• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamdan memnun değilim

Hamileyim ve riskli oldugu yattigim zamnlarda bi bardak su getirmemistir. Temizligi vs gectim coraplaru bile heryerden çıkar keske tek sorunumuz bu olsaydi Benden mutlusu olmazdi. Sosyal cevrenle karismak zorunda degil ayrica Bende esimin cevresindekileri zerre kadar sevmem . Bence bu takildiklarin cok gereksiz seyler daha beter durumlari yasiyanlar var sukret haline ve adami zorlama , oyle bi degisir ki bugunlerini ararsin.

Ben sizi biraz dertsiz basina dert arar gordum.

Disarida Romeo takilip dort duvar arasinda hanzonun onde gideni bir suru adam var. Imrenmeyin kimseye, ic yuzlerini bilemezsiniz.

Ayrica kocaniz size bes vakit namaz kilarim ustune nafilelerimi tamamlarim. Abdest almaktan elim kolum kuru durmaz deyip her gece diskoda barda sabahlamamis ki.. Kandirilmis bir durumunuz yok bence. Elinden geleni yapiyor demekki adam.

Adama karışma bence ayrıca temizlik yapmasını falan mı bekliyorsun şaşırdım :KK64::KK64:maneviyat konusunda haklı olabilirsin biley diyemem ama eşin gayet normal geldi pek vaaay vay bi durumu yok gibi :KK66:

Sevgili arkadaşlarım, ilk önce ne istediğimi söyleyeyim. Sayacağım şeyleri değiştirebilir miyim? Yoksa benim beklentim mi çok, değiştirenler neler yaptı konularında yardımınızı istiyorum.

Konu eşimin beklentimi karşılamaması. Aslında çok iyi biridir. Bişey istediğimde geri çevirmez hiç. Beni çok sevdiğini de biliyorum. Ama istediğim özelliklere sahip değil.

Örneğin ne temizliğe ne yemeğe elini sürmez. Çok söylersem zorla bir iki el atar kırk yılda bir. Benim işim daha az zamanlı ve az yorucu ona göre ama beraber yaşıyoruz hep ben hizmet ederim. Fakat yapmasam niye yapmadın demez. Bazen 1 hafta yemek yapmam dışarıdan yeriz ses etmez. Evi pislik götürse niye böyle demez. O yardım etmeyince benim de birşey yapasım gelmiyor ki.

Bir diğer meselem ben daha maneviyatlı bir evliliğim olsun istiyordum. O da bunu biliyor. Ama mesela namazını kaçırda niye kaçırdın diyemem hemen alınır. Kendimi bu konuda kandırılmış hissediyorum. Bana kendini tanıttığından farklı olduğunu gördüm ve hemen alındığı agresifleştigi için bu konuyu ona açamıyorum. Ve inanılmaz canımı sıkıyor bu konu.

Benim ailemle de arkadaşlarımla da çok mesafelidir mesela. Ben kendini sevdirmesini istiyorum ama aksine millet ona gıcık olsun diye uğraşıyor sanki.

Ve aslında büyük sıkıntım şu, başkalarının eşlerini onlara davranışlarını gördükçe çok kıskanıyorum. Keske benim eşim de şöyle olsa böyle olsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Eşimi c2ok seviyorum ama böyle de mutsuzum.

(Not: bu öküz degismezci ve boşan gitsinci yorumlara kapaliyim :KK70: )
Açıkcası yorumların çoğuna katılmıyorum. Yapılması gereken şey bunları konuşup bir yerde anlaşmak ve bu anlaşmalara uymak. Ama yok olmuyorsa kendini boşuna yorma. Güzel mutlu neşeli bir evlilik geçirmek varken bunlarla zamanını hayatını harcama. Gün gelirki öyle bir pişman olursun ki asıl o zaman geri dönüşü olmaz işte. Ne çok erkek var ki eşlerini yemek yapamıyor diye ev işi yapamıyor diye boşuyor. Eğer konuştuysanız herşeyi ama herşeyi denediyseniz ve olmuyorsa yapacak bir şey yok. Benim düşüncem.

Benim esim de ev isi ve temizlik konusunda seninkiyle aynı aynı zmnda sakar olduğu için yapsa bile daha büyük zarar bana bikere hastalanmistim yemek yapmış kendi yaptığı yemeği kendi yiyemedi o derece batırmış temizlik yaparken tozu sen al bari dedim annemin hediye ettiği vazoyu kırdı cildirdim.. eserse bi yerleri süpürür o da kırk yılda bir aynı seninki GB baskı kurmaz asla şunu yap bunu yap diye ama kendi de elini sürmez bi hafta sonu çalışıyorum ve nobetim var bi de kostur kostur temizlik yapıyorum belim tutuldu resmen sonra dedim bu böyle olmicak ben daha bu evde temizlik yapmiycam birini tutalım on beşte bir fln ev kirlendikce gelsin o hafta ütü varsa onu da yapsın dedim eşim de tmm dedi ona dokunmiyim da gerisi mühim değil ztn artık yardımcı onbeste bir geliyo sizde öyle yapın hem calisiyomussun da..

