• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç öderken aynı zamanda ailemin maaşıma karışması ?

İşte yetmiyo sigarada içiyorum biliyo ama bilmemezlikten geliyo ayrıca kocaman insanım ya neden hesap veriyim ki demi ama yok illaki boğazıma dizecekler
1500 lira annenize veriyorsunuz, size harcamalarınız dışında kalan sadece 500 kağıt. Pardon da, o parayı ay sonuna kadar nerelerde harcayabilirsiniz ki, giderleriniz sorgulansın?
Abinizle ortak araba alarak en büyük hatayı yapmışsınız. Şimdi hakkınızda "tamam ya bu kız araba borcuna da girdi, demek ki bize bakabiliyor" der, hatta sizden elinizden gelenin fazlasını istemekten çekinmezler. Hem merak etmeyin, o arabayı ailesiz çalıştırmanız mümkün görünmüyor.
1500'den yukarıya çıkmayın, geçinmeyi bilsin aileniz. Onlara kulak asmayın.

Nasıl diyim zaten normal maaşım 2700 aylardır vergi kesiliyo 2500 e düşüyo zaten para ucu ucuna yetiyo
Misal 5.000 mi kazanıyorsun 3 bin kazanıyorum de.
3.000 ni kredi ıvır zıvır derken bitsin kalanı kenara at ama her ay.
İstisnayı bozma asla.
Öylelikle paranı korumuş olursun.
Onu da altın ıvır zıvır al yoksa oda harcanır.
Onun dışında dünyayı ödesen nafile doymazlar.

İşte yetmiyo sigarada içiyorum biliyo ama bilmemezlikten geliyo ayrıca kocaman insanım ya neden hesap veriyim ki demi ama yok illaki boğazıma dizecekler
Yüksek ihtimalle sigara alışkanlığınız yüzünüze vuruluyor o zaman. Bilmezlikten gelme değil bu.

Elinizi vicdanınıza koyduğunuzda rahat ise elinizden geleni yaptığınıza inanıoyrsanız daha fazlada kurcalamayın. Sonuna kadar yapılması gerekenin fazlasını ypamışsınız duymamazlıktan gelin

Vicdanım çok rahat gerçekten
Elinizi vicdanınıza koyduğunuzda rahat ise elinizden geleni yaptığınıza inanıoyrsanız daha fazlada kurcalamayın. Sonuna kadar yapılması gerekenin fazlasını ypamışsınız duymamazlıktan gelin

Ya zaten okadar doluyum ki yıllarca paramız yok diyip bi dershaneye bile göndermediler sonra sen okumadın sen yapamadın oldu abime varını yogunu verdiler lise mezunu hemşireyim 17 yaşımda mezun oldum ozamandan başladılar işe gir işe gir gerçekten şuan çalışmasam ekmek vermezler çalışıyorumda evde huzurum yerinde yoksa çalışmazken 3 tane kazak beğendiysem içinden birini seçerdim şimdiki gibi para harcamak fln nerdeee daha 16 yaşımda staj yaparken babamın ödemediği elektirği suyu öderdim ama nankörler işte
Bence siz para biriktirin ama ailenize değil kendinize yarın bir gün evlenirsiniz tayininiz olur falan 1 lira katkıda bulunmazlar.
Hoş 2500 liraya nereye birikim yapılır bilemedim. Zaten birde kredi takmışlar başınıza

Yok küçük bi ilçedeyiz işim evimin karşısı fln . Bu konular haricinde mükemmelizdir evde bana prenses gibi davranır iş yaptırmaz çoğu zaman ta ki para konusu açılıncaya kadar
E nolacak simdi yazik degil mi size? Nereye kadar boyle yasayacaksiniz?

Atanıp başka bi şehre gidersem belki hayat düzelir ama anca evlenip başka bi yükün aştına girersem burdan giderim gibi
E nolacak simdi yazik degil mi size? Nereye kadar boyle yasayacaksiniz?

Bu borç kaç yıllık ve aylık ödemesi ne ?
Sen elinden geleni yapmışsın maasının kalanı senin kontrolünde olmalı. Borç biter bitmez de kendin için yatırım yap. Abinin maaşı da o kadar iyiyse senin bin liranamı kaldı yani. Ödesin hepsini senin maasın anca sana yeter

Borç 3 yıl aylık 2 bin ödemeli bölüştük abimle
Bu borç kaç yıllık ve aylık ödemesi ne ?
Sen elinden geleni yapmışsın maasının kalanı senin kontrolünde olmalı. Borç biter bitmez de kendin için yatırım yap. Abinin maaşı da o kadar iyiyse senin bin liranamı kaldı yani. Ödesin hepsini senin maasın anca sana yeter
Arabayı en çok ben kullanıyorum şimdilik ben para vermeseydim bu kadar rahat alamazdım

Atanıp başka bi şehre gidersem belki hayat düzelir ama anca evlenip başka bi yükün aştına girersem burdan giderim gibi
Hakkinizda hayirlisi olsun. Ben olsam mutlaka cikar giderdim. İcinde bulundugunuz durum tam olarak ekonomik siddet

