• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın borç yalanından bıktım usandım ağlamaktan içim şişti

ya slm ben yeni oldğm için pek bilmiyorum ama bir derdim var başlığını görünce bişey sormak istedim sanırım şuan açılan konuyla pek alakası yok ama çok kötü durumdayım bilen biri yada yaşayan biri varmı bana yardımcı olabilirmi ben 21 yaşındayım yeni nişanlandım nişanlımda varikösel deden bir hastalık olduğunu öğrendik varikösel kısırlık demek mi biraz siteyi inceledim de çok güzel sohbetler var çocuklarla bebeklerle ilgili ben bebek hastasıyım çok seviyorum :44: çok heveslendim hamileyim yazan arkadaşlar vardı umarım o duyguyu Rabbim herekese nasip eder..lütfen bana bilen biri yardımcı oabilirmiii

canım Allah sabır versin.ama 2500 az para deil.500 le kira ödeseniz borcunuzuda taksitlendirip 500 de ona ödeseniz 1500 lirayla çok rahat geçinilir diye düşünüyorum hatta 1000 lirayla bile geçinilir biraz kendinizi sıkarsınız ama sonuçta borç bitince rahat edersiniz

ya slm ben yeni oldğm için pek bilmiyorum ama bir derdim var başlığını görünce bişey sormak istedim sanırım şuan açılan konuyla pek alakası yok ama çok kötü durumdayım bilen biri yada yaşayan biri varmı bana yardımcı olabilirmi ben 21 yaşındayım yeni nişanlandım nişanlımda varikösel deden bir hastalık olduğunu öğrendik varikösel kısırlık demek mi biraz siteyi inceledim de çok güzel sohbetler var çocuklarla bebeklerle ilgili ben bebek hastasıyım çok seviyorum :44: çok heveslendim hamileyim yazan arkadaşlar vardı umarım o duyguyu Rabbim herekese nasip eder..lütfen bana bilen biri yardımcı oabilirmiii

canım bence sen yeni bir konu aç öyle daha çok yardımcı olur herkes sana bir derdim var köşesine açabilirsin sanırım zaten eğer başlık buraya uygun deilse arkadaşlar onu uygun yere taşıyorlar

dön diyor tabii istanbulda evi tuttu bugün belli olacak herşey ama ben korkuyorum artık usandım bu durumdan gidipte istanbula iyice beter olmaktan korkuyorum

esra eşimin işi şantiye üzere bu borçlar o kadar birikti ki mecburen ailemin yanına gelmek zorunda kaldım ödeyemiyordu önce o dedi orada 6 ay kal az borçları toplaryayım diye ben önce kıyametleri koparsamda sonra kabul etmek zorunda kaldım ve 6 aydırda buradayım

senin annenlere gidicem diyorum gelmeyecegim istanbula diyorum oda olmaz öyle şey geleceksin sizi çok özledim diyor bense annesi gile gitmekle tehdit ediyorum onu çünkü bunaldım daha usandım :14: bu çok kötü bir durum hergün ailemin kocamı eleştirmelerine alınmaktan (üstelik haklı ailem ) kızımın bitmek bilmeyen yaramazlıklarından dur sus yapma etme demekten usandım annem titiz bir kadın babamda öyle düşünün işte halimi :14: kayınvalideme gitsem beni mecbur çekmek zorunda oglunun borçlarını ben etmedim sonuçta:14: oda gel bizdede kal diyor zaten ama meseleyi ekliyor kış günü nasıl olacak diye:14: düşünün kızlar halimi ne yapsam ne etsem ben

işe girip istanbulda çalışsam başarabilir miiyiz işletme mezunuyum ben ne kadar maaş verirler bana ? kreşler ne kadar....evimiz ümraniyede olacak ne olur birşeyler diyin çözüm arayalım beraber ben daha çözüm bulamıyorum :14:

ablacım yada kardesim bilemicem ama evlilik yemınınde iyi günde kötü günde deriz varsın kusuru bu olsun kumar mı oynadı,baska bi kadın mı var,ilgisiz mi,bencil mi yoooo anlattıgın kadarı ıle adam lokum gibi adam...Bakkal dükkanı yüzünden oldu dedin onu da kendi hayrına açmadi ya daha iyi bir yaşam hayalleri ile açti amma velakin evdeki hesap çarşıya uymadı...
İş durumuna gelince ne güzel üniversite mezunu birisin elbette iş var ümraniye taraflarında hayli hayli var fakat tecrübenin olmadıgını varsayarak çokta cazip işler beklemek hata olur. Asgari yada biraz üstü kazansan bile bu sana kar sağlar zarar değil...
Kızını kreşe koyarsın 400 tl dıyelım 750 tl kazanıyor olsan 300 tl cebıne kalır...Bu para için çalışılırmı deme sakın elektrik,su ,dogalgaz demek....
Her adım ufaktan başlar,bir bakmıssın koşuyorsun,kimse borcu harcı olsun istemez ama oldu mu da kamçım benim deyip el ele esmek,gürlemek lazım...
Şahsi fikrim budur arkadaşım...

