nasrettin hoca'nin herkese haklisin dedigi bir fikrasi vardi, konunuzu ve yorumlari okurken ayni o durumda buldum kendimi. sizi incitmeden yazmaya calisacagim, umarim basaririm, cunku bu konuda insanin dilinin ayarini bulmasi hakikaten zor.
esinize, bana laptop aldirmaya calisti diye kizmayin, bu tamamen neden sonuc iliskisi. ben de esinizin yerinde olsam ayni onun gibi ince dusunmem. adam 3. kere evlenebilmis ve hic evlenmemis bir kadinla, yetmemis dunya kadar borcunu kabul ettirmis, ve bu kadin evin gecimini ustlenmis, ayrica esyalar icin de para biriktiriyor. bu adamin yerinde ben olsam 'vay be ben neymisim' diye dev egomla sigacak yer bulamazdim. esim kendi borcunu oduyor diyorsunuz ama kucuk bir hesap yaparsaniz bu dogru degil. borcu olmasa evin gecimini beraber saglayacaktiniz ama butun yuk sizde bu durumda o borcu beraber oduyorsunuz. 37 yasina kadar evlenmemis bir kadin, e haliyle hayalleriniz beklentileriniz coktur. cocuk icin zamanin azaldigini hatirlatan biyolojik saat de eklenince ustunuzdeki baski unsuru artar. evet yasiniz 37 ama evlilige dair hayallerinizin, beklentilerinizin yasi olsa olsa 25'tir. siz resmen ucurumdan atlamissiniz. sizi iyice bunalima sokmak istemiyorum, guzel seyler yazayim diyorum ama yapamiyorum kusura bakmayin. her seyi kabullenirim sanmissiniz ama inceden pismanlik baslamis sanki. insan icten ice kin duyar, kendine, esine, cocuga.
erkekler bosanma nedenleri konusunda genelde yalan soylerler. belki 2. esin bosanma nedeni de cocugun masraflarini ona yikmasiydi yada adam ondan da cocuk istemedi. cocugun yasini hesap edince belki de 2. esle ilk esini aldattigi icin bosandilar ve ilk es cezalandirmak icin maddi zarara ugratti. olmaz olmaz demeyin kocaniz bunlari yapabilecek bir adam gibi geldi bana. borcumu sorma diyor, sizden bir sey isterken asiri rahat, yetmezmis gibi size surat asma hakkini kendisinde gorebiliyor.
cocugum yok henuz, yanlissam anneler duzeltsin lutfen, cocugun sizinle yatmak istemesi bana cok normal geldi. oz anne babasi olsa dahi cocuklar belirli yaslarda paylasmak istemiyorlar kiskanabiliyorlar ebeveynlerini. korktum deyip anne baba yaninda da yatmak isteyebiliyorlar, ben bunun dogru yada yanlisligini pas geciyorum ama bilin ki boyle durumlar olabiliyor. cocugun ergenligine cok az kalmis, simdi buna dayanamiyorsaniz ergenlik zamani sizin icin cok daha zor gececek bunlari hic dusundunuz mu? bu cocuktan psikolojik olarak saglikli bir birey olmasini beklemem acikcasi, uvey anne varmis o gitmis yenisi gelmis, kendi annesi evlenmis yeniden cocuk sahibi olmus. herkes kendine gore yeni baslangiclar yapiyor ama cocuk surekli degisen bir seylere alismak zorunda. baskalarinin secimlerine adapte olmasi gerekiyor. hayatin boyunca dalgali bir ruh haliyle ugrasabilecek misiniz?
esinizin guvenilmez yanlarindan birisi de 2. cocuk. adam cocukla ilgili tahmini bir zaman veriyor mu? yasim gecti ancak bir tanesine yetebilirim deyip belki de 2.yi istemeyecek.
zor bir hayati secmissiniz. umarim bu evlilikle ilgili vereceginiz kararlar sizi mutlu eder.