• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın ailesi eski sevgilisini gözüme sokuyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hep diyorum iyice tanımadan etmeden aceleyle yapılan evliliklerin sonu bu.
Erkenden evlenip çocuk yapmanıza hiç değinmeyeceğim zaten ne kadar hata yaptığınızı ileride anlayıp "şimdiki aklım olsa evlenmezdim" diyeceksiniz.
Eşiniz de ne kendisine ne de çekirdek ailesine saygısı olmayan biri belli ki bu lafları işitiyorsunuz.
Yaşınızın küçüklüğü ile toyluğunuzu kullanarak istediklerini söylüyorlar. Şimdi sesinizi çıkaramıyorsunuz ama merak etmeyin bi on seneye hepsinin içinden geçersiniz ancak siz de kendinizden geçer, o on yılı sanki yirmi yılmış gibi yaşarsınız.

Merhaba arkadaşlar normalde buraya böyle şeyler yazmam ama artık kime anşatcağımı bilemedim ne olur bana akıl verin dertleşelim ben 2 yıldır evliyim eşimin adı adem, ademle arkadaş aracılığı ile tanıştık ve benden önce kuzeniyle konuşmuş hatta baya ciddi düşünmüşler kız istememiş aileler anlaşamaz diye, bi kaç ay sonra da biz tanışık evlendik eşim beni seviyor ama bi doğum yaptım kilom kaldı ve kilomdan dolayı beni herkesle kıyaslıyor zayıf olsan şöyle olırdı böyle olurdu bunu dememin sebebi bahsettiğim kız çok zayıf biri , neyse ben yeni evliyken görümcem gelip o kızdan bahseder onların kuzen ilişkisine karışamazsın vs yapardı bilmiyorlardı benim onların daha önceden konuştuklarını bildiğimi , eşime sürekli ay sena ne güzel olmuş demi çıtı pıtı kız vs yapıyolardı (sena bahsettiğim kız) ve ben deli oldum artık eşimle tartıştım dertleri ne diye eşim de ablasını uyarmış herşeyi biliyo yanında dikkat edin diye, ve sanki daha da arttı yaptıkları bi ceket aldım kendime ben 21 yaşındayım sena 24 ceketi eşimle çok beğenerek aldık (önemli bilgimi bilmiyorum sena açık ben kapalıyım) ve eşime bu ceketler karına göre değil sena gibi kızlara olur çıtı pıtı vs o kadar zoruma gidiyor ki sürekli aynı ortama girmek zorunda bırakılıyprum bu arada kız eşimi sevmiyo ve iyi biri kızla problemim yok önceden de tanıyordum karekterli bi kız ama aynı ortama girince eşimin bakma ihtimali bile beni çok üzüyo görümcem falan sena çok güzelsin falan yapıyo bilerek eşimin yanında tabi bunlar bi hiç di dün kotam doldu gece yarısı rahatsıslanmış sena hastaneye götürmüşler sadece annesi gitmiş yanında ne abisi ablası ne sayısı vs kimse gitmezken kaynım arayıp eşime senayı hastaneye kaldırmışlsr belki gelmek istersin diye arıyım dedim dedi başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki eşime dedim sen niye gitmek istiyesin doktormusun ne amaçla gel diyo sana kimse gitmezken falan filan şuan hamileyim eşim geldi sarıldı bilmiyorum niye öyle dedi aklına bişey gelmesin sakın ol bebeğe bişey olcak vs yaptı ama hala sinirliyim lütfen bana akıl verin ben napcağım bunlarla
Şimdi belki " olan oldu, napayım" dersin ama bu hikayede en büyük hata ne biliyor musun? Daha 21 yaşında 2 yıllık evli olman. Neden? Çünkü daha çocuk yaşta evlenmişsin. O yüzden kime ne demen gerektiğini, nasıl davranman gerektiğini bilmiyorsun. Evet kocan, kocanın ailesi hatalı. Ama sen en azından 24 yaşında evlenseydin kime ne cevap verilmesi gerektiğini az çok bilirdin. Kocan da onun ailesi de sana karşı hadsizlik yapamazdı, değil kelime tek bakışın yeterdi.

Bundan sonra yapman gereken şey; kocan da dahil kim senin canını sıkacak bir şey diyorsa lafını ağzını tıkayacaksın, sert karşılık vereceksin, bu kadar.

" Ben sana çocuk, yeğen verdim. Kilom hakkında konuşmak haddin değil " de. Ha kocan kilo konusunda bu kadar dertliyse " spor salonuna gideyim" de, bakalım ne diyecek. Eminim sinirlenip izin vermez. Anca laf.

