Kocamın ailesinden bıktım…

Para versinler altın taksınlar ama bi şeye karışmasınlar. Babasının evinde ekmeği bu kadar rahat yememiştir kimse. Ne dev beklentiler bunlar.
Altını karışmak için takıyorlarsa kalsın o zamanda istemedim şükür beklentim yok ben para alma diye yüz kez de söyledim eşime. Eşimi çözebilsem bir çözüm getiricem zaten

Altını karışmak için takıyorlarsa kalsın o zamanda istemedim şükür beklentim yok ben para alma diye yüz kez de söyledim eşime. Eşimi çözebilsem bir çözüm getiricem zaten
Altın takmasalar da sizi geçindiriyolar şu an. Mesele iki bilezik değil, keşke iki bileziği yapıp el çekebilselermiş.

kendi ailenin sevgisizliğinden yakınıyorken neden seni sevmeyen başla bi aileye girdin? belliymiş baştan da. kendi ayaklarının üstünde durup, kendine yetebilecek duruma gelmen lazım bi an önce.

Hemfikir olamayız çünkü ömür boyu sürebilir. Atanma garantisi olan bir mevzu değil. Atanmayı bekleyip evde oturup kayınvalide karnımızı doyursun diye bekleyen insan bunu bir ömür yapabilir.
maalesef kendimi yanlış anlattım sanırım ama böyle bilmenizde mahsur yok ne diyim iyi forumlar

Pek tabi kuruluyorum. Çünkü bunu yapacak ekonomik güçleri vardı. Ben atama beklemek zorundayım. Dediğiniz gibi eşim problem rahat bi iş istemişti zamanında
Ekonomik gucleri Sabancilarla yarissa bile bu insanlarla yine mutlu olamazdiniz. Kocaniz para almayi kesmeli ve kati suretle hayatiniza onlari dahil etmemeli ama yapmak isteyecegini hic sanmiyorum.

kendi ailenin sevgisizliğinden yakınıyorken neden seni sevmeyen başla bi aileye girdin? belliymiş baştan da. kendi ayaklarının üstünde durup, kendine yetebilecek duruma gelmen lazım bi an önce.
Evet haklısınız. artık yorumlara halimi anlatacak halim kalmadı son size yanıt vermek istiyorum. O dönemlerde kullandığım ağır antidepresanlar ve inthr eşiklerim vardı çok şükür yakında inthrm olacak bu gidişle ne diyim. Denize düşen yılana sarılır

Ekonomik gucleri Sabancilarla yarissa bile bu insanlarla yine mutlu olamazdiniz. Kocaniz para almayi kesmeli ve kati suretle hayatiniza onlari dahil etmemeli ama yapmak isteyecegini hic sanmiyorum.
Maalesef ben de … rahatlık daha önemli sanırım onun için. Bulacağım bir yol teşekkür ederim iyi forumlar

Keşke valla ben de üzüldüm ya o zaman evlendirmeseler de olurmuş oğullarını zaten onlar bakıyor
Garip bir aile, ordan al burdan ver gibi saçma tuhaf bir alışverişleri var. Bu şekilde ne onlar adam olur ne siz. Birbirinizi gagalar durursunuz. Ama eşiniz bu düzene doğmuş, konfor alanından kopmak istemeyecek. Fizana gitseniz ailesine para göndermeye devam eder o. Bitmeyen borçları var gibi hissediyor herkes ailede.

Bu eşinin neyini beğenip, neyine hoşlanıp sevgili olup evlendin? İş yok güç yok para yok bir düzen yok evlenmeye kalkışırsanız sonrasında böyle bilmemnegillerle kaos yaşamak çok normal. Ailesi en başında ne olduklarını göstermiş, bunu bile bile devam etmişsin.

artık haftalık gitmeyi öğrettim eşime yazmışsın, bu adam köpek mi bi ailesigil bi karısıgil bi taraftan çekiştiriyor.

uzun uzun okudum ama okumaya gerek yok annesinin çingeneliği babasının hadsizliği falan değil bütün mevzu eşinin salaklığı ve pasifliği. ona da yapacak bir şey yok bu yaştan sonra adamı değiştiremezsin mutsuzsan çözüm belli ne tavsiyesi verebiliriz sana başka?