ben böyle bir hayat kurmamıştım evlenirken onunla zihnimde yabancı memleketin insanlarıydı onlar aileme göre ama ben sevdim diye istediler ben de kocam iyidir diye istedim iyiligine diyecek lafım yok ne küfürünü ne dayagını nede kötü birşeyini gördüm ama tek kötü özelliği eşimin hırsı :14: daha fazla kazanıcam hırsı tepetaklak ediyor böyle böyle bizi

evet maaşı iyi düzeylerde oldu hep sadece izmirde oldugumuz vakitlerde çok çok azdı maaşı oda sürekli artık biryerde kalalım diye izmiri tercih ettik yoksa 1.5 sene bir şehir degişiyorduk eşimin işi sebebiyle 4 şehir istanbulla birlikte 5.sehir olacak 5.5 sene evliligimiz süresince her bir taşınma ayrı bir masrafı dogurdu çalışma meseleme gelince gittigimiz şehirler ufak şehirler olunca iş bulamadım en son izmirde buldum ama aldıgım maaş kızımın kreşi benim yol ve yemek masrafıma gidince elimde 1 lira bile kalmıyordu o sebeble çıkmak zorunda kaldım verdikleri maaş bana 750 liraydı 400 kreş ve 2 vesayitle işe gidiyordum ve de yemek parası akşam taaa 9 da evde oluyordum düşünün hayat nasıl zor nasıl

oysai işini bilseydi eşim ben suan hem ev hem araba sahibiydim ama bilmedi 20 bilezik + set takımım bir hiç ugruna gitti kızımın gelecegini ben en iyi nasıl saglarım hesabı yaparken onun oyuncak alma isteklerine bile artık cevap veremiyorum

anneyim işte markete gitsem hemen oyuncak reyonuna koşuyor anne alsana bana bunu diyor bense kızıma dönüp babanın yanına gidince bize alacak diyorum başlıyor o ara ağlamaya çocuk bu işte laftan anlamıyor yüregim parçalanıyor resmen :14:

varlık içinde yokluk çektiriyor bize bereketi yok evimizin faizli paraya bulaşınca öyle oluyor dedem hep derdi az yiyin öz yiyin bereketi olsun paranızın faize bulaştımı o evin bini bereketi kesilir

çok dogru çok bankaya bulaşanın iki yakası bir araya gelmiyor:14:

seni nasıl anlıyorum bilemezsin malesef benim eşimdede var o daha çok kazanma isteği maaşlı olarak birinin yanında çalışınca hiç bişey olmuyormuş kendi işi olmalıymış ama kendi işide böyle tepetaklak ediyo insanı bizde çok zor günler geçirdik o günlerde yazamadım çünkü netide kapattırmak zorunda kalmıştık ama malesef huylu huyundan vazgeçmiyor biraz toparlanır gibi olduk eşim yine çok para kazanma hevesinde inşallah rabbim aynı şeyleri tekrar yaşatmaz budefa daha dikkatliyim dersimi aldım diyo ama bakalım görücez Allah sizede bizede yardım etsin

Arkadaşların dediklerine katılıyorum bende canım ..öncelikle 17000 çok bi borç değil helede 2.500 tl maaş için ..bankalar bu konuda kolaylık tanıyor 36 aya kadar taksiy yapabiliyor faiz indirimi yaparak üstelik.Bu durum da 4 banka bile olsa atıyorum 300 tl taksitle 1200 tl oraya ödeyebilirsiniz.siz iş bulup çalışabilirseniz bir arkadaşımda bahsetmiş sanırım devlete ait ilk adım ana okulları var 3 yaş üstünü tüm güne kadar alabiliyorlar.Benim bulunduğum yerde tüm gün yemek dahil servis hariç 100 tl mesela ..İstanbuldada var ise böyle bir yere gönderebilirsin ..
aylarca başkalarının yanında nasıl idare ediceksin.. ama iilaki dışarda kalıcam dersen kendi annenin dışında kayınvalidenin yanında kalman daha mantıklı tabiki...dedikodu vs.bakımındann.
Allah hakkınızda hayırlısını versin canım

ee o maasla nasıl odenemiyor anlamadım..Ceksin 20 bin kredi kapatsın tüm borcunu sonra ayda 500-600 gibi bankaya ödeyin 3 yıl sabit olarak.Borcunuz biter , ödemeniz vadeli ve tek olur ee 2.000 tl nin 500 ü kira kalan ile de gecinirsiniz.