Siz niye bu kadar muhatapsınız bu aileyle? Görüşmemek için gayet geçerli sebebiniz var, ilişkinizi kesin. Çenelerini kapatana kadar da görüşmeyin. Eşiniz üzülmesin diye yana yakıla hamile kalmaya çalışacağınıza biraz da o sizi düşünsün. Ciddi bir tepki verse kimse sesini çıkaramaz. İş eşinizde bitiyor. Sizin eski aşklarınızdan bahsetseler böyle gevşek davranır mı acaba? Hoş sizin eski aşklarınız da çocukluk aşkı olur zaten, yine ciddiye alınmaz. Adam biten ilişkisinden birkaç ay sonra apar topar evlenmişse pek de severek evlenmemiştir ama en azından biraz saygısı olmalı. Henüz bir yıllık evlilikte (İki yıl değilmiş) çok fazla yüz göz olmuşsunuz herkesle.

Bunu bende düşündüm çünkü benden önce 2 kişiyle denemiş eblenememiş tabi bunları bana anlatması ayrı fiyasko ama yemine veriyo annemden babamdan bile kıymetlisin çok seviyorum diye
Sana bunları anlatması mide bulandırıcı. Böyle bir ailenin gelini olarak hayatının hatasını yapmışsın. Bir de 1 çocuk, aman aman, ömür boyu mecburi bağlılık.

Ailece hepsi senayla kafayı bozmuş. Kaynının da araması daha da düşündürücü bir hal aldı. Sena'dan bir beklentileri mi var ne bileyim zengin mi mesela? Yüklü bir mirasın varisi mi? Neden bu vazgecemeyisleri?
Sena konu sahibin kocasının belliki takıntılı bir şekilde aşık olduğu çocukluk aşkı. Kızdan karşılık alamayınca konu sahibi ile evlenmiş o yüzden de hastaneye kaldırıldı diye haber vermiş diğer kardeş.

Kuzenle sevgili olmak nedir, ömrü billah ailenin içinde yani, eşin de dahil hepsinin ağzının payını verip niye susturmuyorsunuz?
Kuzenle sevgili olunmamış, kayın aile ve eş istemiş kuzen pas vermemiş ama aile’nin gözü hala kuzende gibi
Ama konu sahibi bütün suç eşinizin , hadlerini bildirse bak bakalım Sena diyebiliyorlar mı

Merhaba arkadaşlar normalde buraya böyle şeyler yazmam ama artık kime anşatcağımı bilemedim ne olur bana akıl verin dertleşelim ben 2 yıldır evliyim eşimin adı adem, ademle arkadaş aracılığı ile tanıştık ve benden önce kuzeniyle konuşmuş hatta baya ciddi düşünmüşler kız istememiş aileler anlaşamaz diye, bi kaç ay sonra da biz tanışık evlendik eşim beni seviyor ama bi doğum yaptım kilom kaldı ve kilomdan dolayı beni herkesle kıyaslıyor zayıf olsan şöyle olırdı böyle olurdu bunu dememin sebebi bahsettiğim kız çok zayıf biri , neyse ben yeni evliyken görümcem gelip o kızdan bahseder onların kuzen ilişkisine karışamazsın vs yapardı bilmiyorlardı benim onların daha önceden konuştuklarını bildiğimi , eşime sürekli ay sena ne güzel olmuş demi çıtı pıtı kız vs yapıyolardı (sena bahsettiğim kız) ve ben deli oldum artık eşimle tartıştım dertleri ne diye eşim de ablasını uyarmış herşeyi biliyo yanında dikkat edin diye, ve sanki daha da arttı yaptıkları bi ceket aldım kendime ben 21 yaşındayım sena 24 ceketi eşimle çok beğenerek aldık (önemli bilgimi bilmiyorum sena açık ben kapalıyım) ve eşime bu ceketler karına göre değil sena gibi kızlara olur çıtı pıtı vs o kadar zoruma gidiyor ki sürekli aynı ortama girmek zorunda bırakılıyprum bu arada kız eşimi sevmiyo ve iyi biri kızla problemim yok önceden de tanıyordum karekterli bi kız ama aynı ortama girince eşimin bakma ihtimali bile beni çok üzüyo görümcem falan sena çok güzelsin falan yapıyo bilerek eşimin yanında tabi bunlar bi hiç di dün kotam doldu gece yarısı rahatsıslanmış sena hastaneye götürmüşler sadece annesi gitmiş yanında ne abisi ablası ne sayısı vs kimse gitmezken kaynım arayıp eşime senayı hastaneye kaldırmışlsr belki gelmek istersin diye arıyım dedim dedi başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki eşime dedim sen niye gitmek istiyesin doktormusun ne amaçla gel diyo sana kimse gitmezken falan filan şuan hamileyim eşim geldi sarıldı bilmiyorum niye öyle dedi aklına bişey gelmesin sakın ol bebeğe bişey olcak vs yaptı ama hala sinirliyim lütfen bana akıl verin ben napcağım bunlarla
Esin ailesi hainlik yapiyor haklisin ki neden yaparlar onu da anlamiorm senin huzurunu kacirmak demek ogullarinin huzurunun kacmasi demek, demkki onu da hc dusunmuyorlar. Daha yeni yilbasinda esimin kuzeni ist dan izmire kv ye geldi bikac gun kalicak. Ama nasi fettan bisey. Ortaligi karistrsn da kime ne yaparsa yapsin yani ole bi tip. Kv beni onden uyardi zaten sakin ozel bisey anlatma yoksa sulale duyar diye. Neyse biz bi ara yalniz kaldik sohpet ediyoruz. Bu basladi mi esimin benden onceki sevgilisinden baslayip daha da oncekilere inmeye. Ben tepki vermedikce daha fazla anlatiyor. Ben hepsini bliorm zaten esim zamaninda anlatmis biz zaten 2010 dan beri beraberz napiyim 20 yil onceki muabbete mi takiyim. Bu arka arkaya bombardmana tuttu beni. Bi yandan da beni yuceltio kotu bi sey soylemis olmamak icin. Neyse muabbet gecti gtti ertesi gun esime anlattim ama kizein diye degil anlatrken de rahattim. Gidip agzina sicmis, iki gun daha kalicakken gtti otogara birakti evine yolladi. Kimle ne muabbet yapicagini ogren sonra tekrar gel dedi giderken. Yapmasaydi da olurdu da ne yalan solym hosuma gtti. Simdi sizin es de tek seferde saglam bi tepki verseydi bidaha kimsenin agzi acilmazdi. Oburlerini bosverin icleri kotuyse gerseyi yapabilirler. Onemli olan esinizn agizlarini kapatmasi.

