• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamı ağlattım

Bazen kendi menfaatinizi de düşünmeniz gerekir.
Siz eve cikmayinca neden kiriliyorlarmis onu da anlamadim ben.
Ev temizce dursun kenarda. Bos durunca o ev kabul olmuyor mu yani.
Bir sekilde biriktirmissinizdir iyi kötü artik kucuk de olsa evlere bakin. Siz ev baktiginizi soyleyince zaten mantiken onlar da geri çekilirler.
Nasil olsa ev alacaklar niye girsinler buraya diye.
Öyle oyle oyalayin alisirlar
Diger kardeslerlede konussun esiniz. Evi satip paylasalim diye. Herkes icin en iyi yol bu bence. En azından kendi evinizin parasini da cikarmis olursunuz.
Esinizle iyice oturup konusun.
Mantiksizlik yapmasına izin vermeyin bundan sonra.

Aslında ben de çok isterim paylaşılmasını ama eşime bile teklif edemem. Herkes beni burada menfaatçilikle, bencillikle, nankörlükle suçladı. Ama ben kimseden bir şey isteyebilecek biri değilim. Neticede kvnin evi ister satıp yer, ister tek çocuğunun üstüne yapar, ister oturur. Bana göre bizim karışmamamız en doğrusu. Çok şükür ikimiz de eğitimliyiz, para kazanıyoruz. Eşim geçmişte yaptığı hataları yapmazsa düze çıkarız.

Bir şey soracağım siz şimdi kV nin evinde oturuyorsuz kentsel dönüşüm olacak o sürede başka bir eve tasinacaksiniz sonra kentsel dönüşüm bitince kv nin evine tekrar Döneceksiniz 30000 tl kV nin evine masraf edeceksiniz kendi eviniz için pesinat biriktirince kV nin evinden de tasinacaksiniz doğru mu anlamışım ona göre yorum yapacağım

Bir şey soracağım siz şimdi kV nin evinde oturuyorsuz kentsel dönüşüm olacak o sürede başka bir eve tasinacaksiniz sonra kentsel dönüşüm bitince kv nin evine tekrar Döneceksiniz 30000 tl kV nin evine masraf edeceksiniz kendi eviniz için pesinat biriktirince kV nin evinden de tasinacaksiniz doğru mu anlamışım ona göre yorum yapacağım

Aslında eşimin planladığı şey aynen bu .fakat ben bunun yerine bu masrafa katlanmayalım. Madem para çıkacak bu kadar, ev alalım, kiraya çıkalım. Birseyler yapalım diye kavga çıkardım.

Aslında eşimin planladığı şey aynen bu .fakat ben bunun yerine bu masrafa katlanmayalım. Madem para çıkacak bu kadar, ev alalım, kiraya çıkalım. Birseyler yapalım diye kavga çıkardım.
aynen öyle ev alamiyorsaniz bile kiraya çıkıp kendi kalıcı duzeninizi kurun bir an önce ev pesinatı biriktirecegiz diye göçebe gibi yasamayin allah sağlık versin sizi tenzih ederim ancak eşiniz çok hırslı ve aç gözlü bence ev alayım diye aileni orda burda perişan et beleş evde oturayim diye çok saçma bi beş yıl sonra olsun bakalım ne olacak evin de iyi dayanmissiniz ben olsam kv nin evinde baştan beri hiç oturmazdim

Ben hatayi esinizde buldum. Kosa kosa anasinin evine evlenmis ne gereksiz. Sonra tabii o adam para biriktirir mi? Ona buna sacar deli gibi. Ama kendisi kira odeseydi veya ev kredisiyle ev alsaydi ona buna yediremezdi. Sizin tek basiniza yapabileceginiz bir sey yok artik yeterince destek olmussunuz esinize. Simdi yapacaginiz tasinma masraflari bir yana o kv elbet bir gun hayata veda edecek. O zaman esinizin diger kardesleri elbette ki paylarini isteyecekler. İste o zaman tekrar tekrar eziyet cekeceksiniz. İnsallah krediyle falan kendi evinizi alirsiniz

