Kocamın derdiyle dertlenmek

belgeseller

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2013
988
968
303
Kizlar sizde oyle misiniz merak ettim ve bu konuyu açtım.esim çok iyi bir insan ve iyi bir koca. Ama gel görelim ki günlük hayatta karşılaşılan sorularda güçlü değil hemen karalar bağlıyor. Son zamanlarda iş yeriyle ilgili sorun yaşıyor ve bu sikintisini bana evimize evliligimize çok yansıtıyor. Birde ben üzmeyim diye hep alttan aliyorum. Biliyorum seni uzuyorum diyor ama yine hep olumsuz düşünceler. Ve bende çok üzülüyorum o uzulunce. O mutluysa evimiz mutlu o mutsuzsa mutsuz. Kötü bir şey olmadan olmuş gibi karalar bağlıyor beni icime dusuruyor. Cok bunaldim ama ya yeter artik biktim bu huyundan diyesim var. Sizde oylemisiniz. Esinizle surekli dertleşir yada sürekli derdini dinler mısınız???

Evli değilim en Fazla kendine dert edinirsen hayatını mahveder,erken çökersin .. onunla dertlenmek yerine yapıcı olabilirsin

Haha aynı benim eşim bayılır işte olan sıkıntıları eve getirmeye sonra da seni de üzdüm diyor sayesinde bütün is arkadaslarini gormeden tanidim.valla ben artik anlatica zaman kibar olamiyorum eve geldin iş bitti diyip kapattiriyorum.

Eşim her şeye karalar bağlayan biri değildir ama bir sıkıntı olunca mutlaka beraber üzülüyoruz dinliyorum derdini dertleşiyorum. Evet yani. Onun canı sıkkın olunca bende de huzur olmuyor. Normal bir şey bence. Ama her olumsuzlukta karalar bağlaması gerçekten can sıkıcı bir durum. Neşeleneceği şeyler yapsanız güldürseniz?

Evlilik demek sadece aynı evli aynı yatağı paylaşmak değildir sanırım..elbette eşler birbirlerinin derdiyle dertlemip üzülürler birbirini seven iki insanda görülen gayyet normal bir durumdur..Yapmanız gereken o karalar bağlayınca siz ona görmediği pozitif yönleri gösterin onunla sizde karalar bağlamayın :) Amaan banane diyip de geçmeyin adamın derdinide..çünkü ilerde bir derdiniz olurdugunuzda eşiniz size ilgi göstermeyince..Kızlaaaar!! eşim benimle ilginemiyor evlilk sadece işte aynı evi paylaşmak mı bana neden destek olmıyor diye konu açarsınız

Biz çok muhabbet ederiz çok konuşuruz ama bu bahsettiğiniz enerji emici bi durum,muhtemelen stresle başa çıkamıyor,sizi çok yorar. Değiştiremeyeceği şeyler üzerinden saatlerce konuşmak çok sinir bozucu oluyor sizi anlayabiliyorum aslında

Benim esimde karamsardir, hep olaylarin kotu taraflarina bakar..ama ben tam tersiyim pozitif yaklasirim olaylara:)bazen ben bile illallah diyorum onunla ,konus konus yine ayni yine ayni:) ben onu oyle kabullendim hicc takmiyorum valla anlattiginda can kulagiyla dinlerim sonunda uzulme duzelir bebisim der gecerim:)degismezler,hatta karsidakinin enerjisini dusururler o yuzden fazla takilma ilgilen ama o kadar buyutme gozunde..

Esinizin burcu ne acaba ben yengec burcuyum ve bizim evde de esim benim icin ayni seyleri soyluyor. Sen mutluysan hepimiz mutluyuz sen mutsuzsan eve kasvet cokuyor hepimiz mutsuz oluyoruz diyor.
Sorunlarimi herkese anlatmam hatta bazen aileme bile. Ama esime gun icinde ufak sorunlarimdan bile bahsederim. Hatta is yerindeyse fotoyla kanitlar gonderirim. Cocuk aglarken, alerji oldum vucudum kabardi, en sevdigim bardak kirildi gibi seyleri Ama bana boyle her derdini anlatma demedi hic sadece mutsuz olma, uzulme vs diye teselli verir ve kendisi asla is yerinden ya da buyuk olmadigi surece probleminden bahsetmez.
Simdi siz boyle anlatinca acaba o da mi boyle rahatsiz oluyor diye dusundum bir konusayim en iyisi:)

