Kocamla anlaşamıyoruz ama bosanamıyorum!

Çok onemli bir detay var burada. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Devlet bakıcı yardımı yapıyor 300 Eurodan biraz fazla. 3bin küsür TL çocuk 24 aylık olana kadar basvurabiliyorsun. Kızım 20 aylık oldu bile. Acil iş bulabilirsem 36 aylık olana kadar bakıcı ücreti vermeyeceğim. Ayrıca pandemi nedeniyle evden çalışıyor benjm sektorumde herkes. Yani bakıcı ve kızım gözümûn önünde olacak. Pandemi bitince de tam zamanlı ise döndugumde bakıcıya alışmış olacak. Acil iş bulmak zorundayım her türlü. Pandemi bitince daha büyük de olsa kızım pat diye tanımadığım birine emanet edip gitmem gerekir ki bu hiç istediğim bir şey değil. Kreş deseniz o kadar uzun süre asla kıyamam. Kreşe alışma süresi başta yarım gün gitmeler vs oluyor. Bunu hangı şirket beklesin. Yani düşündüm en mantıklısı bakıcı yardımı alıp pandemi de ise girmek

Başka bir arkadaşa bu konudaki cekimcemi yazmıştım görmeme ihtimlainiz için size de yazayım. Şöyleki benjm pandemi de iş bulmam lazım tam tersi. Çünkü benin sektöründe ve isimde herkes pandemi de evden çalışmaya geçti. Ve devletin bakıcı yardımı var 24 aylık olana kadar basvurabiliyorsunuz. 36 aylık olana kadar faydalanıyorsunuz. Yani 4 ay iicnde iş bulursam çocuk ve bakıcı gözümün önünde olacak. Pandemi bittiğinde de ben tanıdığım güvendiğim kizimin alıştığı birine emanet etmiş olacağım. Üstelik 3 bin lira bakıcı yardımı da benim bu söz konusu boşanma süresinde elimi çok rahatlatacak. Tazminat iicn verdiğiniz bilgi çok kıymetli teşekkür ederim. Aklımda olsun. Ama anlaşmalı boşanmak önceliğim olur çünkü sonuçta bir ömür kızımın babası. İpleri koparacak noktaya gelmek istemiyorum. Terapi konuusnu da yine başka bir arkadasa yazmistim. Çok pahali. Her hafta en kötü 2 haftada 1 gitmek lazım. Başedilecek gibi olmuyor. Birde bana daha çok boşanmaya sevk ediyor gibi geliyor terapiler barismaktan çok..

Antieepresanlarin bu tarz yan etkileri olabilir, doktoruna danisirsa belki dozunun azaltilmasi ya da degistirilmesi gerekiyordur.
Evet biliyorum. Basta o yüzden makul karsiladim. Ama İlacı bırakali yillar oldu. Daha sonra başka bahaneler buldu. Gebe olmam,lohusa olmam, emzirme döneminde olmam. Kuruluk oluyor ya emzirmede, asilamayacak sorun değildi kremler vsler var. Neyse sonuçta bir bahanesi vardı üstelemedim. Emzirme biteli de 1 yil oldu. Artık elinde hiç bahane yok.

Doğru söylüyorsunuz biz geçmişte yazamayacagim kadar çok şey yaşadık ve yiprandik. Yıllar içinde bazı şeyleri düzeltsek de bu kez töleremiz azaldığı için artık ufacık şeylerde kavga sebebi oluyor. Çok çok kötü mü belki başkaları için değildir ama bence evet. Tokat da yedim mesela bir kaç defa. Biri hasta, günleri sayılı annemin gözü önünde.. Ben bunu nasil unutayım. Ne unuttum ne affettim. Şartlar elvermedi işte bosanamadım. Hala da öyle..

Bu noktada belediyelerin bu tarz destekleri olabiliyor. hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama muhakkak aile ile ilgili dernekler yada belediyelerin bu tarz psikolojik destek merkezleri vardır.
Açıkçası benim yaşadığım şehirde çok ciddi bir destek ekibi var ve çok başarılılar, para vermiyorum ilgilenmezler gibi düşünmeyin para verilenlerden daha verimli.

Hangi şehirdesiniz? İstanbuldayiz biz Anadolu yakası

Bence bu süreçte iş aramaya devam edin eşiniz evin geçimini karşılayamadığı için de huzursuz biraz uzaktan izle bebişin de var belki kurtarılabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…