• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın borç yalanından bıktım usandım ağlamaktan içim şişti

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.414
92.939
1.123
6 aydır ailemin yanında kalıyorum kızımla birlikte eşimin borçları yüzünden
20 bin lira borcumuz var dedi 6 ay boyunca 8 milyarını kapatabildim dedi bugünde telde yine konuştuk 17 milyar borcumuz var dedi beynimden vurulmuşa döndüm ödedigin 8 milyarsa o kadar kalmaması lazım dedim ben faizleriyle hesaplamadım dedi

2.500 maaş az mı yahu millet 600 lirayla istanbul gibi yerde evini geçindiriyor ama biz bu parayla aç kalacagız neredeyse :KK14:

Son düzenleme:
zor bi durum allah yardımcınız olsun kızına bakıcak biri varsa sende çalış eşine yardımcı ol derim ben tek başına kalkması bu yükün altından kolay degil en azından birinizin maaşı borca gider birinizin maaşıylada geçinrsiniz senin yerin kocanın yanı umarım herşey yoluna girer

cok kötu bi durum artik ne diyecegimi sasirdim, ama bence esinin yaninda kalsan da senin kizina bi hayir gelmez öyle bi babadan, kusura bakma.
peki esin siz beraberken cocukla ilgileniyormuydu?
esiniz calisiyo mu, coksa siz me calisiyorsunuz sadece?

bence annenlerde kal biraz, kafan karisik cünkü, dinlen, düsün, öyle karar ver, ama biraz yalniz birakirsan esine bisey olmaz o da düsünsün biraz özlesin size biraz.

allah yardimci olsun insallah size

avusturya eşim bizi çok sever kızınıda öyle ilgili bir babadır banyosundan yemegine altının degişmesine kadar ilgilenirdi beni de çok sever biliyorum ama bu borçlar artık beni mahfetti borçlar nasıl oldu diye sorarsan bilmiyorum inan tek bildigim ufak bir bakkal açmıştık ek iş olarak orası iflas etti ve borçlar kaldı başımıza ona çok dedim ben de çalışayım diye ama izmire ilk geldigimizde ben hamileydim sonra kızım dogdu bakacak kimse bulamadık eşim çalışıyor maaşı 2.500 tl

sonra iş buldum kendim işletme mezunuyum 750 lira maaş verdiler kızımın kreşide 400 liraydı yol paras felan filan yemek parası derken baktım çalışmanın bir anlamı yok çıktım işten

istanbulda işe girmek istiyorum ama bilmiyorum ne zaman iş bulucam nasıl bulucam tanımadığımız yer

6 aydır uzagız birbirimizden kaynanam gile gidip orada kalayım diyorum ama bunaldım artık kızım da sürekli babasını soruyor ailemin yanında daha fazla kalamam çünkü kız kardeşim gelecek çocuguyla birlikte eşi askere gitti ve bizde kalacak hem o hem ben nasıl kalayım ? üstelik babaannem de annemlerde kalıyor evde 9 nufus olacagız :14: o sebeble kaynanam gile gitmeyi düşündüm :14: ama gitmelimiyim bilmiyorum:14:

Son düzenleme:
ne saçma bir durum ya borç var sen babanın evine dön ..bunu eşinizmi teklif etti size eşiniz teklif ettiyse ben başka şeyler ararım altında :19:

ha, borc öyle olduysa o zaman tamam, ben dedim ki kumar falan olmasin, cünkü cok kötu bi hastalik, o yüzden sordum.

tabii ki evlendikten sonra artik annenizin evinde o kadar rahat edemezsiniz, bu normal bisey herkes kenid evine istiyo.

bence cocuga yazik.
kayinvaliden nasil biri oldugunu bilmedim icin bisey diyemem bu konuda.
esiniz bu zaman icinde, siz gittikten sonra size ariyo mu, gel dön diyo mu?