Şimdi kooperatif evleri filan oluyor bildiğim kadarıyla içine yerleşiyorsun kira öder gibi evin parasını ödemeye başlıyorsun aylık 500'den başlıyor 600-700- devam ediyor öyle. Tabi bilmem kaç senede bitiyor ama sonuçta ev sizin oluyor başka yere kira ödemiyorsunuz kaldı ki çok fazla inşaat firması var suan. Her tarafa ev dikiyorlar Böyle bir şey düşünebilirseniz. Camekanlı balkonu bulunan bir eve çıkın. Aramalarınızı bu yönde daraltabilirsiniz. Kaldığınız yerde ki kira fiyatları hakkında bilgim yok ama her ilin bir iki ucuz semti ya da mahallesi mutlaka vardır. Taşınmak falan o kadar etmiyor. Hesaplamalarınıza baktım bende genelde öğrencilik hayatı falan sürekli taşınıp durduğum için. Sadece kıyafetlerimi götürüp 5 yıldızlı otel kıvamında kalınan bir eve aylık 1500 lira kira veriyorsun. Tabi semtinizi bilmiyorum kaldı ki eşyanız var. Doğalgazlı yerine merkezi sistem bir yer seçerek işlerinize çok uzak olmayan 500-600 lira civarı bi miktara rahat rahat bir evi kiralayabileceğinizi düşünüyorum. Tabi orada ki kiralar ve semtinizi söylerseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırım. Ama 30.000 hesaplamalarınıza göre çok absürd kaçıyor diyebilirim. Aylık 600 kira verseniz 12 ay 12x6=7200 lira yapar. 2 sene diyorsunuz. 14400 yapıyor. Devlet bir kısmını ödüyor. Maksimum 10000 lira kira o da iki sene için. :)) Çok çok uygun.

Şimdi kooperatif evleri filan oluyor bildiğim kadarıyla içine yerleşiyorsun kira öder gibi evin parasını ödemeye başlıyorsun aylık 500'den başlıyor 600-700- devam ediyor öyle. Tabi bilmem kaç senede bitiyor ama sonuçta ev sizin oluyor başka yere kira ödemiyorsunuz kaldı ki çok fazla inşaat firması var suan. Her tarafa ev dikiyorlar Böyle bir şey düşünebilirseniz. Camekanlı balkonu bulunan bir eve çıkın. Aramalarınızı bu yönde daraltabilirsiniz. Kaldığınız yerde ki kira fiyatları hakkında bilgim yok ama her ilin bir iki ucuz semti ya da mahallesi mutlaka vardır. Taşınmak falan o kadar etmiyor. Hesaplamalarınıza baktım bende genelde öğrencilik hayatı falan sürekli taşınıp durduğum için. Sadece kıyafetlerimi götürüp 5 yıldızlı otel kıvamında kalınan bir eve aylık 1500 lira kira veriyorsun. Tabi semtinizi bilmiyorum kaldı ki eşyanız var. Doğalgazlı yerine merkezi sistem bir yer seçerek işlerinize çok uzak olmayan 500-600 lira civarı bi miktara rahat rahat bir evi kiralayabileceğinizi düşünüyorum. Tabi orada ki kiralar ve semtinizi söylerseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırım. Ama 30.000 hesaplamalarınıza göre çok absürd kaçıyor diyebilirim. Aylık 600 kira verseniz 12 ay 12x6=7200 lira yapar. 2 sene diyorsunuz. 14400 yapıyor. Devlet bir kısmını ödüyor. Maksimum 10000 lira kira o da iki sene için. :)) Çok çok uygun.

