• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın borç yalanından bıktım usandım ağlamaktan içim şişti

bisey diyicam ama alinma, esin sanki hep yalan söyliyo sana gibi gelio, ne bilim, sanki bisey sakliyo senden, bence biraz kontroll et.
güvence iyidir ama kontrol en iyisidir, ne yapio bu adam, kumar mi oynuya, kadinlarla mi harciyo, kusura bakma ama bence hersey inanma.

benim esim mesela ne olursa olsun bana hic bi zaman demez, borcumuz var sen git annenlerde kal bilmem ne

benim eşimde 18000 borç yaptı hem de 8000 liralık çektiğimiz krediyi ödemeyip borç katlanmış benim haberim bile yoktu ayakta uyuttu beni.hamile kalmadan da demedi borç var erteleyim biraz çocuğu 6 aylık hamileyken güzel bir süprizle öğrendim ben.eşim maaşı da 15oo lira sadece kiramız yok.çocuk oldu çok zor günler geçirdik.hastanenin parasını verdik sıkıştık,gittik kaynanamda kaldık ailece.bu da benim fikrimdi ama çok iyi oldu o şekilde kapattık borcun birazını.

biz aylık taksitlere böldürdük her ay 500 oraya ödeniyor.1000 lirayla da geçinmeye çalışıyoruz.Allahtan kira yok yoksa hepten şapa otururduk.

benimki sırf eşimin sorumsuzluğu olmasına rağmen ona şans verdim bir daha yapmayacağım ölsem senden bir şey saklamam dedi ve baya değişti artık.evlilik iyi günde kötü günde gerçekten.birşeylere sabretmeden biraz çile çekmeden de mutluluk olmuyor.sana gümüş tepsiyle sunulan şeyden de sen keyif almazsın zaten.

ben aileme falan gitmedim,bunu da kimseye söylemedik.öyle aramızda bankanın da biraz anlayışı sayesinde çözdük.sizin maaş da çok.ödenmiyecek para değil.

ne anlamda ailenizin yanına gittiniz anlamadım.

kumarı yok canım karı marı derdide bu konularda onu tanıyorum çocugu için canını verir bunu biliyorum biz onunla severek evlendik toplam 10 yıldır tanıyorum onu daha tanıdıgımda 17 yasımdaydım bugüne kadar ne kadın ne de kumar nede kötü alışkanlıgına denk geldim sigara bile içmez evde bile içirtmez kimseye mesela bakkalı açtıgı gibi tepetaklak olduk ben ona açma batırırsın demiştim çünkü onun başına kalkacagımı biliyordu üstelik haklıyımda evdeki bulgurdan oldu pirince koşarken

bileziklerimin hepsi gitti ama elde ne var kocaman bir 0 üstelik borçla birlikte eli açık bir kocam var durduramadım onu bu konuda :5: insan sermayesi fazla ise riske girer çok kötü oluyorum hatırladıkça bunları evlenirken biz zerre miskal ailesi yardım etmedi 10 milyar borçla evlendik biz 2 sene gibi bir sürede onu ödedik ve eşimin işi sebebiyle 4 şehir degiştirdik her taşınmada ayrı bir masraf taşınma masrafı işte bilirsin öyle böyle derken üst üste geldi herşey

evet anladim, iyi o zaman sen en iyisi kocanin yanina git, ailene fazla sey yapma, böyle durmlarda aranizda haledersiniz canim.
dünyanin sonu degil ki, insanlar ne borclar ödüyo, ohoooo
ama senin biraz psikolojin bozulmus biraz tabi, ondan böyle kafan karisti, üzme kendine fazla ve alama, alamaktan hic bi hayir gelmez

canım be ailemin yanına temmuzda tatile gelmiştim daha borçlardan haberim yoktu senin gibi 10 gün sonra ögrendim herşeyi ve eşim izmirdeki patronuyla kavga edip işten ayrılınca ogün itiraf etti herşeyi bana ne hale geldigimi o zaman bir ben birde ALLAH biliyor neye ugradıgımı şaşırdım ben kıyametleri kopardım nasıl böyle birşeyi yaparsın diye ailemde ögrenmiş oldu bu sayede ..

