• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamla Ayrılık Aşamasındayken Hamile Olduğumu Öğrendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki hafta önce sevişip sonra ayrılma kararı almak çok garip. Ya da ayrılacak kadar sevmediğim bir adamla korunmadan sevişmek çok garip. Boşanmayı düşünüp hamile kalmışım demek o yüzden bana garip geliyor.

Tam olarak "evet çocuk istiyorum doğru adamla evlendim" düşüncesi olmadan korunmayı bırakmak bana daha da garip geliyor.
Garip garip işler diyorsunuz yani 🤗

Yaklaşık 1 senelik evliyim eşimle hiçbir şekilde anlaşamıyorum. Bir senem resmen içime zıkkım olarak sabır ederek geçti. Aileme hiçbir şey anlatmadım bekleyeyim düzelsin diye sürekli konuştum ama hiçbir şekilde düzelmedi hep daha kötüye gitti. Evde sürekli huzursuzum. Her gün her lafı duymaktan artık bıktım. Onun için önceliği sadece arkadaşları ve ailesi. Arkadaşlarına verdiği değerin çeyreğini bana vermedi. Bana diyorki evde annem gibi davranırsan onun yaptığı yemeklerin aynısını yaparsan seni severim değer veririm böyle bir şey olabilir mi ? Gecen gün kavga ettim ailemin evine gidecem dedim eşyalarımı hazırlıyorum ben TV izliyor icerde hiçbir tepki vermiyo gidemeyeceğimi dusunuyor senin kimsen yok kafasında. Bende beni bırak gidecem dedim geldim. Geldikten sonra şüphelerim vardı 2 kez test yapmıştım negatifti gelince eczane gördüm. Test aldim pozitif çıktı hastanede çalışıyorum kendi mesleğim var ailemin de düzeni yok ama dur sana ve çocuğuna bakarız diyolar ama ben ne yapacam bilmiyorum kafam karışık adam hiçbir şekilde ne arıyor ne soruyor ailesi de aynı şekilde annesi ben şehir dışına gidiyorum gelene kadar dur diyo bana bunların aile yapısına da buna da aklım ermedi. Çok çaresiz hissediyorum ne yapsam bilemedim.ne yapmalıyım sizceeee ??
Hamileyken, çocuk doğduğunda ve sonrasında bu adamla devamlı iletişim halinde olacaksınız.

Siz lohusayken bile başka bir kadınla evlenebilir, çocuğu bıraktığınızda ya da aldığınızda o kadınla karşılaşabilirsiniz.
Siz emzirmekten memeleriniz yara içinde ağlarken, geceleri uykusuzluktan bitap düşmüşken o bunların hiçbirinden haberdar olmayabilir.
Ateşi çıktığında, hastalandığında, düştüğünde hep yalnız olacaksınız. Sizin kadar o çocuğu seven yoldaşınız, destekçiniz olmadan bu süreci tek başınıza yaşamak istediğinize emin misiniz?

İki kızım var ve gerçekten eşim olmasa kim destek olursa olsun çok ama çok zorlanırdım. İlk kızım kolikti. Ailem destek olmak istedi. Yanlarında kaldım birkaç gün ama hep eşimi istedim yanımda. Herkes pervane gibi döndü etrafımda ama eşim kadar kimse destek olamaz bana. Benim hayat ortağım, dert ortağım, yoldaşım, bazen beni benden iyi tanıyan en büyük destekçim o çünkü.

Gerçekten bunu yalnız yapmak istiyor musunuz? Başındayken ve yasal süreç henüz geçmemişken iyi düşünün bence.

Yaklaşık 1 senelik evliyim eşimle hiçbir şekilde anlaşamıyorum. Bir senem resmen içime zıkkım olarak sabır ederek geçti. Aileme hiçbir şey anlatmadım bekleyeyim düzelsin diye sürekli konuştum ama hiçbir şekilde düzelmedi hep daha kötüye gitti. Evde sürekli huzursuzum. Her gün her lafı duymaktan artık bıktım. Onun için önceliği sadece arkadaşları ve ailesi. Arkadaşlarına verdiği değerin çeyreğini bana vermedi. Bana diyorki evde annem gibi davranırsan onun yaptığı yemeklerin aynısını yaparsan seni severim değer veririm böyle bir şey olabilir mi ? Gecen gün kavga ettim ailemin evine gidecem dedim eşyalarımı hazırlıyorum ben TV izliyor icerde hiçbir tepki vermiyo gidemeyeceğimi dusunuyor senin kimsen yok kafasında. Bende beni bırak gidecem dedim geldim. Geldikten sonra şüphelerim vardı 2 kez test yapmıştım negatifti gelince eczane gördüm. Test aldim pozitif çıktı hastanede çalışıyorum kendi mesleğim var ailemin de düzeni yok ama dur sana ve çocuğuna bakarız diyolar ama ben ne yapacam bilmiyorum kafam karışık adam hiçbir şekilde ne arıyor ne soruyor ailesi de aynı şekilde annesi ben şehir dışına gidiyorum gelene kadar dur diyo bana bunların aile yapısına da buna da aklım ermedi. Çok çaresiz hissediyorum ne yapsam bilemedim.ne yapmalıyım sizceeee ??
Siz ne yapmak istiyorsunuz?
Bana 1 yıl boyunca zıkkım bir evlilik yaşatan kişiyle ileride hiçbir bağım kalmasın isterdim. Ben hamileliği devam ettirmezdim. Tabi bu benim görüşüm.
Ortak çocuğunuz olursa ömür boyu kopmayacak bir bağınız olacak. Görünen o ki size eşlik yapmayan bir yılı zıkkım eden kişi, çok yüksek ihtimal çocuğu ile de hayatı boyunca maddi ve manevi hiç ilgilenmeyecek. Buna hazır mısınız? Bunu kabul edip öyle karar verin.