Yazdıklarını okurken şunu düşündüm: yalnız değilsin ve abartmıyorsun.
Bu yaşadıkların bir insanı gerçekten tüketir. Sürekli karışılan, yok sayılan, kararları elinden alınan biri olarak böyle hissetmen çok normal.
Burada sorun sen değilsin. Ne nankörsün ne paragöz ne de idare edemeyen bir gelin.
Sorun; sınır tanımayan bir aile ve o sınırları çizemeyen bir eş. Eşin “arada kalmıyor”, maalesef çoğu zaman ailesinin tarafında duruyor ve seni yalnız bırakıyor.
Şunu bilmeni isterim: Bu düzen böyle devam ederse sen daha da yorulursun. O yüzden kavga ederek değil ama çok net olarak eşinle konuşman şart.
“Ben seninle evlendim, ailenle değil. Bu şekilde yaşamayı kabul edemiyorum” demek suç değil.
Lütfen kendini kaybetme.
Evlilik, insanın yalnızlaştığı bir yer olmamalı.

Siz istemediğiniz sürece başka biri nasıl imam nikahı kıydırabilir size? Daha bu noktada kimseye hayır dememişsiniz. Eşiniz de dememiş.
Nikahınıza başkası karar verdikten sonra hayatınızı istediğiniz gibi yaşayabileceğinizi mi sanmıştınız?

Eşime para alma dedim diyorsunuz ama almazsa geçinebilecek misiniz?
Geçinemiyorsanız ve siz de çalışmayı düşünmüyorsanız başkasının parasıyla yaşanan hayat ancak bu kadar oluyor işte.
Bir işe girin ve bu ana kuzusu adamdan kurtulun. Başka türlü çözülecek bir sorun değil bu.

E tamam ama bu hala o sevmediğiniz ve her işinize burnunu sokan es ailesine bağımlı olduğunuz gerçeğini söylemeyelim mi?
Siz çalışsanız bu insanlar size para vermese zaten işinize bakın diyebilirsiniz ama şu durumda size her istediklerini yaptırıyorlar.
Eşinizle işe gidiyor adam yani ,ne bileyim size imam nikahı kıydırmış taa en başından hayatınızın içinde bu insanlar.
Maddi özgürlüğünüzü ne zaman elinize alırsınız o zaman bu insanları kapınızın dışında tutabilirsiniz. Atama bekliyorum demişsiniz 10 sene sonra atansanız yada atanamasanız çekeceksiniz bu insanları zaten siz hala.

Pek tabi kuruluyorum. Çünkü bunu yapacak ekonomik güçleri vardı. Ben atama beklemek zorundayım. Dediğiniz gibi eşim problem rahat bi iş istemişti zamanında
illa şart mı atanmak? atanana kadar insan çalışır bir yerde
gönüllü kurban psikolojisi mi ne diyorlar sizinkine.. yok annesizim yok kocam tarafı böyle
anne baba var yok ne insanlar var kusura bakmayın

aile görmedim o yüzden oldu falan geçiniz bu işleri

Allah sizi defalarca uyarmış, siz ısrar etmişsiniz.Neyse olan olmuş ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin demiş atalar.Okulunuzu bitirin bir işe girin, kimseden birşey beklemeden ve sınırlarızı koruyarak yaşayıp gidin derim.Mevlam neylerse güzel eyler

Okuyamadım hepsini.
Arada besbedava gelin oldu yazınız gözüme çarptı.
Olaylara bakış açınızı değiştirip yeniden değerlendirseniz, suçlu bulunacak, sorun çözülecek gibi hissettim.

Kimse de yoğurdum ekşi demiyor zaten, hadi onlar kötüydü sen neden akıllılık edip uzaklaşmak yerine gidip evlendin?
Bu aile böyle oğulları da öyle işte, bilmem kaç yaşına gelmiş insanlar değişmez onların yetiştirdikleri de değişmez, işine gelmiyorsa gider boşanır hayatına bakarsın, başka çözüm yok gerçekçi olalım biraz.

`