sonra eşim kalkıp afyona gitti önce güzel bir maaş teklifiyle kısa süreligine 4 aylık gibi bir süre sizi yanıma alamam bu süre zarfında dedi faizler birikmiş banka ihbarname yollamış kapatmam lazım dedi ailemin yanında kalmamı istedi 6 7 ay gibi zorlada olsa kabul etmek zorunda kaldım suan istanbula geçti dedgim 2.500 maaşla ama bıorcun ödemeleri tek bir bankaya degil 4 adet banka meblağlar şişkin sanırım ki bana ondan öyle diyordu

kaynanamın yanına gitme sebebimi sormuş başka bir arkadaşda ben suan kendi ailemin yanındayım bugün eşimle konuşup 17 milyar daha borcumuzun oldugunu ögrenince kaynanamlara gidip 4 ay da orada kalsammı diye düşündüm çıkış yolu bulamadıgımdan o sebeble öyle yazdım ne yapacagımı bilemiyorum gerçekten

Canım madem eşini seviyorsun ve ondan eminsin kafa kafaya verin iyi bir bütçe planı yapın ve eşinin kulaklarını iyice çek birdaha bunları sana yaşatmasın. Şimdi medem toplam 20.000 TL borç var gidin bir bankadan tüketici kredisi çekin eğer borçlar nedeniyle eşine vermiyorlarsa ailesinden birisi (annesi-babası-kardeşi) onun adına çeksin. Gidin tüm borçları kapatın bir yere borcunuz olsun. Aylık 1.000 TL gibi bir geri ödemeniz olsun. Eşin istanbuldaki işine hemen başlayacak mı yoksa daha zamanı varmı bilmiyorum. Eğer hemen başlayacaksa sen hemen İstanbula gelme al çocuğunu İzmire git bir iki ay kayınvalidende kal. Bu sırada eşin burda evin düzenini kurmaya çalışsın. Ümraniyede nerde oturucaksınız tam bilgin varmı kiramı olucak kiraysa nekadar gerekirse daha ucuzunu bulun ümraniyede alternatif çok bende ümraniyede oturuyorum. Bu süre içerisinde istanbulda sana iş bulmaya çalışalım eşinde arasın sende ara eminim buradaki arkadaşlarda ellerinden geleni yapar ben en azından bildiğim heryere CV ni gönderirim. Eğer banka kredisi çekerseniz 1000 TL si oraya gitse 500 TL side kiraya gitse bir süre kalan 1.000 TL ile idare edersiniz o sürede sende bir iş bulunca kızının kreş parasıda çıkar ve siz yine az parayla idare etmeye çalışıp senin maaşını biriktirmeyi denersiniz. Biraz birikincede bankaya toplu ödeme yapıp faiz indiriminden yararlanırsınız. Eğer kızını kreşe veremesseniz annelerden biri 6-7 aylığına fedakarlık yapıcak gelicek sizinle oturucak kızına bakıcak sen çalışıcaksın. Bu ve benzer çözümlerle bu sorunun çözülür bence. Giden bileziklerinide düşünme allah sağlık versin daha genç insanlarsınız çalışır daha iyilerini alırsınız inşallah hemde bu eşine iyi bir ders olur birdaha bunları yaşatmaz sizlere. Bu süreçte eşin çok haksızda olsa ki (ki haksız) çok üzerine gitme bence erkekler bu konularda çok daha hassaslar bak kızınada nekadar düşkünmüş nekadar ilgiliymiş eminim o içine atıyordur ve bunalımdadır birbirinize destek olursanız sizi top yıkmaz.

ama 2500 maaş 20000 borç yani ödenir.eşin sana git dediğine göre daha fazla borcu olmasın.sonuçta o kendi evinizde değil mi?e o ev orada dönüyor kirası,faturaları,yakıtı.e sizin ne masrafınız olacak ki.hem kadın olursa evde daha az harcama olur,kadın bilir işini.

