Kocamın ailesi, boşanmalı mıyım?

selketd

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2020
15
-16
3
30
Merhabalar. 10 aylık evliyim. Ben 25 yaşındayım, kocam 27 yaşında. Kocam amcasının yanında ekmek fırının da çalışıyor. Günde 14 saat çalışıyor hiç gezemiyoruz. Pazar günü olunca da annesinin yanına gitmek istiyor. Ailesi kocamı kullanıyor. Kocam üniversite mezunu kpss çalışır iken amcası gel fırında bana yardım et demiş sonra sınava çalışırsın demiş. Kocam bir başlamış 2 yıl bırakamamış fırını. Bu işi canı gönülden yaparsan sana hissede vereceğim demiş. Halbuki amcası kimi ay sigortasını bile yatırmıyor. Ve eşim 14 saat çalışıp 3100 TL alıyor. Fırını kocama bırakıp kendi ailesiyle pikniğe,turlara katılıyor.(Şuan yasak var ama yaz ayında yapıyordu). Ramazan ayın da gündüz 2'de fırına gider sabaha karşı 4 gibi gelirdi. Ramazan da iftarıda , sahuruda tek başıma yaptım. Bu süreçte daha 1 aylık evliydim. Amcası kocama yıllık izin bile vermiyor. Biz evlendiğimizde 3 gün izin vermişti. Onda da balayına gidemedik. Ailesi boşa masraf yapma oğlum dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bu adamın böyle olduğunu bilmiyor muydun? Hayır bilmiyordum çünkü biz nişanlı iken gayet rahat bir şekilde izin alıp gezebiliyorduk. Kasım ayının başında kombiyi yaktık. Kayınbabam geldi dediki ya niye kombiyi yaktınız havalar soğmadı dedi. Ben üşüyorum dedim. Daha sonra derecesini 45 den 35'e indirdi. Kocam da bunu gördü hiç müdahale etmedi. Kocam sürekli kendi tarafına gidip yatmak istiyor. Kocamın ailesi kalabalık olduğu için ben de rahat edemiyorum. Biz gitmeyince de onlar geliyor. Kocam yatağımızı onlara verelim rahat etsinler biz koltukta uyuruz diyor. Benim yatak odam da özel eşyalarım var çok huzursuz oluyorum.Bu genç yaşım da çok bunaldım hayattan soğdum. Robot gibiyim hergün aynı şeyleri yapıyorum hiç gezemiyoruz. Büyüklerimden , tecrübe sahibi olanlardan akıl, fikir istiyorum. Lütfen desteğinize ihtiyacım var.:KK61:

Çok zor.. Yani yapıcı davranabilirim diyorsanız bir şans verebilirsiniz işini değiştirmesi şartıyla.
Yatak odası konusunda ise eğer bu kişiler anne babanızsa size katılmıyorum. Ben de kayınvalidem kayınpederim ya da annem babam gelince (1er kere yatılı geldiler) yaşlı başlı insanları koltukta yatırmak istemediğimden yatak odamda yatırıyorum. Koskoca insanlar dolapları açıp bakacak değiller. Bakarlarsa da göreceklerinden onlar sorumludur 😄

Tam bir enayilik görüyorum.
Bu tip fırıncı, dönercilik gibi mesleklerin koşulları zor olduğu için herkes yapmak istemez parası da yüksektir.

Eşiniz daha önce fırıncı olarak başka yerde çalışmamış piyasayı bilmiyordur.
Bence çalışırken hemen girsin başka yerlere fiyat ücret sorsun bakalım ne ücret teklif edecekler?

Çalışma saati daha uygun ve maaşı daha yüksek önermezlerse şok yaşayacağım.
Kardeşinin başka eleman almamasının bir sebebi var.

Siz hemen işten ayrıl diye baskı yapmayın, eşiniz o maaşları duyunca enayi olduğunu anlayacaktır, kendisi şüpheye düştüğünde hemen sahip çıkın.

Maaşı yüksekse (çok düşük ihtimal) de gıda sektöründeki diğer işleri bir araştırsın sertifika vb. alıp nereye gideceğine karar versin. KPSS için ise çok sıkı çalışması gerekiyor, birikimi varsa olabilir

Şurası net: Çok sıkı korunun asla çocuk düşünmeyin. Kendisini geliştirme isteğine göre boşanır veya boşanmazsınızı şurası bir gerçek ki bu durum daha fazla devam edemez.

