Kocamın ailesi yüzünden doğum gününden nefret ettim.

aynı ailedenmiyiz acaba vallahii yemin ederim bende bıkmıştım ..heleki bu mart ayında tam 6 tane kuzenin doğum günü var ..hadi çocuklara gidiyorduk o normal ama koca koca adamların kadınların doğum gününe gitmek istemiyorum ya... 2 senedir kurtuldum ama bebeğim oldu da onu bahane edip gitmiyorum ..bırakcak kimsem yok ,erken yatıyor ,hasta vs. bahane çok oluyor valla kurtuldum ne zmandır ..bebek yap bebek :)

evlendiğimden beri kocamın tarafında sürekli birilerinin doğum günlerini kutluyoruz. Öyle mekana filanda gitmiyoruz evde ailece yemek sonrasında pasta kesıyoruz ve ben bu durumdan bıktım. İlallah geldi bana artık. siz olsanız nasıl bir bahane bulurdunuz. Bu akşam bir doğum günü daha varmış. Yemin ederim onların doğum günleri yüzünden kendi doğum günümü kutlamıyorum.

Bana bahane bulabilir misiniz.

Benim kocamda böyle diyor olabilir🤣🤣
Kalabalığız, kuzenler teyzeler dayılar kardeşler toplanır kutlanırız. Ortalama her ay bir tane var bazı aylarda çok oluyor ben bişe illalah ediyorum🤣🤣
Ama iyi yanından bakın sizinkine de hedye çok gelir ne güzel.
Adetleri böyleyse sizin için bırakmazlar e eşiniz gitmese aklı kalır. Ya tek göndereceksiniz ya da alışmaya bakacaksını

Bizimkilerde de misafirin gelince çağırma huyu var 🙄 Kayınvalidem evin hanımı olarak benden fazla hizmetleniyor bana ihtiyaç yok zaten. Ama kim damlasa kayınpeder arar gelin diye.Allah var kızsam da bir gün laf etmedim surat astığım oldu ama ağzımı açmadım.En sonki çağırmalarında eşim kızarak geldiyse geldi baba bana mı geldi ya biz gelmicez planımız var dedi kapattı.Sen bir şey desen gelin dedi olur bence eşini devreye sok müshil falan kat ya bol kayısılı meyvesuyu içir 😂

Bu dogum gunlerini whatsapp grubundan bildiriyorlarsa gormemezlikten gelin..arayip soyluyorlarsa esin surat da assa gelmeyecegim ya da baska planim var ya da yorgunum demeyi ogrenmelisiniz. Hangi gun hastalik uyduracaksiniz.

Özelde çalışıyorsanız ekstra mesai yazmışlar diyebilirsiniz. Ya da bir arkadasinizla anlaşın ağlayarak kapiniza dayansın

evlendiğimden beri kocamın tarafında sürekli birilerinin doğum günlerini kutluyoruz. Öyle mekana filanda gitmiyoruz evde ailece yemek sonrasında pasta kesıyoruz ve ben bu durumdan bıktım. İlallah geldi bana artık. siz olsanız nasıl bir bahane bulurdunuz. Bu akşam bir doğum günü daha varmış. Yemin ederim onların doğum günleri yüzünden kendi doğum günümü kutlamıyorum.

Dogum gunune gitmek neden zor geliyo da? Hediye almaktan biktim deseniz anlarim. Ama hazirligi yapan siz degilsiniz misafir gittikten sonra etrafi toplayan siz degilsiniz

E bugune bahane bulsaniz 3 gun sonra baska dogum gunune cagiracaklar belli ki.
Her seferinde bahane uretemezsiniz. Uretseniz de inandırıcı olmaz.
Acik acik konusmak en iyisi. Kucuk bir cinnet de işi cozebilir.

Yani gitmiyorum dediginizde ne gibi bi olay cikiyor ? Ayrica cikarirlarsa sen de olay cikar . Ne münasebet efendim surekli aile toplantisi gibi dogumgunlerine katılmak.. hayir demeyi bilin kocaniz da kuserse kussun , kac gun kus kalabilir ki

Kim bunlar boyle cocukmu ki kutlayip duruyolar

Amanın en sinir olduğum şey. Milletin canı sıkılıyor. Kendine aktivite diye böyle şeyler buluyor.Benim kafam götürmüyor. Sürekli bir araya gelmek için başka aktivite bulsunlar. Gün yapıyoruz, yok doğum günü kutlayacağız diye bir sürü insanın gürültü, patırtısını dinlemekten yılgınlık geliyor. Ben gitmek istemiyorum. Yada hastayım deyince olay çıkacağını bildiğim için. Gidiyor, bir süre hal hatır sorup oturuyor, sonrada benim kafam ağrıyor deyip, gidip boş odanın birine yatıyordum. Bir zaman sonra kendileride usandıda bu kalabalık toplantılardan, vazgeçtiler şükür.

corona belirtilerini say.bir daha aramazlar.
şaka bi yana midem bulanıyo taklidi yapabilirsin, gün içinde tavuk yemiştim falan diye kolay dokunan say bişeyler.

Ayy bu kadınların çektiği yeminle okudukça ben sinir oluyorum. Bence doğruyu söyle gitme kavga çıksın daha iyi aranız bozulur. Bi daha ne onlar çağırır ne de gelirler.

Ya yemin ederim. bıktım. gitmek istemiyorum zorla casırıyorlar gitmeyince olay oluyor. cıldırıcam
Olay çıkıyor demeseydin kırmadan halletmeye çalış derdim ama
bahaneye gerek yok. Senin fikirlerine ve kararlarına saygı duymasını öğrenmeliler.

Öf vallahi çok sinir bozucu birşey hele birde eşinizin ailesi kalabalıksa ve birbirlerine çok bağlılarsa o doğumgünleri bitmez 😒

Back
X