Tıpatıp aynı dert. Görümcem de sürekli böyle. Şimdi evine döndü. ama bir farkla. Kocası çalışmaz. Şimdi görümcem fabrikaya girdi, hem iki çocuğa, hem de Eylül ayında beyin ameliyatı olmuş kocaya bakacak. Tabii banka bu sen mezara gir borç der. Enişteyi cezaevine attılar. Daha 8 dosya çıktı ardından. Eniştenin annesi hemen tarla satıp 6 dosyayı kapattı ama daha iki dosya var. İki çocuk da çok küçük. Eylülde ameliyat olmasına rağmen, ben çalışamam diyor. Öncesinde de en fazla çalıştığı 3 ay. Bir yerde sabir duran bir adam değil. Bu dosyalar aldıkları eşyaların dosyaları. Şimdi de yeni iki kredi kartı borcu çıktı. Satacak tarla kalmadı, şimdi görümcem kayınvaldemin yanında. İki çocuğun bakımı, evde hastayım diye yatan adamın bakımı, e ne kadar da annesinin evi olsa o eve de bir katkı lazım. Kayınpederimin maaşı da borçlardan kesiliyor. İki defa evlenip ayrılmış kaynım da evde. O da bir ay çalışır üç ay çalışmaz. dert aynı. benim tavsiyem çocuğuna bakacak biri varsa, hiç durma maaşlı işe gir. Borç ödene ödene biter.
Allah sabır versin, Allah yar ve yardımcın olsun canım.

çok teşekkür ediyorum kızlar canım eşim ümraniyede bir ev bulmuş suan istanbulda 1 aydır çalışıyorevin kirası 500 dü emlakçıyı ve depozitoyu çıkarmışlar aradan ev sahbiyle eşimin arkadaşları konuşmuş 475 e olur demiş ev ümraniye armagan mahallesinde işyerine yakın oldugu için orayı seçmiş mecburen

akıllı bıdık canım bana dedigi meblag bu fazla mı eksik mi bilmiyorum daha ama şundan eminim çok üzdü beni çok mahfetti bizi 2010 senesini silmek atmak istiyorum hafızamdan bankalar kredi vermiyor canım bize eşimin ailesi desen herbiri ayrı para derdinden ağlıyor çekmezler kendi ailemden de çekse çekse babam çekebilirdi oda araba kredisine ödüyor ona da vermediler denedik ama olmadı kimseyede demedik mecburen çünkü borç sebebiyle burada oldugumu bilmiyorlar eşimi yurt dışına gitti diye söyledik mecburen gittigi için burada kalmam gerektigi yalanını uydurduk elaleme:14:

yani iki ucu boklu degnek misali evet canlarım maaşı az degil ama işte tek bir banka olmadıgı için aylık 1.900 lira ödemeleri varmış bunu borca verdigimizde kira artı masraflar 1000 lirayı buluyor mecburen çalışmam lazım ya da izmire gidip az da kayınvalidemin yanında kalmam lazım yani eşimin artık izmire dönme ihtimali yok o istanbulda çalışacak ben ise ya onun yanında ya da izmirde kayınvalidemin yanına gidicem :14: dogru düzgün düşünemiyorum karar veremiyorum :14:

psikolojim öyle çöktü ki elalemin derdi ,ailemin derdi, çocugumun aşırı baba sevgisi, benim koca özlemim :14: sürekli bu halleri başıma kalkmaları :14: herşey işte herşey

