• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın hakaret alışkanlığı

Tedavi ancak iyileşmek isteyene yapılır , bu alışkanlığı sanki grip , kanser ya da başağrısı gibi bir hastalık gibi görmek sanki hakaret eden kişiye mazeret bulmak gibi geliyor. Çünkü o adam büyük olasılıkla işyerine gelen müşteriye , patronuna ya da kendisinden üstün konumda olan birisine küfürlü konuşamıyor , tedaviye gitmeden canı isteyince daha doğrusu işine gelince düzgün konuşmasını biliyor da , karısına neden bilmiyor. Bu bir hastalık falan değil , tipik karşındaki insanı değersiz görüp ona göre konuşmak. Yani karısı degersiz ve küfredilebilir çünkü hicbisey yapamaz, ama patronu , onu yolda çeviren polis, yani eğer küfrederse ağır sonuçlar yaşayacağı kişi değerli.
Zaten konu sahibi dediki kufretsem umrunda olmaz. Burda aslında karısından gelecek küfürlerin bile ne kadar değersiz olduğunu anlarsınız. İnsan yerine koymuyorki kadına, onun ağzından çıkan lafa değer versin.

Bizim toplumda hala psikologa veya tedaviye gitmek genelde "Ben deli degilim" karsiligi görüyor. Siddet altinda büyüyene tabi ki mazeret bulmak degil bu. Bende cocukken dayak yedim mesela ama etrafima saldirmiyorum. Fark nedir: Farkinda olmak. Bazi insanlar ot gelip ot gidiyor, cünkü hicbiseyi sorgulamiyorlar. Heleki anne babayi sorgulamak aslaa tövbe hasa. Ama ayni davranis bozukluklari sürdürdüklerinin de farkinda degiller. Biz büyürken cocuga vurmak veya asaglamak gayet normal karsilaniyordu mesela. Biz bunu hic sorgulamasak "Aman bize de birsey olmadi" diye cocugumuzu dövsek nasil fark yaratabilirdik. Esinin konu sahibine karsi böyle küfür edebilmesi aile icindeki "normali" bu olmasindan. Aslinda aile icinde herkese en iyi sekilde davranmasi gerekeni yasamadigi gibi, kendine de ögretememis. Davranis bozuklugu düzeltilebilir. Tek basina tedaviye gitmeye cekiniyorsa esi ile gitsin. Daha iyi olur da

Yok malesef lise mezunuyunum çocuğun küçük daha büyük olsaydı iş bulup çalışırdım ama çocuğum engel oluyor kimsem yok bırakacak
e bu adam bi gecede böyle olmamış ki, hep böyleymiş yapmışsınız çocukları. özür dleyince de affediyosunuz. e devam edin böyle madem

Merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım 7 yıllık evliyim 2 tane çocuğum var biri 2 diğeri 7 yaşında eşimle en ufak bir tartışmanızda hakaret işitiyorum ağzı alışmış ailesi kardeşleri babası da öyle sürekli hakaret ediyor gerizekalı salak manyak vs. Gibi hakaretler benim çok gücüme gidiyor defalarca kez küstüm konuşmadım gelip özür diliyor gönlümü alıyor bi daha yapmicam diyor ama yine yapıyor güzellikle denedim olmadı oturup ağladım saatlerce olmadi bağırıp ortalığı ayağa kaldırdım olmadı her seferinde özür diliyor ama yine aynı ne yapabilirim nasıl davranmam gerekiyor lütfen bi akıl verin bırakıp bi süre gitmek istiyorum yanlız kalırsa aklı başına gelir diye ama gidecek yerim yok ailem bana çok uzak farklı bir şehirde zaten gitsem bile annem den de ayrı çekiyorum boşansa dahi ben sana bakmam evime almam diyen bir annem var ne yapacagimi bilmiyorum nolur bana yardımcı olun.
Öyle bi ortamda yetiştiği için değişmesi çoook ,çok zor . Görgülü kuşlar gördüğünü işlermiş . Boşuna kendinizi üzmeyin . Bu tarz ortamlarda büyüyen insanlar istemeye, istemeye benzer aile bireylerine .

Ailenin önemi isimli konu.
“Birbirimizi siviyiriz iyilisi bizi kırışmız, işim çık fırklı” diyen aklı bir karış havada kızlara okutulması gereken bir konu.
Bir adamın ailesi iyi değilse kendisinin iyi olma ihtimali % 2.
Sahtekar olma ihtimali %98.
Aile neyse evladı da büyük oranda odur.

