KOCAMIN MALI BENIM MALIM DEGILMIS

Eşiniz bence bunalımda olduğu için böyle konuşmuş..
Büyütmeyin olayı lütfen...

mal kiminse kimin ,bunun dile getirilmesi çirkin olan.

Senin malın değil derken o mal benim senin hakkın yok manasında dememiş. Sen emek vermedin ben emek verdim o yüzden değerinin altına gitmesini istemiyorum demek istemiş. Yoka zaten evliliğiniz boyunca bölüşmedi mi sizinle gelirini, sizi zor durumda bıraktı mı, ayrımcılık yaptı mı? yani orada sadece çok emek verdiğinden bahsetmek istemiş. Ayrıca siz çalışmıyor musunuz?

evlenmeden önce yapılanlar sizi baglamıyor
evlendikten sonra yapılanlar ortak hukuken
ben calısmıyor olsam kocamın malına oda benım malım dıyemem ayol utanırım ben

Siz neden bahsediyosunuz? Boşanırsa evet evlenmeden önceki mallarından kadına pay verilmez. Ama adam ölürse mirası olrak yine kadına ve çocuklara kalır.
Zaten boşanmadan söz ediyorum zaten ki dikkatli yazın siz neden bahsediyorsunuz felan karşınızda internetten ordan burdan edindiği hukuk bilgileri ile yorum yapan biri yok.
Boşanma halinde miras malı eşe verilmiyorsa demek ki hukuken bile o mal üzerinde söz hakkınız yok demek istemiştim.

Bekara karı boşamak kolay
sizin emeğiniz olmadığı için düşük fiyata satarsınız doğru
ikinizin kazandığı olsa sizinde payınız ve söz hakkınız olur

Bence kötü niyetle söylenmemiş. Gerçekten bir mal almak zor iştir. Kazanmak, kazandığını harcamamak,o malı aldıktan sonra elinde tutmak. Gerçekten zorluklarla edinilen bir malı satmak kolay değildir. Tabii siz o mal edinilirken yaşanan zorluğu bilmediğiniz için böyle kolay "satarım" demişsiniz. Bence bunu ifade etmişler.Tabii bunu daha nazikçe de söyleyebilirlerdi.

bence gayri ihtiyarı söylemiştir.oraya verdiği emeği senin anlamadıgını düşünmüş.konuş eşinle gücenidğini söyle..

Bu cumleyi kim kirdu bilmiyorum ama hukuken evlenmeden once alinan hersey kisiye aittir. Gerci konu burda hak hukuk degl sizin kirilmanz bunu kv soledyese esimin mali bnmde malimdir diye tepki verebilirsiniz esinizse bunu soyleyen onada kirildiginizi belli edin derim

canım. kv işte. Biz eşimle kv ve kp hiç karışmadan kendi imkanlarımızla ev aldık. Ve tapu içinde eşimin bankayla sorunu olduğundan (daha önce ark. üzerine kredi çekti ve ark. ödemediği için eşimin üzerine kaldı) kredi benim üzerime çıktı. Haliyle tapuda benim üzerime olmuş oldu. Ve Kv cevabı : hemende yapıştırmışsın resmini. Bende : Ben yapıştırmadım tapu müdürlüğündeki memur yapıştırdı. Oğlunun sicili iyi olsaydı onay çıksaydı kredi dedim. Düşün yani hiç katkıları yokmuş gibi bide rahatsız oluyor hanımefendi.

ailesi ve kendisi o arsaya çok emek vermiş olabilirler. ayrıca, arsa sizinle evlenmeden önce de alındıysa tabiki sizin hakkınız yok.
bence eşiniz o arsa alınırken yaşanılan zorluklara sen katlanmadın anlamında size o cümleyi kurmuş. bence haklı. ben eşimin bu tarzdaki mallarına kesinlikle karışmam. fikir bile beyan etmem. sadece biz evlendikten sonra aldıklarımız hakkında yorum yaparım.

