Kimse sizinle çocuğunuza bağırıp cagırıyorsunuz rahatsız olduk die muhattap olmak zorunda bile değil ,aslında önce bunu anlamalısınız . Apartmanda oturuyorsanız dikkat edeceksiniz kimseyi rahatsiz etmeyeceksiniz ki kimsede sizi arayıp rahatsız etmeyecek. şimdi ben ses yapıyorum die alt kat komşu arasa ben rahatsız oldum diyemem bu duruma malesef .. sizi aramış çünkü evli değilmişsiniz … mecburıyetten muhattap sizsiniz bagıran da sizsiniz eşiniz olsa eşinizle muhattap olurlar … kapına gelse sapık oluyor arasa aradı oluyor mevzu burda başlıyor aslında. Ben evli olan kadını arayıp sesin gelıyor demem çünkü arada bi muhabbet varmış ,benim dediğim güme gider belli ki ilk defa olmuyor bu ses o yüzden benim dediğim güme gidiyor düşüncesine girerim, ama eşime derim ki örn: Serkan beyi arar mısın çok rahatsız ettiler bugün bizi buna müsade etmesinler derim mesela . Eş karısını uyarır ki yarın komşuyla ben yüz göz olmaya gelmeyiz kadınlara göre erkekler bu konuda daha net cümlelerle konuyu kapatabiliyorlar bazı komşuluk ilişkilerinde .
Kapınıza gelip Çeşmeyi sorması çocuğunuzu bişeyler izlemek için davet etmesi aşırı Çeşmeyi gitsin yönetime sorsun hadi diyelim bunuda komşuluk samimiyetine dayalı sordu kapattınız konuyu gectıniz bi sekılde
Ama diğer çocuk konusundada şöyle düşünecek olursak çocuğunuzu gönderiyor musunuz tek başına asagıya ? Daha önce gondermedıysenız direk şu tepkiyi koymalıydınız Ahmet bey evde yalnızsınız ben çocuğumla gelemem eşiniz yokken - cocugumda bensiz gelemez ne münasebet diyip tersleyebilirdiniz mesela ,sessiz sedasiz engellemek yerine. karısı sorarsa da hayırdır senin eşin evde tekken Benı arayıp hangi samimiyete dayanarak çocuğumu istiyor tek başına gibisinden tavrınız net ve karşıyı susturacak bi tavır olurdu