Eşim ailesinden böyle gördüyse işin çok zor canım. Keşke düzelse ama zor.

Benim eşim de böyle ama küfür etmez sinirli iken değişik konuşuyor. Bunu sürekli alışkanlık haline getirdi. Misal sinirlendi mi babanın geçmişi ama devam yok ne geçmişi diyorum temizlemsin diyor. Hep babanın geçmişi diyor bu arada baba olarak kendisinden bahsediyor. Bunu çok kez kullandı artık mantık aramadım 1 yıldır o kelimeyi kullanmıyor. Acaba sizin de böyle olma durumu var mı biliyor tepki vereceğinizi daha da devam ettiriyor o yüzden sizde o hakaret edince odayı terkedin zamanla anlayacaktır
Evet öyle ama bende tahammül edemiyorum hakarete çok karşı bir insanım çok ağrıma gidiyor

Ailenin önemi isimli konu.
“Birbirimizi siviyiriz iyilisi bizi kırışmız, işim çık fırklı” diyen aklı bir karış havada kızlara okutulması gereken bir konu.
Bir adamın ailesi iyi değilse kendisinin iyi olma ihtimali % 2.
Sahtekar olma ihtimali %98.
Aile neyse evladı da büyük oranda odur.

Eşim ailesinden böyle gördüyse işin çok zor canım. Keşke düzelse ama zor.
Düzelir diye elimden geleni yapıyorum ama bilmiyorum artık

Tedavi ancak iyileşmek isteyene yapılır , bu alışkanlığı sanki grip , kanser ya da başağrısı gibi bir hastalık gibi görmek sanki hakaret eden kişiye mazeret bulmak gibi geliyor. Çünkü o adam büyük olasılıkla işyerine gelen müşteriye , patronuna ya da kendisinden üstün konumda olan birisine küfürlü konuşamıyor , tedaviye gitmeden canı isteyince daha doğrusu işine gelince düzgün konuşmasını biliyor da , karısına neden bilmiyor. Bu bir hastalık falan değil , tipik karşındaki insanı değersiz görüp ona göre konuşmak. Yani karısı degersiz ve küfredilebilir çünkü hicbisey yapamaz, ama patronu , onu yolda çeviren polis, yani eğer küfrederse ağır sonuçlar yaşayacağı kişi değerli.
Zaten konu sahibi dediki kufretsem umrunda olmaz. Burda aslında karısından gelecek küfürlerin bile ne kadar değersiz olduğunu anlarsınız. İnsan yerine koymuyorki kadına, onun ağzından çıkan lafa değer versin.
O kadar soğuyorum ki böyle yapınca yüzünü dahi görmek istemiyorum ama başka çarem yok bebeğinde küçük evden bi yere çıkamıyorum dizinin dibinde oturuyorum

Pis ağızliysa değişmesi çok zor malesef.Babasina çekmiş işte ama en azından özür diliyormus .Bence terapiste gdin belki faydası olur .Tabi ikna edebilirseniz

Eşinizin yaptığına hak vermiyorum ama insan böyle bir ailede büyüyünce, konuşarak iletişimi öğrenmemişse, önünde hep bu şekilde örnekler olmuşsa, bunlardan sıyrılmak kolay olmayabilir.
Tek sıkıntınızın bu olduğunu yazdığınız için mücadeleye değer, eşinizi profesyonel yardım alması için ikna edin bence, nedenlerini ve iletişimi öğrenmesi için.

O kadar soğuyorum ki böyle yapınca yüzünü dahi görmek istemiyorum ama başka çarem yok bebeğinde küçük evden bi yere çıkamıyorum dizinin dibinde oturuyorum
Ozaman katlanmaya devam edeceksiniz , ama bu sizin seçiminiz . Bagzi kadınlar öldürülme tehdidine rağmen boşanma davası açıyorlar. Sığınma evine gidiyorlar. Tekrar hayat kurup , kocalarından kurtuluyorlar. Size eşiniz o kadar değersiz davranmış ki , siz de bunu kabul eder hala gelmişsiniz. Kendiniz ve çocuklarınız için seçtiğiniz hayat buysa seçiminizi kabul edin yaşayın.

Back
X