Kocamı nasıl seçmeliyim

Kesinlikle yapacağım bu konularda çok utanırım ama deneyeceğim
Utanma utanma illa al demeyeceksin sonuçta. Atıyorum mesela pembeyi sevdiğini söyle bir gün, sonra pembe bir kazak bulup şu kazak ne kadar güzelmiş de. Beğendiğin şeyi alıp seni mutlu etmek aklına gelecek mi bakalım?

Normalde hediye sürpriz arayan biri değilim ama eşim gün saat farketmeksizin çiçektir çikolatadır alır gelir. İlk günler aşırı utanırdım bugün ne oldu acaba diye düşünmüştüm bi kaç kez. Senin için aldım, sadece seni mutlu etmek istedim cümlesi o günün kötü geçiyor olsa bile en mutlu güne çevirebilir. İnsan değerli hissediyor.
Ve bence her kadının hakkı hakkettiği değeri görmek. Sadece alınan hediyeler bir ölçüt olamaz ama büyük bir yeri de var gibi.
 

 
Arkadaşlar dalga geçmiş ama evet kavun karpuz seçer gibi seçmelisiniz.Olgunlaşmamışı seçmemelisiniz mesela.Cimri,gönül almayı bilmeyen,beceriksiz,tembel,kumarbaz,alkolik, arkadaş düşkünü olanları elemelisiniz.Şimdiki aklım olsa saydıklarımı bir checklist yapar ve bunlardan biri bile varsa direkt elerdim.
 
İster görücü ister kendiniz bulun.Muhakkak güvenebileceginiz referans ortak tanıdıklarınız olsun.
 
Bir insani ancak ayni evde yaşayınca tanıya bilirsiniz gibi geliyor bana. Mesela evliliğin ilk zamanları ile birkaç yıl sonraki zamanları bile farklıdır. Ama huyunu suyunu az çok arkadaşların da dediği gibi taktiklerle birazcık da olsa anlarsınız. Mesela sinirlendiğinde tepkileri nasıl bunu ölçün muhakkak. Birisi söylemiş beğendiğiniz bir şeyi belli et alacak mi diye. Gerçi birini çok severseniz bunlar da pek kistas alınmıyor. Gönül işleri işte
 

46 yaş , 10 yıl evlilik bu tecrübe yeter sanırım yorum yapmaya
Evlenmek için önce kendine bakacaksın, senin hayat tecrüben yeterli mi ? Yeterince yaşadın mı ? Bana göre 30 dan önce evlenilmemeli, evlenmeden bir iki fırtınalı ilişki yaşanmış olmalı, cinsel tecrübe olmalı, aşk denenmiş , ilişki kabiliyeti oluşmuş olmalı. Adamın kriterleri sonraki iş, okudum mesleğim var, güzelim şöyleyim böyleyim, ben erkeğe nimetim kafasından gidersen en iyi adamla bile yürütemezsin. Erkeğe gelince bence en güzeli merhametli olanı, çiçeğe böceğe, hayvana, insana merhameti olan eşini de üzmez. İyi insan olmalı, ten uyuşmalı, görünce dizlerinin bağı çözülmeli bunları da mantıkla halledemezsin. Bunlar neden önemli dersen evlilik zor bir yaşam şekli , kalbin titremeden tahammül edemezsin.
 
Kavun olsaydı bi yöntemim vardı ama adam olunca konu bilemedim
 
sen ne kadar plarsan planla aşık olunca ya davulcuy aya zurnacıya gidiyorsun :d gözün bile görmüyor çünkü
 
Bu konular bana çok ilginç geliyor. İnsan ne isteyip ne istemediğini bilmez mi? Başkalarının görüşüne göre mi seçeceksiniz?
Ben mesela kıskanç olmayan, rahat, alkol alan, dini hassasiyeti olmayan birini seçtim. Bana öylesi geliyordu. Ama çoğu kadın da kafadan elerdi yani kocamı.
Bana da sahiplenici, maço, kıskanç adamlar gelmez yani. Kimine de o çok makbuldür.
İnsan önce kendini tanır, ne istediğini ne sevdiğini bilir.
Sonra talipler arasından seçme de tuhaf. Hani tanışma, hoşlanma, flört aşamaları vardı. Artık yok mu? Önce hoşlanırsın sonra bakarsın sana uymuyor flört etmeden yollarsın. Her gelen talibi önce mantıktan süzüp sonra mı hoşlanıyorsunuz artık. Birincil olan ilk şey bir şey hissetmek değil mi?
 
