Kocamla 7yaşındaki yeğenim yüzünden küsüz

W_women

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2018
3
0
1
35
Haftasonu ablamın yanına gitmiştik eşimle birlikte.7yaşında çok yaramaz ve terbiyesiz bir yeğenim var maalesef. İstediği bişey olmadığında kim olursa olsun hakaret ediyor. Eşime de bu yüzden hakaret etti. Telefonla bi aile dostunu aramış eşimin yanında "eniştem çok iğrenç çok kötü bir insan" demiş. Ablam da bu duruma bişey dememiş. Çocuğuna kızmamış yani. Eşimde nasıl bişey demez diye ablama kızıyor. Ben de ne var çocukla çocuk olma hepimize diyor zaten diyorum. Bana sen de hep aileni koruyorsun diye kızıyor. Sizce eşim bu konuda abartmıyor mu? Ablamı da çocuk çileden çıkardı psikolojisi iyi değil eşim de biliyor bunu anlayış göstermesi gerekmez mi ablama karşı

Yeğeninize biri dur demeyi yaptığının yanlış olduğunu söylemeyi düşünmez mi peki? Ne demek çocuk? Okula başlamış, arkadaşlarına da böyle davranmadığı ne malum?
Eşiniz haklı.. Sizin küs olmanızın sebebi de ablanıza arka çıkmanız gibi duruyor. Evet saygısız bir çocuk ablam da böyle yetiştiriyor çocuğunu, biz öyle yapmayalım demek zor değil.
Nesine anlayış göstersin adam

Normal değil 7 yaşındaki bir çocuğun böyle laflar etmesi..Hadi ablanız müdahele etmedi siz nerdeydiniz niye çok ayıp böyle konuşulmaz filan demediniz?
Birde üstüne savunur gibi konuşmuşsunuz eşinizle.Tam tersini yapacaktınız ikiniz birlikte ablanıza "bu böyle olmaz"filan deseydiniz..

Haftasonu ablamın yanına gitmiştik eşimle birlikte.7yaşında çok yaramaz ve terbiyesiz bir yeğenim var maalesef. İstediği bişey olmadığında kim olursa olsun hakaret ediyor. Eşime de bu yüzden hakaret etti. Telefonla bi aile dostunu aramış eşimin yanında "eniştem çok iğrenç çok kötü bir insan" demiş. Ablam da bu duruma bişey dememiş. Çocuğuna kızmamış yani. Eşimde nasıl bişey demez diye ablama kızıyor. Ben de ne var çocukla çocuk olma hepimize diyor zaten diyorum. Bana sen de hep aileni koruyorsun diye kızıyor. Sizce eşim bu konuda abartmıyor mu? Ablamı da çocuk çileden çıkardı psikolojisi iyi değil eşim de biliyor bunu anlayış göstermesi gerekmez mi ablama karşı
Eşiniz haklı .
Çocuk da küçük değil ayrıca.

Benim 2.5 yaşındaki yeğenim bile biliyor ne iyi ne kötü. Lütfen çocukları aptal yerine koyup ama o çocuk diye küçümsemeyin. Onlar her şeyi sizin, benim gibi anlıyorlar. Çocuk kisvesi altından her şeyi yapabileceklerini düşünüyorlar sırf bu yüzden. Çocuğu eğitemeyen her birey “çocuk işte” bahanesine sığınıyor maalesef.

yeni nesil çocukları hiç iyi yetiştirmiyor aileler...telefonlarına bamaktan, çocuklarına bakmıyorlar..eşin haklı...ağaç yaşken eğilir.

Görümcenizin 7 yaşındaki çocuğu size hakaret etse ve eşiniz karşınızda dalga geçer gibi ne var canım bunda, hepimize ediyor dese?

Savunmanız o kadar yersiz olmuş ki...
annesi olmasanız da mesulsunuz o çocuktan, ablamın psikolojisi bozuk diyip kenara çekilmeyin. Yeğenimin agzı bu şekilde bozuk olsa elimden geldiğince ahlaki egitimi için çabalardım.

Kusura bakmayın ama eşiniz haklı. Ablanizin ruhi durumu iyi değilse psikolojik destek alsın. Ayrıca dört yaştan itibaren kuralları uygular çocuklar. Öncesinde de anlarlar ama sınırları zorlayıp yapmamak için açık yol bulmak için çabalar. Doğruyu ogretmezseniz çocuk kendi doğrusunu doğru zannedip onu yapar devamlı. Siz de teyze olarak biraz yardımcı olun madem. Ne var o küçük daha bize de yapıyor dese birisi o sinirle ne derim bilmiyorum. Eşiniz yine alttan almış.

Sizin yegeniniz gibi cocuklar okulda da teror estiriyorlar ve bizim kendi halinde cocuklarimizin canina okuyorlar. Her veli toplantisinda cocuklarina sahip cikamayip, gevrek gevrek gulerek "Ay hocam baş edemiyoruz napalim" diyen kadinlari gormekten biktim. Saclarindan tutup kafalarini duvara surtesim geliyor. Lutfen o cocugu bi uzmana goturun yol yakinken.

Sizin yegeniniz gibi cocuklar okulda da teror estiriyorlar ve bizim kendi halinde cocuklarimizin canina okuyorlar. Her veli toplantisinda cocuklarina sahip cikamayip, gevrek gevrek gulerek "Ay hocam baş edemiyoruz napalim" diyen kadinlari gormekten biktim. Saclarindan tutup kafalarini duvara surtesim geliyor. Lutfen o cocugu bi uzmana goturun yol yakinken.
Cidden öyle. Saygili, kurallara uyan çocuklar yetiştiriyoruz böyle çocukların ellerinden, dillerinden neler çekiyorlar. Sırf bu yüzden okula gondermeyip evde ders çalıştırıp sadece sınavlara sokasim var ama sistem buna uygun değil henüz.

7 yaşında olduğuna göre ya 1. sınıf yada 2.sınıftır okulda nasıl çocuk peki.

Yoo abartmıyor gayet hakkı, 7 yaş hiç küçük bir yaş değil. Ayrıca herkese yapıyor olması eşinize de yapabileceği anlamına gelmez. Ablanızın da psikolojisi bozuksa dr gitsin.

Back
X