Siz nerede yaşıyorsunuz çok merak ettim. 500 tl kira mııı?? :))) iki tane yatak odalı açık mutfak dogalgazli masrafsız ev benim yaşadığım şehirde 1300-1500 tl arası. Devlet 810 tl veriyor o da 18 ay. Arada 20bin civarı bir fark var. Burada öyle merkezi sistem kömür yakan ev bulunmaz, ben hiç duymadım. Olsa da suan o binalar kentsel dönüşümdedir kesin 30 seneliktir çünkü.

Kimseyi kırmamak adına sen sustukça olaylar daha çok büyüyor farkettin mi? Bence bu olayı hayatının geri kalanını kendi kontrolüne almak için bir fırsat olarak gör. Eşin zaten pişmanmış. Tekrar bolluk görmeden kiraya mahkum et ki sorumlulukları olan bir yetişkin olduğunu net görsün. Kayinvalideye de net bir şekilde konuş. Yine kırma ama bu ev bize uygun değil. Zaten diğer kardeşler de büyüdü. Artık en iyisi yolları ayırmak dersin. Sen her konuşmanın ardından "peki madem" dersen seni kimse dinlemez.

Ben konuyu açtıktan ve size danıştıktan sonra ev bakmaya başladım. Çöpten olsun bizim olsun diye dusundum. Tâbi ki bu oturduğumuz eski evden daha kötü bir ev alabilecektik. Hem de elimizde ne araba, ne mini mini tarlamız, ne de kuruş birikimimiz kalmayacaktı. Eşim özellikle araba konusunda çok mutsuzdu.

Geçen hafta alt kattan güm güm sesler gelmeye başladı. Matkap sesi falan da gelmeye başladı. uzun sürünce merak ettim. Çünkü yıkılacak bir binada tadilat yapmak çok saçma geldi. Apartman görevlisi sormuş. Alt kat gerçekten tadilat yapıyormuş. Bu binanın kentsel dönüşüm yönetmeliğine uymadığını, müteahhit firmanın araya birilerini sokarak prosedürü halletmeye çalıştığını anlatmış eşime. Kendisi de bunu kabul etmeyeceğini takipçisi olacağını söylemiş. Allahım resmen bir mucize. seneye ise başlayacağım ve o zamana kadar sorun çözüldü. Seneye elimiz daha kuvvetli olacak.

Fakat bu sorunlar bizi yıprattı.birbirimize aylardır soğuk davranıyoruz. İkimiz de sadece çocuklara yoğunlaşmış vaziyetteyiz.

37.sayfa en yeni gelişmeler
32.sayfada gelişmeler

Özür dilerim .Çok uzun bir konu oldu, okumak istemezseniz anlarım.
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bu olay dün yaşandı ama hala etkisindeyim. Eşimle 6 yıldır evliyiz, Allah bağışlarsa iki tane meleğimiz var. Bugüne kadar birbirimizi üzmedik çok şükür. Eşim bana , arayıp bulamadığım huzuru veren kişidir. Onu hem seviyorum hem de minnet duygularıyla bağlıyım.

Biz kvnin evinde oturuyoruz evlendiğimizden beri. Bu evde eşimin kardeşlerinin de hakkı var. Evlenirken borca girmedik, yarım yamalak ucuz bir ev kurduk. Beş yıl boyunca burayı yine pahalısına kaçmadan toparlamaya çalıştık bütçemize göre. Ama benim hep bir ev alma, en azından peşinat biriktirme çabam oldu.önceki konumda bundan bahsetmiştim. Hatta kendimi çok yıprattım ve yordum. Eşim tam tersine çok rahat bir harcama içindeydi, playstation, otellerin spor salonları, görümce ,kv ve çeşitli akrabalara iphone, tablet vb hediyeler, pahalı takım elbiseler.

Ben bebeklerimize bakmak için geçici olarak evdeyim, normalde çok yoğun ve zor bir mesleğim var.Artık eşim sadece evimizin geçimini çözebiliyor, tek maaş ile.