Canım madem eşini seviyorsun ve ondan eminsin kafa kafaya verin iyi bir bütçe planı yapın ve eşinin kulaklarını iyice çek birdaha bunları sana yaşatmasın. Şimdi medem toplam 20.000 TL borç var gidin bir bankadan tüketici kredisi çekin eğer borçlar nedeniyle eşine vermiyorlarsa ailesinden birisi (annesi-babası-kardeşi) onun adına çeksin. Gidin tüm borçları kapatın bir yere borcunuz olsun. Aylık 1.000 TL gibi bir geri ödemeniz olsun. Eşin istanbuldaki işine hemen başlayacak mı yoksa daha zamanı varmı bilmiyorum. Eğer hemen başlayacaksa sen hemen İstanbula gelme al çocuğunu İzmire git bir iki ay kayınvalidende kal. Bu sırada eşin burda evin düzenini kurmaya çalışsın. Ümraniyede nerde oturucaksınız tam bilgin varmı kiramı olucak kiraysa nekadar gerekirse daha ucuzunu bulun ümraniyede alternatif çok bende ümraniyede oturuyorum. Bu süre içerisinde istanbulda sana iş bulmaya çalışalım eşinde arasın sende ara eminim buradaki arkadaşlarda ellerinden geleni yapar ben en azından bildiğim heryere CV ni gönderirim. Eğer banka kredisi çekerseniz 1000 TL si oraya gitse 500 TL side kiraya gitse bir süre kalan 1.000 TL ile idare edersiniz o sürede sende bir iş bulunca kızının kreş parasıda çıkar ve siz yine az parayla idare etmeye çalışıp senin maaşını biriktirmeyi denersiniz. Biraz birikincede bankaya toplu ödeme yapıp faiz indiriminden yararlanırsınız. Eğer kızını kreşe veremesseniz annelerden biri 6-7 aylığına fedakarlık yapıcak gelicek sizinle oturucak kızına bakıcak sen çalışıcaksın. Bu ve benzer çözümlerle bu sorunun çözülür bence. Giden bileziklerinide düşünme allah sağlık versin daha genç insanlarsınız çalışır daha iyilerini alırsınız inşallah hemde bu eşine iyi bir ders olur birdaha bunları yaşatmaz sizlere. Bu süreçte eşin çok haksızda olsa ki (ki haksız) çok üzerine gitme bence erkekler bu konularda çok daha hassaslar bak kızınada nekadar düşkünmüş nekadar ilgiliymiş eminim o içine atıyordur ve bunalımdadır birbirinize destek olursanız sizi top yıkmaz.

çok güzel yazmışsınız,size bir çiçek vermek istiyorum :71:

ben böyle bir hayat kurmamıştım evlenirken onunla zihnimde yabancı memleketin insanlarıydı onlar aileme göre ama ben sevdim diye istediler ben de kocam iyidir diye istedim iyiligine diyecek lafım yok ne küfürünü ne dayagını nede kötü birşeyini gördüm ama tek kötü özelliği eşimin hırsı :14: daha fazla kazanıcam hırsı tepetaklak ediyor böyle böyle bizi

evet maaşı iyi düzeylerde oldu hep sadece izmirde oldugumuz vakitlerde çok çok azdı maaşı oda sürekli artık biryerde kalalım diye izmiri tercih ettik yoksa 1.5 sene bir şehir degişiyorduk eşimin işi sebebiyle 4 şehir istanbulla birlikte 5.sehir olacak 5.5 sene evliligimiz süresince her bir taşınma ayrı bir masrafı dogurdu çalışma meseleme gelince gittigimiz şehirler ufak şehirler olunca iş bulamadım en son izmirde buldum ama aldıgım maaş kızımın kreşi benim yol ve yemek masrafıma gidince elimde 1 lira bile kalmıyordu o sebeble çıkmak zorunda kaldım verdikleri maaş bana 750 liraydı 400 kreş ve 2 vesayitle işe gidiyordum ve de yemek parası akşam taaa 9 da evde oluyordum düşünün hayat nasıl zor nasıl

oysai işini bilseydi eşim ben suan hem ev hem araba sahibiydim ama bilmedi 20 bilezik + set takımım bir hiç ugruna gitti kızımın gelecegini ben en iyi nasıl saglarım hesabı yaparken onun oyuncak alma isteklerine bile artık cevap veremiyorum

anneyim işte markete gitsem hemen oyuncak reyonuna koşuyor anne alsana bana bunu diyor bense kızıma dönüp babanın yanına gidince bize alacak diyorum başlıyor o ara ağlamaya çocuk bu işte laftan anlamıyor yüregim parçalanıyor resmen :14:

varlık içinde yokluk çektiriyor bize bereketi yok evimizin faizli paraya bulaşınca öyle oluyor dedem hep derdi az yiyin öz yiyin bereketi olsun paranızın faize bulaştımı o evin bini bereketi kesilir