Belli ki zor şartlarda satın almış ödemiş borcunu ve satmak içini sızlatıyor!
Ama içinde bulunduğu maddi sıkıntıdan dolayı da satmak zorunda.
Bence alınganlık yapmayın eşiniz belli ki işsizlik parasızlık zor durumda bunalımda vb...

Bence o lafı duygusallıkla söylemiş. Eşinin söylediğine göre 20 yıl emek vermiş, az değil. Ben de 20 yıl emek verip bir arsa satın alsam eşimin veya bir başkasının satarım demesini dangalaklık olarak adlandırırım ne yalan söyleyeyim.

merhaba kızlar konuyla çok ilgilimi bilmiyorum ama biz eşimle geçenlerde tartıştık ortak aldığımız eşimin adına kayıtlı bir arabamız var. Esim bu tartışma sırasında bana nasıl olsa benim adıma sen hiç bişey yapamazsın filan dedi. çok önemsemedim sonra arabayıda aldı ablasına gitti kalmaya ve arabayı satışa çıkarmış bende bu konuda bi avukatla görüştüm ve bana dediki satarsa ve aldığım parayı borçlarıma yatırdım derse bir kuruş alamazsın. çok şaşırdım yani diyeceğim insanın eşi bile olsa çok güvenmemek lazımmış bunlardan eşime bahsetmedim ama barışınca ilk işim arabayı kendi adıma yapmak oldu.

Bence büyütülecek bir şey değil.
Ve ben şu an çalışmıyorum, eşimin benden önceki parasına puluna arabasına karışmam
Sonuçta o çalışmış çabalamış kazanmış para verip arsayı almış.
Ederinden altına sat dese biri bende kızardım.

Arkadaşlar ben kendimi yanlış anlattım sanırım bu sözü söyleyen eşimdi ve biz o arsayı evlendikten sonra aldık.. Sanırım şuanda ben çalışmıyorum diye böyle yapıyor(

Arkadaşlar ben kendimi yanlış anlattım sanırım bu sözü söyleyen eşimdi ve biz o arsayı evlendikten sonra aldık.. Sanırım şuanda ben çalışmıyorum diye böyle yapıyor(

Malesef oyle,
Sen de ona yaptiklarinin bir listesini cikar ve ne kadar paraya mal oldugunu yaz, bir fatura cikar. Cocuk bakimi (calissan parayla baktiricaksin, temizlik, yemek) eminim esin hicbirine de yardim etmiyordur. Odesin. Zibidiye bak sen.

PS: Bu arada esin sorumsuzmus cidden, Yeni is bulmadan su an ki isini birakanlari hic anlamiyorum ben. Neye guveniyorlarsa.

ben kayınvaliden söyşuyr sandım keşke benım anladığım gibi olsaymış eşinin söylemesi çok dahha fena adam bunalımda herkalde işi yok dıye çok saçmalamış senın annelerden miras kalacak olsa kaç para kalacak dıye dört döner ama

Ben lafı eşin mi söyledi kv mi anlamadım.
İlk duyduğunda kırıcı haklısın ama düşününce gerçekten emek verilmiş bir varlığı değerinin
altında satmak çok üzücü.

Bizim bir tarlamız vardı. Dedem babaannem çalışmış vaktinde onlar yapmış.
Dedem rahmetli. Babaannem kalçası kırıldı yatıyor.

Çok afedersiniz kıçının keyfine maddi manevi önemli olan bu tarlayı ihtiyacımız var kiradayız ev alcaz dediler...
Yengemler tutturdu satalım satalım diye. Babaannem amcam rahmetli diye yengemlere de üzüldüğü için
bir şey demedi. Oldukça zararına satıldı.

Ama kadın o kadar üzüldü ki buna. Hasta oldu kaç gün..

Üstüne gelen parayla ev almadılar hala kiradalar. Araba aldılar.
Oğulcuğu sevgilisini gezdiriyor pastane, cafe diye..

Sonuç benim babaannem hala onlar için üzülüyor üstüne onun için çok değerli bir varlığından oldu.
Değerinin çok çok altına satıldığı için hepimiz zarar etmiş olduk..

Aklıma bu geldi bu olay çok taze ve kusura bakmayın haklı bir söz bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…