Sevgili arkadaşlarım, ilk önce ne istediğimi söyleyeyim. Sayacağım şeyleri değiştirebilir miyim? Yoksa benim beklentim mi çok, değiştirenler neler yaptı konularında yardımınızı istiyorum.

Konu eşimin beklentimi karşılamaması. Aslında çok iyi biridir. Bişey istediğimde geri çevirmez hiç. Beni çok sevdiğini de biliyorum. Ama istediğim özelliklere sahip değil.

Örneğin ne temizliğe ne yemeğe elini sürmez. Çok söylersem zorla bir iki el atar kırk yılda bir. Benim işim daha az zamanlı ve az yorucu ona göre ama beraber yaşıyoruz hep ben hizmet ederim. Fakat yapmasam niye yapmadın demez. Bazen 1 hafta yemek yapmam dışarıdan yeriz ses etmez. Evi pislik götürse niye böyle demez. O yardım etmeyince benim de birşey yapasım gelmiyor ki.

Bir diğer meselem ben daha maneviyatlı bir evliliğim olsun istiyordum. O da bunu biliyor. Ama mesela namazını kaçırda niye kaçırdın diyemem hemen alınır. Kendimi bu konuda kandırılmış hissediyorum. Bana kendini tanıttığından farklı olduğunu gördüm ve hemen alındığı agresifleştigi için bu konuyu ona açamıyorum. Ve inanılmaz canımı sıkıyor bu konu.

Benim ailemle de arkadaşlarımla da çok mesafelidir mesela. Ben kendini sevdirmesini istiyorum ama aksine millet ona gıcık olsun diye uğraşıyor sanki.

Ve aslında büyük sıkıntım şu, başkalarının eşlerini onlara davranışlarını gördükçe çok kıskanıyorum. Keske benim eşim de şöyle olsa böyle olsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Eşimi c2ok seviyorum ama böyle de mutsuzum.

Herkesi oldugu gibi kabulleneceksin. Adam kotu davranmiyor sonucta daha ne istiyorsun Allah'tan...

Desenize adamı sevmediğimiçin her şeyi gözüme batıyor

Namaz konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti başkalarının eşlerini kıskanmamaya gösterseydiniz keşke

Size bol, gözünün üstünde kaşın var'lı günler dilerim

Senin beklentin çok fazla hayattan ne yazık ki bence dıştan gördüğün kadarıyla insanların ilişkilerini eşlerini eşinle ilişkinle karşılaştırma içerde olanı bilemezsin. Eşin sana zorla birşey yaptırmıyor kendiside yapmıyor belki ama yapta demiyor. Üç kere ibadetini hatırlat yapmıyorsa o artık Allah ile kendi arasında sen üzerine düşeni yapmış oluyorsun. Bu konuda sıkıntı yapma. Namaz vaktide hatırlat gelir gelmez kendi bileceği iş sen namazını kıl. Bir insanın üstüne ne kadar gidersen o işi yapacaksa bile o derece uzaklaşır benim görüşürüm ısrar etme bırak akışına. :KK53:

Olur boyle seyler ya.. bosanilacak bir durum soz konusu degil ki hakim bile bosamaz sizi.. o derece..:işsiz:

Arkadaşım bence böyle bir koca bulmuşsun neyini beğenmiyorsun hergün dışarda yesen ses cıkarmıyo evi pislik götürse ses çıkarmıyosa daha ne istiyon ki neden eşinden temizlik yapmasını bekliyosun ki erkekler yapmayabilir yani çokta önemli değil bence nie boşan diyelimki eşin hergün içipmi geliyo seni dövmeyemi kalkıyo yada başkalarıylamı aldatıyo ne kocalar var neler yapan eşlerinin suratına bile bakmayan bence böyle ufak seyleri takıpda eşinizden soğumayın evliliğinizi yıpratmayın eşinizin iyi yanlarını düşünün pozitif olun mutlu olmaya bakın evlilik kolay değil en büyük iş kadına düşüyor çünkü yuvayı yapan kadındır beklentinizi düşürün bence olduğu gibi kabul edin güzel yönlerini düşünün ne kadar sanslı olduğunuzu farkedeceksiniz

Bence siz çok mükemmelliyetçi birisiniz..herşey dört dörtlük olmuyor malesef,insanlar burda eşlerinin binbir türlü sorunuyla uğraşıyo,bana göre sizinki bu dertlerin arasında devede pire..sizde salın gitsin dert etmeyin..

Hayat kısa tadını cikarin

Anlattiklarini çözülür belki ama ben şuraya takildim.. eşimle çok alongan hicbisey konusamiyorum. Bugun basit gibi gorunen bu olayi konusamazsaniz ilerde daha buyuk sorunlar oldugunda nasil konusup anlascaksiniz

Bence siz birazcık kendinizi değiştirin. Hiç uzağa gitmeye gerek yok konu başlıklarına bir göz atın mesela. Adatılan şiddet gören sürekli aşağılanan ağzıyla kuş tutsa kadın olarak görülmeyen kadın dolu burası. Hele en son okuduğum konu; adam sürekli burnunu karıştırıp yiyormuş yıllardır evlerden uzak.

Not: Rabbim eşinize sabır versin.:kahve:

Back
X