çok dogru çok bankaya bulaşanın iki yakası bir araya gelmiyor:14:

ben böyle bir hayat kurmamıştım evlenirken onunla zihnimde yabancı memleketin insanlarıydı onlar aileme göre ama ben sevdim diye istediler ben de kocam iyidir diye istedim iyiligine diyecek lafım yok ne küfürünü ne dayagını nede kötü birşeyini gördüm ama tek kötü özelliği eşimin hırsı :14: daha fazla kazanıcam hırsı tepetaklak ediyor böyle böyle bizi

evet maaşı iyi düzeylerde oldu hep sadece izmirde oldugumuz vakitlerde çok çok azdı maaşı oda sürekli artık biryerde kalalım diye izmiri tercih ettik yoksa 1.5 sene bir şehir degişiyorduk eşimin işi sebebiyle 4 şehir istanbulla birlikte 5.sehir olacak 5.5 sene evliligimiz süresince her bir taşınma ayrı bir masrafı dogurdu çalışma meseleme gelince gittigimiz şehirler ufak şehirler olunca iş bulamadım en son izmirde buldum ama aldıgım maaş kızımın kreşi benim yol ve yemek masrafıma gidince elimde 1 lira bile kalmıyordu o sebeble çıkmak zorunda kaldım verdikleri maaş bana 750 liraydı 400 kreş ve 2 vesayitle işe gidiyordum ve de yemek parası akşam taaa 9 da evde oluyordum düşünün hayat nasıl zor nasıl

oysai işini bilseydi eşim ben suan hem ev hem araba sahibiydim ama bilmedi 20 bilezik + set takımım bir hiç ugruna gitti kızımın gelecegini ben en iyi nasıl saglarım hesabı yaparken onun oyuncak alma isteklerine bile artık cevap veremiyorum

anneyim işte markete gitsem hemen oyuncak reyonuna koşuyor anne alsana bana bunu diyor bense kızıma dönüp babanın yanına gidince bize alacak diyorum başlıyor o ara ağlamaya çocuk bu işte laftan anlamıyor yüregim parçalanıyor resmen :14:

varlık içinde yokluk çektiriyor bize bereketi yok evimizin faizli paraya bulaşınca öyle oluyor dedem hep derdi az yiyin öz yiyin bereketi olsun paranızın faize bulaştımı o evin bini bereketi kesilir

çok dogru çok bankaya bulaşanın iki yakası bir araya gelmiyor:14:

Ben mi anlayamadım bilmiyorum, hepsini de okudum aslında..
Eşin İstanbulda ve siz İzmir'de k.validenizin yanında olsanız bile gene de eşin kira vermek zorunda değil mi?
Bir sizin boğazınız mı çok gelecek, ben gerçekten anlamadım.. İşletme mezunusun, hafta sonları özel ders veremez misin mesela, aklıma geldi. Başka alternatifler de olabilir. Kreşlerde bizzat çalışmak için başvur. Çocuğunu da yanına alırsın. Düşününce çok seçenek gelir aklına. Evin mutfak masrafını ve çocuğunun eksiğini karşılarsın en azından.
Eşin de kirayı, faturaları ve borcunu öder.

sagol arkadaşım sende eşim evi tutmadı evi buldu anlaştılar şimdi bir tutması kaldı evi onuda bugün tuttun mu diye telefon açtım.. nasıl tutayım dedi hemen, anlaştık daha para bulmam lazım dedi adama vermek için... maaşını aldın versene dedim... 17 milyar daha borcum var hepsini dagıttım deyince dank etti kafama ben 10 bin lira kaldı diye biliyordum meğer degilmiş faizsiz kısmını söylemişmiş şimdiye kadar:14: evi buldular emlakçıyı de evin depozitosunu ev sahibine ikna ettirip aradan çıkarmışlar ev kirasınıda binbir ısrarla 475 lira ettirmişler arkadaşlarıyla yani ev hazır adam bizi bekliyor anahtarı vermek için ama ben kararsızım gidip gitmemekte gidersem işe hemen girebilir miyim yoksa birkaç ay bekleyip durmalımıyım yoksa eşime evi tutma ben annenlere izmire gidiyorum mu demeliyim bilmiyorum takıldıgım nokta burası :14:

seçenekler kafamı toparlayınca aklıma geliyor psikolojim öyle kötü ki arkadaşım derdim oyuyor beni sürekli ağlarken açtım konuyu sizlerle dertleşmek için istanbulu tanımıyorum o sebeble korkutuyor o şehir beni iş meselesine gelince neler yapabilecegim hususunda danışıyorum sizlere sagolsun istanbulda oturan arkadaşlar fikir üretiyorlar bende onları kagıda yazıyorum hesap kitap yapıyorum sürekli

