• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocamın huylari

olsun çalışmasanız da köle değilsiniz
böyle diye diye sizi sindirmeye çalışıyo

dindar bir insansa dinimizde kadının görevlerini bir araştırsın
ben fazla dini konulara girmiyim :)
Valla ben biraz gireyim,peygamberimiz eşine yardım için keçi sagardı,söküğünü kendi dikerdi,ekmek hamuru yoğururdu eşine yardım için.Benim babamda hiç birimizden su bile istemezdi,kalkar kendi alırdı.İstese seve seve getirirdik.Farkedip kalksak, otur ben alırım derdi.
Anneme misafir geleceğinde yemek yapmaya yardım ederdi.Annem yemek bilmeyen bir kadın değildi ama,işini kolaylaştırmak isterdi.Bende şimdi çocuklarıma öyle öğretiyorum.Büyük çocuklarım küçüğünden su istiyor çoğunlukla,kalkın alın diyorum.
Adam ya ailesinden öyle gördü,ya da yaşı küçük,evliliği hükmetmek sanıyor.Yavaş yavaş öğret konu sahibi,ama sabırlı ol.

Kadini tabi baslica goreevleri vr messela yemek ütu temizlik falan ama esiniz biraz abartiya kaçıyor bence :110:

Senin gorevin yapmak zorundasin cumlesinden sonra yapacagim varsa da yapmam.

Zorundasin , mecbursun laflarına sinir olurum. Yapmam kalk kendin yap derim. Eşim biliyor bu tür sözleri sevmedigimi bir kere denemek için zorundasin kalk yap dedi. Kalk kendin yap dedim. Gülüyor denedim askicim diyor. Bende yine de yapmayacagim kalk kendin yap dedim yaptı.

Emir kipi ile konuşan kişileri sevmiyorum.

Keşke ailem yakın olsa hiç durmam başım sıkıştı mi giderim ama ben Iğdır'da ailem antalyada
Ah kuzum ah...Neyse,o yetkileri verdiğin gibi tek tek geri al.Ve ne yap yap evini ayır.Eski evden korkma.Bir dam olsun başında şimdilik yeter.Erkekler aileye gösteriş içinde öküze bağlayabiliyor durumu.Evdeki civciv horoz olmaz derler.

Dinde aslında kadinlar yaptığı işleri yapmak zorunda değilmiş. Erkeklerin geneli kadınları bir şey yapmıyor ki evde ne yapıyor oturuyor olarak görüyor ama yanlış işte. Halbuki bayanlar daha çok çalışıyor. Erkeklerin mesaisi belli ama bayanlar öyle mi 7 gün 24 saat çalışıyor.

Allah razı olsun eşimden şu an ev hanımı olduğum halde bazen bana tost hazırlar beni kaldırır. Sofra hazırlamaya kaldırmaya yardım eder. Bebek bakımında yardım eder. Evlendigimden beri onun tuvaletini belki 2 kez ancak temizlemisimdir hep o temizler. Evi silme de süpürme de yardım eder. Binlerce kez şükürler olsun. Bu hayattaki en büyük şansım eşim diyorum. Oğlum olsun onu da öyle bir yetistirecegim ki o da eşine yardım etsin, huzurlu olsunlar.

Insallah senin de kocan biraz olsun yardım etmeye çalışır da huzurlu olursunuz.

Kendisi getiriyor ama bana çok şey yüklüyor mesela bugün gidip hazır şu alcak damacana vermem gerekiyor ama Afedersiniz lavaboya acil girmem gerekti bırakmıyor girme bana damacana ver beni gönder sonra gir acil diyorum anlamıyor kendisi alsa alabilir ama almıyor senin görevin diyor
Kocanız ve siz kaç yaşındasınız? Çok çocukça geldi de davranışları. Görmemişin bir karısı olunca böyle havalanıyor demek ki. Ona haddini bildirmek lazım.En Büyük KK:sopa:

Arkadaslar kocamdan çok sıkıntı yaşıyorum fikirlerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var bi kadının kocasına karşı yapması gereken görevleri nelerdir. Benim esim bazen çok aşırıya kaçıyor beni çok yoruyor istekleri hiç bitmiyor bazen yapamam falan dediğimde ise senin görevin yapmak zorundasın diyor bir kadın eşi ne isterse her istediğini getirip götürmek zorundamidir
Görev mi.. Benimde kocam var ve her defasinda oturur konusuruz boyle seyleri. Bana hizmetci olmadigimi, evi temizlemek dahi zorunda olmadigimi FAKAT evliligin sorumluluk istedigini, ikimizde sorumlulugumuzu bilirsek ne sen kendini yorarsin nede beni yanlis anlarsin diyo. Ne adamlar var ya. Kizlar yanlis anlamayinda evimde kocama hizmetci bile olurum ben.. Hicbi gun bir istedigini 2defa soyletmedim, cayina sekeri atip karistirmadan vermedim, soframi kurar o soylemeden toplarim. Bu yanlis anlasilmasin bazen de esim hazirla kahfaltiyi yemegi ve oda aynen benim gibi sofrayi kaldirir herseyi kendi yapar. Bilemedim damacanayi bile senden isteyen bi adam, zorundasin diyen adam. O seni köle sanmiş herhalde. Hicbirsey yapmak zorunda degilsin canim, sorumluluklarin var o ayri, onuda kendi ölcünde yaparsin. Bu muameleye katlanmak zorunda degilsin. Yontulmamamış seninki, biraz baskın ol yoksa ilerde itilmisle kakilmis yolu goruyorum sizde. Nasil is anlamadim ya.

Arkadaslar kocamdan çok sıkıntı yaşıyorum fikirlerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var bi kadının kocasına karşı yapması gereken görevleri nelerdir. Benim esim bazen çok aşırıya kaçıyor beni çok yoruyor istekleri hiç bitmiyor bazen yapamam falan dediğimde ise senin görevin yapmak zorundasın diyor bir kadın eşi ne isterse her istediğini getirip götürmek zorundamidir
Hiç bir zorunluluğunuz yok

Örnek vermeyelim ama kisacasi çorabindan tutun da içtiği suyu yanındaki kanepe de duran şarj aletine kadar benden ister sürekli arkasını toplarim

Eşiniz engelli mi ? Özür dileyerek soruyorum
Yok değilse cok üzücü... onu böyle yetiştiren de böyle devam etmesini hoşgören de hatalı bu durumda .
Yapmayın ...

Kendisi getiriyor ama bana çok şey yüklüyor mesela bugün gidip hazır şu alcak damacana vermem gerekiyor ama Afedersiniz lavaboya acil girmem gerekti bırakmıyor girme bana damacana ver beni gönder sonra gir acil diyorum anlamıyor kendisi alsa alabilir ama almıyor senin görevin diyor

oracığa yapıverseydiniz anlardı acili

Sız alıstırmıs olabılır mısınız acaba?? Dınleme kalk yap de kadın ısterse erkege hersey yaptırabılır ustelık ya guzel sozlerle ya da agır tepkılerle farkına varması ıcın ..

Eş degil kölesiniz sanki abartmis eşiniz.. Kölelik sizin göreviniz degil yapmayın kendi işlerini kendi yapsin siz zaten kendi üzerinize düşen gorevlerinizi bilirsiniz..

Back
X