Evet bu bilgilerden sonra asıl mevzuya geçelim. Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak (büyük ihtimalle ). İmza aşamasında şu anda. Kv imzayı atacağını, evin değerleneceğini çok iyi olacağını söyledi. Kiraya çıkarmışız ya da eşyaları depoya koyup onlarla otururmuşuz.sonra yeni yapılan eve yerleşirmişiz. Ben de projeyi hiç begenmediğimden, eksilerinden bahsettim. Beni her zaman ki gibi ustaca bozdu. Canım gülüm diyerek "sen kim köpeksin de konuşuyorsun " ayarında haddimi bildirdi. Ve işin aslı haklı. Neticede 300lük ev 500 lük olacak, tabi ki kabul eder.Ama benim içimde bir yangın var ki tüm şehri yakıp kavurabilir. Ben para biriktirelim derken birsürü paramız çöpe gidecek.iki kere taşınma masrafı, 2 yıl kira, bizim olmayan eve perde masrafı, pencere ve balkonlara yüksek demir .30 bin hesapladım.Malesef kocama kimi zaman bağırarak, kimi zaman ağlayarak isyan ettim. O da çözümsüzlüğün verdiği hislerle ağlamaya başladı. Bu defa bir de suçluluk hissettim. Kendimden nefret ettim.bana çare söyle ne dersen yapıcam diyor. "Söyle bugün yapayım" dedi susup kaldım.Hepimiz sağlıklıyız çok şükür, bu bana yeter diye kendimi teskin ediyorum. Ama hep ben susuyorum, ben harcanıyorum, ben başkalarının kuklası gibi yaşıyorum. Kenara çektim, boşa aldım bekliyorum.

Annemin evinde çok çok çok kötü bir hayatım vardı. İnanın hayatta kimseyi kırmadım, kimseye kıyamadım, köprüleri atamadım. Ama hayat benimle hep dalga geçti. Ben talepkâr olmadıkça, beni boş poşet gibi ordan oraya savurdular.

Edit.arkadaşlar kira eve para harcanmayacak bu sekilde anlaşılmış.
Taşınma masrafim 5bin× 2
Kira bedeli 15 bin( devletin verdiği ancak yarısını karşılıyor
Kvnin evine tekrar taşınınca perde mecburen yapılacak, demirler de artı.yeni ev 2+1 olduğu için çocuk odası balkondan bozma yapılacak 5bin de böyle. 30 bin.

Edit.2. 50 kişi birden Allahım yarabbim 30 bin olur mu hiç saçmalama diyip durdunuz. Aldım hesaplayıp yazdım. Bu sefer de ne hesapçı kadınsın ayıp ayıp diye üstüme geldiniz. :))

Edit3.arkadaslar konu 30 sayfa oldu.Hala sadece ilk mesajı okuyup cevap yazıyorsunuz.Ben sayfalarca kendimi ifade etmeye çalıştım.ilk konumu ve diger sayfaları okumadan beni anlamanız imkansız.

Edit.4 sonuç ne oldu diye merak ederseniz. Ortalığı ayağa kaldırıp içimi dökme konusunda başarılı oldum. Eşimin yüzüne bakamıyorum doğru düzgün. Herhangi bir öneri de yapamıyorum, aslında yapıyorum ama işin içinden yine de çıkamıyorum . 3 gündür ruh gibiyim. Salak salak etrafa bakıp duruyorum.