17 milyar çok para değil cnm bu kadar kasmayın kendisnizi. tek banka değilse bir bankadan toplamı çekin bütün bankalardaki borçları kapatın tek bankaya borcunuz olsun. onuda ayda ayda daha uygun olarak ödeyebilirsiniz hemde yuvanızı geçindirirsiniz. öyle ailelerle yaşamakla olmaz belki sende maaşı güzel bir iş bulursun hem çocuğunun kreşine yeter hem kirana çabucak borçlarınızı bitirirsiniz bu sayede.

ya canım sana güzel bişeyler söylemeyi çok isterdim ama banada eşin bişeyler saklıyomuş gibi geldi ama kumar kadın gibi şeyler değilde sanki işleri konusunda bişeyler saklıyo
yani siz karı kocasınız, herşey şeffaf olmalı, bankalarınızın internet hesaplarından borçlarını harçlarınızı görebilmelisin, borçunuz varsa kapatma planını beraber yapmalısınız, yani açıkcası sadece 17 milyar kaldı diye güvenme derim, başka bi yerlereden başka bişeyler çıkmasında
eşin sana dürüst davranmıyor bence, çocuğun 3 yaşındaysa hangi şehirde olursan ol, en azından yarım gün devletin anaokullarına vermelisin yarım gün devlet anaokulu 100 tl den fazla istemez

yani ben anlamadım siz evliydiniz eviniz vardı bir sehirde ama sonra eşiniz borc var diye baska sehire gitti sizde tek kalmayın diye ailenizin yanınamı gittiniz eşiniz gönderdi yani kusura bakmayın ama ben bunun altında baska sey ararım

allah yardımcınız olsun canım,beraber atlamanızdan yanayım ben bu zor zamanlarınızı.eşini yalnız bırakma derim tabi insan yaşamadan anlayamıyo bu gibi durumları:59:

dön diyor tabii istanbulda evi tuttu bugün belli olacak herşey ama ben korkuyorum artık usandım bu durumdan gidipte istanbula iyice beter olmaktan korkuyorum

esra eşimin işi şantiye üzere bu borçlar o kadar birikti ki mecburen ailemin yanına gelmek zorunda kaldım ödeyemiyordu önce o dedi orada 6 ay kal az borçları toplaryayım diye ben önce kıyametleri koparsamda sonra kabul etmek zorunda kaldım ve 6 aydırda buradayım

senin annenlere gidicem diyorum gelmeyecegim istanbula diyorum oda olmaz öyle şey geleceksin sizi çok özledim diyor bense annesi gile gitmekle tehdit ediyorum onu çünkü bunaldım daha usandım :14: bu çok kötü bir durum hergün ailemin kocamı eleştirmelerine alınmaktan (üstelik haklı ailem ) kızımın bitmek bilmeyen yaramazlıklarından dur sus yapma etme demekten usandım annem titiz bir kadın babamda öyle düşünün işte halimi :14: kayınvalideme gitsem beni mecbur çekmek zorunda oglunun borçlarını ben etmedim sonuçta:14: oda gel bizdede kal diyor zaten ama meseleyi ekliyor kış günü nasıl olacak diye:14: düşünün kızlar halimi ne yapsam ne etsem ben

işe girip istanbulda çalışsam başarabilir miiyiz işletme mezunuyum ben ne kadar maaş verirler bana ? kreşler ne kadar....evimiz ümraniyede olacak ne olur birşeyler diyin çözüm arayalım beraber ben daha çözüm bulamıyorum :14:

kocan sana don diyor, don ozaman))) kaynanaya niye gidiyorsun?? bu zor durumda kocanin yaninda ol, birbirinize destek verin, atlatirsiniz ya.. masinizda iyi, tasarruf yaparak odrsiniz borcunuzu. ayri kalarak daha kotu olmuyor mu durum??

Back
X