

Yok istesem ikiletmez. Ama insan cok sevse icinden gelmez mi bunlar. Erkek diye robot degil ya
Ah bu ne kadar yanlış bir düşünce. Lütfen söyleyin, robot olması gerekiyorsa robot olsun; söylendiği halde yapmayıp çemkiren okadar çok erkek var ki, siz şükredip değerlendirin sonuna kadar bence :KK48:

1-cekilmez böylesi bosan gitsin.
2-bence sevmiyorsun sevsen böyle demezdin. Ben mesela çok seviyorum o yüzden mükemmel bir koca kendisi.
3-benim kocisim çamaşır suyuyla klozet kenarlarını temizler. Yetmez, bıçağa bez dolayip fayans aralarını kaziyarak dezenfekte eder. Sabahları benden önce uyanıp kahvemi hazirlar. Kocime aşığım.
4-kirmizi gecelik giy kulağına üfle.

Muhtemel cevaplar bunlar kardeş. Artık sen hangisini kabul edersen. Kendimden not: degismez yorma kendini. Kabullen.

Boşanılacak bir mevzu yok zaten.Ota çöpe boşanılmaz.
Maneviyat olayı sizi ilgilendirmez Allah ile onun arasında.Siz sadece hatırlatabilirsiniz tatlı tatlı.
Hiç kimse kendini gösterdiği gibi değildir zaten,sizin eşiniz normal yani :KK70:
Temizlik mevzusunda rica edin,siz işe girişin ,atıyorum süpüreceksiniz koltukları çekmesini isteyin.
Perdeleri yıkadınız asmasını rica edin.
Yemek yediniz,tabağını kaldırmasını rica edin.
Bunları şiddetle reddedip öfkeleniyorsa kötü,öfleye püfleye bile olsa yapıyorsa iyidir.
Siz hastayken nasıl davranıyor en önemlisi bu sanırım?

Maneviyat mevzusunda basta anlastigimiz gibi degil diyor. Onlar demekki basta birbirimize karisabiliriz diye anlasmislar. Adam da uymamis. Takildigi mevzu bu. Hemen Allahla arasinda fln demeye gerek yok.

Maneviyatı kesinlikle sizi ilgilendirmez. Eşinizi istediğiniz kalıplara uydurmaya çalışmayıp olduğu gibi kabullenseniz daha mutlu olursunuz.
Başkalarının eşlerinin de davranışlarını sadece dışarıda görebiliyorsunuz...
Ev içerisinde nasıl olduğunu bilemezsiniz.

E disardan bir hafta yemek yiyor adam..onu da yapmayip sizden bekleyebilirdi...
Zaten bosanilacak bir durum degil yani...
Duzelir insallah

Esime Sinir oldugum anda konu acmissin.benim de bekledigim gibi degil ama ben de onun acindan beklentisini karsilamiyorumdur belki.beklenti icine girmedigin andarahatsin

Maneviyatli yaşamdan kastiniz adamın namazının çetenesi tutmak mi? Herkesin maneviyati Allah ve kul arasında.

İyi taraflarını dusuneceksiniz, kötü yanlarını gormeyeceksiniz evlilik böyle yürür.

Esiniz yaptiginiz yemege karismiyor, disardan soyluyo, temizligi niye yapmadin demiyor.. Daha siz ustune ne istiyorsunuz? Ben anlamadim. Benm esimde boyledir, ama yemek de yapar, temizlik de, cocuga da bakar..
Ama kendi yapmayip, bana da karismasa sizinki gibi bilmiyorum dert eder miydim bilmiyorum..
Soyleyin bence, cok sevse yapardi diye bisey yok. Akil edemiyor olabilir, sizin aklinizdan gecenleri bilemez..
Namazina niyazina karismaniz hic hos degil.. Beklenti icine niye giriyorsunuz ki.. Gunahi sevabi kendisine..
Arkadaslarinizin esleri ne yapiyor da kiskaniyorsunuz anlamadim..
Esinizle kiyaslamayin, kimse gorundugu gibi degildir, belki onlarda size ozeniyorlardir...

Eger seni seviyorsa senin mutlu olacagin seyleri neden yapmasin sadece dusunemiyor olabilir ailesinden osekilde gormemis olabilir bunu tatli dille ona anlatman ise yarar diye dusunuyorum.. benim esimin annesi kahvesini bile agzina icirirmis birakin suyu getirmeyi suyu agzina icirmemi isterdi.. bir yil ugrastim ama sonunda oldu iki yildir istedigim gibi biri oldu ama zorla degil.. benim istekelrimin kucuk ama bana verdigi mutlulugun buyuk oldugunu gorsu sanirim esimde suan bu durumdan memnun ve mutlu.. :)

Arkadasim kusura bakmada sen belani ariyorsun ne yapsn adam yorgun argn gelip sana yemek mi yapsn nasil bahaneler bunlar sana bakiyomu muhtac etmiyomu kmseye ezdrmiyomu işte adam gbi adam budur sen yeni şeylere yelken acmak icin bahane ariyorsn yazk valla benim kocam bana herşeyi yapti anasi icin dovdude aileme hakarette etti anasndan neler cekiyorm ama o benim adamim iyi gnde kotu gnde soz verdm olurmu hic ole şey :bicak::bicak::ukala:

• Beğen
Reactions: Yeu
Valla benim kocam da tam beklentimi karsilamiyor ama needek evliyiz oturuyoz iste;) sebep de benim beklentimi karsilayabilecek erkegi gectim oyle bir canli yok:KK53:

"Mutsuz" olacak dert aradım konuda, bulamadım. Sıkıntılı olabilirsiniz, ama mutsuz olmak biraz tuhaf kaçmış. İnsanlar değişmez, yapılarından uzaklaştıramazsınız. Duymak istemeseniz de gerçek budur.

Boşanmayın zaten eşiniz eşime inanın cok benziyor.Dünden beri gırıbim yatıyorum.kimsenin aklınada nane limon kaynatmak gelmiyor.eşiminde soyleyince kaynatıp getirdi.Birde söylersiniz yapmaz o daha kötü.maneviyata gelince eşin senden sorumlu sendegilsin .sen namazına devam et rahatsız olur oda devam eder gunun birinde.

Back
X