1) Annecilik veya ailecilik durumu nasıl? aşırı anneci erkeklerden asla ve asla olmuyor gördüğüm kadarıyla.
2) Merhametli bi insan mı? size veya başkalarına karşı, çocuklara, yaşlıya, güçsüze, yoldaki kediye köpeğe merhametli mi?
3)Öfke yönetimi nasıl? Öfkesini kontrol edebiliyor mu?
4) Para yönetimi nasıl? Kumar, bahis vs gibi kötü alışkanlıkları, takıntıları var mı? Eli çok sıkı veya aşırı savurganlığı var mı?
5) Flörtöz bir tip mi? Sosyal medya hesapları ne durumda, size veya başka birine rahatsız edici uzun uzun göz süzmeleri var mı? Kadınlarla ilgili görüşleri nasıl ?
6) Hobileri var mı? konuşacak ortak konularınız var mı, siyasi görüşleriniz, hassasiyetleriniz, yaşamı algılayış şekliniz aynı olmasa bile uyumlu mu?
7) Büyük paralar kazanmasa bile veya sizin gibi memur olmasa bile iş hayatına, çalışmaya hevesli mi, kimseye muhtaç olmamak konusunda belli bi duruşu var mı? Eskilerin ekmeğini taştan çıkarır dediği tiplerden mi yoksa mandıra filozofu gibi "zaten kaç yazımız kaldı yaşayacak, " iş hayatı bence modern kölelik, bi kere geldim bu dünyaya " gibi lafları olan biri mi?
Benim aklıma bunlar geldi, burayı okuyan başka kişiler için de 8 yıllık bir evliden naçizane öneriler.
 
Değil. Hedef evlilik olunca hisler bir tarafa bırakılıyor. Yeter ki evliliğe doğru gidecek biri olsun o imzayı atmaya gönüllü olsun gerisi önemli değil. Yüzlerce konu açıldı burda bu şekilde evlilik yapan kadınlar tarafından, kocam evlenince çok değişti, kocamı tanıyamıyorum diye. Hatta bir tanesi ilk sayfada duruyor kocam bakımlı kadın istiyor diye.

Evlilik süreci bir merdiven gibi düşünülebilir aslında. Son basamağı evlilik. Bizim yeni nesil hatunlar bütün basamakları atlayıp evlilik basamağına zıplıyorlar. Sonra gelsin mok gibi evlilikler.
 
İnsan hayret ediyor ne bileyim.
Ben ilişki olarak seçerdim ama doğru diyorsun. Amacım evlenmek değil eğlenmek, ilişki yaşamaktı.
Evlilikte bana göre ilişki güzel gidiyorsa alacağın karar olmalı.
Böyle “talip” arasından artı eksi yazıp toplayıp en mükemmel insanla evlenme çabasını anlamıyorum. Herkes önce sevgi aşk hissedip sonra kendine hayatına uyuyorsa devam edeceği bir yol gibi geliyor bana.
Bir de herkesin cidden hassasiyetleri o kadar farklı ki. Benim seçtiğim beğendiğim özellikler başkasına kötü gelir. Burada sorulmasını anlamıyorum.
Talipler arasından seçmeyi anlamıyorum aslıdna
 
Böyle sevip sevilip tamam biz olduk artık diye evliliğe giden kadınlar mutlu evlilikler yaşıyorlar zaten. Diğer tarafta da vardır muhakkak mutlu olan da o tamamen şans işi. Piyango.
 
valla dua ederken dikkatli et. ben allahım beni sevsin,çalışsın,evine sadık olsun çok cinselliğe düşkün olmasın. beni sex objesi olarak görmesin diyordum.tamda öyle oldu
 
valla dua ederken dikkatli et. ben allahım beni sevsin,çalışsın,evine sadık olsun çok cinselliğe düşkün olmasın. beni sex objesi olarak görmesin diyordum.tamda öyle oldu
Çok değişik bir dua
Evliliğin büyük kısmı seks yahu ayrıca kocanın seks istemesi seni obje mi yapıyor çok ilginç
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…