Umarım derim🤲🏻ama karşı taraf o kadar çirkef ki beni kötüler adım kadar eminim mesela "sen kıskançlıktan kafayı takmışşın paronayaksın biz normal konuşuyoruz gelmiş gitmiş abartma " Benden 10 15 yaş büyük hepsi ve noluyosa hep haksız gösteriliyoeum stresten 3 defa hastanelik oldum abartıyo dediler
Böyle demeleri çok mu mühim, sizi sinirlendirmek için bilerek yapıyorlar bence
Siz şey deseniz ;evet Sena çok güzel umarım yanına yakışan yakışıklı-karakterli birini bulur düzgün bir aile’ye gelin gider,zaten çok seçiciymiş belli herkesi yakıştırmamış yanına,

kocan olacak adam sınır koysaydı adam akıllı hepsini sustursaydı böyle olmazdı. dün akşamda arandığında deseydi abisi ablası ailesi varken bana mı düştü gelmek hamile karım evde yalnız çocuğumla vs. tarzı dese birde herkes varken rahatsızlığını ve kendi rahatsızlığını dile getirse ciddi bir şekilde böyle mi olur.
ayrıca sende pasif kalmışsın diğer konularda demek ki ağızlarının payını verseydin onlar kim ya saygısızlar
Evet bende çok yanlışım her türlü beni haksız çıkarıyolar diye eşim sen sus bişey deme ben ayarı vericem yapıyordu ve bende susuyordum bugünde aynını yaptı merak etme atamazlar bıda bunun için kızdım sen bişey deme sakın dedi

Eşiniz adam akıllı bir tepki verse kimse sesini çıkaramaz.
Görümceleri geçin kayın bile aynı.
Bütün aileyi geçip hastaneye gelmek ister misin diye eşinizi araması tuhaf.
Böyle bir aileyle aynı ortama bile girmeyeceksiniz tepki olarak. Ama o biraz zor görünüyor sizin için.

Esin ailesi hainlik yapiyor haklisin ki neden yaparlar onu da anlamiorm senin huzurunu kacirmak demek ogullarinin huzurunun kacmasi demek, demkki onu da hc dusunmuyorlar. Daha yeni yilbasinda esimin kuzeni ist dan izmire kv ye geldi bikac gun kalicak. Ama nasi fettan bisey. Ortaligi karistrsn da kime ne yaparsa yapsin yani ole bi tip. Kv beni onden uyardi zaten sakin ozel bisey anlatma yoksa sulale duyar diye. Neyse biz bi ara yalniz kaldik sohpet ediyoruz. Bu basladi mi esimin benden onceki sevgilisinden baslayip daha da oncekilere inmeye. Ben tepki vermedikce daha fazla anlatiyor. Ben hepsini bliorm zaten esim zamaninda anlatmis biz zaten 2010 dan beri beraberz napiyim 20 yil onceki muabbete mi takiyim. Bu arka arkaya bombardmana tuttu beni. Bi yandan da beni yuceltio kotu bi sey soylemis olmamak icin. Neyse muabbet gecti gtti ertesi gun esime anlattim ama kizein diye degil anlatrken de rahattim. Gidip agzina sicmis, iki gun daha kalicakken gtti otogara birakti evine yolladi. Kimle ne muabbet yapicagini ogren sonra tekrar gel dedi giderken. Yapmasaydi da olurdu da ne yalan solym hosuma gtti. Simdi sizin es de tek seferde saglam bi tepki verseydi bidaha kimsenin agzi acilmazdi. Oburlerini bosverin icleri kotuyse gerseyi yapabilirler. Onemli olan esinizn agizlarini kapatmasi.
O kadar güzel açıklamışsınız ki bende diyorum eşime ve söylemesine rağmen böyle olduklarını takma vs diyor bana takmamak imkansız