Yorumlarını hepsini okuyamadım ama sizin probleminiz halledilemeyecek kadar büyük değil.Kredi çekilip borçlar rahatlıkla kapatılır.Sizinde maaşı az demeden çalışıp bir müddet katkıda bulunursanız hem moralman rahatlarsınız hemde maddi olarak.Umarım sorununuz hallolmuştur...

Canım arkadaşım, bu borç meselesi çok zor. Ama dikkatimi çekti, anne oyuncak dediği zaman ciğerlerim yanıyor demişsin.
Sakın yanlış anlama, teşbihte hata olmazmış, yani benzetmede hata yok, dün dişi aslanlarla ilgili belgesel seyretmiştim, dişi aslanlar avladıkları avı önce kendileri yer, sonra da erkek aslana pay verirlermiş.
Ama kurak ve sor mevsimlerde, av kıtsa, dişi aslan anneler genç kızları ile avlanıp küçük yavrularına avı götürüyorlar, hepsi yiyeceğini yiyor, kalan da erkek aslana veriliyor.
Yavrunu evini ocağını bu kadar düşünen genç anneye tavsiyem, önce yavrunu düşün. O evladın beslenmesi çok önemli. Eti, tavuğu, sebzesi, meyvesi beslensin. Okulu da önemli. herşeyden kısarsın, giyimden kuşamdan, ama asla beslenmeden kısma. Bir de kendini garantiye al. Sonra kocanı düşün. Önce yavrun, sonra sen. Sen, ruh sağlığını ayakta tutmaya çalış. Erkekler ne kadar hayatımızda önemli yer tutarsa tutsun, onlara göre önce paraları arabaları, sonra eşleri çocukları. Para için evladının anasına, her fedakarlığı yapmaya hazır genç karısından bunları gizlerse biraz daha düşün. Başını dik tut. Kimsenin seni hırpalamasına izin verme. herkesin çeşit çeşit sorunu var. Bak burada birbirimize destek oluyoruz. İnsanız sonuçta. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.

canım eşine vermiyorlarsa kredi gene senin iş bulman lazım sen iş bulur sen çekersin krediyi isterse tüm maaşın kreşe gitsin eşinin maaşıyla da hem krediyi öder hem geçinirsiniz biraz dişinizi sıkarsınız eğer senin maaşına 2o bin vermezlerse kredi daha az çeker bankalardan ikisini kapar gene daha az ödersiniz çare bulunur ama eşin dediğin gibi savruksa zaten senin onun yanında olman onu kontrol etmen lazım ki sen olmadıktan sonra o adam zaten dışarıda yemek yemeye bile para harcamak zorunda sen evde olup yemek yapsan zaten masrafı azalacak otomatik
bence hesabını iyi yap ve eşinin yanına git
bahsetmemişsin ama kayınvalidenin ve annenin arada gelip sizle kalacak halleri yok mu sen çalışırsın onlar da dönüşümlü çocuğa bakar anaokulu yaşı gelencieye kadar bak arkadaşlar demiş devlet okulları ucuz iki ay annen kalır iki ay kayınvaliden ama hem sen yuvanı bilirsin hem de eşin hesabını

eşin zaten istanbulda evin kirasını ödemiyo mu? neden gelip sende burda kalmıyosun ki? çocugun babam nerde diye ağlarken...
işletme mezunuyum diye işletmeyle ilgili iş ararsan maaşın yine düşük olur
tabiki işletmeciler az alır diye bişey yok ama fırsatları kaçırmayıp öğrenmeye açık olursan daha iyi bi iş bulursun
seni cocugunla beraber kabul edicek insanlar vardır elbet çocuk bakıcısı vs olarak... bunları düşünmek çok da zor değil ama
bu yüzden başka nedenler var diye düşünüyorum
hiçbişeyi düşünme, çocugun baba baba diye aglıyo, herkes boşandın sanıp konuşuyo elalemin agzı torba değilki büzesin... eşinin burda iyi kötü bi evi varken neden gelmiyosun ki istanbula? veya annenler neden çocuguna bakmıyo zor gününde sen onların yanında kalırken? sen de işe gir kreşe de ödeme yapmamış olursun

Back
X