Kocamın ailesinden bıktım…

Hoşlanmamak değil arkadaşım inan sorun değil ve yine inan ki ben isteme para diye tonlarca kez söyledim sonra dinletemedim kendisi de borcun üstünden gelemiyormuş. Benim için önemli yok eve üç ekmek yerine bi ekmek girmiş ya da borc bana kalmış

Konunun özü para. Bunu göremiyorsunuz ya da görmek istemiyorsunuz. Parayı veren düdüğü çalıyor. O yüzden karışabiliyorlar, o yüzden boruları ötüyor.

Elinde çalışmak için imkanın yoksa evlenmeyecektin o zaman. Evlilik kendini geçindirebilen, olgun iki insanın girmesi gereken bir sorumluluktur.

Teşekkürler netliğiniz için

Bu işsiz durumum ömür boyu sürmeyecek lütfen burada hemfikir olalım. Ben de söylediğinize katılıyorum ki hala çabalıyorum

Eee tabi bir iş tutturamamış oğul,birde evde oturup atama bekleyen gelin ve onlara bakan büyükler...Bu kadar lafı müdahaleyi çekeceğime girer bir markete çalışır kimseye eyvallah etmem diyecek hâli yok,hem para versinler hem seslerini kessinler oldu ........

Ayar yapmıyorum ama düşene de tekme atılmaz diyorum sadece ben bu sitenin dayanışmasına güvenerek çözüm yolu arıyorum hepsi bu. Dedikleriniz doğrudur yanlıştır ama iş işten geçmiş. Ben şu ana bakıp evliliğimi sürdürmek için tecrübeli insanlardan bir akıl almak için buradayım

Hakkınızı helal edin gerçekten çok doluyum. Eşimi nasıl çözerim inanın bilmiyorum her yolu denedim ama yok kalıcı çözüm bulamadım

Eşinizi çözemezsin. O böyle biri. Alışmış böyle yaşama. Ailesinden geçinirken onlara diklenmesini bekleyemezsin. O düzeltemedigin eşe rest çekmek icin de senin güçlü olman lazım. Eleştirileri beğenmiyorsun ama okuyup edip işe güce girmeden koştur koştur evlenirseniz başkalarının hükmü, kararları altında bir hayat yaşarsın maalesef. Ki senin güvenecek bir ailen de yokmuş. Bin kat dikkatli olman lazımdı.

Oturup evde atama beklemek yerine işe girin. İmkanım yok bahanesini kabul edemiyorum. Çalışmak için nasıl bir imkanın olmalı. Böyle başkalarının karar verdigi bur hayatı yaşamak çok mu güzel. Fikir istiyorsunuz en iyi fikir çalışıp eşinin ve ailesinin kontrolünden çıkman. Ha kazandığın parayi da eşine bayılma da. Sirf evliliğim sürsün diye. Başka verilecek bir tavsiye yok.

Yahu bu evlilik merasimi bana gelince değişmedi ya. Kendi gönüllerine göre düğün yapmak isteyip hiç takı takılmayan düğün görmedim. Bu gelinin statüsüyle de ilgili olmadı hiç. Ben çok kez söylediklerinizi eşime söyledim ama kendi kararı diyip sonunda vazgeçtim.işsizliğim ömür boyu değil altı üstü 1 senelik mevzu için onlardan çok çıkışır oldunuz

Teşekkür ediyorum.

Çalişmayan halinizle nasıl kredi çektiniz, insanların maaş bankaları artık kredi vermeye nazlanır oldu?

Para versinler altın taksınlar ama bi şeye karışmasınlar. Babasının evinde ekmeği bu kadar rahat yememiştir kimse. Ne dev beklentiler bunlar.

Atama bekliyorum demişsiniz? Ataması çok olan bir bölüm mü? Kpss den iyi bir puan aldınız da onun için mi bekliyorsunuz? Çünkü atama illa oln biley değil hiç olmayadabilir. En azından geçici olarak atanana kadar bi yerde çalışsanız hem bu problemlere daha az maruz kalırsınız

Hâlâ anlamıyorsun,bu insanlar sırf evlendirmek için evlendirmiş inanmak,sevmek ,değer vermek yok.Kendi güdümüne aldıkları oğullarına el ne der diye öylesine bir merasim yapmışlar size değil.Olayın sizi aşağılayan tarafını hep görmezlikten gelmişsiniz,bu evlilik baştan hata,bu adamı hayatınıza almak baştan hata.Bunu net idrak ettiğinizde çözümüde içinizde bulacaksınız...

Bu işsiz durumum ömür boyu sürmeyecek lütfen burada hemfikir olalım. Ben de söylediğinize katılıyorum ki hala çabalıyorum
Hemfikir olamayız çünkü ömür boyu sürebilir. Atanma garantisi olan bir mevzu değil. Atanmayı bekleyip evde oturup kayınvalide karnımızı doyursun diye bekleyen insan bunu bir ömür yapabilir.

Evet koca diye aldiginiz adam COCUK. Ailesi illet ama bunlari senin basina saran da kocan olacak cocuk. Icinde bulundugun durumun rezilligini konusmak yerine de yok altin, yok para, yok araba konusup durmussun kardesim. 1 kilo altin taksalardi, altine mercedes cekselerdi yine aynisini yasardiniz cunku kocanin umrunda degil. Ya bi de 25 yas, 23 yas deli misiniz kosa kosa evleniyorsunuz, derdiniz ne? Tamam ulke genclere gencligini yasama firsati vermiyor biliyoruz da azicik sakin olun, makul olun. Ne munasebet sevgilimle imam nikahi kiymak ya? Konu bastan sona sac bas yoldurdu bana valla. Yapabilecegin hic bir sey yok, bunlara sinir da koyulmaz, bosanacam diye blof yapsan da zil takip oynarlar. Ya bu adama yol vereceksin, anasi baksin buyutsun ya da bu gencecik yasinda deli kayinaile egletip cocuklarina analik yapacaksin. Secim senin.

`