kocamın ailesi

Söz konusu kardeş oldumu,yemek yemem yine veririm yav.O yüzden kızamadım Ama her seferinde ay ben öderim ben alırım diye atlayan bi eşiniz varsa bişey diyemem.Ama özellikle yatak odası neden pahalı alıyolar paraları yok biz niye verelim diyosanız bunu onaylayamam.Kardeşim gözümün önüünde beliriyoda

Her zaman borç yapıp sizi mağdur ediyorsa sorun
Ama borçlarınızı ödüyorsanız bir şekilde
Söylediğiniz an göze batarsınız

Ben kendi eşyamı bile takılarımla ödemişsem bana da dokunur tabii ki.

Yorumuna katılıyorum fakat bu destek bazen haddinden fazla olabiliyor erkek kardeşe özellikle

sanki bizi anlattin...biraz durum farklı...

herkes bir değil ne yazık ki.
kimisi elinden geldiğince destek olmaya çalışır kimisi de benden bu kadar der.
adı üstünde elinden geldiğince,konu komşu akrabadan geldiğince değil.
benim borcumun olması benı rahatsız edıyor açıkcası,eşimin de oyle.o yuzden bızde eşya falan alırken elimizde ne varsa ona gore aldık,gerısını taksite bağlattık.elinden geldiğince budur bence..
bızım arkadaşlarda 4 milyara tum ev eşyalarını almışlar,zamanla daha iyisini alırız diyorlar mesela.neden?kimseyi zora sokmamak için..
insanın durumu olur tabiki kardeştir en iyisini yapmak ister.
bilmem anlatabildimmi

Benim kayınvalidelr de oyle. Çok şaşırdım bu kadar benzerlik olmasına. Onların da aile olarak çok borçları var, hayat boyu karı koca maaslari olmasına rağmen hiç bir şey almamışlar. Ne ev ne araba ne ogullari için birikim... Hiç bir şey. Dugunumuzde az bir katkılar oldu. Buna rağmen kıyafete çok absurd paralar harcıyorlar. Bir insan 75 liraya atlet alır mı ya şok olmuştum resmen. Bana da birşeyler alıyorlar sürekli istemediğini halde. Senin güzel giyinmeni istiyoruz diyorlar bir de hakaret eder gibi. Velhasıl kelam öyle düşünmekte haklısınız. Ama esiniz destek olmak istiyorsa da çok kostek olmayın derim kardes ne de olsa...

Bakın,benim kaynım henüz bekar ama biz biraz dara düşelim ALLAH Razı olsun yetişir hemen imdadımıza. Elinde ne varsa verir. Düğünde bile bi bana bir eşime reşat taktı. İlla karşılıklı olması gerekmez ama. İlerde bu çocuk evlendğinde,biz yardım etmessek,onun sıkıntısı oludğunda koşmazsak nerede kaldı Ahde vefa ? Gelelim size,Sonuçta kardeş ne olursa olsun. Bugün onlara,yarın size. Yardım etmek çok güzel bir şeyir. Böyle düşünün. Kim olursa,konu,gerekçe ne olursa olsun. Veren el Alan elden üstündür. Atalarımız bile demiş.. Biraz kendinizi rahatlatın. Her şeyi ALLAH'a bırakın. ' O 'bir kolaylık verecektir size ... ♥

para yok der ağlarlar lüks içinde yaşarlar ne kadar çoğaldı bu insanlar.
eşiniz kardeşine yardım edebilir ama diğer konular da haklısınız.
kendi anlayana kadar eşinizi değiştiremezsiniz bence.

bizde olsak ailemize yardım etmek isteriz seve sevede ederiz tabiki
kardeşimiz vs evlense
ama bizimde borcumuz varken ve zar zor yetiosa nasıl yapabilirizki
ufak tefek şeyler tabiki yapılır şimdi herkes düğününü kendi yapıo bizde aynı
öle yaptık çok şükür borçsuz harçsız evlendik ama şuan ev aldık onun borcu var
ve bizimde başımıza gelse böle birşey yapamyız heralde yardım yani ufak tefek elbet yapılır
ve bölesine borç odeyen bir insan çok fazla geliri yoksa nasıl ondan yardım edilmesi istenilirki bu
düşüncesizlik bence.

Son düzenleme:
hayır anlatamadın.
ben senin zihniyetini anlamıyorum ve anlayamayacağım.

Ben evlenirken kimse birsey yapmadiysa ben borc icindeyken benden aldigi paralarla insanlar luks icinde yasiuorsa ben de onlara beş kuruş vermem, haklısın.

Mecbur değilsin ödeme borçlarını onlarjn. Gorumcen girsin calissin öyle hersey esinden beklenmez adam bankamatik degil. Nasil aile bu

zengin zannedip evlenmissiniz elinizde patlamis daha ne denirki.
gecmis olsun artik.

onlar zengin görüntüsü verip borçla yaşamaya alışmış

bu nedenle de böyle devam edecekler

takılmayın üzülmeyin

eşiniz de düğün vs yardım etsin ama onun dışında kısın

zaten sizde de yokmuş ki

zengin zannedip evlenmissiniz elinizde patlamis daha ne denirki.
gecmis olsun artik.
ayy ben zenginlik falan istemiyorum zaten sadece insan olduğu gibi görünmeli,parası olmamak ayıp değil ona göre yaşar olur biter.ama zengin gbi dvranıp borç harç içinde olmak hiç hoş diil.bunun için yazdım o cümleyi.yoksa kimseden bi beklentim yok

Kesinlikle katılıyorum.
Gelirine göre yaşayanlar hem kendilerine hem de çevresine sıkıntı yaşatmamış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…