6 Aralık 2020
Ne desem bilemedim benimkide bana şiddet uyguladı 3 gündür Annemlerdeyım Allah yardimcisi olsun kadinlarin ama şunu bil hatalarini kabul etmiyorlar el ele gör yıne ben yapmadım sevgilisiyle arkadaşi sen yokken ne geziyolarmiş senin evde otele gitsinler yalann hep yalann vijdaninla oynuyolar
2 Aralık 2020
Arkadaşlar tartışmayın lütfen ikinizde aynı şeylerden bahsediyorsunuz fikir ayrılığı olabilir ben o eve dönmiycem üç gün oldu 1 kere geldi çocuklarim küçük herhalde vijdanliysa yine gelir biraz inadi var çocuklar için mesaj attı özledim diye 1 kerede komşuya konuştum agrılarimi ne varmiş test olacak iş vicdan yapiyo gibi geldi tabi pozıtıf dıye ararsada yada mesaj atarsa cevap vermemeyı düşünüyorum dogrumu davraniyorum yanlişmi bilmiyorum akli başina gelsin benim amacim bu nasıl hareket etcemi bende bilmiyorum hep ezilendim ilk defa bu kadar inat yaptım geldi kovdum aradi açmadim mesaj cevap vermedim sizce dogrumu yapiyorum
Bence iyi yapıyorsunuz hatasını anlasın biraz burnu sürtsün iyice aklı başına gelene kadar yaptığı hataları anlayıp düzeltmeye çalıştığından emin olama kadar devam ettirin

Bu kadar şikayet ettiğin adamla sevişmektende geri kalmamışsın anlamıyorum bazı kadınları gerçekten saçmalığa bak madem boşanacan neden sevişiyorsun? Olan yine çocuğa olucak.
Neden olacak boşanmak isteyen kendisi değil ki. Hatta adam beni boşamasın diye yapılmış çok muhtemel.

Çocuğunu seni kaileye almayan bir kocayla büyütürken çekeceğin sıkıntıları düşün. Sen de hak etmiyor musun el üstünde tutulan, saygı duyulan bir anne olmayı? Her gün annen baban afedersin ama ağzına etsin, el oğlu kadar koymaz adama. Yine de aile evinde ağız tadıyla yaşayın tabi ki. Sadece lafın gelişi.

Önceden nasıldı evlenince mı değişti
Aileniz destekciniz mi bide işinizde varmış zaten siz o adamla bir ömür geçirebilir miyim diye düşünün cevabınız hayırsa uzatmaniza gerek yok o zaman git gel git gel bence bu daha kötü birşey bir insan bir kez bitiriyorsa bitmiştir kesinlkle kendinize güvenin

Bebeğe üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. 🙏
Sizin içiniz ne diyor bir daha denemek mi bitirmek mi gerçekten ne istiyorsunuz?
Sizce bi şans daha vermeye değer mi?

Annem gibi olursan evde,annem gibi yemek yaparsan diyen birinden nasıl çocuğunuz olabiliyor ya?
Adamın evde aradığı çocukluğundan beri alıştığı düzen,ses çıkarmayan ama iş yapan biri.
Bir de bunu dile de getiriyor.
İnsanın sevişesi gelmez açık da söyleyemiyorum ama bu adamla olmazmış nasıl ya

Madem kavga sürekli ne ara çocuk yaptınız be kardesim

çocuğu babasına söylemeden aldıramazsınız... boşanırken de söylemek zorundasınız... sonrasında öğrenirse bu tip bir adam size rahat vermez. iki ucu pisli değnek bu iş biraz. aileniz arkanızda ne mutlu size ki... ben olsam bu tarz bir adam baba olsun ister miydimmmm??? bilemedim... bu kısmı düşünün bolca... çocuk kolay büyümüyor hele de böyle bir babayla... iyice düşünün.. evet o da bir cann ama onunda bir hayatı olacak. bencilce bir karar vermeyin... bi de şu nasıl sevişiyorsunuz yorumlarına çok güldüm ama çok haklılar yaa. 15 günde boşanmaya karar vermediniz herhalde... büyük konuşmiyim ben yine de...

Burdayim sorunuz varsa cevaplayim konumla alakalı mesajlara cevap veriyorum
Konu ile ilgili iki mesaj yazdım zaten. En alakasız olanı cevaplamışsınız. Diğer ikisini arkidişiniz görmedi galiba. Neyse gerek yok cevaba. Konu gerçek mi bilmem. Canınız ne istiyorsa onu yapın.

Hicbir sorunum olmadigim adamdan korunuyorum ben istemiyoruz cocuk suan, siz kavga dövüşlü oldugunuz adamla hoppidi hoppidi, insan extra çaba sarf eder, ne bileyim şüpheli iliski sonrasi onermeme Ragmen ertesi gun hapi denilen zimbirtidan alir eder, ne bileyim iste yav yapar bir seyler..
Hakkinizda hayırlısı olsun da, size o laflari eden o isteklerde bulunan adamdan koca olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X