Kocamın ailesi yardım

Merhaba ,
Bugünlerde çok sık konu açıyorum ama bunaldım galiba.
Hafta sonu kocamın ailesine davetliyiz. İşte kardeşleri kuzenleri teyzesi halası o su bu su hepsi orada olacak.
Lakin ben bir türlü ısınamadım yeni evli de değiliz. Çünkü biraz kasvetli bir aile.
Gitmek istemiyorum aslında ama sonuçta eşim var arada ayıp olur gitmesem geçen iki sefer bahane buldum.
Ne yapmalıyım , ben geriliyorum o ortamda siz nasıl idare ediyorsunuz ?
Size laf sokan yada orda yanlıs konusan sizi dıslayan kimse yoksa gidin tabiki ne olucak bir kaç saatten

Onlar pek gündem konuşmazlar genelde :)

Ne konuşurlar

Onlar konuşmazsa siz konuşun onlar dinlesin

Ayy duydunuz mu çırpma barmış Twitter da raporları bile dolaşıyor dersin

Onlar da ya vah vah derler

Aman boş ver Takdir-i İlahi derler

Takma sen bize bir şey olmaz derler

Bunlar hep kapitalizmin oyunu derler

Yani herkes kendi nabzına göre şerbet verir izlersin dinlersin

Ben aslında tanımadığım benden farklı bulduğum insanlarla takılmayı severim farklı bir değerlendirme dinlerim vs

Ben sizi çok iyi anlıyorum, o kasvet ortamını..
Bende eşimin ailesi geldiğinde, yada gittiğimizde dayanamazdim.
Buhranlar basardi.
Ortamda o elektrik dalga dalga yükselir, yani yasamayan bilemez..
Ya sabır, ya gitmeyeceksiniz, başka yapacak bişey yok..
Oraya gideceğimde işte falan filan diye değilde ammaan 1 saat durup geri evime geleceğim gibi bakarsanız iyi gelebilir. Bazı kişilere giderken ben öyle yapıyorum çünküüü :halay:
1 saat durmayacağız ki 4-5 en az

Ben sıkıldığım ortamlarda tv açıksa (tabi gürültüden duyulmaz) görüntülere bakarak onları konuştururum 🤪
Öyle zaman geçer gider
Eve gidince film açam kahve içem diye kendimi rahatlatırım 😄

Ne konuşurlar

Onlar konuşmazsa siz konuşun onlar dinlesin

Ayy duydunuz mu çırpma barmış Twitter da raporları bile dolaşıyor dersin

Onlar da ya vah vah derler

Aman boş ver Takdir-i İlahi derler

Takma sen bize bir şey olmaz derler

Bunlar hep kapitalizmin oyunu derler

Yani herkes kendi nabzına göre şerbet verir izlersin dinlersin

Ben aslında tanımadığım benden farklı bulduğum insanlarla takılmayı severim farklı bir değerlendirme dinlerim vs
Kendi hayatlarını anlatırlar genelde hep.
Kendinden bahsederlerken çoğunlukla.
Bir de maddiyata önem veren kişiler genelde
O yüzden kasvetli buluyorum zaten
Pekte samimi oldukları söylenemez.

Acaba bizim aileye gelin gelince benim anam babamda mı böyle kasvetli olacklar harbiden benim eşimkilerde öyle sabah yataktan çıkarlar tartısma başlar yatana kadar kimsenin birbirine saygısı ve tahammülü yok çok garip ama 2 saat dayanırsın herhalde benim gibi gidip günlerce kalmakta var

Tanıyorum öyle çok yakın değilim ama tanıyorum da cana yakın Kişiler değil pek.
Bende o yüzden mesafe koyuyorum hep.
Maddiyata onem veren insanlara ev,araba,esya artik gozunuze ne ilisirse kaca aldiklarini sorun,soylediklerinde aaa cok iyiye almissiniz deyin sizi candan severler bundan sonra. Herkesin yapisi farkli. Size ilisirlerse gardinizi alirsiniz. Aksi halde kadinlara aaa sen kilo mu verdin, boyan cok yakismis,bu basortusu cok guzelmis ten uygun olanlari soylersiniz. Erkeklere de cok akillica alisveris yaptiklarini, ticareti bildiklerini soylemeniz yeterli. Cay,pasta,yemek bir daha goruselim canimlar havada ucusup herkes mutlu evine. Yapabilirsiniz,inanin.

Acaba bizim aileye gelin gelince benim anam babamda mı böyle kasvetli olacklar harbiden benim eşimkilerde öyle sabah yataktan çıkarlar tartısma başlar yatana kadar kimsenin birbirine saygısı ve tahammülü yok çok garip ama 2 saat dayanırsın herhalde benim gibi gidip günlerce kalmakta var
Allah sana da yardım etsin

Benim eş akrabaları da öyledir, sadece ben değil benim ailem de “insan onlarla sohbet bile edemiyor” der.
Kendi aralarında sadece kendilerini konuşurlar. Veya kendi bildikleri konuları, doğulular ikinci kanala geçerler öyle konuşurlar ben kalırım öyle.
Kaynana denen kişi sadece kendi akrabalarıyla görüşür koca tarafını saymaz, bizim de sadece teyzelerle görüşmemizi bekler, herkesin eğitim kültür seviyesi belli anlıyorum ama bu kadar mı konuşacak şey olmaz. Sadece ben değil eşimde sıkılır, o kasvet dediğin şey de eş anne babasında var.
Neyse ki artık bana sen insan mısın dediği için kv olacak kişiyle görüşmüyorum ve onun olduğu ortama girmiyorum da kurtuldum bunlardan.

Back
X