Bizimkide tam tersi. Esim pek is problemlerini anlatmaz. Eve gelince oglumla seni mutlu gorunce butun dertlerimi unutuyorum diyor. Bencd sende karalar baglsmak yerine mutlu olup onuda mutlu etmelosin. Htta bizde soyle bi durum oluyor sabah gule oynaya ise gider aksam surat bes karis diyorum artik bi kerede seni biraktigim gibi bulayim hmn dalgaya vuruyo beni biraktiginda bi daha bulamazsin diyo

mesela ne gibi karalara bagliyor??? benim esim bazen kararlari cok yargilar. bende farki acilardan yorum yaparim. hani sen sadece bi kismini biliyorsun ama su su su söyle olmustur bu böyledir bidi bidi bidi yaparken oda neden karalara bagladigini unutur konu kapanir gider.

yaslar kac bilmiyorum ama is tecrübesi arttikca insan takmamaz oluyo olaylari. daha iki dk önce konusu gecti evde. cocugum oldugundan beri tek düsünce var aklimda ben ne safmisim niye kendimi is icin sabah aksam bu kadar parcalamisim diyorum.

Yaslarimiz 35 37 ama esim yaşından biraz büyük gösteriyor . E herşeyi kendine dert edince haliyle yıpranıyor. Mesela surekli gecmisi sorguluyor. Surda söyle davransaydım. Şu bölümü bitirseydim. Annem bize soyle davrandı babam şunu demedi gibi bir sürü şeyler annesine babasına çok düşkündür eşim ama geçmişi yargılarken onlara bile çok çok kızıyor ama yüzlerine hiç bişey demez nasılsa ben varım bana anlatır durur bende bazen eşime üzülür bazen ailesine kızarım içten içe..

Ikizlr burcu

Siz de onun ruh haline bürünmeyin aksine tam tersini yapın ki birbirinizi dengeleyin.

Adamın karakteri bu demek ki değişeceğini sanmam.
Ben de değişeceğini sanmıyorum. Ben mesela hadi şuraya gidelim şu arkadaşlarımızı çağıralım desem o na da karşı çıkar çünkü derdi varya onları da yapamayız. Çocuk o an ağlasa yada ters bisey gitse evde hemen gider yatar yani benim derdim var bunlarla uğraşamam gibi..

Bu biraz sizinle alakalı ben dert dinlemeyi severim ama eski sevgilim de sizin esiniz gibiydi ne kadar dinlersem dinliyim care sunmaya çalışırsam çalışayım karalar bağlardı yine. Ben patladım ayrıldım ama evlilik icin böyle davranılmaz tabiki. Morali iyiyken konusun bu konuyu güzellikle belki size daha az yansıtır. Cok da üstüne düşmeyin siz üstüne düştükçe o daha cok depresiflesir çünkü

Nedense ben bundan sikayetci degilim.
Aksine içine atacağına seninle paylasiyor olmasi seni mutlu etmeli
Eșimle her gece uyumadan önce sohbet muhabbet faslımız olur .
Ve emin ol oyle gulluk gulistanlik muhabbetlerimizde yok
Cogu can sıkıcı seyler ve gecim derdi.
Sonucunda ise hep iyi ki varsin cumlesini duyuyorum ondan.
Bir cok seye rağmen tatliya baglayip mutlu uyumasinida biliyoruz

İnsanlar birbirini etkiler. benim eşim de çok melankolik depresif bir tip. Her şeyin kötüsünü düşünür. Ben ise soğukkanlı ve enerjik biriyimdir. Bana da anllatır eşim. Ben de yaa cidden mi çok üzüldüm haketmemişsin veya yanlış konjsmjs o insan gibi tepkiler yerine, anladım haklısın veya bence haksızson ama ben olsam soyle tepki verirdim falan der üstünü kapstırım.herkes yasıyor iş yerınde sorunlar bu işte bu sorunsa baska işte baska sorun cnku her yerde insan var ve insanlar sorun cıkarmayı seviyor.. yanı anlatamadım tam ama bi şey hakkında hıc konusmamak o şeyin önemi büyütür. Çok çok konjsmak takıntı alıskanlık halıne getirir.kaararında konusmak rahstlatır.dertleşin ama sonra odak noktasını değiştirin.baska bır konu acın.veya bi şeyler yapın. Neşeli olun.siz sürekli gülümserseniz karsınızdakı ınsan da guljmser. Tanımadıgınkz ınsanlarda bıle deneyebılrsınız.pozitif olun .eşinize pozitif olun demeyin siz olun. eninde sonunda etkilenecektir.bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…