dön diyor tabii istanbulda evi tuttu bugün belli olacak herşey ama ben korkuyorum artık usandım bu durumdan gidipte istanbula iyice beter olmaktan korkuyorum

esra eşimin işi şantiye üzere bu borçlar o kadar birikti ki mecburen ailemin yanına gelmek zorunda kaldım ödeyemiyordu önce o dedi orada 6 ay kal az borçları toplaryayım diye ben önce kıyametleri koparsamda sonra kabul etmek zorunda kaldım ve 6 aydırda buradayım

senin annenlere gidicem diyorum gelmeyecegim istanbula diyorum oda olmaz öyle şey geleceksin sizi çok özledim diyor bense annesi gile gitmekle tehdit ediyorum onu çünkü bunaldım daha usandım :14: bu çok kötü bir durum hergün ailemin kocamı eleştirmelerine alınmaktan (üstelik haklı ailem ) kızımın bitmek bilmeyen yaramazlıklarından dur sus yapma etme demekten usandım annem titiz bir kadın babamda öyle düşünün işte halimi :14: kayınvalideme gitsem beni mecbur çekmek zorunda oglunun borçlarını ben etmedim sonuçta:14: oda gel bizdede kal diyor zaten ama meseleyi ekliyor kış günü nasıl olacak diye:14: düşünün kızlar halimi ne yapsam ne etsem ben

işe girip istanbulda çalışsam başarabilir miiyiz işletme mezunuyum ben ne kadar maaş verirler bana ? kreşler ne kadar....evimiz ümraniyede olacak ne olur birşeyler diyin çözüm arayalım beraber ben daha çözüm bulamıyorum :14:

bu borclari eger beraber yaptiysaniz, ya da hayirli bi is icin yaptiysaniz o zaman beraber cözmek lazim bence.
esin sana ailene git demesi yalniz buluyorum, her problem oldugunda ailene gidemezsin ki, cocuk oyuncayi degil ki bu.
vallah baska bisey gelmiyo aklima, kzim kaynanda kalsin, sen is ara calis, borclari ödeyin, baska bi cözüm yok burda
sakini olmayi calisin bu konuyu kounsun iyice yani

2500 maaş çok güzel neden geçinemeyesiniz ki. biz eşimle maaşlarımızın birleşimi o kdar değil. birde 1500 tl ev kredisi ödüyoruz yoldu yemekti ev giderleriydi bayağı bir tutuyor. 17 milyar nedir ki allah aşkına. biz 100 milyarlık kredi ödüyoruz. paranıza göçre geçineceksiniz bu kadar basit. bazı kişiler o kadar abartıyorlarki ne var bunda dediğin gibi 600 tl ile yaşayanlar napsınlar peki.

balımnur çoook dedim çokkk 600 lira alan adamlar yaşamasın o zaman dedim ev bile alırdık dedim neler dedim beraber öderiz dedim ama nafile borç tek bir bankaya değil dedi :14: 4 bankaya birden ödemeleri varmış snradan haberim oldu açtıgı bakkal iflas edince yani :14:üstelik açtıgı bakkal benim bileziklerimle açıldı hangisine yanayım giden bileziklerime mi ve onların üstüne gelen borçlara mı ailemin yanında kalışıma mı :14:

derdimi anlatsam birine maaşı ne kadar ki eşinin diyorlar demeye utanıyorum yemin ederim :14: nasıl bu hale geldik :14: dua edin bana ne olur

peki o zaman izmirde is bulamiyormusun, hem kayinvaliden cucugunu bakar, hemde sen calisirsin.
istanbula dönersen eger kres ödemelleri de var, ben türkiyede yasamadim icin ne kadar oldugunu bilmem ama gene de masraf olur.
valla bilmiyom artik baska cözüm görmüyorum

açıkçası ağlamaktan birşey düşünemiyorum ne yapmam gerektigini bilmiyorum :14: psikolojim çok bozuldu hayatımız birden böyle alt üst oldu :14:

o zamanda canım yine ayrı kalıcaz ne manası kalacak ki çocugum izmirde olunca babasından uzak kalacak baba istanbulda biz izmirde .=(

evet biliyorum ve bu cok üzücü bisey ama baska bi cözüm görmiyom ki, o zaman sen dön istanbula beraber kalin ne olursa olsun, siz bi aile siniz, kimse acliktan ölmedi is ararsin cocugunu krese göndersin
ya da esin izmirde is arasin

ya da ayri kalirsin, simdi durum böyle cok zor anliyorum seni ama ben senin yerinde olsam, esimin yanina giderdim orda calisirdim, o kadar

Back
X