Edit.5 bu evde oturmayı kabul etmemin tek sebebi. Kira vermeyeceğimiz için masrafları olabildiğince kısarak peşinat biriktirme. Ve kvye minnettarım bu imkanı tanıdığı için. 6 yılda ne oldu derseniz ilk konumu okuyabilirsiniz.
Canim para dedigin nedir ki elinin kiri..
Onemli olan huzur esin seni seviyorsa onun gonlunu fetet ..
Birak hesap yapmayi..
Hic giden paraya acima yenisi gelir..
Herseyin basi saglik..
Saglikli olduguna seni anlayan bir esin olduguna bence cok sukret..
Uzulme Allah kimseyi darda koymaz..
Kirada luks perdeye gerek yok..
Biraz normal hayat yasarsin..
Evin oldugunda istedigin herseyi yaptir..
Uzulme bence ..
Esinin yaninda ol..
Bu konular erkekleri sitrese sokar..
Hayati yasa.para biriktirecem diye kendini yorma..
Zira bugun varsan yarina cikacaginin garantisi var mi??
Gencligini heba etme oluruna birak herseyi..

Canim para dedigin nedir ki elinin kiri..
Onemli olan huzur esin seni seviyorsa onun gonlunu fetet ..
Birak hesap yapmayi..
Hic giden paraya acima yenisi gelir..
Herseyin basi saglik..
Saglikli olduguna seni anlayan bir esin olduguna bence cok sukret..
Uzulme Allah kimseyi darda koymaz..
Kirada luks perdeye gerek yok..
Biraz normal hayat yasarsin..
Evin oldugunda istedigin herseyi yaptir..
Uzulme bence ..
Esinin yaninda ol..
Bu konular erkekleri sitrese sokar..
Hayati yasa.para biriktirecem diye kendini yorma..
Zira bugun varsan yarina cikacaginin garantisi var mi??
Gencligini heba etme oluruna birak herseyi..

Aynı şekilde düşünüyorum. Haklısınız. Perdeyi kira ev için düşünmüyordum zaten. Bu ev yapilinca tekrar dönünce mecburen yapılacaktı perde. Ben de bunaldım doğrusu. Zaten evlenirken perde dikildi, tekrardan kvnin evinde ikinci tur tadilat ve perde masraflarını düşünmek beni benden almıştı.

Aynı şekilde düşünüyorum. Haklısınız. Perdeyi kira ev için düşünmüyordum zaten. Bu ev yapilinca tekrar dönünce mecburen yapılacaktı perde. Ben de bunaldım doğrusu. Zaten evlenirken perde dikildi, tekrardan kvnin evinde ikinci tur tadilat ve perde masraflarını düşünmek beni benden almıştı.
Bence bosver dusunmeyi
InsAllah hersey gonlunce olur..

Bence konu sahibi yuvasina darbe yapmis.
Para ve maddiyat gercekten zamanla halledilir ama, kirilan insan kalbi asla tamir olamaz.
Insan ne kadar zor durumda kalirsa kalsin, cevreye bagirip cagiracagina oturup kendi aciziyetini ve ofkesini sahiplenmeli.
Butun maddiyat isleri erkegin uztune yuklenmesi cok yanlis. Esler tum sorunlari beraber yuklenmeli ve uzlasmali, evlilik demek uzlasma demek degil mi?

Ben konuyu açtıktan ve size danıştıktan sonra ev bakmaya başladım. Çöpten olsun bizim olsun diye dusundum. Tâbi ki bu oturduğumuz eski evden daha kötü bir ev alabilecektik. Hem de elimizde ne araba, ne mini mini tarlamız, ne de kuruş birikimimiz kalmayacaktı. Eşim özellikle araba konusunda çok mutsuzdu.

Geçen hafta alt kattan güm güm sesler gelmeye başladı. Matkap sesi falan da gelmeye başladı. uzun sürünce merak ettim. Çünkü yıkılacak bir binada tadilat yapmak çok saçma geldi. Apartman görevlisi sormuş. Alt kat gerçekten tadilat yapıyormuş. Bu binanın kentsel dönüşüm yönetmeliğine uymadığını, müteahhit firmanın araya birilerini sokarak prosedürü halletmeye çalıştığını anlatmış eşime. Kendisi de bunu kabul etmeyeceğini takipçisi olacağını söylemiş. Allahım resmen bir mucize. seneye ise başlayacağım ve o zamana kadar sorun çözüldü. Seneye elimiz daha kuvvetli olacak.