Böyle demeleri çok mu mühim, sizi sinirlendirmek için bilerek yapıyorlar bence
Siz şey deseniz ;evet Sena çok güzel umarım yanına yakışan yakışıklı-karakterli birini bulur düzgün bir aile’ye gelin gider,zaten çok seçiciymiş belli herkesi yakıştırmamış yanına,
Eşimin boyu kısa ve eşimin ablası ve eniştesi kuzenler rezil etmişler birbirlerini kız hem boy takıntısıbdan hemde rezillik çıkar diye istememiş kız bana karşı çok iyi karekterli bi kız tek sorun eşimin ailesi elimde umursamaz davranıyo

Eşiniz adam akıllı bir tepki verse kimse sesini çıkaramaz.
Görümceleri geçin kayın bile aynı.
Bütün aileyi geçip hastaneye gelmek ister misin diye eşinizi araması tuhaf.
Böyle bir aileyle aynı ortama bile girmeyeceksiniz tepki olarak. Ama o biraz zor görünüyor sizin için.
Evet çok zor gerçekten belki anlatamıyorum ama zor daha önce görümcem ortalığı karıştırıp bana iftira attı herkes iftara olduğunu biliyordu ayrı ayrı gelip özür diledi ama kalabalıkta beni küçük düşürdüler sırf görümcem kötü durumda olmasın diye ve görüşmek istemedim hiç biriyle gitmedim evlerine ama zorla geldiler eve istemeye istemeye mecbur kalıyorum elimde beni tehdit ediyı iyi davran yoksa ailene kapıyı açmam vs diye

Evet çok zor gerçekten belki anlatamıyorum ama zor daha önce görümcem ortalığı karıştırıp bana iftira attı herkes iftara olduğunu biliyordu ayrı ayrı gelip özür diledi ama kalabalıkta beni küçük düşürdüler sırf görümcem kötü durumda olmasın diye ve görüşmek istemedim hiç biriyle gitmedim evlerine ama zorla geldiler eve istemeye istemeye mecbur kalıyorum elimde beni tehdit ediyı iyi davran yoksa ailene kapıyı açmam vs diye
Sen bu adamdan niye yana yakıla hamile kaldın o zaman?
Kaç tane düşüğün olmuş, vücut kimyan bozulmuş bir yılda, derdin ne kendinle?
Eşin seni bu şekilde tehdit ediyor, send e hamile kalmaktan geri durmuyorsan yapacağın pek bir şey kalmıyor üzgünüm.

Profilinize baktım da eşiniz çocuğu çok istiyormuş. Umarım kız çocuk olursa adını Sena koyun diye tutturmaz ailesi, çok korkunç bir takıntı.
Herkesin hayat yolu farklı evet söylediklerim kıracaksa üzgünüm fakat bu yaşta evlenip direkt hamile kalmak hiç mantıklı değil, neden eşinizle birkaç yıl baş başa geçirip birbirinizi daha iyi tanıma fırsatı vermediniz. Eşiniz kaç yaşında ve ailesiyle aynı apartmanda mı yaşıyorsunuz? Neden bu kadar içli dışlısınız ve neden eşiniz onların sesini kesemiyor, ekonomik bir bağlılık mı var ?
Bir tek senin için üzüldüm umarım onları susturmayı ya da umursamaz olmayı başarırsın, yoksa çekilecek çile değil.
Bir erkeğin bu kadar pasif kalıp ''aman sen bi şey söyleme ben ayar çekiyorum'' diyip hiçbir şey yapmaması kabul edilebilir değil. Umarım düzelir bu durum.

Sen bu adamdan niye yana yakıla hamile kaldın o zaman?
Kaç tane düşüğün olmuş, vücut kimyan bozulmuş bir yılda, derdin ne kendinle?
Eşin seni bu şekilde tehdit ediyor, send e hamile kalmaktan geri durmuyorsan yapacağın pek bir şey kalmıyor üzgünüm.
İlaç kullanıyordum beklediğim bi gebelik değildi bi yakınımds çok istiyor o bile dedi sen korundun oldu ben istiyorum olmuyor diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X