Aileler malesef bazen doyumsuz ve nankör olabiliyor.Bende yeni çalışmaya başladığımda 1 yıl tüm maaşım abim ve babamın batırdığı işten kalan borca gitmişti.Yeni mezun olmuşum dolmuş parasıyla işe gidip geldim.arkasından araba al ev al vs derken gençlik gitti.Bide ailede herkesin bitmeyen istekleri, yeğenlerin ne isterse yapmak zorundasındır çünkü sen bekar ve çalışansın, ne yapıcaksın o kadar maaşı ver yesinler.bir,iki, on verirsin sonra halihazırda 10 yıldır senin evinde bedava oturan kardeşin sende parayı ne çok seviyorsun der.Her seferinde birşey kitlemeye çalışan bu insanlar, elini versen kolunu isterler ama yinede seni suçlarlar.Daha bugün kardeşimin borç olarak aldığı parayı annem bana kitlemeye çalışırken itiraz etmem sonucu duyduğum laf bu.Kimsenin hayatını kolaylaştırmak için çalışma benden sana abla tavsiyesi.15 yıldır yediriyorum ben yaranamadıysam emin ol sende yaranamazsın.Bir kez olsun Allah razı olsun diyen olmadı, sen ne yaptın sanki dediler.Kendi hayatın için yap birikimini.yok de asla var deme, istekte bulunduklarında yapamam de.İnan her türlü kötü oluyorsun,yapmayıp kötü olmayı tercihet.Tecrübe ettim ama ağır oldu

Benim 2.500 lira maaşım var bi önceki konumda bahsetmiştim abimle araba aldık borç ödüyorum diye annem çalışmıyo babam emekli abimde iyi bi maaş alıyo
Maaşımın bin lirasını krediye veriyorum arada 300 lira fln eve masraf çıkıyo sonra kredi kartıma yatırıyorım fln 400 500 para kalıyo onu da ay sonuna kadar harcıyorum
Annemgil paramı çok harcadıgımı birikim yapmam gerektiğini söylediler bende zaten araba aldık daha ne birikimi yapiyim para zaten yetmiyo dedim
İnsanlar 1.500 le ev geçindiriyomuş ne yetmiiyomış bi ben mi borç ödüyomuşum yapmak zorundaymışım sanki çalışıpda onu mu besliyomuşum
Bugune kadar ailemden hiç bir maddi destek görmedim kendi imkanlarımla okudum abimi okuttular ama beni okutmadılar yani bana bi yatırımları yok ailenin ilk arabasını da biz aldık
Kızım sana helal olsun bu yaşında böyle bişey yaptın kendi paranı harcayamıyosun diyeceklerine daha nankörlük yapıyolar gerçekten bıktım ya
Yine mi araba diyecek olanlar olabilir
Konu araba değil 8 aydır covid sürecinde eşşek gibi çalışıyorum hemşireyim nasıl çalıştıgımı bi ben bilirim bi takdir edin sadece hep bi şikayet aldıgım paranın hesabını mı vercem diyorum kötü evlat oluyorum ben bu insanları nasıl memnun edicrm ?
Para vermeyi kesin emekli maaşları varmış ev kira değilse yeter abinizi sıkıştırsınlar verirsiniz verirsiniz bir vermezsiniz sizden kötüsü olmaz boş verin vermeyin kötü olun zamanla alışırlar

Benim 2.500 lira maaşım var bi önceki konumda bahsetmiştim abimle araba aldık borç ödüyorum diye annem çalışmıyo babam emekli abimde iyi bi maaş alıyo
Maaşımın bin lirasını krediye veriyorum arada 300 lira fln eve masraf çıkıyo sonra kredi kartıma yatırıyorım fln 400 500 para kalıyo onu da ay sonuna kadar harcıyorum
Annemgil paramı çok harcadıgımı birikim yapmam gerektiğini söylediler bende zaten araba aldık daha ne birikimi yapiyim para zaten yetmiyo dedim
İnsanlar 1.500 le ev geçindiriyomuş ne yetmiiyomış bi ben mi borç ödüyomuşum yapmak zorundaymışım sanki çalışıpda onu mu besliyomuşum
Bugune kadar ailemden hiç bir maddi destek görmedim kendi imkanlarımla okudum abimi okuttular ama beni okutmadılar yani bana bi yatırımları yok ailenin ilk arabasını da biz aldık
Kızım sana helal olsun bu yaşında böyle bişey yaptın kendi paranı harcayamıyosun diyeceklerine daha nankörlük yapıyolar gerçekten bıktım ya
Konu araba değil 8 aydır covid sürecinde eşşek gibi çalışıyorum hemşireyim nasıl çalıştıgımı bi ben bilirim bi takdir edin sadece hep bi şikayet aldıgım paranın hesabını mı vercem diyorum kötü evlat oluyorum ben bu insanları nasıl memnun edicrm ?
Ailemle hic ama hiç bir zaman para mevzumuz olmadi. Tabi ki veririm.

Fakat simdi bile istesem babam gücünü sonuna kadar kullanir

Bi arkadasa borc verdim ya da maas kesintisi oldu vs gibi bi bahaneyle eve verdiginizi artik vermeyin ya da yarisini verin ve kalani biriktirin. O para zaten sizde kalmiyodu diye dusunun atin bankaya biriksin. Ailelerimiz canimiz tabiki ihtiyac halinde yardim edecegiz ama keyfi olarak paranizi istemeleri de hos degil.

Anneniz sizden para talep ediyor mu? Eve masraf ne kadar yapıyorsunuz?

Anneniz hic markete gidip alisveris yapmiyor galiba o 1500 lirayla ancak market karsilaniyor o da temel ihtiyac sadece.
Araba insallah sizin ustunuzedir, sonra o arabaya da ortak olmasinlar

Uygun bir dille kırıcı olmadan anlatın düşünceleriniz.

2500 tl eksi kredi borcu eee bi şey kalmadı ortada... :/

Back
X