Kocamı nasıl seçmeliyim

Ben pazardan elma seçerken sulu olmasına dikkat ederim, havuç seçerken kokusu önemlidir, marulda kıvırcık severim. Eş seçerken nasıl olur burda bekleyip kültürleneyim

Kendi deneyimlerime ve okuduğum konulara göre
Öncelikle flört- nişanlılık döneminde davranışları iyi gözlemlemek lazım

Aklınızda olması gereken ilk şey evlenince aynı eve girince düzelir, düzeltirim diye bir şey yok. Evlenince her şey daha zor düzeliyor ya da daha kötüye gidiyor.

Kafanızda evlilikten önce" Benimle ilgilenmiyor mu? Beni sevmiyor mu?" diye bir soru asla olmaması lazım. Evet bununla evlenirim seviyorum o da beni çok seviyor dediğiniz biri olmalı. Size kötü sözler söyleyen, gönül almayan, aramaya sormaya iletişim kurmaya gönülsüz olmasın. Geçinmeye gönlü olsun yani.

Yine evlilik öncesi para pul işlerinde cimrilik yapmaması, paraya aşırı takık olmaması da önemli. Flört zamanlarında hesap ödeme, hediye; nişanlılıkta çeyiz alışverişinde falan anlarsın. Savurgan da olmasın tabi iki de bir telefon araba değiştirmesin şans oyunları gibi şeylere düşkün olmasın. İnce düşünen, sen mutlu olman onun için önemli olsun

Bir de ailenin yükünü çeken, cefakar, ailem beni sevsin diye uğraşan çocuk olmasın. Bütün parasını ailesine veren, ailesinin başka çocuğu olmasına rağmen bütün derdini tek başına çözmeye çalışan ya da ailesinin bize para gönder bize para ver diye darladığı biri olmasın. Tabi bir de evlenince aile apartmanında direten, annem ablam bana çok düşkün diyen ana kuzusundan uzak dur.

Tabi bir de devamlı küfür eden kaba davranan, ya benimsin ya toprağın tarzı, aşırı kıskanç onu sil bununla konuşma, o kimdi kapıya çıkma pencereyi açma onu giyme seviyorum kızım ondan kıskanıyorum diyen adamdan koşarak uzaklaş. Sosyal medyasında normal arkadaşları olsun sevdiği ünlüler olsun ama çok fazla teşhircilik içeren sayfa takip ediyorsa benim için noo.

Kötü özellikleri görüp görüp 'aman ayrılmayalım bunca zaman geçti' diye kör taklidi yapmazsanız, 'değiştiririm nasilsa' yanılgısına dusmezseniz mutlu olursunuz niye olmayasiniz

Kız sanki 100 aday var da arasından seçicen. Önce paranı tek başına güzelce ez gez toz harca ye iç gecelere ak bu ne sıralama gibi okul iş eş

Spesifik birşey söylemek zor zira herkesin beklentisi ve standardı farklı ama en genel ve ilk bakılması gereken şey şu . Kriz anlarında adım atmayan ve gönül almayan hayatındaki kadını , erkeğin kendisi dahi haklı dahi olsa alttan almayan erkekle olmaz . Nazlı erkekle küsen erkekle olmaz . Nazlı erkeklerin libidosu da düşük bence .
Birde ikimiz çalışır yaparız kafasında olmakta yanlış . Biraz paralı olsun senin elini cebine attirmasin . Bu iki kriter bence temel . Culsuzla olmaz.

Son düzenleme:
İş hayatına atılalı 4 sene oldu, olmayınca olmuyor. Sırf kocam olsun diye evlenilmez. Ki sırf kocam olsunlu bir soru olmuş. Kendine şu soruları sor;
Karşıdaki senin beklentilerini karşılıyor mu?
Bu adamla bir yere çıkabilir misin?
İki kelâm edebilir misin derdini anlatabilir misin?
Toplumda sana ayak uydurabilir mi?
Aileler, yaşam tarzınız benziyor mu?
Dürüst mü güven veriyor mu sadık mı?
Bakımlı mı temiz mi? (Bu benim için çok önemli kişiden kişiye değişir )
Ben bunları tamamlayacak henüz bulamadım sana kolay gelsin yeni atanan 25lik kardeş

Arkadaşınla evlen...Arkadaş nedir? Beraber vakit geçirmekten hoşlandığın hemen hemen aynı hobilere sahip olduğun ve bir fincan kahveyle saatin nasıl geçtiğini anlayamadığın kişi...Şahsen ben sınıf arkadaşımla evlendim üniversiteden...Kafa uğuşmazlıkları tabiki de olacak ,kavgalar vs.yükselmeler...Ama o ya da sen yine kahve yapmaya kalkarsan ona da yapıyorsun ..Ne bilim bi şekilde barışıyorsun ve ne sen ona ne de o sana ileri gidebilecek kadar haklı dahi olsa ne savunma yapabilir ne de uzatabilir çünkü aşkında önünde olan bir dostluk var insan onuda kaybetmek istemiyor...O yüzden saygı çercevesini aşacak hadsizliği yapamıyor...

Dibini kokla, cig kokuyosa uzak dur.
Bi de popoya iki saplak at pat pat ses geliyosa tamam. Ama ses yankilaniyo gibiyse ici bostur. Uzak durm

Bu ışıltılı hayatı sen seçmedin mi kuzum seni taşıyamıyorlar. Ayrıca sen bulma onlar seni bulsun hıh

İlk başta MERHAMET! Sonra cimrilik? Kişisel bakım küfür argo kullanımı bağımlılık var mı anasına da dahil ! Tutarlı mi yoksa ilk başta ucurup sonra yeremi çarpıyor!
Kadına bakışı? Hobileri ev işinden anlar mı göbek mi kasır....

Gönül sevecek, hayata bakış açıları benzer olacak, aile yapısı benzer olacak , sorumluluk sahibi olacak , ailesi ile senin aranda denge kurabilen temel olarak bunlar.

Çok genel bir soru olmuş, direkt şuna şuna bakılır diyemeyiz ki.
Değer yargıları, hayat tarzı, bakış açısı, hedefleri, gelecek planları sizinki ile paralel olan; değilse bile size karşı saygılı ve destekleyici olan biri olmalı.
Temizliğe dikkat eden, pozitif, gelişime açık, biraz da espritüel olursa ideal eş adayı bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…