Fakat bu sorunlar bizi yıprattı.birbirimize aylardır soğuk davranıyoruz. İkimiz de sadece çocuklara yoğunlaşmış vaziyetteyiz.
Hala kv evinde kalmak sizi mutlu ediyor. Ben anlayamadim hesaplamalarinizi da acikcasi. Fazla hesapliyorsunuz bence. 5 bin tasinma parasi nedir? Saray mi tasitiyorsunuz? Onun haricinde eviniz olsun istemekte haklisiniz. Biraz pesinat verin arabayi tarlayi satip. Uzerine kredi cekin. Kendi evinize bir an once gecin. Siz ise baslayinca krediyi tekrar yapilandirirsiniz oldu bitti. Her mesajinizda da tarlamiz arabamiz gidecek deyip durmussunuz ama bu devirde hem pastam dursun hem karnim doysun olmuyor maalesef. Herkes arabasini altinini tarlasini eski evini vs vs satip yeni ev aliyor. Arabasizlik 2 cocukla kotu evet ama bi zahmet esiniz artik su rahatindan vazgecsin....

Bence konu sahibi yuvasina darbe yapmis.
Para ve maddiyat gercekten zamanla halledilir ama, kirilan insan kalbi asla tamir olamaz.
Insan ne kadar zor durumda kalirsa kalsin, cevreye bagirip cagiracagina oturup kendi aciziyetini ve ofkesini sahiplenmeli.
Butun maddiyat isleri erkegin uztune yuklenmesi cok yanlis. Esler tum sorunlari beraber yuklenmeli ve uzlasmali, evlilik demek uzlasma demek degil mi?

Yorumunuzda katıldığım noktalar olmak ile birlikte tüm mal varlığımız benim kazancim ile elde edildi. İlk konumda mevcuttur okuyabilirsiniz. Yani sorun şu ki eşim üstüne düşeni yapma konusunda isteksiz ve üstüne düşeni sadece ben yaptım. Öfke gerekli kişiye yönlendirildi. Yine de kendimi suçlu hissettim ama kesinlikle aciz falan hissetmedim.

Hala kv evinde kalmak sizi mutlu ediyor. Ben anlayamadim hesaplamalarinizi da acikcasi. Fazla hesapliyorsunuz bence. 5 bin tasinma parasi nedir? Saray mi tasitiyorsunuz? Onun haricinde eviniz olsun istemekte haklisiniz. Biraz pesinat verin arabayi tarlayi satip. Uzerine kredi cekin. Kendi evinize bir an once gecin. Siz ise baslayinca krediyi tekrar yapilandirirsiniz oldu bitti. Her mesajinizda da tarlamiz arabamiz gidecek deyip durmussunuz ama bu devirde hem pastam dursun hem karnim doysun olmuyor maalesef. Herkes arabasini altinini tarlasini eski evini vs vs satip yeni ev aliyor. Arabasizlik 2 cocukla kotu evet ama bi zahmet esiniz artik su rahatindan vazgecsin....

Hayır kesinlikle mutlu etmiyor. Ben bu taşınma olayları gündeme gelince arkadaşımı hemen aradım, o yeni taşınmıştı. Kendisi 5bin masraf hesapladım diye söyledi bana. Hatta klima servisini aradım bir adet klimayi 300 tlye söküp takarız dedi. İki kere taşınacağım ve 3 Adet klima var.
Tabi ki tarla ve araba satılacak. Ama zamanı var diye düşünüyordum ben. Tarla suan para etmiyor malesef. Zaten küçücük bir yer.ben imar çıkınca satmak istiyorum.

Vay canina ilk defa maddi konuda bayagi eli sopali bir uyeye denk geliyorum! Umarim isler yolunda gider. Her sey yerine oturur.

Back
X