Misafir derken kendi annesi ve babasına :KK43:
Ne fark eder canım
Kim kimin yatağında yatmak ister 🙄
Sizin kocanız olmamış ya gerçekten olamamış
Resmen dolandırmış sizi evlenmeden izinler gezmeler evlenince sonsuz yalnızlık
Kpss bırakıp fırında çalışmaya başlayacal ve fırından hiç ayrılamayacak duruma gelmesine bile şaşırdım.
Kuş kadar aklı bile yok mu bu adamın ? 🤦‍♀️

Fırından ayrılmasını ben de söylüyorum. İşte amcama ayıp olur falan deyip geçiştiriyor. Universiteyi boşamı okudun sınavına çalış, gerekirse yarı zamanlı bir iş bulalım diyorum. Bende çalışırım diyorum dinlemiyor maalesef. Kendi evimiz ile ilgili birşey yapacak olsak bile hemen annesini, babasını arayıp söylüyor. Şöyle yapacağız sizce nasıl olur diyor. Zaten kocamın tarafı çocuk diye baskı yapıyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Çocuk olunca hiç gezdirmeyecek çocuğu bahane edecek.

Hâlâ evli olduğunun farkında olmayan bi birey eşiniz çok ciddi bi konuşma yapmalısınız sizinle evli olduğunu idrak etmeli ve ona göre davranmalı yoksa zamaniniza evliliğe vereceğiniz emeğe yazık olur hayat böyle yaşanmaz demiym ama çok mutsuz yaşanır iyi düşünün ve iyi korunun derim

Merhabalar. 10 aylık evliyim. Ben 25 yaşındayım, kocam 27 yaşında. Kocam amcasının yanında ekmek fırının da çalışıyor. Günde 14 saat çalışıyor hiç gezemiyoruz. Pazar günü olunca da annesinin yanına gitmek istiyor. Ailesi kocamı kullanıyor. Kocam üniversite mezunu kpss çalışır iken amcası gel fırında bana yardım et demiş sonra sınava çalışırsın demiş. Kocam bir başlamış 2 yıl bırakamamış fırını. Bu işi canı gönülden yaparsan sana hissede vereceğim demiş. Halbuki amcası kimi ay sigortasını bile yatırmıyor. Ve eşim 14 saat çalışıp 3100 TL alıyor. Fırını kocama bırakıp kendi ailesiyle pikniğe,turlara katılıyor.(Şuan yasak var ama yaz ayında yapıyordu). Ramazan ayın da gündüz 2'de fırına gider sabaha karşı 4 gibi gelirdi. Ramazan da iftarıda , sahuruda tek başıma yaptım. Bu süreçte daha 1 aylık evliydim. Amcası kocama yıllık izin bile vermiyor. Biz evlendiğimizde 3 gün izin vermişti. Onda da balayına gidemedik. Ailesi boşa masraf yapma oğlum dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bu adamın böyle olduğunu bilmiyor muydun? Hayır bilmiyordum çünkü biz nişanlı iken gayet rahat bir şekilde izin alıp gezebiliyorduk. Kasım ayının başında kombiyi yaktık. Kayınbabam geldi dediki ya niye kombiyi yaktınız havalar soğmadı dedi. Ben üşüyorum dedim. Daha sonra derecesini 45 den 35'e indirdi. Kocam da bunu gördü hiç müdahale etmedi. Kocam sürekli kendi tarafına gidip yatmak istiyor. Kocamın ailesi kalabalık olduğu için ben de rahat edemiyorum. Biz gitmeyince de onlar geliyor. Kocam yatağımızı onlara verelim rahat etsinler biz koltukta uyuruz diyor. Benim yatak odam da özel eşyalarım var çok huzursuz oluyorum.Bu genç yaşım da çok bunaldım hayattan soğdum. Robot gibiyim hergün aynı şeyleri yapıyorum hiç gezemiyoruz. Büyüklerimden , tecrübe sahibi olanlardan akıl, fikir istiyorum. Lütfen desteğinize ihtiyacım var.:KK61:
Ya adam akıllı konuş yada boşan kusura bakma ama enayi gibi kullanıyorlar kocanı böyle hayat geçnez

Fırından ayrılmasını ben de söylüyorum. İşte amcama ayıp olur falan deyip geçiştiriyor. Universiteyi boşamı okudun sınavına çalış, gerekirse yarı zamanlı bir iş bulalım diyorum. Bende çalışırım diyorum dinlemiyor maalesef. Kendi evimiz ile ilgili birşey yapacak olsak bile hemen annesini, babasını arayıp söylüyor. Şöyle yapacağız sizce nasıl olur diyor. Zaten kocamın tarafı çocuk diye baskı yapıyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Çocuk olunca hiç gezdirmeyecek çocuğu bahane edecek.
Eşiniz çocukluktan ergenliğe, ordan da yetişkinliğe tam adım atamamış. Hala basit kararlar alırken bile ailesinin yönlendirmelerine muhtaç biri. Amcasına ayıp olmasın diye kendi alanında kariyer hedefi yapmayıp, çok kötü şartlarda çalışmaya devam edecek kadar da saf maalesef. Sizin yerinizde olsam böyle bir adamla hayatımı ziyan etmezdim

Back
X